Söndagsenkät om nagellack!

Anne på Nailtastic har knåpat ihop en kort enkät om nagellack och jag tänkte haka på. Kuligt!

Anne at Nailtastic posted a mini tag in Swedish about nail polishes which I’ve done today!

 

Hur länge har du varit en nagelnörd?

Startskottet för mitt nagelnördande var julen 2008, Jag önskade mig You don’t know Jaques från OPI av min mamma i julklapp för att jag sett och förälskat mig i Frankrikekollektionen de släppte samma höst. Den första nagellackskollektionen jag såg och förstod storheten hos. Tidigt under våren 2009 lade jag min första nagellacksbeställning från Transdesign och därefter gick det snabbt utför!

 

Hur många nagellack har du i din samling?

Nog för att ganska precis fylla en Helmer-hurts från IKEA. Har inte räknat dem, vilket jag kanske gör rätt i..

 

Om du bara fick välja lack från ett märke från och med nu, vilket märke skulle du välja?

Fööyyy fäään vad svårt! Alla märken har ju sina fördelar. Men det skulle kanske vara Nubar då. Inte för att jag köper mest från märket, men de har än så länge aldrig gjort mig besviken kvalitetsmässigt, ligger förhållandevis bra till i pris och de har ett bra färgutbud. Och så många vackra duokromer!

 

Hur mycket spenderar du på nagellack och nagelvård i snitt varje månad?

Svårt att säga då det varierar så mycket mellan olika månader.. På sistone har jag köpt väldigt få lack eftersom inga superintressanta kollektioner kommit ut. Kommer nog bli lite mer nu när fina sommar/höstlack börjat komma! Utöver detta så köper jag nya över/underlack samt nagelbandsremover kanske var annan eller var tredje månad. Så jag kanske snittar på 200 i månaden? Vild gissning!

 

Dyraste lacket/lacken i din samling?

Det är nog Chanel Peridot som jag ebayade hem snordyrt innan några dupes hade börjat komma ut. Känns ju såhär i efterhand sjukt jävla ovärt.

 

Vilka är dina lemmings just nu?

China Glaze Flip Flop Fantasy och Pink Plumeria, Zoya Rica, Orly Fantasea och Emberstone, Misa Road Warrior och Decadent Drifter och så vidare. Har supermånga lack på önskelistan.

 

Favoritfinish?

Jag älskar metalliskt skimmer, både grövre varianter som Butter London Wallis och slätare som Nails Inc. The Boltons.

 

Finish du bara inte klarar av?

Ja det är väl frost då, i alla fall ljusa frostiga lack. Fast det finns förstås undantag, till exempel när de är duokroma. Då kan jag ursäkta dem.

 

Vilka nagelvårdsprodukter klarar du dig inte utan?

Underlacket NailTek Foundation II och nagelbandsremovern CND Cuticle Eraser. Allt annat kan jag hitta skapliga ersättare för!

 

Vilket lack pryder dina naglar just nu?

Jag har Illamasqua Nomad på fingrarna och China Glaze Watermelon Rind på tårna, ska snart ta bort dem och måla metallicrosa Butter London Fairy Lights på fingrar och tår.

Viola, Killer Colours
 1. Dess - Drömteori writes

  Oh, snor denna om det går bra :D

  Reply

 2. Linnea writes

  Bara på tal om annat, jag hittade en gryymt snygg make up på en tumblr som du gjort. Typ 20′s flapper girl! Hur kan jag hitta det inlägget igen och gjorde du nån tutorial? Skulle älska en tutorial på den:)

  Reply

 3. Linnea writes

  Tack så hemskt mycket :D

  Reply

 4. Karolina writes

  MEN!! Hur håller du dina naglar “friska”? Jag älskar nagellack, men efter att ha haft det på fingernaglarna en 4-6 veckor (alltså målat, tagit bort när det är fult, målat igen) är mina naglar… trasiga! De skivar sig och går av och känns porösa. Enda sättet att få dem normala igen är att låta bli lacker ett par månader så allt hinner växa ut och klippas bort.

  Tips! Råd! Eller är mina naglar av usel kvalitet?

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!