Mode, Nyheter

BEA ÅKERLUND: "VI VAR OENSE OM VINNAREN"

Foto: Anton Östlund/TV3.

Charlotte, Naim eller Sebastian? I kväll avgörs finalen av Project Runway Sverige. (Vi lägger som vanligt vår röst på Rhodi Heintz <3) Rodeo pratade med finalens gästdomare Bea Åkerlund om hennes nya projekt och hur man lyckas i livet.

Vad hade du för förväntningar på Project Runway sedan tidigare?
– Jag hade inte riktigt några förväntningar förutom att jag var väldigt spänd och nyfiken på vad jag skulle få se.

Var det något som överraskade dig?
– Eftersom jag inte kan avslöja vem som vinner blir det svårt att svara på, men jag tyckte verkligen att det var rätt person som vann och personen brinner verkligen för det här. Personen är också en bra representant för svenska Project Runway och sätter en bra standard, om det skulle bli fler säsonger.

Var ni i juryn ense om vinnaren?
– Haha, vi var oense och vi hade nästan alla olika kandidater som vi tyckte skulle vinna.

Vad tror du om vinnarens framtid?
– Jag tror att om man är duktig på det man gör och har personlighet för det så lyckas man i livet. Jag tror inte att man kan göra det bra eller leva om man inte får göra något man tycker om. Detta är något jag tycker märks hos vinnaren, att det finns en person för det och det är inte bara ett jobb utan ett kall i livet.

Nu är 2012 snart slut – hur skulle du sammanfatta ditt år?
– Jag är väldigt nöjd med det här året och det kommer nog ta lång tid innan jag lyckas lika bra som jag gjort 2012. Än så länge verkar 2013 komma med lika stora framgångar!

Vad har varit bäst, respektive sämst med 2012?
– Jag har bara positiva saker att säga om 2012! Det bästa var ju såklart min karriärs största kreativa jobb med Super Bowl, och efter det har jag varit rätt så nöjd för resten av året.

Vilka jobbprojekt jobbar du med just nu?
– Jag håller just nu på med en plattform för unga designer där de får en möjlighet att visa sin egen design och skapa egna profiler, allt detta för att supporta och hjälpa dem till framgång. Med tanke på detta tyckte jag också att det var väldigt kul att göra Project Runway. Jag vill hjälpa unga designer på vägen om jag kan – och även kunna hitta talanger där ute som ingen annan vet om.

Är det här något som kommer finnas i Sverige?
– Ja, dels i Sverige men det kommer också vara en internationell verksamhet som lanseras någon gång i början på nästa år.

Project Runway Sverige sänds i kväll klockan 20.00 på TV3.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net