Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM AW13: TIGER OF SWEDEN

VAD: I Mercedes-Benz Fashion Pavilion avslutar Tiger of Sweden modeveckan med buller och brak.

INTRYCK: Det är precis som det ska vara, kändisarna är på plats, stämningen är på topp och vi vet att vi kan vänta oss något spektakulärt. Men när jag läser kollektionsbeskrivningen står det om “rock ‘n’ roll elegance” och “The attitude of David Bowie”. Vänta, var inte det förra säsongen? Att det är en utmaning att föra ett klassiskt herrmodemärke in i 2000-talet (och göra damkläder!) är det ingen tvekan om. De gör det bra, absolut, men just i år hade jag hoppats på liite mer, en färgexplosion eller några sjuhelvetes maffiga klänningar hade räckt! Kanske jag överdriver, vi såg faktiskt gul/lila reptilmönster, burgundy i olika nyanser och dammigt mossgrön. Bäst var dock accessoarerna, kepsar i ponnyhår och stora håriga clutchar tävlade  om uppmärksamheten med överdragna krokodilpräglade stövletter och herrskor med hög klack som skulle gjort Hedi Slimane grön av avund.

Det klassiska herrskrädderiet som alltid lurar i bakhuvudet på designkvartetten är tydlig, damplaggen är maskulina utan att för den delen vara butchiga och det som fastnat på min näthinna är kappor så skickligt skräddade att man tror att det är kavaj över kappa över kavaj. Signaturlooken på damsidan var en skräddad kostymbyxa, stor stickad tröja, skarpt skuren kappa och hårig keps, långt neddragen över ögonen, en fröjd för ögat. På herrsidan däremot var det lite mer flamboyant, pälskantad yterrock bärs över kostym i samma färg som slips och skjorta. Även om jag inte gick därifrån med fjärilar i magen så ska dom ha en STOR eloge för att dom alltid slår på den stora trumman.

Foto: Kristian Löveborg

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net