Meow Cosmetics “End of Days” and “Egyptian Tresures” swatches

Meow Cosmetics är ett mineralsminkmärke jag hört talas om massor av gånger genom åren men aldrig testat (dåligt av en crazy cat lady), men efter att ha sett några nya skuggor hos Phyrra kände jag att nej, nu var det minsann dags. Så jag beställde hem några färger som såg spännande ut, en hög från End of Days-kollektionen med jordens undergång-tema och en från Egyptian Tresures med Egypten-tema. Skuggorna går att köpa här i fullstorlek på burk ($8) eller i små provpåsar ($1).

Nyanserna är ruskigt genomarbetade och komplexa, de är absolut inget hafsjobb, färgspelen är fantastiska. De kan fälla lite pigment så man får applicera försiktigt eller kanske till och med lägga foundation sist för att man ska slippa färgspill under ögonen, och de behöver en primer under eller appliceras våta för att ge ultimat effekt. Båda dessa halv-minus är typiska för mineralskuggor så det har inte med det specifika märket att göra. Mineralskuggornas stora plus är däremot att skimret och djupet de ger sällan går att hitta i vanliga ögonskuggor.

 

Meow Cosmetics is a mineral makeup brand that I’ve heard people talk about a million times through the years without ever trying it myself (bad crazy cat lady!), but after seeing some new shadows over at Phyrra I felt that it was time. So I ordered some colours that looked interesting, a bunch from the End of Days collection and Egyptian Tresures. The shadows are available here in full size jars ($8) and as sample baggies ($1).

The shades are very thought through and complex, there has obviously been no haste making them. They can spill underneath the eyes if you don’t apply carefully or do your foundation last, and they need a primer or to be applied wet for a perfect result. Both of these semi minuses are typical for mineral eyeshadows so it has nothing to do with this specific brand. The big plus with mineral eyeshadows on the other hand is that the shimmer and deapth in them is hard to find in regular shadows.

 


End of Days collection

Prophecy, Hopeless, Hysteria, Ragnarok, Armageddon

 

Egyptian Treasures collection

Miw, Ancient, Scarab

 

Såg ni Prophecy där uppe? Den vita skuggan med guldig och svagt rosa glöd. Den är som MAC Nylon på crack! Nylon har varit min favorithighlighter för ögonvrån, brynbenet och kinderna ett bra tag nu, och jag är så glad över att ha hittat något som både är snäppet finare än Nylon och som dessutom är snällt mot djur. High five Meow Cosmetics, jag kommer tillbaka för backupper!

Did you see Prophecy up there? The white shadow with golden and slightly pinky irridescence. It’s like MAC Nylon on crack! Nylon has been my favourite inner corner, brow and cheek highlight for quite a while now, and I’m so happy to have found something that’s both slightly prettier than Nylon and also kind to animals. High five Meow Cosmetics, I’ll return for backups!

Meow Cosmetics Prophecy, MAC Nylon

 

Här ser ni Prophecy på kinbenen, brynbenen och i inre ögonvrån. Jag applicerade den även på amorbågen. Alltså, om du inte gillar starka metallic-highlighters med intensiv glöd så är denna troligen inte intressant över huvud taget men för sådana som mig, guldhighlighter-knarkande blekisar, är detta en drömprodukt. Inget glitter, bara ren och skär metallicfinish. Denna kommer jag bära hela tiden från och med nu, bara så ni vet.

Here you can see how Prophecy looks on my cheekbones, browbones and inner corner. I also applied it on my cupids bow. Well, if you’re not into intense metallic highlights with a strong sheen this one is probably not interesting at all. But for people like me, gold highlighter junkies with pale skin, this is pure heaven. No glitter or sparkle, just pure metallic goodness. This is what I’ll wear all the time in the future, just so you know.

 

Stunned by awesome collection themes, product names, beautiful finishes, complex shades.. Bottom line:

Viola, Killer Colours
 1. Emma writes

  Me wantz this.

  Seriously, these look amazing! Especially Hopeless and Armageddon. Oh, and, Prophecy is absolutely flawless as highlight, indeed.

