NYX Mega Shine Lipgloss Swatches

Jag har äntligen fått tummen ur och köpt mig en hög läppglans ur NYX Mega Shine-serie. Jag har testat flera av de runda glossen och gillar dem, så det var nog på tiden att jag gav mig på dessa. De kostar noll och inget på Ebay, men går att köpa i Sverige till betydligt högre pris (dryga hundralappen) om man föredrar det.

Anledningen till att jag inte huggit in på Mega Shine-läppglansen tidigare är att jag fått för mig att de flesta färger är brunrosa och frostiga, och lite så är ju faktiskt fallet. Om man sicksackar mellan nittiotalsnyanserna (bildgoogla glosset du är nyfiken på om du är osäker på hur det ser ut i verkligheten) så hittar man en hel del guldkorn. Typ som dessa, jag tror faktiskt att varje nyans jag köpte var en fullträff. Glossen luktar starkt av plastigt körsbärsgodis och är lite lagom klistriga.

 

I’ve finally picked myself up and bought a bunch of NYX Mega Shine lipglosses. I’ve tried many of the round ones and liked them, so it really was time to try these too. They cost practically nothing on Ebay, but if  you live in Sweden you can find them for about five times the price in stores if you prefer paying that.

The reason that I haven’t tried the Mega Shine lipglosses earlier is that I’ve had the impression that most colours are brownish pink and frosty, and that’s actually quite accurate. If you look between the 90′s shades (google image search for the gloss if you’re not sure how it looks in real life) you’ll find a bunch of nice shades. I actually think that I managed to pick six great shades this time. The glosses smell strongly of plastic-y cherry candy and they’re slightly sticky.

 

 

Nude Peach

Som namnet avslöjar är detta en nudeaktig persikonyans. Den är precis så ljus som jag kan gå med sådana här läppfärger, hade den varit en nyans ljusare så hade jag sett helt urtvättad ut. Tursamt nog är den helt perfekt! Inte för intensiv men inte heller för vek. Det ser mycket knasigare ut i tuben än det gör på läpparna. Rätt tjock formula och glosset har en lätt pärlfinish som ger läpparna fin volym.

The name on this one is just right, it’s a nude-ish peach shade. It’s just as light as I can go with lip colours like this, if it was a shade lighter I would have looked completely washed out. Luckily this one is perfect! Not too intense but still not too weak. It looks much crazier in the tube than it does on the lips. The formula is quite thick and the gloss has a slight pearl finish which gives the lips nice volume.

 

Sweet Heart

En frostig gyllenrosa nude. Herre gudars tänkte jag när jag först började måla, detta ser helt sjukt ut. Sedan backade jag ett steg från spegeln och bara “jäklar!”. Det ser inte bra ut till den här ögonmakeupen, men till en mörk matt sotning kommer det vara perfekt! Nu får jag minsann äta upp mina pessimistiska tankar om frostiga gloss. De KAN uppenbarligen se bra ut! Även detta har en tjockare formula.

A frosty golden pinky nude colour. Oh my god, this looks insane. That’s my initial thought while applying it. Then I backed away from the mirror and thought “dayum!”. It doesn’t look good with this eye look, but with a a matte dark smokey eye this will be perfect! Now I’ll have to excuse my pessimistic thoughts about frosty glosses. The CAN obviously look good! This gloss also has a thicker formula.

 

Beautiful

Ett skirt rosa gloss med guldskimmer. SÅÅ FINT! Det är mer genomskinligt än de andra glossen, men det gör även att det fina guldskimret/glittret kikar fram lite extra. En perfekt vardagsrosa färg med lite bling. Denna kommer bli väl använd, både på egen hand och över läppennor och stift. Detta är tunnare i formulan.

A sheer pink gloss with gold shimmer. SOO PRETTY! It’s more translucent than the other glosses, but that helps the pretty gold shimmer/glitter to show even more. A perfect everyday pink colour with some bling. This one will be used a lott, both on its own and on top of lip pencils and lipsticks. This one has a thinner formula.

