STOCKHOLM AW13: H&M DESIGN AWARD / MINJU KIM

VAD: Minju Kim, vinnare av H&M Design Award 2013, som visade sin mangainspirerade kollektion i tältet i Kungsträdgården.

INTRYCK: Minju Kims designprocess börjar med att hon tecknar en karaktär, först därefter ritar hon kläderna. Det märks. Den ganska stora kollektion som presenteras i tältet i Kungsträdgården är full av splittrade element med fluffiga pasteller, onepieces, tung broderad textur, ryamattebyxor, styvt skinn och vågiga fållar. Möjligen är blicken ordnad så att den mättnar snabbt på det som avviker, att den tror sig genomskåda mönstret eller spänner på ett mer kritiskt öga för kvalitet. Men i Minju Kims vinnande kollektion, där spår från Prada och Christopher Kane plockas upp och mixas med skräckmangatecknaren Junji Ito, blir jag faktiskt överraskad från början till slut. Samtidigt som kollektionen är stilsäkert sammanhållen har varje look sin individualitet. Jag skriver det här med en känsla av att ha glömt att nämna en massa detaljer – ni får titta ordentligt på bilderna!

Är det bärbart, då? Nja, och det verkar inte vara någonting som Minju Kim tagit hänsyn till, en frihet man väl egentligen bara kan ta sig om man antingen är väldigt stor eller väldigt oetablerad. I H&M Design Award-priset ingår att få möjlighet att vidareutveckla och sälja plagg från kollektionen i H&M:s butiker. Det ska bli spännande att se hur de här fantasikläderna tar sig ut i säljbar version, och inte minst vad det blir av Kim i framtiden. ¨

Text: Hanna Johansson

Foto: Kristian Löveborg

Rodeo
  1. STOCKHOLM AW 2013 | MINJU KIM | INTRYCK - Agnes B | Rodeo Magazine writes

    [...] visningshäftet ligger ju på stolen. Aha. Minju Kim är vinnaren. Ändå fett. Stockholms modevecka kommer nog aldrig igen bli serverad den typ av visning hon [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net