  Reply

 2. Constanze writes

  Beautiful colours, the shimmer looks stunning! ♥

  Reply

 3. Sakura writes

  I love Meow! I did some swatches of End of Days a few weeks ago. And today I’m wearing some eyeshadows from Egiptian Treasures. I LOVE this collection, the colors are just stunning! I need to get the rest of the collection :D

  Reply

 4. Kela writes

  Wow! Thec colors are amazing! They remind me of the Black Palette by UD…. Which I bought last month and now I regret doing. Thanks for sharing this with us, x

  Reply

 5. Sofie writes

  Armageddon, Hopeless och Prophecy – To. Die. For!

  Reply

 6. 5 writes

  Jävlar!

  Reply

 7. lisette A writes

  Helt underbara skuggor!

  Reply

 8. Voodoo Blonde writes

  awesome post viola! Love the cats :D
  I once planned an order from them but since shipping is expensive to my country, plus the samples are super small, I gave up. maybe on day when I’ll be looking for full size stuff but it’s hard to order full size when I need a sample first! Gah, first world problems :D

  Reply

 9. Martine writes

  Jäklar så fin Hysteria är! Alla ögonskuggorna är tokfina men Hysteria är ju bara sjuk asså, verkligen en sån färg som jag älskar! Prophecy ser perfekt ut som en highlighter, får nog ta och köpa lite :D

  Reply

 10. Chatrin writes

  Sjukt dålig sida (ful och arkitekturen ska vi bara inte prata om…) men sminket verkar ju riktigt bra och jag älskar namnet!

  Reply

 11. Lia writes

  oh my. I forgot how much I love Meow cosmetics. I have some eyeshadow samples but it’s definitely time to get some more! :D last time I placed an order I got Tutankhamun from the Egyptian Treasures collection and I LOVE that colour…it’s one of my all time favourites, sooo beautiful!

  Reply

 12. Cherie writes

  Wow villket tryck det var i de skuggorna!
  Helt underbara

  Reply

 13. June writes

  Jösses amalia! De ser FANTASTISKA ut. Jag dog sminkdöden nu.

  Craviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiings. /Sminkknarkare soon to be materialist

  Reply

 14. June writes

  HAHAHA. Jag kan inte sluta garva åt deras hemsida. Den är verkligen helt utflippad. Har de rökt på innan de startade det där sminkmärket? LOVE IT!

  Reply

 15. Nina writes

  Nu fick jag STORA ha-begär efter highlightern! Mycket, mycket fint :)

  Ktram

  Reply

 16. Ra writes

  Egyptian Treasures looks interesting. I would love to see a look from you in those colours…

  Reply

 17. sara writes

  åhh. HELT underbara!!! men snälla kan inte du ge tips på hur du fotar och gör dina swatches? Jag kan bara inte få till det :S

  Reply

 18. Mai writes

  Wow these eyeshadows look amazing! I really like the Egyptian Treasures collection, Miw is so metallic!

  Reply

 19. Phyrra writes

  Yay! I am so happy you love Meow! <3 <3 <3

  Reply

 20. bella writes

  wow, jag vill också ha prophecy! :) jag föll själv för mad minerals desert moon för nåt år sen som är helt underbar att köra som highlight här o där, (typ som mac melon pigment) ren ljus guld med lite persikorosa ton, väldigt lovely! men nu blev jag väldigt sugen på denna!

  Reply

 21. Hysteria - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] har jag använt några av mina nya skuggor från Meow Cosmetics på ögonen! Ancient över hela ögonlocken (övre och undre), Hysteria duttad på [...]

  Reply

 22. Pearl Squirrel writes

  Gorgeous colors!

  Hopeless would be amazing with your dark hair, paired with purple lips!

  Reply

 23. Stefhanie writes

  Wow! Vilka färger!
  Armageddon var riktigt snygg!

  Reply

 24. Loppz writes

  Finns det någonstans som man kan köpa dessa ögonskuggor samt nagellacket Wallis på samma ställe? /Loppz från Halmstad

  Reply

 25. marox79 writes

  Hopeless is beyond gorgeous. I think I first heard of Meow cosmetics through Biba’s blog.
  Thanks for sharing (and perhaps making us a bit jealous or adding yet more stuff to WLs).

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!