Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: HERNÁNDEZ CORNET

VAD: Hernandez Cornet vår/sommar 2013, inspirerad av MTV, arbetskläder och funktionalitet, visades i Spegelsalen på Berns.

INTRYCK: Först sirener.
När en vän som bor långt österut i Berlin pratade i telefon med sina föräldrar frågade de varför det hela tiden lät av sirener i bakgrunden. Det ligger ett sjukhus i närheten, ljög hon.
“Utility without function” står det i bladet som lagts ut på sätena till Hernandez Cornet-visningen, vidare: “workwear” och “street credibility”. Jag tänker på gentrifiering. Arbetarkvarter utan arbetare, “denimwear without denim”, processen där till slut bara det rent estetiska återstår och sirenerna blivit pittoreskt bakgrundsbrus.
Hernandez Cornets kollektion är lika säker och begåvad som sist. Byxorna med knäslits och ryggväskorna tillhör mina favoriter, men organza över tubklänning är också rätt fett. Och inte att förglömma: riktigt bra naglar. Det kommer att bli spännande att se vad som händer under den Givenchy-lika logon framöver.

_Hanna Johansson
Foto: Kristian Löveborg

Rodeo
  1. STOCKHOLM SS13: SHOW REPORT — HERNANDEZ CORNET | Rodeo Magazine writes

    [...] Kristopher Arden-Houser pendlar mellan Los Angeles, New York och Antwerpen och rapporterar för Vogue.it, Opening Ceremony och Diane Pernet. Han är även med i jurun för H&M Design Award. Se fler bilder från Carin Wester vår/sommar 2013 och läs vad Rodeos Hanna Johansson tyckte här.  [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net