Mode, Nyheter

ACNES FÖRHÖST INSPIRERAS AV STRINDBERG

Acne förhöst 2013. Foto: Acne.

Ett av Strindbergs självporträtt. Foto: All over press.

 Du kanske trodde att Strindbergsåret tog slut 2012? Nej, inte om Acne får bestämma. Då gör August comeback den tidiga hösten 2013.

Till förhöstkollektionen 2013 – pre fall alltså – har Jonny Johanssons Acne hämtat inspiration från den erkänt geniale, vansinnige och mytomspunne skruttgubben Strindberg. 

Enligt Jonny Johansson var det en  utställning med Strindbergs självporträtt som för första gången fick honom att fästa uppmärksamhet vid konstnären och författaren.

“Han har egentligen aldrig intresserat mig förut”, berättar Jonny Johansson i Acnes pressmeddelande, “trots att han är en så stor del av vårt svenska kulturarv.”

“Men plötsligt konfronterades jag med hans bild och blev fängslad.  Strindberg var en excentrisk, kontroversiell, mångsidig konstnär känd för sina texter, pjäser och målningar. Hans personliga image var också mycket stark och väldigt inspirerande. Det var intressant att använda denna bild av en stark man för att skapa en look för kvinnor.”

Kollektionen har därför fötts ur en maskulin grund som förstärks genom material som tung kokad ull, dubbelsidig bomull och fårskinn. Färgskalan är den som enligt Jonny Johansson “bäst fångar den svenska vintern”. Med ett litet inslag av blommor.

Se kollektionen genom att klicka på tumnaglarna nedan.

 

 

Rodeo
 1. Linda writes

  Ja, det var ju ett bra val att ta fram en kollektion kvinnokläder inspirerat av en man som hatade och misshandlade kvinnor. Jävligt bra val, Acne.
  Eller inte.
  Strindberg hade en vidrig syn på kvinnor och att välja honom som inspiration är tamigfan nästan lika vidrigt.

  Reply

 2. LACE writes

  Asså, total comme rip-off. Strindberg, I am sorry, men the inspiration har hämtats från annat håll.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net