Annick Goutal Ninfeo Mio EdT

Ni som älskar tunga dofter vet hur svårt det kan bli att bära parfymfavoriterna i sommarvärmen. Just därför är jag så himla glad över att äntligen ha Ninfeo Mio från Annick Goutal i min ägo, en udda pärla med spännande unisexkaraktär.

Första sekunderna på huden yr doften av superbittert, örtigt citronskal. Så syrligt att det vattnas i munnen. Doften torkar på några minuter ner till mjuka, fortfarande örtiga fikonblad. Med fikonen kommer sötman, en mjuk fruktig sötma som är allt annat än överdådig, den är försiktigt minimal men absolut där. Alltihop i ett transparent utförande som inte kommer kväva dig i sommarsolen.

På det stora hela påminner doften om vinruta, en växt med väldigt udda doft (och flaskan är i samma grönblågrå färg som bladen!). Luktar det gott eller inte? Ja, det är nog upp till var och en. Den är spännande tycker jag, medeltida på något vis. Gå till NK (Annick Goutal finns i Göteborg i alla fall) och stick under näsan innan du köper, för den är helt klart inte för alla.

Min flaska är från Annick Goutals officiella webshop, jag köpte “herrflaskan” på 100 ml som är fyrkantig och snäppet billigare, men precis samma doft finns i en snitsigare “damflaska” också. Jag tycker nog faktiskt att herrflaskan är finare.

 

Those of you who love heavy scents know how hard it can be to wear your perfume favourites under the scorching summer sun. That’s why I’m so happy to finally own Ninfeo Mio from Annick Goutal, an odd one with an exciting unisex character.

During the first seconds on the skin this scent reeks of ultra bitter, herbal lemon peel. So acrid that my mouth starts watering. In a few minutes the scent dries down to soft, still herbal fig leaves. With the fig comes sweetness, a soft fruity sweetness that’s everything but insolent, it’s shy and minimal but absolutely there. All of this has a transparent character which won’t suffocate you in the summer heat.

Overall this perfume reminds me of rue, a plant with a very odd smell (and the bottle has the same greenish blue colour as the leaves!). Does it smell good or bad? Well, that’s up to yourself tp decide. I think it smells interesting, medieval in a way.

My bottle is from the official Annick Goutal webshop, I bought the 100 ml “mens bottle” which is square and a tad cheaper, but the exact same scent is available in a more decorative “womens bottle” too. I think that I prefer the look of the mens bottle actually.

 

Viola, Killer Colours
 1. Debby writes

  What type of canon camera do you use ?

  Reply

 2. Veronica writes

  Hört mycket gott Annick Goutal. Tyvärr så funkar inte syrliga dofter på mig- det känns som det doftar kattkiss typ. Inte det man vill dofta. Men jag älskar bittra, unisex-dofter som gärna uppvägs av något sött. Eller något supersött.

  Reply

 3. Tove writes

  Kul att se dig skriva om parfym! Ninfeo Mio är nog den enda fikonlövsdoft jag riktigt uppskattar – annars tycker jag det där (kokos)mjölkiga i kombination med det gröna lätt kan bli kväljande men Ninfeo Mio är liksom en lite friskare tolkning av fikonlöv. Håller absolut med om att herrflaskorna är snyggare än de lite fjamsiga damflaskorna – tyvärr finns inte alla dofter i bägge så jag har bara en särdeles ful av damversionen (Un matin d’orage, lite läbbigt pärlemorvit till råga på formen, men luktar himmelskt av daggig omogen persika, också en fin sommardoft)

  Reply

 4. kristina writes

  Hej, nu går jag OT men hoppas att det är ok!
  Jag har velat bli bättre på att sminka mig ganska länge men varit rädd för att försöka (vilket jag tycker är intressant och vad jag har förstått inte särskilt ovanligt) men nu har jag hängt här ett tag och känner mig redo att ta steget in och börja experimentera mer med foundations, highlighers, primers osv (typ steg 2-kursen…).
  Och då kommer ju en massa frågor. Vad behöver jag? Vad är nödvändigt? För jag vill INTE ha tusen saker jag inte använder eller fattar hur de ska användas, jag vill också vara så djur och miljövänlig som möjligt. Hade precis börjat med MAC när hela Kinagrejen hände men har iaf foundation, rouge, solpuder och lite annat därifrån. Tänkte nu beställa Bunny-borstar och har då ingen aning om vilka jag behöver och hur många osv. Kan man använda samma borstar till olika saker eller är det dumt? Hur vet jag hur jag ska använda en viss borste och till vad?

  Har du något bra förslag på en nödvändig bas i sminklådan samt vad jag kan undvika/strunta i så blir jag supertacksam och har du inte tid att svara så gör det ingenting. Tackar hur som helst för en vansinnigt inspirerande blogg!

  Reply

 5. Lotta writes

  Står på min önskelista! Och håller med om att “herrflaskan” är snyggast. Jag tycker för övrigt att det är ganska smart att ha unisexdofter i olika flaskor (damflaskan kunde ju vara lite snyggare då förstås…).

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for beauty with brains. Beauty blogger and MUA from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!