UTLOTTNING: Summer Eye Palette från Too Faced!

Sugen på att vinna årets sommarpalett från Too Faced? Jag har nämligen fått möjligheten att lotta ut ett exemplar av Summer Eye till någon av er. Jippi jippi! Här kan du läsa mitt blogginlägg med recension av paletten.

 

Så gör du för att tävla:

- Lämna en kommentar nedan där du beskriver en look du skulle vilja göra med denna palett, vilka skuggor du skulle använda och hur. En kommentar per person!

Kom ihåg att fylla i din mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen är endast öppen inom Sverige.

21/8 (nästa tisdag) kl. 18.00 stänger tävlingen.

 


En sotning jag gjort med paletten. Länk till look

Viola, Killer Colours
 1. Johanna writes

  Åh, vad underbart! Jag ska gifta mig den 30e september, och från början hade jag tänkt slå till på Too Faced:s Romantic Eye, men när jag tänkte efter var det ju hemskt tråkigt. Om jag skulle vinna denna palett skulle jag go lite bröllopscrazy med Mermaid på ögonlocket och under ögat, och såklart en lite suddad Cocoa Beach längs fransraden för lite definition. Och Sunbeam som highlighter helt klart. Lite som en blåbrun sotning tänkter jag mig. Det vore ju lite roligare än den där tråkiga neutrala sminkningen man hittar i alla bröllopsplanerarsammanhang. Och eftersom jag har bruna ögon lär Mermaid poppa fram som jag tycker att den förtjänar.

  Reply

 2. Hanna writes

  Den look som jag skulle göra med denna palett är en svag sotning som man kan ha till både vardags och fest!

  - Peach Fuzz, som bas över hela ögonlocket.
  - Cocoa beach, som min “crease colour”, för definition av ögat.
  - Sugar sand, vid insidan av ögonen, för att ljusa upp ögonen lite och ge en effekt av större ögon.
  - Cocoa beach + Chocolate sun, jag skulle blanda dessa färger och använda den “nya” färgen i ögats yttre “V” för ännu mer definition.
  -Chocolate sun, ett svagt lager av denna färg på den undre frans raden, för att koppla ihop sminket och ge det en mer sammansatt helhet!

  Sen skulle jag använda svart eyeliner vid den övre frans randen, med en liten vinge! och sen skulle jag använda en beige/hudfärgad eyeliner på insidan av den undre frans raden (för en effekt av större ögon, även här)

  Min mejl är: hanna_loppan@hotmail.com

  Reply

 3. Cilla writes

  skulle göra en sotning med plumeria och chocolate sun tror jag, älskar rosa och brunt ihop :D

  Reply

 4. Carin writes

  Jag är väldans sugen på att hitta på en snygg fusion av Coral Crush och Chocolate Sun på mina ögonlock, för att förstärka mina blåa ögon med korall-nyansen längst upp vid ögonbrynen men även sota längst ned på ögonlocket med den bruna choklad-nyansen.
  På kinderna blandar jag Sugar Sand och Peach Fuzz för att få till en riktigt ljus och glittrande pastel-rosa, som passa på min bleka hy. Hoppas bara på att det skulle se lika bra ut som jag föreställer mig, haha!
  Tack för en mycket bra blogg förresten!
  …Ser dig på stan ibland, men vågar aldrig hälsa *awkward*, du är sjukt snygg i verkligheten med… inte ett dugg avis … eller jo!

  Reply

 5. Sofia Englund writes

  Redan innan jag läste på den och förstod att det var ” havs” tema så tänkte man direkt på söta små sjöjungfrur. Som dom barbie lanserade för years ago.
  Men jag hade använt;
  Först hade jag använt “day” lite lätt mot hårkanten vid kindbenet.Jag hade skuggat ut mot mitten med “peach fuzz”. På ögonlocket hade jag lagt “plumeria” vid , jag vet inte vad det heter men mot ögats början vid näsan, som en liten ljus härlig klump innan jag lägger “cocoa beach” över hela ögat.” jag går loss med “chocolate sun” och skuggar rejält ovanför globen. Sedan till under ögat. Där lägger jag, om man räknar från ” mot näsan sett”, “plumeria” ” coral crush” och “mermaid”, med mermaid sveper jag ut , fångar kanten av “chocolate sun” och drar mot hårfästet. Sen hade jag tagit en valfri ljusrosa eyeliner och dragit ovanför ögat med en liten vinge som följer ” mermaids” ban mot håret. Jag hade avslutat med ett nudefärgat läppstift, snyggt markerade ögonbryn, och ett par lösfransar för den snygga ” barbie mermaid ” looken. Then done!

  Reply

 6. Ida writes

  Vad kul! Jag är inte så jättebra på skuggor tyvärr, men en palett vore kanske ett bra sätt att lära sig? Skulle absolut göra en look med den turkosa…

  Reply

 7. Sofia writes

  Åh, vilken underbar palett! Jag skulle lägga mermaid över hela locket och sudda in toasted coconut i glodlinjen och avsluta med lite plumeria i globlinjen också. sedan lägga toasted coconut och plumeria under ögat för att få en fulländad look. Sedan lägga en tunn eyeliner och lägga mascara. På kinderna skulle jag lägga sugar sand och highlighta med sunbeam. Kanske matcha hela alltet med ett snyggt neutralt rosa läppstift?

  Sen så älskar jag kombinationen av färgerna coral crush och cocoa beach så det skulle nog bli nästa utmaning.. Vilken inspiration jag fick!

  Fantastiskt bra blogg! Läser varje dag! Kramar till dig i överflöd!

  Reply

 8. Fannii - En sminkblogg writes

  Tänker direkt på utlandets varma sena kvällar! Jag skulle göra en lätt sotning med Cocoa Beach, Chocolate Sun & Coral Crush, en tunn eyeliner och ett lager mascara. Jag skulle låta resten av ansiktet vara orört, sensommar brunt och fräknigt kanske lite highlight på kindbenen med Peach Fuzz och på läpparna ett läppglans!

  Reply

 9. Sofia L writes

  Jag skulle göra börja med att lägga plumera på locket, se till att få den väldigt intensiv närmast fransarna, sen skulle jag lägga toasted coconut ovanpå halva locket(från inre delen av ögat till yttre, liksom nedifrån och upp, inte halva ut mot sidan) och tona upp mot brynet, jag skulle även tona den nedåt så att plumera blir som en utsuddad eyeliner nästan. Sen tonar jag ut toasted coconut uppåt med sugar sand, inte som en highlighter utan bara en liten färgklick innan highlighter med ett tunt lager sunbeam. Mascara på det, Det blir en sotning med gradering uppåt. Ordentligt tonat men så att alla färger syns fint.

