Renewing my skincare routine

Sedan förra hösten har jag använt mig av hudvårdsserien Primaluce från Bioline (Cleansing gel, Brightening mask, Renovating Serum och Brightening Emulsion) och älskar dem sönder och samman, men nu när flaskorna och burkarna börjar sina och sommaren närmar sig så ska jag testa att byta bort alla dessa AHA/PHA-syror ett tag (bortsett från masken som jag kommer fortsätta använda till dagen jag dör) och ersätta med något som inte gör huden lika känslig för solljus.

Produkterna jag slutade upp med blev en handfull från Lookfantastic, vilka i sin helhet bara var en dryg hundralapp dyrare än en ensam burk ansiktskräm från Primaluce-serien. Phew, tack säger plånboken. Primaluce får nog tyvärr vänta tills jag vunnit på lotto. Har ni testat någon av produkterna?

 

I’ve been using the Primaluce skincare line from Bioline (Cleansing gel, Brightening mask, Renovating Serum and Brightening Emulsion) since last fall and I love it to pieces, but now that the bottles and jars are starting to run low and summer is coming up I’ll exchange all of those AHA/PHA acids (apart from the mask which I’ll keep using until the day I die) and start using something that doesn’t make the skin as sensitive to sunlight.

The products that I ended up with was a handful from Lookfantastic, which totally cost me about £10 more than a single jar of moisturizer from the Primaluce line. Phew, my wallet cries from happiness. Primaluce will have to wait until the day that I win the lottery. Have you tried any of these products?


 

NUXE Rêve de Miel Facial Cleansing Gel

En mild tvålfri ansiktstvätt som tar bort makeup och lugnar huden. Vegetabiliskt tvättämne med solros(olja, antar jag), antiseptisk honung (vilket jag vego-”fuskar” med ibland), persikoextrakt och limeblomma. Luktar helt fantastiskt gott men väldigt starkt, så troligen för mycket för vissa. Parabenfri.

A mild soap free face wash that removes makeup and calms the skin. A vegetal-origin cleansing base with sunflower (oil, I suppose), antiseptic honey (which I veggie “cheat” with sometimes), peach extract and lime blossom. Smells fantastic but very strong, probably too strong for some people. Paraben free.

 

NUXE Huile Prodigieuse Multi Usage Dry Oil

Multifunktionell olja som innehåller sex vegetabiliska oljor (gurkört, johannesört, sötmandel, kamelia, hasselnöt, macadamia), passar på både ansikte, kropp och hår. Den är E-vitaminrik, ska motverka bristningar samt går snabbt in i huden för att lämna den silkesmjuk. Passar alla hudtyper, och det ska visst gå bra att blanda med flytande foundation för smidigare applicering. 50ml-flaskan kommer med dropper och 100ml med spray. Luktar himmelskt.

Multi functional oil containing six vegetable oils (borage, St. Johnswort, sweet almond, camellia, hazelnut, macadamia) and it works on both face, body and hair. It contains vitamin E, is supposed to prevent stretch marks and it’s easily absorbed by the skin leaving it silky smooth. Suits all skintypes, and it’s said to work well mixed with foundation for easy application. The 50ml bottle comes with a dropper and the 100ml with a spray top. Smells heavenly.

 

NUXE Crème Prodigieuse Anti Fatigue Moisturising Cream

En krämig men lätt ansiktskräm för normal/kombinationshy (pga den lätta formulan, det är alltså ingen anti finn-produkt), packad med antioxidanter och doftar likadant som oljan ovan. Denna ska jag komplettera med oljan de dagar jag är extra torr.

A creamy but still light moisturizer for normal/combination skin (because of the light formula, so it’s not an acne product), packed with antioxidants and it smells just like the oil mentioned above. I’ll use this one with the oil for days that I’m extra dry.

 

John Masters Organics Rose & Aloe Hydrating Toning Mist

Ett ansiktsvatten i sprayflaska som är bra både efter tvätt och som spray för att få bort pudrigheten i ansiktssminket, innehåller till största del aloe-juice och rosenvatten men även eterisk olja av ros. A- C- och E-vitamin. Ska förminska porer och läka/lugna inflammation.

A toner in a spray bottle that you can use both after cleansing and as a setting spray for your makeup, contains mostly aloe juice and rose water but also essential oil of rose. Vitamin A, C and E. It’s supposed to reduce the appearance of large pores and heal/calm inflammation.


Viola, Killer Colours
 1. Lovisa writes

  Åh sprayen låter ju superbra! Den ska jag nog testa. Var lite inne på Skindinavias sprayer men tycker de verkar lite knixiga att frakta osv. Har du någon erfarenhet av dem?

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Lovisa

   Lovisa: Denna är egentligen bara ett ansiktsvatten som kan ta bort eventuell pudrighet, medan Skindinavia-sprayerna är till för att göra makeupen vattenfast och hållbar. Så du missar helt hållbarhetspoängen om du satsar på ett vanligt ansiktsvatten, men det är ju då förstås mildare mot huden i och med att innehållet ofta är bättre. Har inte testat Skindinavia ännu och har dålig koll på innehållet så jag ska nog inte säga för mycket om dem ännu. :)

   Reply

 2. Verunka writes

  Oh, I heard a lot about Nuxe, and everytime only the best! I think it was this oil which was sooo much praised. I’m curious mostly about the scents. And it’s not that much expensive, right? If we consider that it’s cosmetics of very high quality…

  Reply

 3. Dess - Drömteori writes

  Den där oljan är fan ren kärlek, skitbra att ha i håret också för glans. Ser inte fettigt ut alls!
  Tyckte dock den var lite väl fet att ha i ansiktet.

  Reply

 4. Madeleine writes

  Ta det lugnt med anglicismerna som i den här meningen: “Produkterna jag slutade upp med…”, alla uttryck fungerar inte att översätta direkt till svenska ;D

  Reply

 5. Rini writes

  Never tried it before… Does the NUXE Reve de Miel make foam?

  xoxo
  http://touchkajal.blogspot.com

  Reply

 6. Karin writes

  Madeleine: Ta det lugnt med douchebagattityden, det brukar väldigt sällan uppskattas av någon… någonsin.

  Reply

 7. Atqa writes

  I love Nuxe dry oil! It’s truly multipurpose :)

  Reply

 8. Baraneon writes

  Karin: Word up!

  Reply

 9. bella writes

  hmm, tror jag fick en liten tub av nuxekrämen i en glossybox o jag hade rätt svårt för doften… iofs luktade den nog gott, men så sjukt starkt att jag tyckte det var jobbigt att ha den i ansiktet, kände doften av den hela dagen, och då gillar jag ändå när det luktar mycket och gott, bara inte i fejset… :) hoppas det går bättre för dig!

  Reply

 10. Linda writes

  Nope har inte testat men har varit nyfiken på nuxe ett tag nu :)

  Reply

 11. josefin writes

  Jag fick nuxe ansiktskräm i min förra glossybox, och jag tycker den är helt fantastisk! Jag har torr hud och tycker att den återfuktar väldigt bra. Och doften är underbar.

  Reply

 12. Ammelie writes

  Jag använde NUXE Crème fraîche light tills tuben tog slut alldeles nyligen. Fungerar fantastiskt bra för min oljiga hy (men har man torra fläckar som jag så får man använda en fet kräm på just de ställena, för det fixar inte NUXE-krämen i fråga) – håller mig fräsch och matt hela dagen när jag använder puderfoundation eller nåt finishing powder. Har hittills inte hittat någon annan kräm som inte ger mig a) finnar eller b) fler torra fläckar. Luktar jättegott också!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!