Tampons for free

Topp 1 pissjävlatråkigaste saken som finns att lägga pengar på? Jag drar slutsatsen att den som inte säger mensskydd kommer från en annan planet. Okej lidandet av själva mensen, men att behöva betala för det också? Liksom come on..

För något halvår sedan stötte jag på hemsidan tamponsforfree.se, kanske världens bästa tjänst där du en gång i månaden får en ask tamponger hemskickad gratis. Din “betalning” är att du varje månad måste sätta dig på deras hemsida och kort utvärdera den reklam som finns på asken, vilket inte tar mer än ett par minuter. Skitvärt tycker jag. Inga hakar alltså, inga räkningar eller extraavgifter. Helt gratis!

 

Talking about a Swedish website called tamponsforfree.se that gives you – guess what – free tampons each month! The only thing you have to do is evaluate the ad on the box each month. A small price to pay for a fantastic service.

 

 

Och när vi ändå är inne på ämnet – den vedervärdiga mensvärken. Jag är helt klart en i klubben, medlem av den kalibern att jag helt enkelt räknar med att ställa in två-tre dagar i månaden för att istället ligga och hyperventilera i sängen, darrig av värktabletter och skållad av vetevärmare. Jag lovar att någon av er känner igen er i detta, vad gör ni för att underlätta? Några tabletter som fungerar extra bra, gymnastik, andningsövningar, akupunktur/akupressur? Jag som många andra skulle bli fantastiskt glada om ni ville dela med er av era tips!

 

And when we’re still on the subject – the awful period cramps. I’m definitely in that club, a member of such calibre that I just count on cancelling two or three days every month just to lie in my bed hyperventilating, shaky from all the pills and scorched by those wheat filled bags that you heat up in the microwave (what are they even called in English? They exist internationally, don’t they?). I suppose some of you recognize yourself in this situation, what do you do to make it easier? Some pills that work extra well, gymnastics, breathing exercises, acupuncture? I, like many others, would be very happy if you shared your tips!

Viola, Killer Colours
 1. Mrs Data writes

  För något år sedan hade jag problem med utdragen mens (10 12 dagar varenda jävla månad). Efter mycket om och med kom jag över min nålskräck och gick på akupunktur och det funkade sisådär jättebra. Hur det är med mensvärk vet jag däremot inte, för jag tillhör den “lyckliga” skara som aldrig haft värst ont.
  Förutom det så är väl mens det mest onödiga man kan tänka sig och jag tackar för tampongtipset.

  Reply

 2. Maddis writes

  Har du testat de som är på reklamen på förpackningen? Jag kör på Ibumetin själv men jag har sällan mens och sällan dödsvärk.

  Jag har också prenumererat (?) på de tampongerna ett bra tag och har en hel hög med dem hemma men jag sa nyss upp mig för jag blev så jävla upprörd den gången de gjorde reklam för företaget som låter folk FÖRSÄKRA sig mot bröstcancer. Så jävla äckligt och vidrigt att sko sig på andra människors rädsla. Efter det tappade jag förtroendet för Tampons for free och skrev ett mail till dem där jag bad dem köra upp sina tamponger där solen inte skiner.

  Reply

 3. I writes

  If you’re not already on ‘the pill’ (birth control), I recommend it as many get on for the exclusive purpose of making the period lighter and reducing cramps. I also like to listen to music, a simple song with few chords, to get lost in a rhythm. It sounds stupid, but I imagine maybe some hypnosis is involved because after a few minutes of concentration, the cramps become background noise. I’ve also heard eating a banana can help.
  Just another thought – if those are free tampons and all, I’d make sure they’re of a quality safe to use.

  Reply

 4. bella writes

  p-piller tyvärr… :/ innan det åt jag orudis-kapslar på recept, men de fick jag magkatarr av istället… o det var ändå jobbigt…

  lycka till!

  Reply

 5. nihrida writes

  Warm towel or heating pad is what works best for me. I don’t use it too often though. I kind of like it when I have cramps… but I do prefer to ‘have them’ at home.

  Reply

 6. skoog writes

  Hejsan!

  Te av daggkåpa och ringblomma som man börjar dricka ett par dagar innan mens brukar hjälpa. Eller en riktigt lång löprunda i skogen (om man orkar såklart).

  Reply

 7. Kate writes

  Oh.. I wish there was something that could help. I used to take Ketonal (Ketoprofen), but then I realized it’s quite strong, and I’d better use something less harsh, we have some pills here that contain antispasmodics and analgetics at the same time. So I take those and hope to fall asleep as soon as the effect of the pill kicks in. I also tried those warm things, or just a hot-water bottle, but it feels like this makes me feel seek (maybe the warmth, as I feel the urge to open the window and get some fresh air). I just wish it was less painful and wouldn’t last for long, but unfortunately I have PMS, this, long period and sometimes even mid-cycle pain (during ovulation). Ugh.
  I wonder if there is a cure, also, I’ll wait for other comments..