  Sen hade jag använt Sugar sand som rouge och ett neutralt gloss på läpparna. Färdig!

  Reply

 10. Izabelle writes

  Jag skulle göra en sotning med sugar sand som bas. Sota in cocoa beach på globlinjen och avsluta med lite chocolate sun i ytterkanten av ögonlocket. Förmodligen till en utekväll och då passar det fint med lite extra mascara! Gillar att anävnda färger som framhäver ens ögonfärg. Själv rockar jag gröna ögon!

  Reply

 11. Jåi writes

  Oj! Jag är tokig i bruna sotningar, men här skulle jag helt klart göra något sprudlande med mermaid och plumeria! Tänker mig plumeria närmast ögonvrån för att sedan arbeta mig utåt med hjälp av mermaid. Det får mig att tänka på sjöjungfrur med Rapunzelhår i en helt fantastiskt blågrön ocean. Peach fuzz skulle nog få agera highlighter på väl utvalda ställen i ansiktet och kanske hade jag vågat mig på coral crush som rouge (även fast båda dessa är menade som ögonskuggor…).

  Reply

 12. Amanda Hellström writes

  Åh gud vilken fin palett!
  Jag skulle nog satsa på att skapa en varm, sommarinspirerad look med hjälp av Peach Fuzz, Coral Crush & Toasted Coconut. Korall känns finfint nu när brännan fortfarande finns kvar för en tag framöver! Jag skulle lägga Coral Crush på ögonlocket och lägga Toasted Coconut i globlinjen för att sedan sudda ihop detta. Sedan skulle jag nog lägga Peach Fuzz i inre ögonvrån och på brynbenet. För en lite mer vågad look skulle jag nog kunna tänka mig lägga Plumeria tätt inpå de undre ögonfransarna, annars troligen en mix av toasted coconut i den yttre delen och coral crush i den inre. Jag skulle sedan lägga Sunbeam som highlighter på kindbenen, möjligen med en hint av peach fuzz så den inte blir allt för gul/orange/rosa. Sedan skulle jag lägga en brun eyeliner och några lager mascara, lite bronzer där det bör vara bronzer på sommaren och ett lätt, koralligt, läppglans på läpparna, ev. ett läppbalsam med SPF och en hint av färg beroende på vädret!

  Reply

 13. Jessica writes

  Jag skulle vilja göra en fin sotning i naturliga färger. Först skulle jag lägga coral crush på inre halvan av det rörliga ögonlocket och sedan cocoa beach på yttre halvan och sudda ihop, sedan skulle jag ta toasted coconut i hela globlinjen, efter det skulle jag lägga chocolate sun i yttre halvan av globlinjen för att lägga till lite mer djup där jag vill ha det så att globlinjen blir mer markerad. Jag skulle också lägga en tunn linje av chocolate sun längs yttre halvan av nedre fransraden för mer definition och dutta på peach fuzz som highlighter i ögonvrån. Sedan skulle jag måla dit en svart eyeliner med vinge och sedan ett matt läppstift som är lite nude/corall, tadaa! Har varit jättesugen på denna palett länge så känns jättekul att vara med och tävla om den!

  Reply

 14. Alexandra writes

  Först skulle jag använda peach fuzz över hela ögonlocket och även som en highlight på brynbenet och i ögonvrån. Sedan skulle jag använda coral crush på ögonlocket och använda toasted coconut som ett V och in i ögongloben. Sist men inte minst så skulle jag använda mermaid på nedre fransraden som en liten färgklick. På med mascara och lite brun eyeliner och så är jag klar!

  Skulle vara super om jag fick chansen att göra denna look, till och med om du gjorde den och la upp här skulle göra mig super glad!

  Reply

 15. Annie writes

  Jag skulle vilja göra en sensommar-look med Sunbeam som highlight, Plumeria på den inre halvan av ögonlocket och Toasted Coconut (ordentligt blandat såklart) på den yttre, samt Mermaid vid den undre fransraden. Rosa rouge, lösögonfransar och MAC’s Myth på läpparna till det!

  Reply

 16. sara writes

  Åh, gud vad underbar!! Denna måste jag skaffa på ena eller andra sättet! Jag skulle nog köra på sunbeam först, packa den ordentligt i ögats innerkant och lite ner mor nedre fransraden som en ordentlig “ljusklick”. Sedan coral crush över hela ögonlocket. I globen blir det chocolate sun som suddas ut i plumeria precis under brynbenet. Längst undre fransraden skulle jag lägga toasted coconut, förutom en liten bit precis i mitten där mermaid läggs. Peach fuzz som highlight på kindbenen och på läpparna skulle det nog fungera fint att lägga lipsyl och sedan blanda sugar sand och cocoa beach på!

  Reply

 17. Anna writes

  För det första så ääälskar jag alla färger i denna palett så helst skulle jag smälla på en salig blandning av dem alla på ögat, haha.

  Men en look jag definitivt skulle vilja pröva med denna är att lägga “Peach fuzz” som bas över hela ögonlocket, sen skulle jag svagt blanda “Cocoa beach” vid yttre delen av ögonlocket för lite mer dimension. För ännu mer intensitet skulle jag lägga “Toasted coconut” i globinjen och göra den mjuk men definierad. Sen dags för show-stoppern: ta färgen “Mermaid” och sota den under ögat, nära fransraden, för en lite mer färgglad och annorlunda look. Älskar hur den sotigt turkosa färgen skulle se ut med de varma bruna tonerna! :)

  Reply

 18. Mari writes

  Jag skulle blanda de tre översta som en tok och ignorera fullständigt att det snart är höst. Ju mer rosa, desto bättre. Var som helst, hur som helst (så gott som i alla fall).

  Reply

 19. Bea writes

  Jag hade lagt Sunbeam över 2/3 av ögonlocket och sedan tagit plumeria på resterande 1/3 av ögonlocket(ytterst då) och runt det så hade jag sotat med cocoa beach och en hint av chocolate sun för att intensifiera det mörka. Under ögat hade jag också kört på en blandning mellan plumeria och cocoa beach :)

  Reply

 20. Emelie writes

  Jag skulle ha Peach Fuzz som bas och sudda ut Sugar Sand i globlinjen och Cocoa Beach i yttre v:et. Jag vet inte vad jag skulle göra med resten av ansiktet det återstår att se. :)

  Reply

 21. My writes

  Jag tänkte mig typ en ny look inför skolstarten! Ska börja gymnasiet och har precis börjat lära mig om ögonskuggor och har lekt runt lite och testat olika naturliga looker och tyckte jag passade i det! Så min look skulle se ut såhär:
  -Suger Sand som bas.
  -Cocoa Beach på yttre halvan av ögonlocket samt globlinjen och blenda ihop det lite till en varm fin halvt sotad look. Jag skulle även använda den på en undre frans raden och sota ut de lite.
  -Peach Fuzz skulle jag använda som highlighter för att få ögonen att se mer öppna och vakna ut.
  -Chocolate sun istället för eyeliner.
  Och sedan mascara dåra.

