Tick:Tock Cosmetics swatches & review

Jag har gått igång som fasen på mineralskuggor på sistone, för flera år sedan var det typ det roligaste jag visste, sedan kom det i skymundan en massa år. Nu har cirka fyrtiosjutton nya fantastiska mineralmärken kommit sedan senast jag djupdök, och här är ett av dem. Tick:Tock Cosmetics!

För cirka 1½ månad sedan lade jag en order hos dem, och på grund av lång hanteringstid av ordrar (många mineralsminkföretag har långa väntetider eftersom de sköts av så få personer) så kom den fram till mig för ett par veckor sedan. Tråkigt att vänta men vad gör väl det när de är framme? Jag tog ingen bild på påsarna de kom i eftersom alla förutom en (Death Ray) var provstorlekar, det är bara vanliga ziplock-påsar, ju knöw. Produkterna finns att köpa på Tick:Tock Cosmetics hemsida.

Skuggorna är kromade i vackra och ovanliga nyanser, går på lätt över en genomskinlig primer som Too Faced Shadow Insurance (bild nr 1 och 2) men får tio gånger mer tryck över mörka krämiga baser. Mineralskuggor rasar ofta när man applicerar så det får man räkna med, men står man ut med det belönas man med skuggor av helt egen kaliber.

 

I’ve been crazy about mineral eyeshadows lately, many years ago it was one of the greatest things I knew, then I forgot about it for years. Now millions of fantastic mineral makeup brands has popped up since I last got into it, and here’s one of them. Tick:Tock Cosmetics!

About 1½ month ago I placed an order at their website, and because of long handling time (many mineral brands take longer to ship because there are just a few people doing all the work) it arrived a couple of weeks ago. Boring to wait such a long time but what does it matter once they’ve arrived? I didn’t take a picture of the packaging because all except one (Death Ray) were sample sizes in ziplock bags, you probably know what those look like. You can buy the products at the Tick:Tock Cosmetics website.

The shadows are chromed in beautiful and unusual shades, they go on easily over a translucent base like Too Faced Shadow Insurance (img 1 and 2) but looks ten times more intense over dark creamy bases. Mineral shadows often get a lot of fallout when you apply them but if you can stand it you get eyeshadows that look just amazing.

 

Frozen in Time, Death Ray, Once Upon a Time, Midnight Magic, Salvador Dali, Delorian, I <3 u 4 eva

 

High Noon, Half-Past Crazy, Late Night Burger Gnomes, Grandfather Clock, Expiration Date, Hourglass, Prom Night

 

Här är några av nyanserna swatchade över deras Infinity Eyeshadow Base i färgen Black Hole. En svart icke kladdsäker (ja, torkar inte på plats liksom) kräm i en liten burk, den påminner om NYX Jumbo Pencil i färgen Black Bean fast är lite stelare (vilket jag föredrar) och vegansk. Den är väldigt kladdig så skimmer och glitter biter verkligen fast, plus att den mörka färgen plockar fram vackra undertoner i skimren.

Here are some of the shades applied over their Infinity Eyeshadow Base in Black Hole. A black non-smudgeproof cream in a pot which is like the NYX Jumbo Pencil in Black Bean but a bit stiffer (which I prefer) and vegan. It’s very sticky so the shimmers and glitters really stay on, plus the dark colour brings out beautiful undertones in the shimmers.

Frozen in Time, I <3 U 4 Eva, Once Upon a Time, Half Past Crazy, Salvador Dali, Death Ray

 

And because the sparkle is so hard to capture, watch this! Here are all of the shadows above in motion.

 

And here are some random swatches over black.

Viola, Killer Colours
 1. Pearl Squirrel writes

  All nice colors, but I love high noon most!

  Reply

 2. Sakura writes

  They look very sparkly! I’ve never tried them but I’ve heard of them before, I’m gonna check their page

  Reply

 3. Andrea writes

  KÄRLEK! :D
  Måste ha Salvador Dali.. bara “för att”.

  Reply

 4. Isabela (Fusels) writes

  They look awesome on top of black! Insane

  Reply

 5. Nieves writes

  Really beautiful colours. By the way, you should take a look at Fyrinnae, their shadow are awesome (Te amo is one of the most special shadows I ever seen).

  Reply

 6. hill writes

  Viola! you look a lot like jessica paré. kan du inte göra en av henne fantastiska 60 tals sminkningar. typ so hon ser ut när hon sjunger zou bisou bisou med ljusgrön ögonskugga ända upp till ögon brynen och perfekt rosa kinder. hon är ju helt amazing och jag kan inte se ett enda avsnitt utan att tänka på dig:) föna in håret and go! please* http://www.youtube.com/watch?v=2MNDV_HOGdg&feature=related

  Reply

 7. Eileen writes

  dayumm they look intense over a black base! i kind of overlooked them until i saw the last picture!

  Reply

 8. therese writes

  Oh, jag läste helt galet fel! Jag läste att du lagt en order hos dem för 1½ ÅR sedan, blev helt paff över den väntetiden. Sen läste jag jag om och rätt =P

  Reply

 9. Olivia writes

  Tack för detta inlägg! Jag var bara tvungen att beställa High Noon, hehe! :)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!