  Reply

 8. Sacha writes

  Oh… another one with bad cramps, I am sorry to read that.
  I am lucky that I “only” have cramps between 6 and 32 hours and thats the only thing I know, sometime it is so bad that I shake and people around me will notice it.
  I use common painkillers but I have to take them about an hour before the expected peak of pain, otherwise they don’t work.
  Sometimes I can’t stand the smell of perfume and food.

  So what I eat that day is: chocolate (if I eat) and drinking a lot of coke.

  Reply

 9. sofie andersson writes

  Har själv den där hemska mensvärken. Mår tom så illa att jag spyr.. Brukar hjälpa lite med 2stpronaxen, värmedyna och något tungt o lägga på magen :)

  Reply

 10. Sara writes

  ett ord Viola: mooncup!
  Kostar runt 300 kr och min har hållt i dryga 4 år å still going strong! räkna ut vad du sparar på det.
  Angående mensvärk så skulle jag aldrig i mitt liv börja med p-piller om du inte vill bli fet å låta hjärtat få sig en genomkörare då å då med proppar å allt. Jag är rätt förskonad, men en gång om året kommer mensvärken å hälsar på å då säger jag hej hej alvedon hur mår du!?
  Vetekudden är ju alltid händigt, å marian keyes ständiga förslag: CHOKLAD!!!

  Reply

 11. Tina writes

  Jag har också sådär in-i-helvetes ont när jag ska få mens. Brukar ta en panodil zapp och en naproxen, panodil zapp för den tar bort det allra värsta och är snabbvärkande, naproxen för att den är långtidsvärkande. Det tar ju inte bort all smärta men iallafall så pass mycket att man kan leva normalt. Dock har jag inte undersökt om det är någon fara att blanda tabletterna men i ärlighetens namn så bryr jag mig inte när jag får så ont…Kram

  Reply

 12. emma writes

  Hur är storleken på tampongerna? Alltså är det såna pyttisar eller är dom “normala”? Hittar inget om det på hemsidan

  Reply

 13. Kristina writes

  Jag har dessvärre inga tips gällande mensvärken, förutom p-piller som andra har tipsat om. Men jag måste tipsa om menskoppen! Det är den bästa produkten ever. Jag tycker att den är oerhört bra och känns väldigt hygienisk och bakteriefri. Man kan bada och sova med den hursomhelst. Det är verkligen en produkt som jag upplever som “wow, varför har jag inte köpt denna tidigare och varför använder inte Alla kvinnor en menskopp!?”. Den är toppen!

  Reply

 14. Ellen writes

  Jag får ofta ont i både mage och svank och då brukar jag lägga mig på rygg på golvet, trycka svanken mot golvet och dra upp benen mot magen. Man ser helt lost ut men det fungerar! Annars är p-piller bra, de minskade min mensvärk BRUTALT mycket! Däremot känns det ju lite jobbigt att stoppa i sig massa konstigt… Elleeeer så kan du massera magen, det fungerar med för mig :)

  Reply

 15. M writes

  Jag växte turligt nog ifrån den värsta värken vid ca 30, efter att jag fått barn. Men när jag var yngre hade jag så ont att jag svimmade och kräktes och blödde väldigt mycket, fick då Cyklokapron som är blödningshämmande och Bricanyl Depot-tabletter som används mot förvärkar i vissa fall. Trefas p-piller är också bättre än vanliga.
  Hoppas du får den hjälp du behöver, prata med din läkare – man ska inte behöva ha så ont att man inte alls kan fungera.

  Reply

 16. Ebba writes

  För att få ut mesta möjliga av nsaid-preparaten gäller det att ta dessa så snart man känner minsta antydan till mensvärk, inte att vänta och se alltså…

  Reply

 17. Maria writes

  Jag har precis köpt ett örtte som innehåller naturliga salicylsyror (smärtlindrande). Hittade det här.http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?cPath=83&products_id=180 men har inte hunnit testa det med mensvärk ännu. Om det fungerar så blir jag så jävla lycklig. Helt vegan och ingen annanskit som får magen att pajja lix!

  Reply

 18. Maria writes

  Jag har precis köpt ett örtte med naturliga salicylsyror (smärlindrande) från re-fresh punkt se (älgört, vitpil-te). Har inte hunnit testa det med mensvärk ännu men fungerar det blir jag så jävla lycklig! Helt vegan och utan en massa skit som pajjar magen lix!