  Plumeria och Suger Sand skulle jag nog mixa lite för en fin rouge :)

  Reply

 22. Anja Sundqvist writes

  Åh gud vilka häftiga och roliga färger! jag skulle göra en sotning med de bruna nyanserna och coral crush, sen skulle jag lägga på sugar sand som en skimmrande rouge och en blandning av peach fuzz och fashion på kindbenen (även under ögonbrynen) för att få en fin highlight-effekt.

  Reply

 23. Selena writes

  Åh det är många looker som dyker upp i mitt huvud nu, men två som skulle vara riktigt snygga skulle nog vara en sotning med de 3 bruna färgerna kombinerade, Cocoa beach, chocolate sun och Tostaed coconut, och med lite highligter ”fashion” under brynet! Sedan så skulle det kanske vara en snygg kombo mellan Coral Crush och Mermaid, Coralcrush på ögonlocket och mermaid uttonat i globlinjen för en sommrig och fräsh look!:)

  Reply

 24. Linnéa H writes

  Åh vilka fina färger! :)
  Jag skulle ha gjort en sotning av Mermaid och Coral Crush
  och Peach Fuzz som highligter.
  Jag har verkligen snöat mig in på turkost och rosa just nu! :)

  Reply

 25. Vanesa writes

  - Grundar locket med Peach Fuzz och även brynbenet.
  - Suddar in lite Cocoa Beach på ögats yttre v. Suddar stort ända till näsryggen.
  - Med Chocolate Sun markerar jag globlinjen med sneskuren pencel. Lager på lager.
  - Använder ytterst lite Coral Crush och lägger precis där brynbenet börjar, bara som en övergång från cocoa beach till Peach Fuzz.
  - Mermaid läggs på underfransraden utsuddad. Sedan blöter jag penceln en aning och lägger mer Mermaid lager på lager och även på våten.

  - Eyeliner och mascara :)

  Reply

 26. Jenny writes

  Åhh alla färger passar perfekt till sommaren.
  Om jag bara får välja en look så skulle jag gör en sotning med coral crush, chocolate sun, cocoa beach och sunbeam som highlight, peach fuzz på kinderna och lite sugar sand i läppglanset. Härlig sommarlook! :)

  Reply

 27. Fia writes

  Åh! Den här paletten har jag försökt få tag på i över en månad men den är slutsåld precis överallt.
  Jag skulle börja med Peach Fuzz över hela ögonlocket (eller någon matt skugga jag redan äger, vet inte riktigt hur mycket denna färg skimrar och jag vill inte se ut som en discokula) i följd av Coral Crush längs globlinjen och svagt sotad i yttre ögonvrån, yttre “v:et”. För att “mörka upp” looken skulle jag lägga Cocoa Beach eller Chocolate Sun svaaaagt, svagt över Coral Crush samtidigt som korallfärgen fortfarande lyser igenom lite. Denna bruna skugga skulle även hamna vid nedre (och kaaaanske övre men bara väldigt svagt i så fall, som en eyeliner!) fransraden för att “jämna ut” litegrann. Jag skulle avsluta med lite Mermaid på ögonlocket och Peach Fuzz på brynbenet och inre ögonvrån som highlighter.
  Mermaid och Coral Crush skulle förmodigen bli ganska dämpade. Jag är inte mycket för up in my face-neonfärger men turkos och korall är absolut en av mina favoritblandningar!

  Reply

 28. Jenny Lindén writes

  Åh heltunderbar!!! Den skulle pigga upp i den gråa hösten som närmar sig!

  Jag skulle lägga peace fuzz som en bas på hela ögonlocken
  Sedan skulle jag ösa på med mermaid på ögonlocket till globlinjen
  Lägga lite fodral crush i inre ögonvrån för att pigga upp
  Sota lite med cocoa bearch i ögonlocket
  Sota ut med chocolate sun under undre för att binda ihop
  På med lite flyta eyelinder, få till en fin vinge
  Och slutligen lägga suger sand på kindbenen

  Reply

 29. Linnea Leyton writes

  Vilken härlig palett! Precis mina älsklingsfärger!
  Jag skulle vilja göra en somrig och fräsh sminkning för både vardag och fest.

  - Först skulle jag lägga Toasted coconut över hela ögonlocket som en bas för att ”värma upp” kommande färger.
  - Ovankanten av toasted coconut, globlinjen (crease), skulle jag sedan suddat med lite Coral crush på penseln för att mjuka upp det hela.
  - Jag skulle sedan lagt Sugar sand över ögonlocket, ovanpå Toasted coconut. Jag skulle även lagt Sugar sand längs den undre fransraden, fast då utan Toasted coconut, för att ljusa upp det hela.
  - Till sist skulle jag velat lägga Peach fuzz på brynbenet som highlighter, samt längst in i ögonvrån vid näsbenet, även detta för att ljusa upp.

  Reply

 30. Veronica writes

  Åhhh underbar tävling!
  Jag skulle gjort en brun skuggning för jag älskar skuggningar av alla slag!

  Reply

 31. Gabriella writes

  Jag skulle lägga en kall,smutsig sotning med Cocoa Beach och Mermaid. Till det skulle jag använda matt bronzer och de två highlighterna Peach Fuzz och Sunbeam till att verkligen skulptera fram ansiktet, nästan överdrivet. Nakna läppar på det och taupefärgade naglar.

  Reply

 32. Elin Jaconelli writes

  vilken härlig tävling!

  jag skulle grunda med sugar sand över hela locket & upp till brynet. sedan coral crush mitt på ögonlocket & chocolate sun ute i vecket. skuggor i orange/korall & varma bruna toner brukar vara snyggt till min ögonfärg.

  för övrigt är detta årets hittils vackraste palett! ska bli intressant att se om too faced lyckas slå den i sin höstkollektion!

  Reply

 33. Nellie writes

  Åhh vilken fin palett, med spännande färg-inslag. Jag tror att jag skulle lägga “Fashion” på inre tredjedelen av ögonlocket. Sedan skulle jag gradvis sota in “Chocolate sun” som en mer neutral sotning. Sen för att göra det lite mer spännande skulle jag dra “Mermaid” på undre fransraden med en matchande eyeliner på vattenlinjen (vet inte vad det heter egentligen). På med något lager svart mascara, lite neutrala glansiga läppar och en nedtonad rouge och mycket highlighter på kindbenet – KLART. Frisyr till det, kanske en stram hästsvans eller en vågig femtiotals-lugg. Naglarna skulle matcha den turkosa “mermaid”-skuggan.
  Ha en fin dag!

