Intervju, Kultur

NICOLE SABOUNÉ : "JAG HAR MEST HERRKLÄDER"


Jacka Acne, t-shirt Hellen Van Rees / MUUSE, byxor The Wardrobe.

Nicole Sabouné älskar måndagar, ser mode som konst och släpper sitt debutalbum nästa år. För Rodeo berättar hon om samarbetet med Josefin Strid och när hon snodde Ola Salos skjorta.

Foto: Emma Svensson
Mode: Gorjan Lauseger
Text: Ida Grundström Nyberg

Varför gillar du måndagar?
– Måndagar känns som en nystart och alla har ny energi. Bara för att det är måndag och start på en ny vecka känner man att man måste göra saker, det är innovativt på något sätt!

Har du alltid varit intresserad av mode?
– Jag tycker om kläder – om det är mode eller inte vet jag inte riktigt. Men kläder är en del av mig och ett sätt att uttrycka mig på. Jag får fram min personlighet och kan må bra av att känna mig trygg i min stil och mina kläder.  Jag ser kläder väldigt mycket som en konst, jag ser nog inte kläder så ytligt utan mer som att det är ett sätt att uttrycka mig på.

Tröja Cheap Monday, skjorta Josefin Strid.

Du medverkade i The Voice i våras. Hur kommer det sig att du sökte?
– Den största anledningen var faktiskt att Ola Salo skulle sitta i juryn. Hade det varit en jury jag inte kunde relatera till, någon jag inte kunnat mötas med, hade det varit en annan sak. Möjligheten att få coachas av Ola var en stor anledning till att jag valde att vara med.

Vad har du för relation till honom i dag?
– Han är med och skriver en del av musiken. Han fungerar som min mentor, han är den som jag kan lita på mest av allt och som jag bollar både känslor och idéer med. Han är en som jag kan säga vad som helst till och får respons på det, jag lita på vad han säger. Det är så himla viktigt och jag känner mig så himla stark.

Har du tänkt att du ska gå i samma spår som Ola och The ark?
– Musikaliskt så skiljer vi oss ganska mycket, vilket blir väldigt intressant för då uppstår det en häftig kontrast. Jag är nog lite mer punk och lite mer new wave än vad The Ark var sen vet jag ju inte vad Ola ska göra i framtiden. Vi möts men jag kanske kommer med mina lite mer enkelspåriga idéer och lite mer entoniga melodier och han är lite mer melodiös.

Kavaj Anja Stuebling / MUUSE, långskjorta Acne.

Musiken känns rätt inspirerad av 80-tal och typ Billy Idol?
– Jag lyssnar väldigt lite på ny musik, jag har ju vissa favoritband men jag lyssnar nästan bara på musik från sjuttiotalet och början av åttiotalet. Jag inspireras väldigt mycket av Joy Division och så David Bowie såklart, han är  husguden. Senaste tiden har det varit mycket Bauhaus och även lite Patti Smith men det är mer hon som människa som inspirerar, hon som ikon. Jag inspireras mycket av punk, Sex Pistols och de grabbarna.

Varför inte ny musik?
– Det händer, men då är det oftast musik som påminner om sjuttio- och åttiotal. Jag älskar The Drums och The Vaccines, indierock och band från England tycker jag är fantastiska. Jag kanske har fastnat lite men sen tycker jag kanske lite oväntat att Ellie Golding är fantastisk, jag tycker hon är ascool!

Jacka Josefin Strid, trenchcoat Cheap Monday.

Du har ett samarbete med modeskaparen Josefin Strid.
– Ja, det var tack vare The Voice.Vi valde kläder tillsammans med stylister, vilket var väldigt kul. Till första fredagsuppträdandet gick jag in i Olas kostymförråd och snodde en skjorta, vilket visade sig vara en skjorta från just Josefin Strid. Josefin hörde sedan av sig till mig och vi klickade direkt. Jag kan relatera till hennes konst och hennes kläder, och hon kände att hon hittat någon som kan bära upp hennes kläder som hon vill.
– Jag tycker hon är en helt fenomenal konstnär och vi båda är unga och nya i branschen, så det blir lite vi två mot världen!

Hur ser ert arbete ut idag?
– Hon är med och bollar idéer kring det visuella,  och hon var med och stylade videon och även omslaget till min singel Unseen Footage Of A Forthcoming Funeral. Så hon är med nu och förhoppningsvis kommer hon vara med hela tiden. Vi pratar väldigt mycket om den visuella delen, hon känner mig och vet vad som passar mig. Hon är cool! Vi jobbar mest kring kläderna och då med hennes herrkläder faktiskt, det är mest det jag har på mig.

 

Rodeo
  1. Nicole Sabouné in MUUSE Designers at Rodeo.net | MUUSINGS writes

    [...] quickly beacme muse to Swedish designer Josefin Strid and in this latest editorial at Rodeo.net, stylist Gorjan Lauseger, dressed her in Anja Stuebling and Hellen van Rees. Photography by Emma [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net