  Reply

 19. OhShiny! writes

  Hade världens diskussion med min pöjk om det häromdagen:)
  Ska in och kolla det!
  Man kan ju för tusan köpa massa kul för de pengarna!

  Reply

 20. Sanna writes

  Jag har också den där jävla mensvärken som gör så ont så det känns som att man ska dö, och kan hänga över toaletten p.g.a illamående.
  Det som hjälper en del är att börja med värktabletter, typ ibumetin/ibuprofen, pronaxen, burana, så tidigt som möjligt. Ibland kan man ju ha känningar på att det är på g dagen innan. Börja redan då med regelbunda tider ta värktabletten. Alvedon och panodil hjälper inte tillräckligt.

  Reply

 21. Crystal writes

  I swear by bananas. At least one every morning leading up to the day I start, and 1 or 2 every day during… it has to be the potassium that helps. Dark chocolate & calcium supplements seem to help as well, but they could just be placebos :)

  Reply

 22. Elin writes

  Eller så köper man en menskopp! Jag har blivit frälst, sen jag köpte min! Så otroligt skönt att slippa allt vad tamponger, bindor och konstant köpande heter! Googla på det så finns det massa info om dom.
  Jag skulle aldrig i hela livet gå tillbaka till tamponger nu efter jag köpt min menskopp! ^^

  Reply

 23. Lilly writes

  Jag är en av dem som har fruktansvärda mensvärk. Det gör så pass ont så jag har svimmat vid enstaka gånger. Min räddning är att ta p-piller och diklofinac som jag har fått mot mensvärk. Fungerar utmärkt!

  Reply

 24. Pernilla writes

  Akupunktur is the shit! Jag hade riktigt mycket mensvärk när jag var yngre, och fick då akupunktur någong gång i veckan till en början, och sedan mer sällan. Fungerade hur bra som helst! Nu äter jag p-piller och har betydligt mindre ont, det räcker med en Alvedon eller så.

  Reply

 25. matilda writes

  Det här kanske låter lite extremt… Men jag känner igen mig så mycket. Smärtan är rent ut sagt förjävlig. Det jag brukar göra ibland när inte mina värktabletter fungerar är att jag tar lite whiskey, eller liknande. Det behövs inte så mycket, bara tillräckligt för att det ska kännas lite. Jag vet, man kanske känner sig som en alkis, men när smärtan försvinner är det värt det. Det fungerar verkligen! Prova om du vill. Bara ett litet tips.

  mvh

  Reply

 26. Sara writes

  Många säger att man ska röra på sig för att få bort mensvärk men jag gör tvärtom, ligger blixtstilla och tar 2 tabletter ipren. Jag ligger på sidan med låren tryckta mot magen, det fungerar bäst för mig! Ofta tar jag ett riktigt varmt bad med, det tar bort smärtan för stunden. Så man kan ligga i badet medans talbetten verker!! :)

  Reply

 27. Bea writes

  Jag har en fruktansvärd mensvärk dem 2 första dagarna(har mens i typ 4-5 dagar) och har typ testat i stort sett alla piller som existerar tills för ett tag sen när jag testa Naproxen mylan 500 mg. I och för sig är dem receptbelagda men det är utan tvekan de bästa tabletterna jag någonsin använt. Min mamma tipsa mig om dem(hon jobbar inom sjukvårde så…) och sa att dem dämpar värk, vilket vanliga ipren och sånt inte gör alls på samma sätt. Tabletterna finns nog receptfria fast lite svagare, men 500 mg är det som har räddat mig dem senaste gångerna jag har haft mens. 2 piller om dagen och så är jag så gott som normal, vilket ALDRIG hade funkat med 2 panodil och en ipren några gånger om dagen. :)

  Reply

 28. Louise writes

  Mensvärken från helvetet drabbar mig med. Strålar upp i magen som blir helt i oblalans så jag måste springa på toa hela tiden, gött när värken går ner till fotlederna :S en gång hade jag så ont att jag låg o skrek och grät (skämtar inte!!) i soffan hemma.. var ensam förutom min hund som försökte trösta mig med pussar men hon förstod snabbt att jag var ett lost case o lämnade mig där… ipren som annars hjälpt lite funkade inte men mamma kom hem med pronaxen (reklamen på låddan du har på bild) och den hälpte mer!! jättebra!
  förutom värken blir jag riktigt deprimerad innan mensen kommer och direkt när den kommit och sedan någon dag,, vill bara gråta o mår så dåligt att mamma nu tvingar mig att äta några tabletter som ska hjälpa vid mensbesvär, kommer ej ihåg namnet men skriver väl igen om de funkar..
  mitt bästa tips är värmefilt för magen och benen, pronaxen för värken och chokladglass för dep tiden om någon oxå får de

  Reply

 29. June writes

  Jag förstår inte hur man kan tipsa om p-piller.