  Reply

 34. Twee writes

  Jag skulle verkligen vilja lyckas göra en lite annorlunda sotning. Har precis börjat få till en “vanlig” brun efter många försök.. Vore intressant att testa en ljusare mer färgglad med coral crush och toasted coconut över peach fuzz, och kanske lägga till en dutt mermaid i ögonvrån för en lite unik touch?

  Reply

 35. Lisa writes

  Åh, vilken fin pallette! Jag är lite feg av mig och skulle köra lite safe med “Peach fuzz” i inre ögonvrån, sudda ihop den med “Sugar sand” mer mot högsta punkten av ögongloben och sen ta “coco beach” och “toasted coconut” i yttre ögonvrån. För att festa till de så hade jag kört samma look fast bytt ut “sugar sand” mot “coral crush” och lagt “mermaid” som eyeliner.

  Reply

 36. Sofia L writes

  Jag skulle göra en somrig sotning med Cocoa Beach i ytterkanten och sen lägga Coral Crush på resterande del av locket och sedan skugga med Plumeria i globlinjen. Till detta skulle jag ha flawless skin och ett par korallfärgade läppar!

  Reply

 37. Sofia writes

  Först skulle jag lägga Sunbeam över hela locket och sedan lägga Mermaid i ytterkanten och även tona försiktigt i globen. Sen skulle jag lägga Chocolate sun under ögat, maffiga ögonfransar och ljusa läppar! Damm vad snygg jag skulle bli! :D

  Reply

 38. amandar writes

  å den där paletten är så fin, skulle kunna ha den första dagen i skolan!
  Skulle ta peach fuzz på brynbenet och i innerkanten av ögonlocket, sedan sudda in lite coralcrush och cocoa beach i globlinjen och underögonfrans raden för att få lite djup.
  Hade varit fint till skolstarten!

  Reply

 39. Sandra Larsson writes

  Hejsan!
  Det är en supersnygg palett och jag vill så gärna vinna den!
  Det finns så otroligt många sätt att kombinera dessa ögonskuggor på, men om jag måste välja ett sätt så hade jag lagt Coral crush på hela ögonlocket och sedan suddat upp det i globlinjen tillsammans med färgen Sugar sand. Jag gillar skimmer och orangea och rosa toner passar så fint till blå-gröna ögon. Jag skulle även applicera Cocoa Beach svagt i ögongloben för att få ögonen att se större, djupare och snyggare ut. Under ögat skulle jag också applicera Cocoa Beach tillsammans med lite skimmer från Sugar sand, för att rama in ögat på ett fint sätt. Längst upp vid ögonbrynet samt i ögonvrån skulle jag lägga en ljusare ögonskugga som till exempel Sunbeam eller Peach Fuzz, för att ljusa upp ögat och för att man ska se lite piggare och sommar fräsch ut.
  Till detta skulle jag ha en brun eyeliner med en vinge samt svart mascara. På läpparna skulle jag ha ett beige/orange läppstift som inte är allt för färgstarkt. Man vill ju ha fokus på ögonen!

  Glada hälsningar från västkusten!

  Reply

 40. Amanda writes

  Oj så många fina smink kombinationer… Även om jag aldrig vinner något i bloggar så är det värt ett försök! Det hade varit en dröm att faktiskt få göra en sminkning med dessa skuggor. Som fattig student blir det aldrig mer än det blilligaste sminket, och det är trist, för jag älskar smink! Det dyraste jag någonsin införskaffat är ett nyinköpt läppglans från Dior som är helt fantastiskt. Hade jag haft denna palett i min hand just nu så hade jag gjort en lätt sotning.

  Jag hade börjat med Sugar sand över hela ögonlocket upp till globlinjen. Sedan hade jag tagit Cocoa Beach i globlinjen och suddat i yttre kanten av ögat och ner mot fransraden. Sedan hade jag lagt lite Chocolate sun i ytterkanten för att förstärka det mörka och göra looken mer “sotig”. I the inner eye corner (hur säger man på svenska? helt förstörd efter alla tutorials haha) hade jag lagt lite Peach fuzz för en highlight, och även samma skugga på brynbenet! Jag hade tagit lite av toasted coconut, under ögat längst ut och försökt lägga det så nära ögonfransraden som möjlgt. Denna sminkning är perfekt för min bruna sommarhy, blåa ögon och blonda hår! Tillsammas mitt nya nudeläppglans hade jag kunnat ha en fantastisk 18 års dag, som faktiskt är om 2 veckor. SNÄLLA Viola, let my dream come true haha :)

  Reply

 41. Emelie writes

  Nu när jag börjar skolan skulle jag använda Classic looken varje dag, för det känns som en diskret och men endå glammig ögonsminkning. Och till det skulle jag ha massor med mascara och bronzer, som jag älskar! :D

  Reply

 42. Ingvild writes

  Jeg ville brukt classic innerst på øyelokket, på resten av lokket og den ytre v hadde jeg brukt chocolate sun og over den nesten opp til brynbenet ville jeg brukt litt cocoa beach. Under øyet ville jeg brukt mermaid sterkere ytterst på øyet og mykere inn over øyet, jeg ville også tatt en hvit kajal og lagt den på våtlinjen. Så ville jeg tatt på svart flytende eyeliner og mascara. :D

  Reply

 43. Hanna writes

  Direkt när jag såg paletten kände jag bara såhär: En nudesminkning där sugar sand hade fått spela huvudrollen. Jag har en stor kärlek till skimriga rosa ögonskuggor och hade gjort på följande vis.

  Sunbeam hade jag använt som bas på ögonlocket, sedan packat på sugar sand upp till globlinjen och suddat ut med en fluffig pensel uppåt. Jag hade använt cocoa beach som en eyeliner (med en snedskuren pensel) och även suddat in lite i globlinjen för lite definition. Under ögat hade jag startat längst ut med chocolate sun och suddat ut. Längre in hade jag igen kört på med lite sugar sand. Sedan hade jag suddat på mermaid ovanpå chocolate sun (alltså längst ut under ögat), precis vid undre franskanten. För att göra looken lite roligare men inte för galen.

  Coral crush hade fått agera rouge och peach fuzz hade fungerat utmärkt som highlighter (den hade jag smackat på mycket av på kindbenen, under ögonbrynen, på näsryggen samt på amorbågen).

