Tag: 11 questions (in Swedish)

Jag blev taggad av Karin på Karins Konstgrepp att göra 11 frågor-taggen, och den har jag ju redan gjort en gång så jag besvarar bara hennes frågor nu och taggar inte vidare. Karins frågor var lite mer personliga och mindre ytliga än de jag behandlade förra gången, och jag vet ju att flera av er är mer intresserade av.. ja.. mig som person, så ni får se det som lite kul random fakta!

I was tagged to do the 11 questions tag by a Swedish blogger called Karin at Karins Konstgrepp, I’ve already done the tag so I’m just going to answer the questions this time, this time in Swedish. Google translate it if you’re interested!

 

 

1. Vad är du bäst respektive sämst på?

Känns ju tråkigt att nämna helt objektiva saker här (typ att steka pannkakor), så jag säger nog att en av mina bästa egenskaper (så vitt jag själv kan bedöma) är min förmåga att tänka i flera steg. Att inte döma ut saker/situationer/människor, att förstå konsektenser, räkna ut reaktioner, se saker ur andra människors synvinkel och liknande. Och det är nog just detta som orsakar mina sämsta sidor, jag har svårt för att säga “nu räcker det, pucko” när något inte stämmer, bara för att jag har för mycket förståelse för andra. Skitkasst lika ofta som det är en sjukt bra egenskap.

 

2. Vilken superkraft behöver du?

Att sova på vettiga tider, jag börjar på allvar tro att det krävs superkrafter för det. Säger detta med en ytterst liten dos ironi, är sjukt trött på att vara inprogrammerat sämst på det. I övrigt? Att kunna teleportera mig runt i landet (världen) hur jag vill, det finns så många fantastiska människor som jag skulle vilja ha mer kvalitetstid med utan galna restider och kostnader.

 

3. Är det nåt du tycker evolutionen berövat dig?

Lilltårna. Alltså utan skämt. Jag har typ sådär uppskattningsvis inga lilltånaglar alls. Skäms lite över att måla tånaglarna i fina färger bara för att det då syns hur ickeexisterande lilltånaglarna är, och hur mycket suger inte det. Kunde evolutionen inte ha tagit valfri kroppsbehåring istället? Den är inte lika spexigt (och kul) som målade tånaglar.

 

4. Har du slagit dig riktigt illa någon gång? Brutit ben?

Inte direkt! Jag har slagit tänderna genom underläppen när jag var en meter lång (har ett gött ärr!), men utöver det har jag knappt gjort mig illa. Eller ja, jag har sabbat ledbanden i båda fötterna (vid olika tillfällen dessutom) så jag kan utan förvarning få se-stjärnor-smärtor av att sitta på fötterna, utföra explosiva rörelser eller att nöta på dem under en längre tid. Ja, sådär utifall att någon var sjukt nyfiken på denna intressanta fakta.

 

5. Vad är det äckligaste du ätit? Vad skulle få dig att äta det igen?

Oj! Varför äter man något med äckelpotential från första början? Haha! Alltså jag har ju smakat på mat/dryck som blivit gammal och det kan ju ligga skrämmande högt på äckligt-skalan, så vi säger att det gills. Om jag kommer smaka dålig mat/dryck igen? Det är nog bara en tidsfråga innan det händer. Jag kommer göra det helt gratis och utan mutor, jag lovar!

 

6. Vad väljer du om du bara får välja över- eller underläpp. Motivera!

Bara underläpp, helt klart! Det är Grinchen-looken ju. Så beach 2012.

 

7. Vilken låt har oftast gått på repeat hos dig?

I min värld är det lite av en synd att repeata en låt (för att inte tala om synden i att shuffla en skiva, det ska vi inte ens tala om..), så jag är nog snarare den som har en skiva på repeat, från start till slut. Har fått klagomål på att jag spelat Ed Harcourt ‘The Beautiful Lie’ och The Civil Wars ‘Barton Hollow’ cirka en miljon gånger på rad. Är helt klart skyldig till detta.