 

Beige

Heter Beige och är rosa, inte det minsta logiskt, men färgen är fin. En opak varm rosa utan skimmer, denna kan jag tänka mig ser bra ut på i stort sett vem som helst oavsett hudton. Färgen är inget jag hurrar över just för att det känns som att jag har sett nyansen en miljon gånger redan, men den blir ju egentligen inte mindre fin för det. Ooriginell men fin! Detta är tjockt i formulan.

It’s called Beige and it is pink, not loigcal, but the colour is nice. An opaque warm pink without shimmer, I think that this one would look good on just about anyone, whatever skintone you are. I’m not going crazy for the colour because I’ve seen this exact shade a million times already, but that doesn’t make it less pretty. Unoriginal but pretty! The formula on this one is thick.

 

Salsa

En ljusrosa, lätt frostig nyans. Inte på långa vägar lika frostig som Sweet Heart, men nog för att klassas som frost ändå, typ. Även denna är ursäktad gällande frostfinishen, i detta fall ger den läpparna en intensiv 3D-effekt men inte den där läskigt vita looken. Det här glosset kommer också vara fint till mörka sotningar, kanske även något ljust och somrigt i kallare toner än vad jag bär idag. Ganska tjock formula.

A slightly frosty light pink shade. Not at all as frosty as Sweet Heart, but enough to be called a frost, I think. The frostiness in this one is also excused, in this case it creates an intense 3D effect without the crazy white look. This gloss will also look pretty with dark smokey eyes, maybe even something light and summery in cooler tones than what I’m wearing today. Quite a thick formula.

 

Pink Rose

En korallrosa nyans med pärlfinish. Behöver jag säga något? Fa-ha-ha-hantastiskt! Färgen är pigg och glad, det glider problemfritt på läpparna för att vara så intensivt i färgen och pärlfinishen ger en riktig “oomph”. Hela paketet är fantastiskt och det finns inte ett negativt ord att säga om det. Jag blev kär på en sekund! Tjock formula.

A coral pink shade with a pearl finish. Do I even need to say anything? Fa-ha-ha-hantastic! The colour is bright and perky, it glides effortlessly on the lips for being this intense in colour and the pearl finish gives some serious “oomph”. I love everything about it and I can’t find anything negative to say about it. I fell in love in a second! Thick formula.

 

 

Och så var det färdigswatchat. Jag kör på en snajdig swatcha/torka/vika-teknik som ni kan se. Vilket eller vilka gloss tyckte ni allra mest om? Har ni testat Mega Shine-glossen förut, och isåfall vilka är era favoriter?

And now we’re done swatching. I go for some kind of swatch/rub/fold technique as you can see. Which gloss or glosses was your favourite? Have you tried the Mega Shine glosses before, which are your favourites?

 

Face:

 • Jouer Luminizing Moisture Tint – Opal
 • NYX Concealer Jar – Porcelain
 • The Balm Anti-Shine Translucent Powder – Sexy Mama
 • Too Faced Chocolate Matte Bronzing Powder – Milk Chocolate
 • Illamasqua Powder Blusher – Tremble

Brows:

 • MAC Eyeshadow – Omega
 • INGLOT Eyeshadow – 376
 • Illamasqua Brow and Lash Gel

Eyes:

 • Illamasqua Powder Eyeshadow – Stealth
 • Illamasqua Medium Pencil – Hex
 • Lotus Organic Mascara
Viola, Killer Colours
 1. Dess - Drömteori writes

  Inget för mig, men du passar ju i allt.

  Reply

 2. Linnea - Makeup for Dummies writes

  Sweetheart & Pink Rose gillade jag! Har inte testat några läpprodukter från Nyx själv men älskar deras små pearl pigment!

  Reply

 3. Sofie writes

  Har inte testat dessa läppglans ännu, dock blir det nog snart då de länge har funnits på min “att köpa”-lista! ;D

  Reply

 4. 5 writes

  Jäklar vad fina de var, måste nog slänga ett öga på dem

  Reply

 5. Martine writes

  Jättefina färger allihopa, tyvärr kan jag inte få dem att fungera på mig :/ Har pink frost som är jättefint och luktar GALET gott! (vill typ äta upp det, bokstavligen!) Men det blir jättefult på mig efter mindre än en timme, lägger sig som en rand på innerdelen av läppen – sjukt osexigt kan jag ju säga. Men dina fina bilder för mig trots det att sukta efter fler färger. Älskar annars NYX i almänhet, har rätt många produkter från dem som jag är helnöjd med :)