  I övrigt hade jag kört på tunn foundation så att eventuella fräknar lyser igenom, bronzig glow och matta nude läppar. Endast lite brun mascara på det. Tänk sommaräng. Tänk vit klänning med virkade detaljer. Tänk solblekt hår. Tänk Camilla Åkrans-feeling. MUMS.

  Reply

 44. paola writes

  Hej Viola!
  Jag hade nog lagt “Sunbeam” på halva ögonlocket, och sen tonat “Coral crush” in i den och över det mesta av ögonlocket. Sen hade jag lagt “Toasted coconut” i yttersta delen och tonat snyggt uppåt och innåt i ett ganska skarpt V. Intensifierat med “Chocolate sun”.
  Jag hade även lagt “Toasted coconut” under ögonen.
  + eyeliner med vinge och myyycket mascara!

  Reply

 45. erika writes

  En sån här palett kan man ju variera i all oändlighet.. nåväl, en look jag lätt skulle kunna använda om och om igen är Coral crush över hela ögonlocket med Peach fuzz som highlight på brynbenet. Toasted coconut längs övre fransraden istället för eyeliner och Mermaid längs nedre fransraden för att liva upp det hela lite grann. Åh, gud vad snyggt det skulle va! :D

  Reply

 46. Anna writes

  jag skulle play it simple och använda peach fuzz i inre ögonvrån, därefter cocoa beach på större delen av ögonlocket och sudda ihop med chocolate sun som jag lägger från strax efter mitten av ögonlocket till yttre ögonvrån. det tillsammans med en hederlig svart måsvinge skulle bli fint. less is more!

  Reply

 47. Viktoria writes

  Åh min skapare det ser ju ut som godis. Min första tanke är att jag vill sota fram ögat med en fluffig pensel genom att använda toasted coconut, cocoa beach och coral crush. Coconut längst ut, ända upp i globlinjen och suddad i lite av en C-form. Sedan cocoa beach i mitten för att göra övergången mjukare, och sen längst in på locket mot näsan för att ljusa upp använda coral crush. Jag skulle eventuellt också highlighta under ögonbrynet svagt med peach fuzz. Detta samt ett rouge i svagt korallfärg, och looken är klar med lite mascara! Ingen eyeliner då jag tycker att det kan bli dramatiskare med endast skuggor. Mjukare men mer speciellt så.

  Reply

 48. cecilia dijkstra writes

  Åh det vet jag på en gång hur jag skulle göra! Jag skulle ta peach fuzz på inre hälften av ögat och den coral crush på andra hälften och svepa den i globlinjen. Sen skulle jag bara definera globen lite med toasted coconut ooch highlighta lätt med sunbeam på brynbenet! Nu ska jag hålla tummarna för har velat haft en palett från too faced jätte länge, men tyvärr har jag inte råd! :)

  Reply

 49. Elin writes

  Hej! Så roligt att du tävlar ut den här fina paletten! Paletten är helt perfekt, man kan sminka sig till en lekfull look, men man kan också skapa en mer intensiv sotning!

  Jag skulle leka med skuggorna och skapa en snygg och rolig makeup som påminner om sommar och sol, så härliga färger!
  Jag skulle börja med att lägga Peach Fuzz som en skimrande bas över hela ögonlocket. Sedan skulle jag ta den härliga färgen Mermaid och applicera i yttre kanten av ögat och tona in den mot innerkanten av ögat. I globlinjen skulle jag svagt applicera Cocoa Beach i globlinjen och lite under ögat för att skapa ett djup i ögonsminkningen.Slutligen skulle jag lägga lite Sugar Sand i ögonvrån och under ögonbrynet för att skapa en komplett look.

  Ha en bra dag! :)

  Reply

 50. Ellen Haag writes

  Jag är en eyelinertjej. Varje morgon kliver jag på bussen med två tjocka kolsvarta steck på ögonlocken, och när man ska glamma upp sig så målar jag helt enkelt på en tjockare och mer vingad eyeliner (la 60´s) och innom smink har min jakt alltid varit efter den perfekta eyelinern.

  På detta sätt kommer ögonskuggan lite i kläm. Ögonskugga är något som kan få en look att gå från snyggt til himmelskt, och i mitt fall förhöja min eyeliner till gudomlighet. Men tyvärr så är de jag har i min ägo gamla och dåligt pigmeterande snarare bäst på att förhöja ringarna under mina ögon, eftersom det är där eyelinern hamnar efter cirkus en timme.(oavsett hur mycket primer under) Eller, rinner nedför mina kinder eftersom den gamla ögonskuggan har en tendens att ge mig en allergisk reaktion. Sedan att bara köpa någon bra ersättning går lite trögt när barnbidraget går till höstjacka och mobilavbetalningar.

  Så, jag hade egentligen tänkt att spara ihop till en riktigt bra ögonskuggspalett, var lite osäker på vilken bara. Men nu har jag ju hittat den, här på din blogg. Vad kan jag säga mer än att den är helt underbar, och alla färgerna skulle användas i princip dagligen.
  Toasted Coconut och Cocoa Beach kommer varje dag befinna sig i mina ögonveck, och när jag känner för att vara lite mer Twiggy även Chocolate Sun. Sunbeam och Mermaid kommer få turas om att befinna sig längst in vid ögat. Coral crusch kommer befinna sig över resten av ögonlocket, och ge min eyliner lite värme. Ceach Fuzz kommer få fungera som en highlighter, eftersom det ser ut att vara den perfekta tonen för mina kindben. Det kan hända att även Sugar Sand sveps sparsamt över kinderna. Och om det är en morgon då jag har lite extra tid, hittar jag nog på något användningsområde för fina Plumeria också.
  Och oroa dig inte, jag kommer blanda ordenligt.

  Hoppas verkligen på att få dessa ögonskuggor som en del av min morgonrutin, och även om så inte skulle vara fallet tackar jag för hjälp med att upptäcka denna fenomenala palett!

  Reply

 51. Katarina writes

  Är ett stort fan av Too Faced o önskar att plånboken tillät mig att köpa alla paletter. Det första jag kommer att tänka på är att efter en ögonskuggsprimer svepa Sunbeam över hela locket upp till ögonbrynet och i inre ögonvrån. Fortsätta med att applicera Mermaid på inre delen av ögonlocket och en liten bit längs de undre fransarna och sudda ihop med Cocoa Beach som får hamna på yttre ögonlocket och en bit upp över globlinjen. Jag skulle avsluta med att lägga Chocolate sun i globlinjen, allra yttersta ögonvrån, längs de undre fransarna samt som en tunn eyeliner längs de övre fransarna. Självklart sudda noga för att få en mjuk sotig look.