  Reply

 30. Elina writes

  Jag brukar också ha sån hemsk mensvärk att jag helst avbokar allt jag planerat att göra och bara ligger hemma och har ont och inte vet vad jag ska ta mig till… Men jag brukar ta en ipren och en alvedon samtidigt, det är det enda som hjälper för mig. Sen ligger jag ner med benen uppåt, gör också så smärtan minskar (för mig iaf).

  Reply

 31. Sakura writes

  Birth control pills or nuvaring help a lot during those days. Almost no pain and period is lighter as I den said.

  Reply

 32. Ingrid writes

  From the very beginning, I was plagued by so severe menstrual and ovulation cramps and pains that I’ve been admitted to the hospital on more than one occasion because the symptoms were more like appendicitis than anything else. There simply does not seem to be pain killers strong enough. Therefore, my doctor and I agreed that the pill was the best option, and they really do lessen the pain. [Plus, I skip the period like every 4 out of 5 times with the pill.] I’ve been on them ever since I became a teenager.

  Reply

 33. emelie writes

  Tack för tipset! Azum med gratis tamponger ju=)

  Reply

 34. Omygloss writes

  Pronaxen som du ser på insidan fungerar faktiskt riktigt bra!

  Reply

 35. Ghoulia writes

  Det enda som hjälpt mig, och som tidigare nämnts är p-piller. Eller ja, först hjälpte inte ens dem! När jag var tonåring fick jag också räkna med att ligga i ett par dagar, januari/februari 04 var jag dock med om min värste episod. Efter två veckors konstant ihållande mensvärk, överdoserande av STARKA smärtstillande och ingen sömn så blev jag inlagd på sjukhus. Inte ens Ketogan klarade av att ta bort smärtan.

  Det enda läkaren kunde göra var att råda mig att äta två kartor piller på raken, så jag fick min mens var 7:e vecka istället för var 4:e. Men det är ju nästan åtta år sedan, idag äter jag minipiller och har… nästan aldrig mens och än mer sällan mensvärk! Värk en gång per år och mens ungefär tre dagar per år, en dag i taget med ett gäng månaders mellanrum. (dock har inte minipiller den effekten på alla, men jag tackar min lyckliga stjärna att jag slipper den där förbenade värken!)

  Reply

 36. Sandra writes

  Själv brukar jag kombinera paracetamol och ibuprofen (2 alvedon och en ipren, upprepa var 6-8 timme). Funkar bättre än någon receptfri tablett ensam. Och ta tabletterna så fort det börjar kännas, annars fungerar jag inte i vardagen. Vetekudde, skållhet, och mycket självömkan. Det är bara ca tre dagar som det är så smärtsamt, sen blir det bättre.

  Har alltid varit så, men det blev etter värre sen jag slutade med p-piller (som gjorde allt mensrelaterat så mkt lättare men gav mig jobbiga biverkningar). Min lillasyster fick p-piller väldigt tidigt pga mkt smärtsam mens, hon kräktes och svimmade och var hemma från skolan flera dagar varje månad. För henne var kombinerade p-piller det enda som funkade.

  Reply

 37. Anna writes

  Känner igen mig i din beskrivning precis! Jag har gått till en gynekolog och fått receptebelagda värktabletter. Det hjälper inte helt, men i kombination med typ Ipren kan jag iaf gå upp ut sängen!

  Reply

 38. Ash writes

  For your cramps, take 600-800mg of Ibuprofen as soon as you wake up before the cramps even start, and continue with the dosage every 5-6 hours. May sound extreme, but my sister is an Internal Medicine Doctor and I’m a 3rd year medical student, and it was all covered in pharmacology. Since the ‘crimson tide’ strikes only once a month, the high amount won’t ruin your kidneys because you won’t be taking such a high dosage regularly. Hope this helps! XO

  Reply

 39. Ash writes

  ALSO! running REALLY helps ease cramps as well! My cramps are barely noticeable whenever I run and hit me hard whenever I dont. Good luck! & I love your blog =]

  Reply

 40. Anna writes

  När jag var yngre hade jag jätte problem varje gång. Hade så ont så jag kräktes och fick ta receptbelagda värktabletter som pajade min mage, ändå fick jag va hemma från skolan 2-3 dagar i månaden för jag var helt förstörd. Men då började jag med p-piller och det har funkat jätte bra, lite olika bra effekt beroende på vilken sort men Neovletta har varit bäst för mig. Knappt nån värk alls och mycket mindre blödning och bättre humör =) Att äta extra kalcium minskar också smärtan och kramperna, det är väldigt vanligt med kalciumbrist så kolla upp det.

