Mode, Nyheter

SKRIV PÅ FÖR ATT AVGIFTA DINA KLÄDER

Miljöorganisationen Greenpeace för just nu en kampanj riktad mot klädbranschen. Inom klädindustrin, precis som de flesta branscher, går det åt en mängd kemikalier i tillverkningen. Det förstör inte bara miljön där fabrikerna ligger, utan påverkar också hälsan för de anställda som tillverkar kläderna – och i förlängningen påverkas även bäraren.

Hittills har det gått bra. Grenpeace senaste mål – världens största klädkedja ZARA – lyssnade på de över 300 000 namnunderskrifter som Greenpeace samlade in under förra veckan och har avgett ett löfte: att fasa ut all användning av farliga kemikalier ur sin produktion senast 2020. Innan 2015 ska de ha gjort sig av med de mest skadliga grupperna av kemikalier.

Tidigare har H&M, Nike, Puma och Adidas med flera gått med i Greenpeace upprop. Nyligen anslöt även Mango.

Nästa mål för Greenpeace är Levis’. Världens största jeanstillverkare. Levis’ driver redan kampanjen Water<less jeans där de jobbar för att begränsa vattenåtgången när de tillverkar sina jeans. De visar alltså att de bryr sig om miljöfrågor.

Men Greenpeace vill att de ska ta steget längre. De ber Levis’ att påverka sina leverantörer till att sluta med farliga kemikalier som påverkar miljön och människors hälsa. Levis’ har redan en hård kemikaliepolicy som fokuserar på hanteringen av farliga kemikalier – men nu är det dags att ta bort dem helt. För vore det inte skönt att veta till nästa gång var du hittar dina giftfria jeans? Skriv på här.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net