  Tycker att kombon turkosa/blå toner med brunt är riktigt snyggt. Snygga sotningar funkar alltid och det är roligt att avvika från det klassiska svarta. Skulle matcha med bronzig bas och neutrala/persiko läppar.

  Reply

 52. Fatma writes

  jag skulle gjort en bohem sminkning, där Peach Fuzz skulle bli en bas för hela ögonlocket. Sugar Sand skulle jag använda till inre ögonvrån samt undre delen av inre vrån, Coral Crush på ´crease´ och ut mot yttre vrån och sedan sota och sudda ut den med av Cocoa Beach. Cocoa Beach skulle jag även lägga på undre delen av yttre vrån. Sedan skulle jag avsluta med endast mascara och en beige kajal på vattenlinjen. Det skulle bli en perfekt mjuk sminkning på ett solkysst ansikte!

  Reply

 53. Funda writes

  jag skulle använt Sugar Sand, Peach Fuzz, Coral Crush, Plumeria och Cocoa Beach.
  Peach Fuzz skulle jag använt som bas, Sugar Sand på ögonlocket, PLumeria på “crease” och Cocoa Beach som V-sminkning där det börjar vid yttre ögonvrån och upp mot ögonbrynsbenet. Coral Crush skulle jag lägga under ögat och sudda ut den med Sugar Sand.

  Reply

 54. tova writes

  peach fuzz som bas, Coral crush i mitten och toasted coconut i yttre kanten. Finns många fina alternativ :D

  Reply

 55. luiza writes

  Oh, så fin utlottning. Klart att jag är med.
  Det är lite kul, för nu ska jag påbörja min sjökaptensutbildning och hur bra passar inte denna paletten för det? :) Färger som havet, stränder, solnedgångar och sommar.

  Därför skulle jag göra en ögonsminkning med inspiraton av just min blivande sjömansyrke, fastän jag inte är så bra som många andra, så älskar jag smink ;)

  Som bas skulle jag använt Peach Fuzz över hela ögonlocket.
  I ögonvrån, och en liten bit in på ögonlocket och lite under tårkanalen skulle jag måla på Sugar Sand.
  Därefter skulle jag ha Plumeria på nedre delen av ögonlocket- och se till att Sugar Sand och Plumera smälter ihop. Därefter skulle jag ta Chocolate Sun vid yttre delen av ögonlocket, som ett V, och smudga upp den lite över globlinjen, och försöka hålla den lite mjukare i färgen och inte så intensiv. Mer för definitionen. Jag skulle även använda den som eyeliner, och smudga ut linjen så att den inte blir så skarp. Under ögat skulle jag använda Mermaid, också med en sotad linje. Under ögonbrynet skulle jag använda Sugar Sand som highlighter.

  Och mascara till det, till mina melerade ögon skulle det passa perfekt ;)

  Reply

 56. Lisa writes

  Jag är en sucker för brunt och blått/turkost tillsammans, så jag skulle göra en snygg sotning med Chocolate Sun, Mermaid och Sunbeam. Mermaid på ögonlocket, Chocolate Sun i yttre ögonvrån och i globlinjen och Sunbeam i ögonvrån och som highlighter. Sen en svart eyeliner.
  På läpparna skulle jag ha Pretty Amazing Lipcolors från bareMinerals i färgen Ambition. Den är så jäkla snygg!

  Reply

 57. Sandra writes

  Först skulle jag sudda Cocoa Beach i globlinjen och lite av Chocolate Sun längs ut för att få lite mer djup där. Sen skulle jag ta Plumeria på hela ögonlocket och sudda med en ren borste mellan den och Cocoa Beach så det inte är en så skarp linje. Sunbeam skulle jag sen använda som highlighter på brynbenet och i innre ögonvrån. Till sist skulle jag ta Mermaid längs med undre framsraden. Sen vit kajal på vattenlinjen svart flytande eyeliner med vinge längs med övre fransraden och mascara! :) För att göra det mer intensivt kan man ta svart kajal ist för vit.

  Reply

 58. Caroline writes

  Jag skulle gjort en enkel, snabb sminkning med fokus på eyelinern
  1. Peach fuzz över hela ögonlocket, upp till ögonbrynet
  2. En lätt dutt i toasted coconut med en rund “blendingbrush”, som sedan appliceras i “the crease” för att ge definition
  3. Blöt en eyeliner pensel och ta coral Crush. Den ska användas som eyeliner som sedan vingas ut i slutet av ögat.
  4. Blöt en ögonskuggspensel och ha på lite Peach fuzz precis under ögonbrynet för att highlighta.
  Syftet med blötningen av borsten är för att få färgerna intensivare.

  Reply

 59. Agnes writes

  Jag skulle börja med en enkel bas, en BB-cream och lätt med bronzer. I vattenlinjen skulle jag lägga en beige vattenfast kajal för att få effekten av större ögon, och markera brynen med lite ögonbrynspenna.
  Med tanke på hettan som jag föreställer, vill jag inte gå runt med kakade ögonlock, istället lägger jag ett tunt lager med Coral Crush över locket och använder Peach Fuzz som highlighter vid brynbenet och på kindbenen.
  Istället för att lägga fokus på ögonen, vill jag hålla blickarna på läpparna och jag skulle grunda läpparna med en rosa läppenna, och sen lägga skuggan Plumera över, och avsluta med ett genomskinligt gloss. Skulle även ha en facial mist och blotting papers till hands för uppfräscha under dagen! :)

  Reply

 60. Camilla writes

  Jag skulle göra en look med Peach Fuzz på inre delen av ögonlocket, Coral Crush i mitten och Cocoa Beach på yttre delen av locket och även en bit under ögat. Skulle passa perfekt en sen höstkväll! :)

  Reply

 61. Cissi writes

  Kanske låter tråkigt men jag skulle använda Chocolate sun och göra en mörk intensiv sotning. Bruna sotningar är det finaste jag vet. Så skulle jag använda peach fuzz som highlighter och coral crush som rouge. Enkelt men förbannat snyggt! :)

  Reply

 62. Alma writes

  Huum, svårt jag tycker att Mermaid ser spännande ut! men min första tanke när jag såg de varma bruna färgerna var en riktig grunge look. Jag skulle ta Toasted coconut runt hela ögat, alltså på globen och under ögat. Sedan skulle jag ha tagit Coral crush och sotat försiktigt ut kanterna runt hela ögat. sedan tagit Chokolate sun och markerat djupen i ögonen. Sedan jämnat ut alla linjer med Classic. Och möjligt vis även tagit lite av den längst in på ögat, för att göra det en aning ljusare där. Sedan skulle jag hålla resten av ansiktet ganska rent, kanske ta lite Classic även på kindbenen. Läpparna helt utan eller ett inte för glansigt läppglans med en neutral nyans.

