10 things I like about you: #5

Dags för en till favorit som säkert inte förvånar er, ni som läser produktlistorna till mina makeuper vill säkert kräkas på detta namn för att ni är så trötta på att höra det. Lotus Organic Mascara!

100% ekologisk, färg från fruktpigment, vattenresistent och alldeles fantastisk. Så har jag beskrivit den förr och det stämmer nog rätt bra. Den fluffiga mjuka borsten separerar fransarna helt otroligt bra och man kan tveklöst smacka på tre lager mascara utan att fransarna klumpar sig bara man inte låter den torka helt mellan lagren. På mig sitter den på plats hela dagen men jag har hört ett par bloggare nämna lite kladd, som vanligt fungerar produkter olika från person till person. Mascaran är varken för blöt eller för torr i formulan och blir mjuk och följsam på fransarna när den torkar, ger alltså inga krispiga cornflakes-fransar. Den är vattenresistent och tål alltså lite väta, men är inte vattenfast så den är inte svår att tvätta bort.

Helt enkelt – fantastiska fransar utan ansträngning. Jag har nyss avancerat och köpt en i brunt också för dagar då kolsvarta fransar ser för hårt ut på mig. Just dessa tuber är köpta hos Ekoprincess men mascaran finns även på andra webshopar. Kostar drygt 200 kr.

 

Time for a favourite that probably won’t surprise anyone, it wouldn’t surprise me if those of you who read the product lists for my makeup looks are so tired of hearing the name that it makes you want to puke. Lotus Organic Mascara!

100% eco, colour from fruit pigments, water resistant and it’s just amazing. I’ve used those words for it before. The soft fluffy brush separates the lashes insanely good and you can smack on three coats of mascara without a problem if you just don’t let it fully dry between the coats. On me this stays in place all day but I’ve heard a couple of bloggers mention some slight smudging, as usual products work differently on different people. The mascara is not too wet and not to dry in formula and it driest soft on the lashes, so no crispy cornflakes lashes. It’s water resistant so it can handle some humidity but it’s not waterproof so there won’t be a problem removing it.

Basically – fantastic lashes without any hocus pocus. I’ve just bought a brown one too so that I have one to wear days when pitch black looks too harsh on me. I’ve bought these two tubes from Ekoprincess here in Sweden, I don’t know if/where it’s available in other countries.

 

Lotus Organic Mascara in Black.

 

The rest of my list:

10 things I like about you: #10 (Bioline Primaluce Exforadience mask)
10 things I like about you: #9 (Everyday Minerals Flat Top Brush)
10 things I like about you: #8 (LUSH I Love Juicy Shampoo)
10 things I like about you: #7 (CND Cuticle Eraser)
10 things I like about you: #6 (LUSH Dirty Springwash Shower Gel)
10 things I like about you: #5 (Lotus Organic Mascara)
10 things I like about you: #4 (Illamasqua Medium Pencil “Vow”)
10 things I like about you: #3 (Make Up Store Blush “Complex”)

Viola, Killer Colours
 1. maria oscarsson writes

  Du som har så bra koll på produkter.. Jag märkte idag att jag inte har någon bra matt vit ögonskugga (har en i en palett, men pigmenteringen var verkligen inget att hurra över). Har du tips på något märke som har detta? :)

  Reply

 2. Sofie writes

  Accessora har gått i konkurs.

  Reply

 3. Nicole writes

  that looks like an amazing mascara!
  if i ever find this one where i live (or easily online) i will definatly try it!

  Reply

 4. maria oscarsson writes

  Kom på att det kanske finns en vit i sleeks nya matte palett? Har tänkte köpa den snart, är den matta vita något att hurra för?

  Reply

 5. Tova writes

  “Kära kunder,

  Vi måste tyvärr meddela att Accessora.se stänger. Bolaget som äger webbshoppen är försatt i konkurs.
  Webbshoppen är öppen en kort period framöver och varor som finns i lager går att beställa. Observera att ingen retur- eller bytesrätt gäller.

  Vi är oerhört ledsna för detta och vill tacka alla er kunder för de här sju fantastiska åren!”

  Från deras blogg. Inlägget postades den 16 maj så förmodligen stänger den snart.

  Reply

 6. W writes

  En fråga som poppade upp när jag läste ordet vattenresistent. Är det samma sak som vattenfast eller är det olika grader av “vattenfasthet”? :P

  Reply

 7. W writes

  Men åh, bra att läsa klart hela texten innan man kommenterar :)

  Reply

 8. jenny writes

  MEN VIOLA.. Den mascaran innehåller ju Shellac… som är djur.. läst innehållsförteckningen.

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to jenny

   Jenny: Shellac är ett sekret från en skalbagge, samma som man använder till att putsa äpplen om jag inte misstar mig. Min sminksamling är inte vegansk rakt igenom om du missat det, jag är kostvegan men är inte lika strikt med sminket för att kunna ha en fungerande och mångfaldig blogg. Man ska lägga ribban där man känner att det passar bäst, och här ligger den i nuläget för mig.

   Reply

 9. Sofie writes

  Viola: Ja, de gick i konkurs för ett tag sedan nu.
  Varnar alla för att handla från shoppen. Vi är väl ungefär 20 pers som polisanmält dem för bedrägeri hittills.

  Reply

 10. Ash writes

  Men oj, har inte ens tänkt på att det skulle kunna finnas en sådan produkt, hur bra som helst ju! Har dock blivit helt hooked på mascaror som man “plockar bort” med varmt vatten (typ Kanebos 38°). Vet du nåt om sådana? Lät som att Lotus inte är riktigt den typen, tyvärr. Vet som inte vad jag ska leta efter, är det fibermascaror som tas bort på det sättet? Hade varit underbart att få lite hjälp, Kanebo är tyvärr lite för dyr numera…

  Egentligen hoppas jag ju mest att Lotus ska vara en sådan “kapselmascara” eller vad man ska kalla det för – det hade ju varit som det bästa av två världar!

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Ash

   Ash: Man brukar säga att en sådan mascara har “tubing-effekt” eller på engelska “tube mascara” för det mesta. Lotus är inte en sådan!

   Reply

 11. Lynx writes

  Ang Accessora, har de kvar butiken vid fridhemsplan?
  Undrar bara om de kör ngn rea el om de dammat igen den också.

  Reply

 12. Stephanie writes

  Bra tips :) Fast den är ju ganska dyr, men det är ju värt om den är bättre för miljön och inte djurtestar. Jag skulle tycka det vore jättetrevligt om du hade tid att skriva ett inlägg om BRA produkter som INTE testar på djur, och vilka märken man ska undvika :) Kram

  Reply

 13. Lorena writes

  It is so natural!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!