 

8. Vem önskar du att du var kompis med?

Hur många som helst, och av så olika anledningar! Av delade intressen, av motsatta intressen, av nyfikenhet kring en total idiot, av ren idolkärlek.. Fatta vilka störda konversationer man skulle kunna ha med typ Berlusconi. Nej men seriöst, det finns jättemånga spännande och coola bloggare som jag skulle vilja vara bästis med, och jag tänker ofta likadant om er läsare. Bara “fatta om jag faktiskt träffade dessa fantastiska människor på riktigt!”. Ni är ju helt galet många, tänk bara om man skulle ställa er på ett torg tillsammans liksom.

 

9. Ditt favoritgodis!

The Grenada Chocolate Companys sjuttioenprocentiga ekochoklad. Den är bitter och helt stört god. Och dyr.

 

10. Var sover du bäst?

I en säng, tyst miljö och på mage, utöver det kvittar det ganska mycket. Jag kan verkligen inte sova mer än några minuter i sträck sittande, det är helt lönlöst.

 

11. Vad kommer dina memoarer heta?

“Sminkpedanten som är för lat för att raka benen” kanske? Eller “Alla känner apan, apan känner ingen”? Förskräcktligt hög igenkänningsfaktor på båda. 1. Raka ben och knotiga knän är tråkigast i hela världen (och gör ont). 2. Läs fråga åtta, ni är typ 50 000 personer i månaden och jag känner på sin höjd en tusendel av er. Fatta vilken mindfuck!

Viola, Killer Colours
 1. Michan- Beauty by M writes

  Du som vegan vet säkert redan det här,men måste tipsa iallafall!
  Fazers Wiener nougat är vegansk :D
  Jag som är nougatgalning äter den jämt :)

  Reply

 2. Omygloss writes

  Haha, så beach 2012 skrattade så när jag läste det :P

  Reply

 3. Pappan writes

  jag vet hur det är med lilltånaglar som är så! det går att leva med

  Reply

 4. FannieeD writes

  Hej! Asså jag har en konstig fråga som jag har undrat över sjukt länge, men ingen kan svara på det.
  Om man är vegan, vill man ha grönsaker som är gödslade med djur gödsel eller är det inte bra? Känns konstgjort bättre?
  Helt ärligt har jag frågat nästan alla jag känner och alla blir lika förvirrade som jag, och du är nog den enda veganen jag vet om, så du kanske vet?
  Hhaha förlåt för flummig fråga och ha en bra helg!

  Reply

 5. j writes

  hahhah åh lilltånaglarna är så irriterande! mina pekar lite halvt neråt så en del av nageln ser inte ens ut som en nagel

  Reply

 6. Mamman writes

  Förlåt… Jag tror du fått ditt genetiska fel med pytte-tånaglar från mig… fast… i och för sig så har jag inte tittat på din pappaslilltår. De kanske är ännu pyttigare :D

  Reply

 7. Filippa writes

  Haha, jag har inte heller några lilltånaglar! Helt onödigt, skulle likaväl kunna vara utan lilltårna! ;)

  Reply

 8. Mia writes

  Har samma med lilltånaglarna! Yttepyttesmå. Jag målar alltid huden för att skapa illusionen av en nagel, men min mamma är värre, hon har i princip ingen, det är en liten prick bara. Mina är iaf typ som streck :P hahaha!

  Reply

 9. Aidas Make Up writes

  Haha, på tal om det så mailade jag dig faktiskt om en fika men jag har ännu inte fått svar =)

  Reply

 10. HippiSara writes

  Fattar verkligen det där med knottriga knän.. Haha! :D

  Reply

 11. Dany writes

  VIOLA! Våran film på 4an NU!!

  Reply

 12. Frida (Pygmeisk) writes

  Tänker precis samma sak angående alla sköna bloggare man vill träffa. Nästa gång jag är i Götet får vi boka in en fika tycker jag! “Hej vi är skönhetsbloggare båda två, how about a fika? :D”

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!