Mode, Nyheter

GUCCI KÖPER LITE CHRISTOPHER KANE

Gucci-ägarna PPR har köpt upp det mesta av Christopher Kane till sin portfölj av modehus. Världsdominans är förhoppningen. Bild: Alloverpress.
Nej, Christopher Kane fick inte bli chefdesigner på Balenciaga. Alexander Wang snodde den posten till slut.

Men nu köper Balenciagas ägare, Gucci -gruppen numera känd under namnet PPR, ändå in sig på Christopher Kanes kaka. De tar över 51 % av det sjuåriga modehuset som Christopher Kane har byggt tillsammans med sin syster Tammy.

Med uppköpet vill PPR skapa ett nytt, stort modevarumärke, med egna Kane-butiker (den första sägs öppna i London nästa år) och ytterligare en ready-to-wear-linje (törs vi gissa en billigare underkollektion?).

Bättre än en Balenciaga-deal, visst?

Uppköpet kommer kort efter att Christopher Kane avslutat ett fyra år långt utbyte med Versace där han gästdesignat deras yngre linje Versus med två kollektioner årligen.

Dealen sänder ekon som påminner om när PPR köpte upp modehuset Alexander McQueen, kort efter att designern i vredesmod lämnat sin Givenchy-post på PPR-konkurrenten LVMH, eller när Stella McCartney lämnade Chloé för att satsa på sitt eget namn som sedan snabbt köptes upp av PPR. Idag ligger båda dessa modeföretag på en omsättning över 1 miljard kronor.

Sedan PPR köpte upp Balenciaga i början av 00-talet har det fördubblats i storlek över tio gånger, enligt WWD. Så var beredd på att se den lilla modepärlan Kane långsamt växa till en bjässe.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net