  Reply

 63. alma writes

  Jag hade gjort en riktigt het slutet på sommaren-början på hösten make up såhär:

  - Jag hade börjat med att lägga peach fuzz i inre tredje delen av ögat och suddat uppåt/innåt.
  - Sedan hade jag lagt coral crush i mitten av ögonlocket och suddat ihop den med peach fuzz för en fin övergång.
  - Därefter hade jag lagt cocoa beach i det yttre V-t och suddat in den i globlinjen, sudda uppåt/utåt.
  - Sen för att ge blicken lite djup hade jag lagt chocolate sun på cocoa beach (men låtit cocoa beach synas igenom) och jobbat in den i det yttre V-t.
  - Och för att inte glömma den nedre fransraden så hade jag lagt chooclate sun där med en snedskuren pensel som jag i små steg suddar neråt samtidigt som jag följer ögats form, speciellt framtill som sedan skapar en fin orientalisk look genom att lämna ett mellanrum mellan tårkanalen och den bruna skuggan. Detta mellanrum fyller jag sedan i lite grann med peach fuzz. Rent och snyggt.
  - Och för att sedan ge ögat ännu mera djup och värme hade jag suddat in lite utav coral crush ovanför cocoa beach.
  - Till sist ögonskuggs mässigt hade jag lagt liite lite sunbeam som hightlight under brynbenets högsta punkt.
  - Detta hade jag sen kombinerat med en massa maskara, en snygg eyeliner med vinge, aprikos kinder och ett peach färgat gloss.

  Detta är en utav många looker jag hade kunnat skapa med denna otroligt fina palett, snacka om att jag är sugen på den här vinsten! Drömmer mig liksom bort i färgerna! Nu håller jag tummarna stenhårt.

  Reply

 64. Johanna writes

  Jag är verkligen rätt värdelös på att sminka mig mycket kring ögonen. Jag läser kommentarerna som kommit in före mig och jag tänker bara: WOW. Det där hade jag aldrig ens kommit på. Min sminkning har det senaste året bestått av vinrött läppstift, markerade bryn och lite mascara på det. Tjoff Tjoff, snabbt ska det gå. Men nu känner jag att det kanske skulle vara läge för förändring. Eftersom jag har isande blå ögon och gillar dem, så skulle jag använda Peach Fuzz som bas och skapat en sotning med Cocao Beach och Chocolate Sun, den sistnämnda för lite extra sug i blicken.
  Troligtvis inte det mest fantasifyllda du hört, men smink är till för att användas, och det hade jag verkligen gjort.

  /Johanna

  Reply

 65. Hanna-Beautyboken writes

  Jag skulle använda Mermaid på locket, Peach fuzz som highlighter (om jag är tillräckligt mörk). Sedan skulle jag använda Cocoa beach i ögongloben, möjligtvis lite av Chocolate sun eller toasted coconut i ytterkanten av ögat. De bruna nyanserna är så fina! Lite svårt att bestämma sig ;)

  Reply

 66. Ellen writes

  Jag skulle köra på en korallfärgad smoky eye,
  Med coral crush som grund, sedan smoka med toasted cocoanut, och Peach fuzz som highlighter i innerkanten plus under brynen, sedan göra det hela lite mörkare och sexigare med chocolate sun som eyeliner.
  Ååh vad jag dreglar över denna tävlingen xD

  Reply

 67. Martine writes

  Jag hade kört en rätt enkel ögonmakeup med Mermaid på hela överlocken, sudat försiktigt med Peach Fuzz för att mjuka upp det lite och även använt Peach Fuzz i ögonvrån. På undre fransraden hade jag använt Plumeria, för vem säger att man inte kan ha rosa och blått tillsammans? ;) Lite sådär lagom girly. Hade sedan använt en matt rouge för att inte bli disco-ball i ansiktet (Katie från Illamasqua tror jag hade blivit perfekt)

  Reply

 68. S writes

  okej, efter att man redan lagt bas hade jag kört mermaid i ögonvrån,toasted coconut över hela, chocolate sun i globlinjen och lite cocoa beach mitt på för lite djup. Under hade jag lagt lite chocolate sun och sen kört mascara bara på de yttersta ögonfransarna för att bara framhäva dem och låta resten av fokus ligga på ögonskuggan. Den hade jag lagt sun beam över kindbenen och på näsan och blandat i lite peach fuzz i min rouge.

  Reply

 69. Matilda writes

  Åh jag äääälskar korall och rosa tillsammans, så jag hade lagt plumeria ungefär till halva rörliga locket och sedan coral crush i yttre ögonvrån och globlinjen. Under ögat och längst övre fransraden hade jag ramat in med chocolate sun.Som highlight under brynet hade jag lagt en mattare nyans för att dämpa intrycket något – Peach fuz kanske? Och sedan hade jag använt Suger sand i inre ögonvrån för ett piggt öga! Sommarkänsla, så ska jag sminka mig när jag åker till ALanya på fredag :D Kram!

  Reply

 70. Carola writes

  Åh vilken rolig utlottning. Tyvärr e jag kass på att förklara hur jag skulle göra men typ…
  Mixa de bruna färgerna och ha lite rosa i ögonvrån. :)
  Jag gillar att blanda så det hade vart kul å få till en look med de rosa och den turkosa färgen.
  Äsch vad svårt..vi säger så här, om jag vinner så skickar jag bilder på resultatet ;).

  Reply

 71. hellasmamma writes

  Jag skulle göra en sotning med toasted coconut. I yttre ögonvrån skulle jag lägga cocoabeach och uppe på ögonlocket skulle jag lägga lite lite coral. Samt att jag skulle lägga en brun kajalpenna närmast fransarna som jag skulle smeta ut lite och i inre ögonvrån skulle jag lägga en liten “dutt” peach fuzz. Ljusrosa rouge och ett ljusrosa läppglans. Jag har blåögon med lite grått i och koppar/brunt framhäver dem så fint!

  Tack för en fin blogg..

