Mode, Nyheter

ERIK LITZÉN REPRESENTERAR SVERIGE I H&M DESIGN AWARD

Rodeo-favoriten Erik Litzén har valts ut att representera Sverige i den internationella modetävlingen H&M Design Award. Motiveringen lyder:

Med kostymen i fokus och en hög grad av skrädderi imponerade kollektionen på juryn. I kombination med tydlig unisex känsla, vackert dimmig färgskala och accessoarer med viss nostalgisk touch var Erik Litzéns kollektion en given vinnare av Design Award i Sverige.

I H&M Design Award tävlar modestudenter från åtta länder om en prissumma på 50 000 euro och en visning på Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Delar av vinnarkollektionen säljs även i utvalda H&M-butiker. Förra året vann danska Stine Riis (som tävlade för Storbritannien).

Men i år hejar vi alltså på Beckmans Erik Litzén – vars examenskollektion P-Androgeny uppmärksammades som en av säsongens bästa kollektioner i höstens nummer av Rodeo Magazine.
I juryn för H&M Design Award sitter chefsdesignern Ann-Sofie Johansson, Tim Blanks från Style.com, designern Jonathan Saunders, Vogue- och Rodeoskribenten Kristopher Arden-Houser, stylisten Leith Clark, bloggaren Hanneli Mustaparta, fotografen Sølve Sundsbø och H&M:s kreativa rådgivare Margareta van den Bosch.

Övriga länders finalister ser ni nedan:

Daniela Salazar Rodriguez (Frankrike), Mark Kenly Domino Tan (Danmark) och Maia Bergman (Storbritannien).

Alba Prat (Tyskland) och Minju Kim (Belgien).

Thom Barends (Holland) och Eleonora Bruno (Italien).

Rodeo
  1. Mimmi writes

    Är det bara jag som tycker att den snygga röda outfiten är exakt kopia av stella mccartney’s vår sommar 2011… kunde väl ha valt ngt mer originellt att representera SV

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net