LUSH Emotional Brilliance makeup product review + swatches

Nu är det dags för nyheter från LUSH! Det har frågats om jag testat några av Emotional Brilliance-nyheterna som lanserades världen över igår, givetvis kastade jag mig in på LUSH direkt jag kom av tåget igår förmiddag och köpte på mig ett par grejer att testa! Hur skulle jag kunna hålla mig?

Hela konceptet kring lanseringen går ut på att du ska snurra ett hjul, på känn välja tre färger från hjulet och de tre färgerna berättar något om ditt mående just nu samt vilka produkter som passar dig, typ. Det fungerar alltså likt färgterapi vilket är ett begrepp inom alternativmedicin. Jag personligen valde bara att plocka ut de produkter som såg roligast ut, inte att gå efter hjulet. Men det kan vara en rolig inspiration!

Produkterna som lanserats är en serie flytande läppstift, eyeliners, cremeögonskuggor, mascara, transparent ansiktspuder samt två skin tints (krämer) varav en är en highlighter och den andra en bronzer. Du kan kika på LUSH hemsida, där finns hela spinna-hjulet-grejen samt att du kan shoppa om du inte bor nära en butik.

 

Now it’s time for some LUSH news! I’ve been asked if I’ve tried any of the Emotional Brilliance products that were released all over the world yesterday, of course I ran into LUSH the first thing I did yesterday morning when I got off the train! I bought a few products to try, how could I ever resist?

The whole product concept is that you spin a wheel, pick the three colours from the wheel that appeal to you the most and those three colours tells you about your senses right now plus which products that suit you, basically. In other words it works like colour therapy which is a concept in alternative medicine. I personally just picked the three products I liked the most, not using the wheel. But it can be a nice kick of inspiration!

The products released are liquid lipsticks, eyeliners, cream eyeshadows, mascara, transparent face powder and two skin tints (creams) of which one is a highlighter and the other one a bronzer. Check your local LUSH website for more info, there you can do the whole weel spinning thing plus shop if you don’t live near a store.

 

 

Eyes Right Mascara (£12 / 160 SEK) contains 5g

Med en bas på vetegräs ska denna mascara vara snäll mot ögonen och fransarna. Vegansk. Spännande tänker jag och köper på mig en flaska. Öppnar den och möts av världens kortaste borsthandtag. Hallå, hur kan man ens få borsten nära ögat utan att peta själva korken i ögat? Svaret är: nej, det går inte. Jag undrar om någon på LUSH har testat mascaran själva för den är omöjlig att måla med. Väl på fransarna är den fin däremot, långa mjuka fransar ger den. Den är inte särskilt vattentålig så inget för regniga (eller ens fuktiga) dagar. Är inte imponerad av denna, finns bättre vardagsmascaror med mindre krångel.

With a base of wheat grass this mascara is supposed to be kind to your eyes and lashes. Vegan. Exciting I thought, and bought a bottle. I Opened it and saw the shortest brush handle ever made. How the heck can you ever get this brush close to your eye without poking yourself in the eye with the lid itself? The answer: It’s impossible. I wonder if anyone on LUSH ever tried this mascara because it’s impossible to apply. On the lashes it’s nice on the other hand, it gives long soft lashes. It’s not very water resistant though so it’s not for rainy (or even moist) days. I’m not impressed by this one, there are many everyday mascaras out there that provide a lot less hassle.

 

Liquid Lipstick “Believe” (£14.50, 195 SEK) contains 5g

Ett flytande läppstift med glossapplikator, innehåller i stort sett bara jojobaolja samt vegetabiliska vaxer som i kombination mjukgör läpparna väl. Veganskt. Det är högpigmenterat och sjukt härligt, allt känns rätt kring denna produkt! Läppstiften finns i en massa spännande färger som inte liknar annat jag sett, ska go bananas på dessa framöver, räkna med att få se typ.. alla. Just denna nyans är en varm rosa.

A liquid lipstick with gloss applicator, it nearly only contains jojoba oil and vegetable waxes which in combination moisturizes the lips well. Vegan. It’s highly pigmented and really nice, everything feels right about this product! The lipsticks are available in a lot of exciting colours that I haven’t seen elsewhere, I’ll go bananas on these later, count on seeing.. well.. most of them here. This specific one is a warm pink.

 

Skin Tint “Feeling Younger” (£12, 160 SEK) contains 20g

En highlighterkräm med guldorange skimmer. Inget glitter, bara en mjuk glöd. Innehåller till största del havreavkok, apelsinblomsvatten och vegetabiliska oljor. Vegansk. Lägg under ögonen för att lätta upp mörka ringar, blanda med foundation eller ansiktskräm för att ge mer glöd, lägg på kindbenen som en highlighter, applicera på nyckelbenen.. ja, det finns en massa möjligheter med denna skönhet. Det tog mig cirka nollkommaen sekund att bli kär och det med all rätt. En sjukt bra multi use-highlighter utan en massa silikoner. Är du ett highlighterfreak så måste du testa!

