Essie “Navigate Her”

Navigate Her från Essie, troligen det vårlack jag varit mest uppe i varv över. Äntligen är det på mina naglar, och visst är det lika härligt som jag hade hoppats på! Smutsigt avokadogrönt, färgglatt men allt annat än skrikigt. Typ fräscht zombiegrönt. En mjuk och lite konstig färg, perfekt för den som korallfärgerna står upp i halsen på. Jag lackade sjukt slarvigt denna gång så mina två lager blev lite smygrandiga, men lackar man ordentligt så är två absolut lagomt för perfekt resultat.

 

Navigate Her from Essie, probably the spring polish that I’ve been hyping the most this year. Finally it’s on my nails, and of course it was as nice as I was hoping for! A dirty avocado green, colourful but still anything but bright. A fresh zombie green, kind of. A soft and quite strange colour, perfect for those who are tired as heck of corals. I applied my polish insanely messy this time so my two coats are a tad streaky, but if you’re doing it neatly two will be enough for a perfect result.

 

Viola, Killer Colours
 1. Mia writes

  Älskar det! Jag målade två lager och det blev bra :)
  Det satt verkligen bättre än något annat lack på mig! :)

  Reply

 2. PSbyDila.com writes

  What a gorgeous colour!

  Reply

 3. Nailtastic writes

  Håller med om att det är en intressant färg! Innan det släpptes trodde jag att det skulle vara mintigare, blev positivt överraskad av att det är avokadogrönt.

  Reply

 4. Evve writes

  Jag har en off-topic fråga från en vegan till en annan: Kan du ha sojamjölk i (varmt) kaffe? Jag har provat med två olika sorters “mjölk” och båda sorterna har kornat sig, typ som när man försöker blanda citron och komjölk. Om du kan det, vilken sojamjölk använder du? Börjar bli galen på att dricka svart kaffe :/

  Reply

 5. Andrea writes

  Man gaaah, jag var ju aldrig särskilt sugen på det här…
  Din beskrivning fick mig att vilja ha detta!
  Fräsch zombie, nåt helt annat än korall…. yes please!

  Reply

 6. Sari writes

  Jättefin färg!

  Reply

 7. Linda writes

  Åh så fint :) en lite annorlunda färg men jätte fin :)

  Reply

 8. Emelie writes

  Trodde du skulle sluta köpa djurtestat..

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Emelie

   Emelie: Essie har jag dragit ner på till den gräns att jag i stort sett inte köper dem, och köper då aldrig från officiella återförsäljare heller. Detta är precis på samma sätt som jag kommer fortsätta prata om MACprodukter trots djurtestskandalerna och då indirekt pusha pengar i fickan på dem. Jag höll en diskussion på Facebook för ett par dagar sedan om att man ibland får dra gränsen vid att vara “duktig nog”, läs den så förstår du min känsla.

   Reply

 9. Martine writes

  Älskar såna här lite “smutsiga” och dammiga nagellack – detta ska inhandlas!

  Reply

 10. Crazy french - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] pimped yesterdays nails with some simple nail art, a V shaped french tips. I used the dark blue Depend Art Liner in [...]

  Reply

 11. Johanna writes

  Evve:

  Min erfarenhet är att det krävs ganska mycket sojamjölk för att den inte skall korna sig. Snabb ihällning och ganska mycket. Jag har hällt upp extremt många kaffekoppar med sojamjölk i mina dagar, och ibland klarar man sig med mindre, men det ena ganska säkra kortet är att ta mycket och snabbt.

  Min favoritmjölk är Alpros blåa (de flesta andra jag testat har en lite för sträv smak för mig)

  Reply

 12. Johanna writes

  Evve:

  Något annat du kan tesa är att värma mjölken lite innan. Jag är ofta för lat för det, och gillar drickvarmt kaffelite för mycket. Men att minska temperaturskillnaden minskar även risken för koagulering (det är det som händer, proteinet i mjölken stelnar av att komma i kontakt med det varma och ganska sura kaffet)

  Reply

 13. Nena writes

  Oh my so prettyyy! In Holland Essie is now finally being sold in drugstores, slightly cheaper than they are online but unfortunately this color isn’t in that collection ):

  Reply

 14. SanityAssasin writes

  Evve: min erfarenhet är också att det är kaffe/mölk-ration som spökar. För lite mjölk: skär sig. Mer mjölk: skär sig inte. Jag använder oftast Alpros sojamjölk i kaffe, tycker den är godast, men har samma erfarenhet av alla märken jag har provat; ta i mer mjölk så funkar det bättre! :)

  Reply

 15. barbarella wickedqueen writes

  Looooove the color, it looks so pretty on your hands, beautiful swatch =D

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!