  Reply

 41. Fanny writes

  Ett glas whiskey löser det mesta, haha.
  Nej, men kolla om du kan få starkare värktabletter utskrivna
  av en läkare, för så här ont ska du inte ha!
  Själv tar panodil extend (på recept) och CykloF.
  CykloF tar man om man har rikliga blödningar,
  men för mig hjälper det mot allt från pms-besvär till mensvärk.
  Jag har haft stora problem med mensvärk,
  men med kombinationen av tabletterna har det faktiskt släppt.

  Reply

 42. Retrobohem writes

  Bra tips med gratis tamponger! Mot mensvärk tycker jag varma bad, spikmatta, orgasm och mysaunderfiltmedchoklad hjälper :)

  Reply

 43. Lojs writes

  Får en dödlig ryggvärk samma dag som skiten kommer som innebär att jag kan bara ligga ned hela dagen eller gå och klaga.
  Och det vill man ju inte.

  Råkade få tag på en receptbelagd burk med starka, snabbverkande ipren. En-två om dagen och jag känner mig som en normal människa.
  Kanske inget optimalt tips, men.. ja. Haha.

  Reply

 44. Ellen writes

  Jag tillhör dem som i min ungdom har haft extrem mensvärk, och dessutom väldigt stora mängder mens… Åt Ipren tills jag var 12 (fick dessutom mens då jag var 10…) men de hjälpte löjligt lite. Gick till läkaren och fick recept på Naproxen (en svagare version finns receptfri sen något år tillbaka) som höll värken i schack i närmare ett år innan det blev värre igen. Fick någon form av morfintabletter utskrivna efter det, minns inte vad de hette, men de var så starka så kunna koncentrera sig i skolan var bara att glömma. Var bara dåsig hela tiden, men hade inte ont.
  De höll i någon månad, tills strax efter att jag fylls 13. Gick till läkaren igen och nu fanns det inget starkare de kunde ge mig utan rekommenderade p-piller. Gick till ungdomsmottagningen för att få rätt sort, och fick då någon sorts p-piller som minskade mensmängden kraftigt, men de pillrena hade även mycket biverkningar.
  Första månaderna kunde jag ha morgon-illamående, så pass att jag ibland kräktes innan jag skulle till skolan. Efter ett halvår eller så minskade biverkningarna och jag hade jättelite mens i ungefär 4 dagar i månaden, och en ipren då och då räckte för att hålla värken i schack.
  Numera äter jag en pillersort som praktiskt taget har tagit bort mensen, som blivit mer vanlig sista åren. Har haft mens tre gånger tror jag sen jag började äta dem, och det var väl för ca. 1,5 år sedan. Nu funderar jag på om jag ska våga mig på p-stav, bara för att slippa komma ihåg att ta piller.

  Men, det bästa mot värken har alltid varit Naproxen jag fick på recept. När jag åt dem tog jag två på morgonen, och de höll i 12-14 timmar innan jag behövde ta två nya. Men jag var så ung och min mens blev värre så efter ett tag räckte de ändå inte, men för andra kanske det gör det.

  Reply

 45. clara writes

  Jag har exakt som du. Räknar alltid med att vara sängliggandes de 2-3 första dagarna på min mens, MEN voltaren (vanliga smärtstillande från apoteket) hjälper mig.

  Jag tror det handlar om att hitta just den smärtlindraren som funkar för en. De flesta tabletterna gör nämligen nada för mig men voltaren brukar oftast göra mig helt fungerande!
  OBS! Jag måste ta 1000mg för att det ska hjälpa. de vanliga tabletterna brukar ligga på bara 25mg så det kan vara därför inget fungerar – för att man tar för liten dos helt enkelt.
  Så köp starkare versioner och testa dig fram mellan olika märken.

  Att dricka te hjälper mig också medan jag väntar på att effekten från voltaren ska kicka in. Värmen lindrar lite. Kram

  Reply

 46. Sara writes

  Här kommer jag med ett tips som gör att du slipper tabletterna.
  TENS!
  I mitt fall var det nästan magist. Har gått från att inte fungera alls under några dagar till att fungera nästan normalt. En TENS-apparat är en lite dosa (ungefär stor som en mobil) och till den kopplar man två sladdar med “gelplattor” längst ut (tänk dig som elektroder när man gör ett EKG t.ex.). Dessa sätter man över livmodern och slår sedan igång maskinen som ger små elektriska stötar. Elstötarna känns lite, men inte så farligt, tänk dig typ små, små nyp i huden (eller som om någon tar en nål och håller den mot huden), men är helt klart värt för att slippa smärtan.
  Tyvärr kostar en TENS runt en tusenlapp, jag har använt min i snart ett halvår och skulle nästan offra min ena arm för attt inte bli av med den. Man kan ofta få låna en antingen hos en sjukgymnast eller barnmorska (de brukar bland annat låna ut den till gravida som har smärtproblem). Folk med endometrios brukar få sådanna på endometriosmottagningen också. :)

  Helt enkelt, en TENS apparat som ger dig små, små elstötar som i princip kortsluter kramperna. Numera klarar jag mig med det och en Panodil, och ligger inte utslagen. :)

  Lycka till!
  Kram!
  Sara

  Reply

 47. trolljägarn writes

  Tampons for free – I’m in looooove!

