Daniel Sandler Invisible Radiance Foundation & Concealer “Porcelain”

Jag och GloMinerals Satin II är ju typ bästisar for life, men när sommaren närmar sig och fräknarna börjar kika fram så inser jag att jag blandar mer och mer ansiktskräm i min foundation för att få den skir nog. Nu har jag gjort slag i saken och skaffat mig en helt ny bekantskap i skirt utförande, nämligen Invisible Radiance från Daniel Sandler som inte kommer behöva något blandande.

Daniel Sandler utlovar en parabenfri foundation som är lätt som en fjäder och återfuktar huden, berikad med vitamin A, C och E och konserverad med japansk kaprifololja. Produkten kommer i en plastflaska med skruvlock (spatel i locket, ingen pump) och en matchande concealer finns i snäpplocket ovantill där du även har en liten spegel. Ingen av produkterna är parfymerade. Finns i fyra nyanser, Porcelain, Beige, Honey och Deep Sand. Finns att köpa på bl.a. Feelunique, Love Makeup och Lookfantastic för £28 (ca 330 kr).

 

GloMinerals Satin II is my best friend for life as many of you might already know, but now that summer is coming up and freckles are starting to show I realize how much moisturizer I mix with my foundation to make it sheer enough. Now I’ve finally made a new sheer friend called Invisible Radiance from Daniel Sandler which won’t need all that mixing.

Daniel Sandler promises a paraben free foundation that’s light as a feather and moisturizes the skin, packed with vitamin A, C and E and preserved with honeysuckle oil. The product comes in a plastic bottle with a screw top (spatula in the lid, no pump) and a matching concealer in the snap lid on top where you’ve also got a small mirror. None of the products are scented. It comes in four shades, Porcelain, Beige, Honey and Deep Sand. Available at Feelunique, Love Makeup and Lookfantastic amongst others and it costs £28.

 

Wearing the foundation + concealer, no powder.

 

Denna foundation glider verkligen på helt osynligt, den smälter ihop jättefint med huden och skapar ett genomskinligt men färgkorrigerat underlag där hudens naturliga textur tydligt syns igenom. Torra områden får sig en fuktbomb och ser inte flagiga ut som de ofta kan göra med foundation över. Trots detta känns den inte alls kladdig på huden, den känns mest som en ansiktskräm. De områden du kan behöva korrigera mer (under ögonen, näsvingarna, eventuella rodnader..) går du över med concealern, finnar behöver man däremot en lite tjockare concealer för att täcka ordentligt så där får du plocka in någon annan concealer.

På grund av den skira formulan är foundationen inte så nyanskänslig, det syns inte om du råkar gå lite för ljust eller lite för mörkt. Porcelain är lite drygt en halv nyans mörkare än min hud och passar bra. Finishen är väldigt “dewy” så om du inte gillar det får du pudra väl. Jag pudrar helst T-zonen och låter resten vara. Är du oljig i hyn är jag inte säker på att du kommer bli förtjust över huvud taget, men det är en bra variant för oss torrisar som ser halvdöda ut i för matta foundations!

 

This foundation really glides on totally invisible, it melts together wonderfully with the skin and creates a translucent but colour corrected base where the natural texture of your skin is fully visible. Dry areas gets a moisture bomb and won’t look flaky which easily happens if you put foundations on top. At the same time it doesn’t feel sticky on the skin, it feels just like a moisturizer. The areas where you might need more correction (under eyes, nostrils, redness..) are easily fixed with the concealer, but pimples need a thicker concealer so there you’ll have to use something else.

Because of the sheer formula this foundation isn’t too shade sensitive, you can’t see if you’ve gone a tad to light or a tad to dark. Porcelain is about half a shade darker than my skin and it works well. The finish is definitely dewy so if you don’t like that you’ll have to powder well. I like to powder my T-zone and leave the rest. If you’re oily I’m not sure that you would like this one at all, but it’s a great one for us dry skinned who tend to look semi-dead when wearing foundations that are too matte!

 

Viola, Killer Colours
 1. Sanna writes

  otroligt fin !
  har aldrig hört talas om den…är den dyr ?

  Reply

 2. Aidas Make Up writes

  Wow, den ser så naturlig ut! Iofs har du ju världens-bästa-hy-ja-jag-är-avis! Haha, så allt ser nog fint ut på dog. Skönt att du hittat något du trivs med, jag tycker alltid att det är just foundations som är det bökiga.

  Reply

 3. Dani - Livsnjutarism! writes

  Gud jag kan inte sluta tänka på Adam Sandler när jag hör om märket. Men det är ju DANIEL och inget annat så klart. Praktiskt liten behållare! Det där blir ju perfekt i sommar!
  Fick en Daniel Sandler mascara i en glossybox nån månad sedan, men det var tyvärr inget vidare första intryck på märket. Mascara bara smulade sig under dagen. Man kanske ska ge märket en ny chans!

  Reply

 4. Linda writes

  Verkar vara en smart lösning med concealer i locket :)

  Reply

 5. Adriana writes

  It looks great, but don’t pay so much attention to pseudo-medical-marketing stuff, like “packed with vitamins”, because vitamins don’t have a topical effect on your skin

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Adriana

   Adriana: I’m just stating what Daniel Sandler says about the product. :) But thank you for the info!

   Reply

 6. Trillium writes

  I just ordered this because of this post! It looks and sounds great! I’m in the US, so it was a bit expensive, but I just felt like I really needed it. ;) Thank you for sharing!

  Reply

 7. kristina writes

  Vet du om den är djurtestad? En önskan från mig vore en tag på iaf de produkter du skriver om som inte är djurtestade.

  Reply

 8. Marina(Makeup4all) writes

  This is one of my favourite foundations, it’s amazing!

  Reply

 9. Loppz writes

  Finns det återförsäljare i Sverige?

  Reply

 10. Nicki - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] Idag blev jag sugen på somrigt korallrosa läppar, så Nicki fick åka fram! Målat rakt på läpparna är det superintensivt men biter man av det på en bit papper så blir det en jättemjuk klar färg som, åtminstone i mina ögon, är väldigt lättburen. Som bas har jag den foundation från Daniel Sandler som jag recenserade härom dagen. [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!