Lime Crime Uniliner swatches

Lime Crime släppte nyligen en serie dip in-eyeliners vid namn Uniliner som jag hört lite prat om men inte djupdykt i, och dessa hade jag turen att få hemskickade. Väl i handen fattade jag hur fina de var. Matta, intensiva eyeliners som i ett svep ger superstark färg, till och med de riktigt ljusa nyanserna. Gladast är jag över Lazuli, jag har länge sökt en koboltblå eyeliner utan skimmer. Jippi! Eyelinersenerna är cruelty free och veganska enligt hemsidan. Finns att köpa här för $13.99 (ca 105 kr).

Jag gillar egentligen inte dip in-liners men dessa är helt klart av det bättre slaget. Penseln är supersmal och inte för lång så det är skön stuns i den, samtidigt flättar den inte (ja vad säger man på icke-norrländska egentligen? Sprätter inte när man målar, ni vet, typ.) för att den är mjuk och följsam. Formulan är – så vitt jag upplever på handryggen – gnuggsäker och klarar lite fukt, men den är inte vattenfast. Inget för stranden alltså, men du bör klara dig genom en vanlig dag utan problem. Formulan är ganska stel när den torkat däremot så jag hoppas att den inte kommer flagna. Jag har inte hårdkört dem på ögonen än så jag har inga klara besked ännu.

 

Lime Crime recently released a series of dip in liners called Uniliner which I’ve heard some talk about but never got too engaged in, and I was lucky enough to have them sent to me. Once they landed in my hands I realized how pretty they are. Matte, intense eyeliners which give an epic colour payoff in one swipe, even the lightest shades. I’m happiest for Lazuli, I’ve been searching for a cobalt blue eyeliner without shimmer quite a while now. Yay! The eyeliners are cruelty free and vegan according to the site. You can buy them here for $13.99.

I acctually don’t like dip in liners but these are definitely among the better ones. The brush is super thin and not too long so it’s nice and flexible, at the same time it doesn’t bend and spatter while you apply it because it’s so soft. The formula is – according to what I feel on my forearm – smudge proof once it’s dry and can take some slight dampness but it’s not waterproof. So not for the beach, but you could probably go through a regular day without any problems. The formula feels quite stiff once it’s dry though so I’m hoping it won’t flake. I haven’t put them to the test on my eyes yet so I can’t say anything for sure yet.

 

Lunar Sea, Blue Milk, Citreuse, 6th Element, Orchidaceous, Lazuli, Quill

 

Det lustigaste med det hela? Tuberna är pyttesmå! Jämför med min tumnagel nedan liksom. Tror å andra sidan att den lilla ytan är rätt välanvänd för de innehåller 1,3 ml om jag inte misstar mig (eyeliners ligger ofta på 2 ml), de ser inte ens ut att innehålla hälften så mycket. De är så gulliga att jag dör, men blir förstås lite dyrare per milliliter. Hade det endast varit “bruksfärger” hade jag nog surat lite över att inte få maximal mängd produkt, men en eyeliner i babyblått drar man kanske inte fram fullt lika ofta.

The funniest thing about it all? The tubes are tiny! I mean compare them to my thumb nail. I do believe that the small space has been used well though because it contains 1,3 ml if I’m not mistaken (eyeliners often reach about 2 ml), they don’t even look like they contain half as much. They’re so cute I’m dying over here, but they do cost a bit more per milliliter. If there would have been only “everyday colours” I would have nagged about not getting the maximal amount of product, but a baby blue eyeliner maybe won’t be used just as much.

Viola, Killer Colours
 1. Sarah writes

  Lunar Sea and Blue Milk, ahhh I must have! Awesome swatches as always.

  Reply

 2. Sally writes

  Sooooo beautiful and cute! I love the shades and I need them :D

  Reply

 3. Constanze writes

  Wow, lively colours! :D

  Reply

 4. Tove writes

  Den babyblå är verkligen fin. Snälla, snälla visa en sminkning (eller åtminstone swatchar) med Lime Crime snart, jag tänker särskilt på läppstiften du visade tidigare men även Palette d’Antoinette!

  Reply

 5. Martine writes

  Köpte den vita “Lunar Sea” när jag köpte Palette d’Antionette och använde både eyelinern och paletten för första gången igår. Den är rätt pytteliten men oh så söt :)
  Penseln är jättebra tycker jag, önskar dock att den vita var mer täckande och att den inte var så stel när den torkade. Men jag hade den på mig hela dagen igår och den flagnade inte på mig så det är bra :) Tror den kommer bli toksnygg tillsammans med en svar eyeliner!
  Jag blev jätteglad när dessa kom ut då jag har velat ha en vit eyeliner väldigt länge, önskar jag kan hitta en som passar min plånbok bättre :/ Jag vill även ha den babyblåa och den koboltblåa :)

  Reply

 6. Dani - Livsnjutarism! writes

  Skulle gärna vilja se lite förslag på make-ups med dessa fina uniliners! Jag har tyvärr inte bemästrat konsten med eyeliner, mina ögon ser mest trötta och tunga ut när jag försöker mig på det. De här får mig att vilja försöka några gånger till =)

  Reply

 7. Daniela writes

  Totally unrelated to the post, but I’m going to Stockholm and Uppsala and since Make Up Store is not available where I live I want to get something while I’m there. What do you recommend? :)

  Reply

 8. Lina writes

  Är lite sugen på Citreuse och Lazuli, ska nog klicka hem Palette d’Antionette nått tag i sommar och då blir det troligen något mer också.
  Ska bli kul att se vad du hittar på med dem!

  Reply

 9. BEAUTY TOOLS writes

  Riktigt snygga färger! :)

  Reply

 10. Aila writes

  Mina kom i fredags *älsk*

  Reply

 11. Julia writes

  Honestly, I think it’s way too expensive for the size, even if it isn’t a color one would reach for everyday… this is way out of the indie brand price-range.

  Reply

 12. Touchkajal writes

  What do you mean by “have them sent to me”.
  You did not buy it?

  Reply

 13. Pearl Squirrel writes

  Nice! I love the orange and blue one :)

  Reply

 14. L writes

  Touchkajal: Yes, I think she meant what she wrote. People tend to do that.. She probably had them sent to her for reviewing. =P

  Reply

 15. Phyrra writes

  Lazuli looks really nice.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!