  Det bästa med hela grejen är att de alltid kommer i brevlådan dagen före min mens
  Himla bra tajming alltså.

  Reply

 48. Frida writes

  Jag brukar köra klassikern – värmedyna på magen. I många fall funkar motion också, behöver inte vara värsta mördarpasset, en promenad på 20 minuter fungerar alldeles utmärkt, iallafall för mig =) Varm choklad eller te brukar också hjälpa.

  Reply

 49. Lan writes

  Try magnesium supplements (off course you should consult with a nutritionist first), but I know a few girls who literally couldn’t get out of bed due to excruciating pain and magnesium solved their problem completely!
  Working out should help as well.

  Reply

 50. Lan writes

  *of course

  Reply

 51. Klara writes

  Det jag alltid kör med, är att ta en verktablett i samma sekund du känner att du SNART kommer få ont, att vara ute INNAN verken kommit liksom, då kan jag hålla det stången dagen ut men någon påfyllnad av verktabletten under dagen så klart. Gör jag inte detta blir jag med i “säng-liggar-klubben” Men kan på så vis ha en fungerade dag.

  Sen nummer 2, är att alla verktabletter faktiskt int eär utformade för ATT hjälpa mot mensverk. har du någon som fungerar, i stil med alvedon eller panodil och allt vad det tas good for you, annars är min rekomendation, IPREN! Ipren och inget annat fungerar för mig, och frågade en gång faktiskt en läkare varför det var så, och enligt denna så innehåller Ipren, till skillnad från tex. alvedon, något ämne som går in och neutraliserar det hormon/ämne i kroppen som gör att mensverken kommer från början.

  Så, vet att du är ett fan av naturprodukter, men, vad ger man inte för att slippa mensverk!

  Reply

 52. EmmA writes

  Jag känner att jag har haft tur. Jag har mens ungefär var 10:e månad och så har det varit från första början. Har heller aldrig haft ont, märker knappt av när jag har mens. Blöder lite och max i två-tre dagar. Jag har aldrig ätit p-piller, så jag har nog bara tur.

  Reply

 53. Emilie writes

  Jag började med minipillret cerazette för ett år sedan, har inte haft mens sedan dess, fruktansvärt skönt och inga som helst problem har det varit för min del, ta i trä :)

  Reply

 54. Marie writes

  Tycker faktiskt att just Pronaxen som syns på bilden fungerar bra, använde dem varenda gång innan jag började med minipiller. Började ta dem dagen innan för maxeffekt. Mycket effekt i tid= färre antal dåliga dagar!

  Reply

 55. Jessica writes

  jag hade detta problemet förut, jag sökte hjälp för det och fick diklofenak tror jag det hette utskrivet, det ihop med två alvedon funkar utmärkt om man tar det i tid, en ipren och två alvedon funkar också okej :) nu äter jag minipiller och har blivit av med mensen helt *jublar över min tur* så har därför inget problem med detta längre :D

  Reply

 56. Louice writes

  P-piller is the shit. Jag käkar Cerazette och har gjort det i typ fyra månader nu. Får varken mens eller mensvärk längre. Det är guld värt!

  Reply

 57. Dess - Drömteori writes

  Jag äter värktabletter i förebyggande syfte, dvs tar den var 4:e timma oavsett om jag har ont eller ej bara för att smärtan inte ens ska kunna uppstå. Man kan kombinera Ipren och annat med ibumetin tillsammans med paracetamol-tabletter så som Alvedon och Panodil!

  Tack som fan för tipset också!

  Reply

 58. rox writes

  Ibuprofen increases the bleeding, so I wouldn’t recommend it. I was taking it, but this period I heard about that, took something else, and the bleeding diminished to about half. Also, this other thing I took works better! It’s called Scobitul, N-butylscopolamine bromide. Also you could try nimesulide (Aulin). Both are really good, but it’s all about your specific body chemistry-something which makes my mum actually HIGH(painkiller high) does nearly nothing to me, so yes… it varies. The Pill didn’t do anything for me; it was recommended by a gynaecologist, I took it as prescribed and had a 3 week period, and now, post-pill, they’re more irregular than before… before, it was like clockwork. I knew the hour the bleeding was going to start so…ponder the pill well, before you jump headfirst.

