10 things I like about you: #7

Som synes på tuben är CND Cuticle Eraser en väl älskad kompanjon, jag har gått igenom otaliga tuber och lär fortsätta får evörr.

Prio ett i vardaglig nagelvård är att göra en vana av att styra upp nagelbanden ofta, det förhindrar att de växer ner på nageln, blir fula, spricker och ömmar. Gör man detta ofta så är det helt smärtfritt, men räkna med att första gångerna kommer svida en del. Trots att man styr upp nagelbanden som en galning har de en tendens att bli fnasiga, eller hur? De har också en tendens att lämna kvar en raggig yta på nageln, yes? Precis detta råder CND Cuticle Eraser bot på.

Med (milda men effektiva) AHA-syror löser nagelbandsremovern upp allt gunk och nagelbandsfnas och lämnar naglar + nagelband rena och fina. Jag brukar ett par gånger i veckan klämma ut en droppe kräm på varje nagel, gnussa dem mot varandra så krämen lägger sig över nagelbanden och naglarna och sedan köra igång en kvartslång YouTubevideo så jag inte har någon ursäkt att använda fingrarna på ett tag. Därefter skrubbar jag naglarna ordentligt med torr nagelborste, tvättar sedan händerna som vanligt och skrubbar lite till, toppa med nagelolja och vips är fingertopparna cleanast i världen! Det syns direkt när jag slarvat med removern för efter en vecka utan börjar fnaset dyka upp igen. Jag köper den på Ebay för drygt 60 kr inkl. frakt.

 

CND Cuticle Eraser is quite damn loved companion as you can see on the tube. I’ve gone through so many tubes and I’ll probably keep doing that for ever.

One of the most important things in everyday nail care is to makea habit of pushing your cuticles up often, it prevents them from growing onto the nails, becoming ugly, cracking and aching. If you do this often it’s not going to hurt at all, but it’ll probably hurt a bit the first few times. Even though you push your cuticles up like crazy they have a tendency to fray, right? They also tend to leave a raggy residue on the nail, yes? These are the things that CND Cuticle Eraser prevents.

With (mild but effective) AHA acids this cuticle remover peels all the gunk and cuticle frazzle leaving the nails + cuticles nice and clean. A couple of times a week I apply a dot on each nail, rub them together so that the cream covers cuticles and nails and then start a 15 minute YouTube video so that I have an excuse not to use my fingers for a while. After that I scrub my nails thoroughly with a dry nail brush, wash my hands as usual and keep scrubbing, top it off with cuticle oil and voilà, cleanest fingertips out there! I can easily see if I haven’t been using the remover, because in a week the cuticle mess start over again. I buy my tubes on Ebay for about $9 with shipping to Sweden.

 

 

The rest of my list:

10 things I like about you: #10 (Bioline Primaluce Exforadience mask)
10 things I like about you: #9 (Everyday Minerals Flat Top Brush)
10 things I like about you: #8 (LUSH I Love Juicy Shampoo)
10 things I like about you: #7 (CND Cuticle Eraser)
10 things I like about you: #6 (LUSH Dirty Springwash Shower Gel)
10 things I like about you: #5 (Lotus Organic Mascara)
10 things I like about you: #4 (Illamasqua Medium Pencil “Vow”)
10 things I like about you: #3 (Make Up Store Blush “Complex”)

Viola, Killer Colours
 1. ILE writes

  nail trattaments tutorial pleaseeeeeeeeeeeee!!!

  Reply

 2. Linda writes

  Denna är suuper bra :) har den på jobbet :)

  Reply

 3. Dorion writes

  Ja, förlåt! Ska göra det nästa gång :)

  Reply

 4. Aoi Tori writes

  Hej
  Ramlade in på din blogg av en slump men var tvungen att stanna och skriva en sak: Du är jätte fin och din blogg äger!

  Hoppas du har en bra dag
  Kram
  AOI TORI

  Reply

 5. Isabela (Fusels) writes

  Seems to be lovely and for the price sure it is worth a try!
  From which seller you usually buy these?
  x

  Reply

 6. Dani writes

  Ohh, är den inte fantastisk? Mina nagelband skulle aldrig klara sig utan denna! Har en liten i väskan och en stor hemma. Använder den en gång om dagen!
  Använder denna även för tårna, det gör UNDERVERK på förhårdnader och sjukt envisa tånagelband. Ett måste för sommar pedikyren!
  Vad mer använder du för nagelvård?
  /Dani

  Reply

 7. June writes

  Jag är livrädd för att använda sånt, jag ryser i hela kroppen när jag läser om att gå lös på nagelbanden med en nagelborste. Huuuu!

  Reply

 8. Viveka writes

  har du någon koll på hur denna är jämfört med sally hansen’s ‘instant cuticle remover’? och jag undrar precis som Isabela vilken säljare du köper från?

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Viveka

   Viveka: Inte testat SH eftersom de inte är cruelty free, sorry! Jag köper sällan från samma säljare, jag plockar bara billigaste säljaren som inte har kasst betyg.

   Reply

 9. Verunka writes

  I’ve been discussing this product with some of my nail polish fellows recently and they all recommended it to me; even in comparison to some other similar products – this one always won. I need it quite urgently because my cuticle grows so fast and I have to cut it every three or four days – if I don’t, then it’s just too ugly and my fingers are full of hangnails :-( The problem is where to buy it – in our country it’s available only for professional manicurists (which I’m not) or I can buy it on eBay as well as you do.

  Reply

 10. Silke Pearl Squirrel writes

  I actually use a depilatory cream to get rid of my cuticles. I compared the ingredients and most cuticle removers that are known to actually work contain calcium thioglycolate (which softens keratin), and so do depilatory creams like Veet and Nair. Good alternative if you don’t like ordering online, and it’s cheap too :)

  Reply

 11. Carola writes

  Säger ju att de e farligt att vistas i din blogg, man blir fattig ;). Nu är en sån beställd och jag ser verkligen framemot att få testa den. Har hopplösa nagelband. Så tack för tipset! :P

  Reply

 12. 10 things I like about you: #4 » Fröken Rosa writes

  [...] Visst funkar det att bara smörja in nagelbanden som vanligt, men allra bäst är att göra som Viola gör. Jag lägger en sträng på nagelbanden och kladdar in lite extra med hjälp av [...]

  Reply

 13. My natural nails + some cuticle oil talk - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] Innan jag började gulla med mina naglar sprack de i kanterna och flisades sönder så snart en vit nageltipp började synas, och nu i efterhand kan jag säga att det till 99% berodde på att jag inte använde nagelolja. Nu oljar jag minst en gång om dagen med Scratch Nail Food och det har verkligen gjort underverk. Nagelbanden håller jag i styr med CND Cuticle Eraser. [...]

  Reply

 14. Sarah writes

  I found a tube of this at a discount store and freaked out, I can’t get a lot of CND products where I live. I bought it on your recommendation and just used it for the first time – I love it!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!