Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM AW13: J.LINDEBERG

VAD: J.Lindeberg visar sin höstkollektion på en intim presentation på huvudkontoret vid Stadsgårdskajen.

INTRYCK: Sedan Johan Lindeberg lämnade “sitt” företag har det gått från klarhet till klarhet. Till skillnad från förra säsongen kändes det i år mer urbant och mindre överstylat med trippla lager dunvästar med kravatt och uppknäppta monkstraps. Kostymerna på herr är som alltid oklanderliga och är för hösten AW13 i tunn ull, salt&peppar mönster och smårutigt. Helst bärs dom med sneakers med detaljer i reptilskinn och blockmönstrat, mycket bra. Damsidan är inte lika mycket “Milanesare på vinterweekend” utan känns förvånansvärt internationell. Det är en kvinna med änglalikt hår och smala svarta läderbyxor á la Isabel Marant som hon bekvämt matchar med fantastisk pälskantad bikerjacka och höga stövlar i kort, svart, strävhårig päls(!!).

Inspirationen var Stockholms Stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund 1928. Framförallt syntes det i brända toner och vissa arkitektoniska inslag som quiltade plagg och plagg med detaljer i nylon. På damsidan var silhuetten det som var mest utmärkande, tunga kappor i fårskinn matchat med smokingliknande wrapklänningar höjde kollektionen ett snäpp. Om man dock ska anmärka på något skulle det vara det faktum att dam och herr inte känns helt eniga, personligen skulle jag vilja se ett mer sammanhållet J.Lindeberg där typkunden och hens respektive går och handlar tillsammans.

Foto: Kristian Löveborg

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net