  Reply

 59. Anna writes

  Orudis is the shit! Vanliga värktabletter har aldrig fungerat för mig men med Orudis slipper jag bli sängliggande, spy och svimma:) Har tipsat flera kompisar om dessa och det har hjälpt för alla.

  Reply

 60. Lisa writes

  Såg att någon i en tidigare kommentar hade nämnt mooncup och jag håller med henne om att det är sjukt värt! Har använt min i drygt 1 år och den fungerar fantastiskt bra!

  Angående mensverken så hade jag extrema besvär när jag var yngre men sen jag började äta p-piller (Neovletta) har besvären näst intill försvunnit helt. Kan känna mig lite lätt uppblåst och lite lätt värk men inte i närheten av tidigare.

  Reply

 61. T writes

  jag måste, precis som några innan mig, tipsa om menskopp! jag älskar min kopp, tycker inte det är jobbigt med mens längre överhuvudtaget.

  vill även tipsa om bloggen http://fittforfight.wordpress.com/ om du inte redan känner till den. där kan du säkert hitta något om mensvärk liksom en massa annan bra fittinfo.

  Reply

 62. Linda writes

  Har också regestrerat mig där, super duper tycker jag! :)

  Reply

 63. Juliana writes

  Calcium will help, like Tums or other calcium tablet.

  Reply

 64. ingrita writes

  hej allihop!

  vill tipsa om ett hälsokostpreparat som verkligen hjälper mot mensvärk. det tipsade min kompis om som verkligen led under sin mens, sängliggande, sjukskriven osv.

  Jättenattljusolja lindrar verkligen smärtan, det kan hon intyga. Efamol har vad jag vet högst koncentrat av ämnet, det vill jag verkligen rekommendera er alla stackare som har så starka menssmärtor. Finns hos hälsokost.

  Jag äter själv dessa emellanåt men av en annan orsak (jag har atopiskt eksem och det visar sig hjälpa min hud)

  Lycka till!

  Reply

 65. Ida writes

  Jag fick utskrivet Orudis. Tycker det hjälper riktigt bra om man tar det och även alvedon under dagen.

  Reply

 66. Lotta writes

  Hej och tack för en sjukt inspirerande blogg!

  Jag är också välsignad med en sjuhelsikes mensvärk. Tidigare har jag gått på naproxen tillsammans med nuvaring. Nu har jag kvar nuvaringen, men skippar helt och hållet tabletter. Sedan jag började med kiropraktik har det blivit mycket bättre! Dessutom ska jag gå och prova ut en TNS-maskin (en låda som skickar små elstötar för att lösa upp smärta i spec. områden). Annars brukar jag tycka att det är mer värt att lida, än att bli superyr och virrig av tabletter, men det är en smaksak :)

  Lycka till!

  Reply

 67. Stiftprinsessan writes

  El tipso: MENSKOPP!
  En enda grej som kommer räcka heeeela livet!
  http://menskoppen.se/

  Reply

 68. evelina carlson writes

  grymt!!! är i precis samma sits, need help

  Reply

 69. nettan writes

  IPREN DEN STARKARE VARIANTEN.(receptbelagt) Börjar med att ta tabl redan när jag känner att det börjar göra ont. Har varit sjuk i över tjugo år. Alltid sängliggande två dagar varje månad. Kan säga att det blev ännu värre efter jag fick barn. Blöder så att jag sjunker i Hb. Och har testat det mesta i läkemedelsväg. Varit hos många läkare. Sista förslaget var att ta bort allt och jag är inte så gammal. Kräks nästan varje gång. Den bästa tiden var när jag var gravid samt ammade då jag inte hade mens.

  Reply

 70. k writes

  hej! för fem år sedan satte jag in en hormonspiral. visst, jag vill egentligen inte heller påverka kroppen med hormoner – men lättnaden! den är obetalbar!

  smärtan har försvunnit (förutom ungefär en-två dagar i halvåret, dock då ungefär hälften så smärtsamt som innan), dessutom har mensen upphört sånär som på 2-3 dagar av minde blödningar som bara kräver någon typ av trosskydd.

  nu när min spirals tid börjar gå mot sitt slut så klurar jag på hur jag ska göra. fortsätta och slippa blödningar och smärta? eller använda ett annat preventivmedel och återgå till att förlora 1-2 dagar i månaden på grund av extrem smärta? jag klurar på en ytterligare hormonspiral. det enda negativa var att den gjorde ont att sätta in. men en halv dags smärta för fem år av lättnad är det värt tycker jag.

