Kultur, Musik, Nyheter, Podd, Politik/samhälle

Radio Skanstull – en ny radiostation och mötesplats mitt i Stockholm

skanstull

Under broarna i Skanstull, vid vattnet som skiljer Södermalm från Gullmarsplan och Stockholms södra förorter, ligger sedan 2009 Trädgården och Under Bron. En mötesplats där “musik, konst, mat, dryck, mode och livsstil” har varit ledorden och 1000-tals personer samlats varje helg de senaste åren.

Nu tar folket bakom klubbinstitutionerna Skanstull till innerstan och mutar in en ny plats och kanal: Radio Skanstull. En webbradio som spelas in på plats i en helt ny restaurang på adressen Regeringsgatan 71 och kommer streamas live på www.skanstull.fm.

“Trädgården och Under Bron har under det senaste decenniet förmedlat ung populärkultur i olika former, till en publik som lyssnar och är nyfiken. När vi nu får chansen att göra detta i en komprimerad form, i kärnan av vår huvudstad, tar vi vårt ansvar att med nyfikenhet och kreativitet väcka människors intresse. Att få människor att titta upp från sina liv och upptäcka nya vägar och få dem att lyssna.” skriver Noah Gibson, en av intiativtagarna till projektet.

Radio Skanstull kommer vara öppet sex dagar i veckan från 07.00–02.00 och har premiär den 3 mars med en fullspäckad lanseringsvecka med radio från tidig morgon till sen kväll. Dagtid bjuds det på samtal och intervjuer medan kvällarna har ett tydligt musikfokus. Hela tablån blir officiellt den 17 februari men kommer innehålla återkommande inslag från bland annat Rodeo, Jenny & Vänner, Axel Boman (Studio Barnhus), Isabelle Wahlf (Ligga med P3), Skogsljud (Karl Lihagen), Julia Frej (Kakan och Julia) och Ajvar Radio.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

info@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net

Arkiv