A cream highlighter with a golden orange shimmer. No glitter, just a soft glow. Mostly contains oatmeal infusion, orange flower water and vegetable oils. Vegan. Apply under your eyes to lighten dark circles, mix with foundation or moisturizer for a glowier finish, on your cheekbones for a highlight, on your decolletage.. yeah, there are lots of uses for this little beauty. It took me about 0.1 second to fall in love which was totally comprehensible. An awesome multi use highlighter without a lot of silicones. If you’re a highlighter freak you have to try it!

 

Viola, Killer Colours
 1. Emma writes

  Oh, blev sjukt sugen – speciellt på highlightern.

  Reply

 2. Lidalgirl writes

  the Eyes Right’s wand disappointed me, too. I would happily have given it a try since it claims to be suitable for sensitive eyes, but that handle drives me away from it.
  Believe sounds amazing: I’m looking forward to seeing it featured in a look!
  Feeling younger’s pleased me too since I saw it during the collection preview event here in Milan: being a sucker for subtle glow and multi-task products, I would consider to purchase it in the future.

  Reply

 3. Mamman writes

  Det lät kul med färgsnurran! Tyvärr hamnade jag inte på Lush när jag klickade på länken, något har blivit fel. Jag blev sugen att prova spinna-hjulet-grejen :)

  Reply

 4. Sandra writes

  Lipglossen verkar intressanta, men highlightern ohh vill ha!

  Reply

 5. Constanze writes

  Believe and Feeling Young are looking beautiful! Thanks for showing! :)

  Reply

 6. Dess - Drömteori writes

  Feeling Younger kommer jag definitivt skaffa för blanda med foundation och för att liva upp huden lite. Saknar flytande highlighter

  Reply

 7. Kate writes

  Wow, that Feeling Younger jar would last forever, if it’s not used on body as well.. I wonder, how much time does it stay good? I mean, expiration date etc.. I’d like to try it and buy it, but I’m afraid it would go bad much sooner than I’m 1/4 through it!

  Reply

 8. Dial V for Vintage writes

  The highlighter sounds pretty amazing… and I am very curious to see more swatches of those liquid lipsticks! :)

  Reply

 9. Omygloss writes

  Blir himla sugen på highlightern! Måste in till lush och kika någon dag :)

  Reply

 10. Louise writes

  jag måste testa läppstiften, ser så jäkla underbar o pigmenterad ut! bara frågan vilken shade av dem ;P blir svårt att välja en!! :O

  Reply

 11. Saskia writes

  Highlighter & Lipstick look very nice – I hope Ill get to buy some stuff, before its sold out – thanks for sharing!

  Reply

 12. bella writes

  tänkte väl att du skulle testa detta :) läppstiftet ser ju lysande ut, konsistensen ser lagom halkig ut! yey! synd på mascaran ja, de borde ju gjort en borste med pytteborst isåfall om det nu måste vara att allt ska vara i samma size

  tycker det är skoj att lush börjat med smink på riktigt och hoppas detta kommer funka :)

  Reply

 13. Phyrra writes

  How and where will you use the highlighter? Under the eyes, cheekbones, browbone? I’m torn because your swatch makes it look beautiful, but I tend to hate jar packaging :/ It reminds me a bit of an old MAC shade I had, MAC Shadebender in Iridescently.

  I would find that mascara disappointing too. How can you apply it! Crazy! Plus, with my allergies, mascara that does not come off is a must, and my eyes water a lot :(

  The lipstick looks nice :)

  Reply

 14. Bells writes

  Verkar som den där highlighterkrämen är guld!! Måste testa.
  Förresten beställde jag nyss flat top kabuki-borsten från Everyday Minerals efter att du hyllat den så mycket! Minns du hur många dagar det tog för dig när du beställde därifrån innan paketet kom? Tusen tack för världens bästa sminkblogg.

  Reply

 15. Johanna writes

  Ja du, Mascaran verkar ju inte så genomtänkt! Men blir grymt sugen på highlightern!

  Reply

 16. Nicole writes

  the highlighter is so beautiful! love the lipstick as well :)

  Reply

 17. June writes

  Läppstiftet ser superfint ut. Synd att det är så dyrt. 2400 spänn för allihop, liksom :D

  Reply

 18. Jen writes

  The liquid lipstick and the highlighter look gorgeous! Great swatches! Shame about the mascara, though. I’m headed to Lush tomorrow to test everything out- can’t wait! Hoping to take lots of photos so I can share my experiences on my blog :)

  Reply

 19. Sheriilyn writes

  Hm… Men hur går det om man är allergisk mot vete och havre (vilket jag är)? Är ju visserligen allergisk mot att få in det i kroppen, men sägs det någonting om det?

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!