Skönhet

Pumpkin & Poppy Cosmetics “Christmas in Gotham” holiday 2011 collection

Jag har haft lite kontakt med Kristy bakom det veganska mineralsminkmärket Pumpkin & Poppy Cosmetics på sistone, och hon ville nu skicka mig skuggorna från hennes julkollektion Christmas in Gotham, inspirerad av filmen Batman Returns i regi av Tim Burton. Givetvis blev jag darrig i knäna av en så fantastisk idé som en Batman-julkollektion (jag älskar Batman) och ännu gladare blev jag när jag idag fick se skuggorna framför mig. Jag hade tänkt vänta med swatchandet tills imorgon, men började förstås tänka “bara eeen..” och det slutade med att jag ohh-ahh-at mig genom hela kollektionen. De är supervackra och långt över förväntan! Bra pigment och fantastiskt vackert skimmer i allihop, mycket baktanke bakom varje nyans och helheten är väldigt välkomponerad. High five P&P.

Jag kan på rak arm säga att det här är min favoritkollektion den här julen, trots alla fantastiska motståndare. Jag har svårt att tänka mig en färgpalett jag skulle tycka bättre om, och det är inget man vill stoppa undan när julen känns passé. Sen att den inte är dyr heller gör ju saken ännu bättre.

Kollektionen är limiterad och går att köpa här. Det finns ett stort set (271 kr) där alla skuggor + ett rött läppglans ingår, eller två små set vid namn Naughty och Nice (101 kr/st) där du får fyra av de åtta skuggorna. De går alltså inte att köpa en och en.

 

I’ve had some contact with Kristy behind the vegan mineral makeup brand Pumpkin & Poppy Cosmetics lately, and she wanted to send me the shadows from her holiday collection Christmas in Gotham, inspired by the the movie Batman Returns directed by Tim Burton. Of course my knees got shaky only by the thought of an idea as fantastic as a Batman holiday collection (I love Batman), and I got even happier when I had them in front of me today. I had planned to wait with the swatching until tomorrow, but of course I thought “only oooone..” and then I had ooh-ahh-ed my way through the whole collection. They’re so beautiful, even better than I had thought! The pigmentation is great and they’re all super beautifully shimmery, much thought behind each shade and the collection is well composed in whole. High five P&P.

I can without a doubt tell you that this is my favourite collection this christmas, even though there are loads of beautiful contestants. I can hardly imagine a colour palette that I would like better, and it’s not one of those collections that you want to tuck away somewhere when christmas is over. And of course, also the low price is a great thing.

The collection is limited and it’s available here. There’s a full set (271 kr) where you get all shadows + a red lipgloss, or two mini sets called Naughty and Nice (101 kr/st) where you get four of the eight shadows. So they aren’t available to buy separately.

 


Cobblepot, Face to Face, Masquerade, Ice Princess
Deadly Kiss, Dark Side, Selina, Red Triangle

 

Quick wrist swatch

Cobblepot, Face to Face, Masquerade, Ice Princess
Deadly Kiss, Dark Side, Selina, Red Triangle

 

Cobblepot, Face to Face, Masquerade, Ice Princess, Deadly Kiss, Dark Side, Selina, Red Triangle


Viola, Killer Colours
 1. Franziska writes

  WOW!
  You can really see the link between the movie and the colours.. and so christmassy in a non-kitschy way!

 2. Mia writes

  Ser spännande ut =)

 3. bella writes

  den röda var ju görnajs! :) den kommer du rocka! :D

 4. Leah writes

  Elsket den røde!

 5. Kristy writes

  I am having a black friday sale on midnight central standard time the night of the 25th…and the sale will go through the 26th at midnight. I will be splitting the collection into individual shades for that day only and each color is only $3.75 for a 5 gram jar:) I also will be taking 25% off of the mini collections as well! Thanks so much for such a thoughtful review Viola, so glad you love the collection. Batman Returns is my favorite Batman movie, so I wanted to do the film justice with my color choices:)

 6. Silke writes

  These colors are really well chosen for the movie! Although it has green and red, it’s not your average Christmas collection.

  I would so order all of these instantly if I could, but my camera is broken and that’s priority #1 right now :( Maybe I’ll just order cobblepot and red triangle from the black friday sale.

 7. Mamman writes

  Väldigt fina kulörer, jag gillar de lite dova och nedtonade nyanserna. Och älskar det glittriga…

 8. Mamman writes

  Förresten, får man önska? Kan du inte göra något med den lila och den gröna? Masquerade och Deadly Kiss. Please…

 9. June writes

  Otroligt fina skuggor, jag ÄLSKAR Red Triangle.

 10. Sara writes

  Snygga! Stor sorg att de inte skickar till Norge. Men. Priset. 202 kr för de båda seten, alternativt 271kr för det samma plus läppglans? Inte för att 70 spänn är så värst mycket pengar, men är det värt att lägga till det bara för det läppglanset?? Det kanske är väldigt fint på, men på bilden ser det ut som ett typiskt h&m-gloss (som kostar 9.90).

  • Viola Holmgren writes to Sara

   Sara: Hon skickar till Norge, kontakta henne bara och be henne lägga till det som fraktalternativ!

 11. Kristy writes

  @Sara The lipgloss is actually made of really nice ingredients: jojoba oil, meadowfoam oil, shea butter, castor oil…its an all natural lipgloss with an organically certified preservative, so it does cost a bit more than a conventional lipgloss, but I think its worth it not to have nasty chemicals, parabens, or mineral oil. My eyeshadows usually cost around 4.75 a piece so 4.75 x 8 = $38 USD; my lipglosses sell for $6.25 USD, so you are getting a discount if you order the full collection.

 12. Kristy writes

  I just added Norway to my shipping profile, if I haven’t included any other country, feel free to let me know!

 13. Sara writes

  Perfekt! Done and done!

 14. Pumpkin & Poppy Arabian Nights Collection - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] Nights, inspirerade av Disneyfilmen Aladdin. Jag blev så himla glad, jag har testat hennes skuggor tidigare och tyckt supermycket om dem så det är med stort nöje jag recenserar fler. Denna gång har hon [...]

Comments are closed.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!