  Reply

 6. Ana writes

  Pink Rose is soo nice <3

  Reply

 7. Malin writes

  Gillar Nude Peach, Sweet Heart och Salsa! Måste prova dem här, har provat flera av deras Round Gloss :)

  Reply

 8. Sandra writes

  Jag har salsa och ääälskar det!! Blev nyfis på Pink rose :)

  Reply

 9. Constanze writes

  They are all beautiful, love the colours! ♥

  Reply

 10. HippiSara writes

  Jag har ett exemplar av “La~ la” och det är toppen! Jag blev himla sugen på att se en mörk sotning tillsammans med Sweetheart! På momangen! :D

  Reply

 11. Linda writes

  Har inte testat men är sugen :)

  Reply

 12. Hanna writes

  Jag har Nyx mega shine tea rose och smokey look hemma. Älskar tea rose, mitt favoritläppglans. Hatar smokey look, passar inte alls mig :(

  Reply

 13. Touchkajal writes

  Very nice!
  I like the second one best… frosty nude ;-)

  xoxo
  http://touchkajal.blogspot.com/

  Reply

 14. Dani - Livsnjutarism! writes

  Hmm fastnar inte håret på läpparna då? Jag gillar alla, ser så fina ut!

  Reply

 15. Elin writes

  Pink Rose, helt klart! Så snygg å enkel, färg men inte för mycket. Precis lagom :)

  Reply

 16. Nina writes

  Din hy är p-e-r-f-e-k-t!

  Kram!

  Reply

 17. María writes

  First of all, thanks for the excelent quality of your pics but more epecially for your time in making those gorgeous swatches. I find all the shades are nice to wear without an excessive make up but my favorite is pink rose.

  Reply

 18. m writes

  Har et par av dem, ELSKER Tea Rose ….og Dolly Pink! Også lukter de jo så gooodt….. :)

  Reply

 19. Johanna (Jolimas sminkblogg) writes

  Jag har beige och natural och jag gillar båda extremt mycket, det är mina favoritgloss!

  Reply

 20. June writes

  My oh my. Nude Peach var görfint, men det skulle förmodligen inte passa mig. Pink Rose däremot! Legen … wait for it … Det måste jag definitivt köpa nästa gång jag drar på mig spenderarbrallorna. Ursnyggt! Kul att se så många olika i samma inlägg också. Har du hunnit känna hur glosset håller sig i längden? … DARY!

  Reply

 21. The Cat writes

  Den första passade dig bäst tycker jag! Du ser jättefräsch ut!

  Reply

 22. Sanja writes

  Hey Viola! I was just wondering if you’ve tried out Nars’ Super Orgasm lipgloss? Because from what I’ve heard, the color is pretty similar to that NYX gloss in the shade Beautiful. I’m a bit iffy on spending 25€ on an expensive Nars lipgloss, and I’m looking for a dupe. Thanks :)

  P.s. I really lovelovelove your blog, all these colorful and super-pretty makeup looks and nail polishes always brighten my day :)

  Reply

 23. June writes

  Kan du inte visa alla Lime Crime- läppstiften du fick för ett tag sedan i ett liknande inlägg som detta?

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to June

   June: Bra idé! Ska fundera på det nu när läpparna börjar ha återhämtat sig från förra dusten. Haha!

   Reply

 24. Lien writes

  Haai!
  Here is a follower from Holland! Enjoy your blog very much, I take a peek every day!
  I was wondering if you could tell me te numbers of the glosses (nude peach and beautifull), because in the shop where i want to order them,they don’t put up the names, only numbers!

  Reply

 25. Johanna writes

  Vad kostade frakten? Fick du betala tull? :)

  Reply

 26. Emma writes

  Åhh… Fick hem två läppglans igår från NYX, ett mega shine och ett runt. Gillar allt med dem utan doften! Mega shine verkligen sticker syntetiskt av körsbär :-( En doft jag inte tycker om tyvärr. Så jag blev nöjd men ändå inte. Fram för fler icke-doftande läpp-produkter!

  Tack för en underbar blogg!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!