  Reply

 71. Carola writes

  Nej nej nej till värme på magen ;). Snabbaste lösningen för mensvärkar är en iskall handduk + 2 ipren. Ta en handduk, dränk den i iskallt vatten, släng ev in den i frysen i ett par minuter också. Lägg dig på rygg, dra upp benen och lägg handduken på magen. Slappna av. Ja man fryser som tusan, så lägg täcke på dig. :o)
  Enda de inte har funkat mot är mensvärkar i låren. Krampar så jag inte ens kan gå =/.

  Reply

 72. Amanda writes

  Hemsidan är bäst, för som du säger, skittrist att behöva betala för något man inte kan rå för. Samma med offentliga toaletter, skittrist att betala för något sånt. Då kan man ju lika gärna behöva betala för att få andas? Man kan ju iofs skippa att köpa tamponger och låta det rinna fritt, men det vill väl ingen?

  Ett tips att INTE följa är att dricka kaffe! Jag blir så himla sugen på kaffe när jag har mens men får så sjuuuukt ont i magen av det, så himla typiskt!

  Reply

 73. Erica writes

  Hej!
  Jag känner att jag inte riktigt kan låta bli att slänga in en kommentar då jag själv har mördar-mensvärken of doom och verkligen lider med dig. Jag har dock inte läst igenom alla kommentarer så mina tips kanske redan kommit upp :)
  Först och främst tycker jag pronaxen hjälper bättre än övriga piller, i andra hand t ex ibumetin – alvedon är fullkomligt värdelöst i det här fallet men det vet du säkert…
  Tips nr två som gör att jag ens överlever – värmekudde! Det är väl kanske inget nytt, men jag har ett litet hemligt knep… De flesta lägger ju kudden på magen. Men prova att lägga den på ländryggen! (eller vad det nu heter? Längst ner på ryggen iaf) För mig hjälper det oändligt mycket bättre. Sen kan man lägga en katt på magen ;)
  När mensen väl har kommit klarar man ju knappast av att röra sig, men för min del minskar mensvärken om jag lyckas ta mig ut på en löprunda precis innan värken sätter igång.
  Slutligen hjälper ju faktiskt p-piller oftast, själv skippar jag dem dock då jag tycker det dåliga överväger det bra…
  Hoppas du hittar nåt knep som hjälper!

  Reply

 74. Sandra writes

  Pronaxen eller naproxen är starkare värktabletter som jag inbillar mig fungerar bra :) iallafall bättre än panodil, ipren o allt det där.. hjälper inte mig alls.

  Reply

 75. Davinia writes

  That’s a great idea! Giving away free tampons to try =)

  I totally understand how you feel in those days. What I did to avoid that,and it feels so much better now,is taking birth control pills. It regulates your period and the pain almost disappear, nothing like before. I started taking them because my period was so painful.You should give it a try ^^

  Reply

 76. Davinia writes

  Or any contraceptive system.I changed pills for contraceptive ring about two years ago for comfort,and is the same.

  Reply

 77. Johanna writes

  Är sent ute, men har tips mot mensvärken. Man kan lägga sig på golvet på mage och sedan resa mig upp med bara armarna och magen, alltså resten av kroppen ska vara kvar i golvet. Sträcker man ut sig så på rätt vis kan man knäppa till nåt i magen på något vis så det släpper lite.
  Akupunktur funkar, men det ska man ju inte ta bara vid mensen då utan det ska man behandla kontinuerligt för bra resultat.
  Värmekudde är bra, har man ingen kan man ta varmvatten i dubbla (eller tre om du är extra rädd för vattenläckage) fryspåsar och knyta ihop.
  Värktabletter… Finns en uppsjö. Planerar man att i framtiden kunna skaffa barn ska man passa sig för vissa som t.ex Pronaxen (tror det var en av de “fula” varienterna). För mig funkar bara Ipren/Ibumetin…
  Bara äta det man känner för, och ofta. Lite och ofta.
  Frisk luft. (Om man är som jag, har ont så man mår illa.)

  Det bästa “tricket” för mig har dock varit att skaffa barn. Efter jag fick mitt första hade jag svinont de första två mensomgångarna. Sedan hade jag knappt ont alls. Snacka om att jag blev förvånad, jag som alltid fått vara hemma i minst 2-3 dagar från skola/jobb pga smärta, yrsel, illamående, kramp ner till tårna…! Suttit som en zombie och bara grinat…
  Väntar nu mitt andra barn, hoppas att mensvärken håller sig borta från mig även efter denna förlossning! *håller tummarna stenhårt*

  Reply

 78. Johanna writes

  Ja, en sak till. Ta tabletter så fort du börjar känna minsta lilla smärta komma krypandes. Och vilka tabletter man än väljer så ska man alltid svälja ner dem med vatten, aldrig annat! Då hjälper de som snabbast. Detta kanske en del tycker är en skröna, jag vet inte. Men på mig är det iaf sanning.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!