Butter London “Wallis”

På sistone har jag mest bara återanvänt fina lack ni redan sett, men idag var det dags för något nytt. Wallis från Butter London är ett lack jag suktat efter sedan lanseringen, men jag har aldrig kommit mig för att testa ett enda lack från märket. I helgen togs Butter London-oskulden då jag köpte två lack plus ett av deras nya läppglans från E-Beautyshop och idag landade ordern i brevlådan. Som blixten!

Wallis är ett metalliskt grönguldigt lack som påminner mig om maffiga attiraljer på sjörövarskepp och gamla bortglömda skatter. Nyansen är helt förtrollande och jag kan bara inte sluta stirra på mina naglar. Det tog inte många sekunder innan jag kunde konstatera att det kvalat in som ett av mina favoritlack någonsin.

Butter Londons nagellack är leaping bunny-märkta (fria från djurtester) och veganska. De är även 3 free, alltså fria från de tre farliga kemikalierna som ofta används i nagellack – formaldehyd, toluen och DBP.

 

Lately I have only been wearing polishes that you’ve seen already, but today it was time for something new. Wallis from Butter London is a polish that I’ve been longing for since the day it was released, but I’ve never gotten around to try any of their polishes yet. This weekend I lost my Butter London virginity and ordered two polishes plus one of their new lipglosses from E-Beautyshop and today it arrived. Lightning fast!

Wallis is a metallic green gold polish that reminds me of bulky decor on a pirate ship and old forgotten treasures. The shade is totally mesmerizing and I just can’t keep from staring at my nails. It didn’t take many seconds for me to state that this is one of my favourite polishes ever.

The Butter London nail polishes are leaping bunny marked (free from animal testing) and vegan. They’re also 3 free which means that they’re free from the three dangerous chemicals often used in nail polish – formaldehyde, toluene and DBP.

 

Viola, Killer Colours
 1. Tessa writes

  Awesome color!

  Reply

 2. Veronica writes

  Visst är det fantastist! Jag älskar Butter London överlag- det är absolut ett av de bästa lackmärkena. Ska bli intressant att höra vad du tycker om läppglansen. Jag har inte kommit mig för att köpa ett än. Suktar efter Trout Pout och Teddy Girl fastän jag vet inte om den sistnämnda är svårburen.

  Reply

 3. Marina, Greece writes

  For a moment there this strongly reminded me of H&M nail polish “Golden Treasure”, but it turns out there’s more green/olive in Wallis :)

  Reply

 4. Linda writes

  Sjukt snygg färg :) blev riktigt sugen på den :)

  Reply

 5. Alma writes

  Hej, först vill jag påpeka att din blogg är underbar och en otroligt inspiration.
  Men jag skulle tycka att det var roligt och bra om du skulle kunna ge lite mer tips om vegansk mat, som recept av olika slag, vad man kan använda istället för mjölk, hur man kan göra olika bakverk/maträtter utan ägg, hur man kan göra kalla och varma såser utan tillexempel creme fraich eller grädde. :) för det är så att jag är vegetarian just nu men planerar/vill lite längre fram även bli vegan. Men jag skulle vilja ha lite inspiration och lära mig lite mer om det :) så ett recept eller tips då och då skulle vara kul! för jag tycker att det är en livsstil som alla borde veta mer om, även om självklart inte alla behöver bli vegetarianer/veganer så kan man ju alltid pröva recepten och variera, för att det är bra för, dej naturen och djuren :)
  Kram och tack för en bra och läsvärd blogg!

  Reply

 6. Isabela (Fusels) writes

  Reminds me a lot of CHANEL Peridot!
  Beautiful!

  Reply

 7. Jeanatte writes

  I have been drooling over this polish for quite some time. I might need to get it. I have at least 5 or 6 similar colors, but olive greens and yellow greens are my favorite colors!

  Reply

 8. Jen writes

  This colour is to die for! Thanks for the great review and swatches! I’ll definitely be on the lookout for this one :)

  Reply

 9. Nina writes

  Jösses vad snyggt! Älskar gröna naglar, speciellt sådana som ser lite giftiga ut eller vad man ska säga :)

  Själv ska jag göra ett LUSH-inlägg idag och har gjort en lila sminkning med min favvoskugga från MAC, kolla gärna in :)

  Kram

  Reply

 10. Martine writes

  Helst underbart! Hittade detta på rea när jag var i Tyskland, höll nästan på att missa det men längst ner stod en liten reahylla med lack för halva (!) priset. Köpte Wallis och Bluey :)

  Reply

 11. linda writes

  Underbar grön :)

  Reply

 12. Alyssa Grace writes

  i LOVE this color ! it’s so odd ! in a good way !!

  Reply

 13. June writes

  Jag har suktat efter bland annat Dosh från Butter London skrattretande länge, men eftersom lacken är så dyra har jag inte kommit mig för att köpa något. Detta är ju löjligt snyggt!

  Reply

 14. Hysteria - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] av allt? Sminket matchar mina naglar på [...]

  Reply

 15. Awesome Chemistry writes

  Otroligt fint! Det skulle jag gärna ha i min samling!

  Reply

 16. Söndagsenkät om nagellack! - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] älskar metalliskt skimmer, både grövre varianter som Butter London Wallis och slätare som Nails Inc. The [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!