My Illamasqua lippies + swatches

Jag har uttryckt min kärlek för Illamasquas läppstift många gånger förr (för hela märket för den delen!), och idag tänkte jag visa er min lilla samling. Produkterna är rätt dyra så det är absolut inget hetssamlande, men jäklar vad underbara de är, och jag lovar att de successivt blir fler. Här kan du shoppa Illamasquas läpprodukter. Och vill ni se mina rouge från Illamasqua så kan ni kika här.

Läppstiften har en lite egen konsistens, de är torra och “strama” att applicera men ändå krämiga på något vis. Vaxiga liksom! De finns i en uppsjö fantastiska färger (inte en tantbrun så långt ögat kan nå!), de flesta nyanserna är matta vilket jag föredrar framför skimmer, alla är sanslöst högpigmenterade och sitter superlänge på läpparna utan att blöda i kanterna, på alla punkter exakt vad jag vill få ut av ett läppstift! Vissa är torrare än andra (typ Disciple) men det är inget jag är särskilt grinig över. Hellre för torrt än för kladdigt när det gäller intensiva färger, man kan alltid bära läppbalsam under eller gloss över om man behöver/vill.

 

I’ve expressed my love for Illamasquas lipsticks many times before (well, for the whole brand to be honest!) and today I thought I should show you my little collection. The products are quite expensive so there’s definitely no stress collecting going on, but damn they’re wonderful, and I promse you that there soon will be more. You can bathe in Illamasqua lippies here. If you want to take a look at my Illamasqua blushes too you can do it here.

The lipsticks have a quite strange consistency, they’re dry and “draggy” on the lips but still creamy in a way, waxy or something! They come in a bunch of pretty colours (no old lady browns available! Wohoo!), most shades are matte which I prefer to shimmers, all of them are insanely pigmented and they stay on the lips for a very long time without bleedning around the edges, which in all is what I ask from a lipstick! Some are drier  than others (like Disciple) but I’m not whining over it. I prefer lipsticks that are a tad too dry than a tad too smudgey when it comes to intense colours, you can always wear a lipbalm underneath or gloss on top if you need/want to.

 

Scandal, Box, Kontrol, Disciple, Apocalips. (you can find Box and Apocalips in the new Human Fundamentalism collection!)

Illamasqua Lipstick in Kontrol on my lips.

Illamasqua Lipstick in Scandal on my lips.

Illamasqua Lipstick in Box on my lips.

Illamasqua Lipstick in Apocalips on my lips.

 

 

Och här är mina tre läppglans! Läppglansen kommer i två utföranden, Intense och Sheer, båda med en väldigt lätt söt doft och i likadana (snygga) klämtuber. Intense-formulan är heltäckande och du behöver inte ens tänka tanken att ha ett läppstift under, de går på superpigmenterat och täcker allt du målar dem över. Sheer-glossen är mer som traditionella gloss och ger ett halvtäckande resultat, ser alltså snajsigare ut över läppstift. Glossen är ganska klibbiga, och de har SERIÖS hållbarhet på läpparna. Jag kan bära dem många timmar utan omapplicering. Lily Rose är min favorit, den är så fint godisrosa på läpparna.

And here are my three lipglosses! The glosses come in two variations, Intense and Sheer, both with a very light sweet scent and in the same (nice) squeezy tubes. The intense formula is full coverage and you don’t even have to think about wearing a lipstick underneath, they are so pigmented they cover anything you paint them on top of. The sheer glosses are more like traditional glosses and gives a semi opaque coverage, so it looks better on top of lipsticks. These glosses are quite sticky, and they have some SERIOUS staying power on the lips. I can wear them for many hours without reapplying. Lily Rose is my favourite, it’s got such a pretty candy pink colour on the lips.

 

Intense Lipgloss Hectic, Indulge, Sheer Lipgloss Lily Rose

Illamasqua Sheer Lipgloss in Lily Rose on my lips.

Viola, Killer Colours
 1. LaFutile writes

  Amazing colors! It looks very beautiful on you. Lucky! You can wear any colors!

  Reply

 2. Maitê writes

  Box and Scandal are beautiful!!!! <3

  Reply

 3. elin writes

  vill se det blåa & det gröna på ju!!!! WOW

  Reply

 4. Anna writes

  Det röda läppstiftet var jättefint!

  Reply

 5. Constanze writes

  Scandal, Box and Lilly Rose are my favourites! <3

  Reply

 6. Nicole writes

  beautiful colours!

  Reply

 7. Mateja writes

  I want Scandal so much!
  You’re gorgeous as always.

  Reply

 8. Mia writes

  de ser helt underbara ut =)

  Reply

 9. HippiSara writes

  Ååh vad jag vill se Disciple och Hectic på läpparna (inte samtidigt alltså!), de ser så spännande ut! :)

  Reply

 10. Marina writes

  Jag vill se Disciple på läpparna :D

  Reply

 11. Agnes writes

  Vet du vart man kan köpa Guerlain Shalimar över disk och inte på internet? :D

  Reply

 12. Silke writes

  Great collection! I’m ordering at illamasqua soon and am torn between kontrol and perilous.. there’s just too many special shades that I’d like :)

  Reply

 13. Pia (Glitzy Gloss) writes

  Vilken härlig samling!

  Reply

 14. Malin writes

  Ååh, kan du inte visa Hectic någon gång? :D

  Reply

 15. Zainab writes

  Is Hectic limited edition? I can’t seem to find it on the website.

  Reply

 16. Sue writes

  Hectic looks amazing!

  Reply

 17. Kajsa writes

  Kontrol var ju superball!

  Reply

 18. MadamNoire writes

  Illamasqua har så ovanliga och snygga färger! :) Tror att kombinationen Kontrol/Disciple med Disciple i “hörnen” på läpparna och Kontrol i mitten skulle vara en hit!

  /MadamNoire.blogspot.com

  Reply

 19. You’ve gotta love them! | Mias Makeup writes

  [...] Om du vill se några knalliga läppstift och drottningen på att bära upp dem visar Viola upp sina Illamasqua-stift här [...]

  Reply

 20. Nina writes

  Du är så SJUKT snygg i lila läppar, har aldrig sett någon som passar så bra i det! Läppglanset är helt smashing, älskar illamasquas läppgrejer <3

  Reply

 21. Moran writes

  Hi!
  What’s the difference between Mac Ruby Woo and Illamasqua Box? I have the Mac, and I wanted to try out a new one.

  Thank you :)

  Reply

 22. WomanBerry Berry writes

  How’s that possible?! There is no lipstick in the world, which won’t suits you! You are amazing! Really! Love your blog, and your lips, and your lipsticks! :)))))))

  Reply

 23. Daisy Beauty London 2013 -Illamasqua | Frida Skoglunds skönhetsblogg writes

  [...] Viola visade upp sina läppstift från Illamasqua dreglade jag framför datorskärmen och kände ett [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!