  Reply

 72. am writes

  Jag hade nog lagt “cocoa beach” längst in vid ögat och “choclate sun” ytterst. Med “sunbeam” ovanför och suddat ihop dom lite. Jag är ännu inte så bra på att “blenda” så håller mig till få färger i samma färgskala medans jag jobbar upp mina kunskaper :)

  Reply

 73. Alv writes

  Jag skulle lägga Plumeria över hela locket och sedan Mermaid i yttre v:t för en rolig kontrast och Coral crush skulle jag sedan blanda ut Mermaid med för att se vad som händer. Chocolate sun skulle få extraknäcka som kajalfärg och Peach fuzz som highlighter.

  lilla_alv@yahoo.com

  Reply

 74. Charlott writes

  Hade använt Coral crush på hela ögonlocket, sedan hade jag tagit cocoa beach som “crease” färg och för att ge lite mer djup i det hade jag lagt chocolate sun lite mer koncentrerat och inte så blendat som med cocoa beach. Sedan hade jag lagt Sunbeam(trots att det inte riktigt är en ögonskugga menmen) i inre ögonvrån och bara ha mascara till det, ingen eyeliner!:D
  På kinderna hade jag tagit Peach Fuzz och något nude läppstift!:)

  Reply

 75. Pauline writes

  Jag ska snart på en väns bröllop, och en perfekt sminkning med några av dessa färger till min redan köpta klänning skulle vara:
  - Peach Fuzz längst in på ögonlocket, på en tredjedel av ögonlocket.
  - Coral Crush på resten av ögonlocket, och så skulle jag blandat/suddat ihop Peach- och Coralskuggorna.
  - Sen skulle jag använt Cocoa Beach för att markera globlinjen, samt använda den på undre fransraden.

  Sen skulle jag tagit en svart kajal och sota ut på övre fransraden, och en vit kajal på undre vattenlinjen. Och till det svart mascara!

  Reply

 76. Dess - Drömteori writes

  Jag skulle ha använt Peach Fuss på ögonlocket och Toasted Coconut i globlinjen. Sen skulle jag bära den blå skuggan, Mermaid, längs den undre fransraden med en skimrande blå kajalpenna på vattenlinjen (om det nu heter så på svenska). Plus kajal med vinge och ljusrosa läppar.

  Reply

 77. Signe writes

  Hej!
  Jag skulle ha:
  Sunbeam på brynben + innerst av ögat
  Coral crush över hela locket ihopblandat med Plumeria.
  Sedan skulle ja ta toasted coconut i globlinjen och suddat så det blir väldigt diskret.
  Sedan använda chocolate sun som liner med liten flick
  Och sist men inte minst suddat mermaid på nedre franslinjen för att få extra färg!
  SNacka om att använda alla färger xD
  Till det hade jag använt Tarte exposed eller Rouge bunny rouge i Delicata på kinderna.
  Och Läppbalsm på läpparna

  Älskar din blogg!
  signethulin@gmail.com

  Reply

 78. Mia Davidsson writes

  Jag skulle göra en Debbie Harry inspirerad look :D

  Ögonvrå; Sunbeam
  Ögonlock; Mermaid
  Yttervrå och del av glob; Chocolate Sun
  Tonas väl i övergångarna
  Under bryn; Classic (ska knappt synas)
  Dessutom skulle jag vilja använda Coral Crush som ett väl markerad rouge som jag skulle tona upp och ihop med ögonpartiet.

  Resultated skulle (förhoppningsvis) bli såhär:

  http://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&client=firefox-a&rls=org.mozilla:sv-SE:official&biw=1228&bih=634&tbs=isz:l&tbm=isch&tbnid=5GuSNc_HuUMB2M:&imgrefurl=http://www.deborah-harry.com/dh/lbral.php&docid=gu81YzJeVZ3RTM&imgurl=http://www.deborah-harry.com/dh/livealbums/lbr/07/001.jpg&w=900&h=921&ei=j5EqULucDuvQ4QSPm4CIBg&zoom=1&iact=hc&vpx=967&vpy=111&dur=3926&hovh=227&hovw=222&tx=111&ty=105&sig=110560635791616547001&page=1&tbnh=109&tbnw=107&start=0&ndsp=29&ved=1t:429,r:28,s:0,i:173

  Tack för en kul tävling!

  //Mia

  Reply

 79. Linda T writes

  Jag skulle göra en lättare ögonsminkning med en liten twist. Skulle lägga Peach Fuzz över hela ögonlocket och sedan ta ytterst lite Toasted coconut för att markera globlinjen. Längs med undre franskanten skulle jag lägga på Mermaid ganska markerat. Lägg sedan till en bra mascara och ett korallfärgat rouge och ett korallfärgat läppbalsam och looken är klar enligt mig.

  Reply

 80. Tove writes

  Jag hade satsat på en enkel och fräsch sommarsminkning med sunbeam över ansiktet för lyster. Hade också applicerat lite av den i ögonvrån. På locket hade jag lagt coral crush och tonat upp den tunt mot brynet. Som avslutning hade jag fuktat en eyelinerpensel och doppat den i mermaid för att få en intensiv eyeliner som en färgklick. Hur snyggt liksom?! :) Brun mascara till det och lite ljust koralliga läppar, tänk typ Isadora Jellykiss.

  Kram och tack för en fin blogg.

  Reply

 81. Joss writes

  Först skulle jag lägga “coral crush” över hela ögonlocket och sudda lite upp mot ögonbrynet, sudda ut lite “chocolate sun” i utkanten av ögonlocket och även sudda upp den mot bryntet. Till sist hade jag tagit “mermaid” för att koppla ihop dom andra två skuggorna och även sudda den lite mot ögonvrån i globlinjen. Till det en jäkla massa eyeliner men bara på övre fransraden och lösfrallor både över och under! “peach fuzz” skulle bli rouge tillsammans med lite bronzer och läpparna skulle vara helt nude.

  Håller tummarna stenhårt för att du kan se hur otroligt fin den här sminkningen skulle bli och att det är jag som får en glad överraskning på posten :)

  Reply

 82. Isabella writes

  Hej

  jag börjar med att lägga Plumeria på halva det rörliga ögonlocket, från inre ögonvrån. På andra halvan lägger jag Cocoa beach och suddar ihop dem i “skarven” så det blir en schysst övergång mellan skuggorna.
  Sen skuggar jag försiktigt med Chocolate Sun i globlinjen så att färgen bara blir några nyanser mörkare än de andra skuggorna. Jag ramar in ögat genom att lägga Chocolate Sun som en eyeliner längs övre fransraden och sudda lite så det blir lite mjukare. Här är färgen starkare än i globlinjen. Vid den undre fransraden suddar jag försiktigt, precis vid yttre ögonvrån och lite in mot mitten av ögat, med Chocolate Sun. Avslutar med Peach Fuzz som highlighter under ögonbrynet och i inre ögonvrån.

  Resten av looken kompletteras med lite brynskugga för att få definition på brynen, svart mascara och en vaniljfärgad penna innanför undre fransraden. Ett varmt mörkrosa men sparsamt applicerat rouge på kindbenen och vaseline, alt ett nudefärgat läppstift på läpparna.

  Reply

 83. Fie writes

  Vilken underbar palett!
  Jag skulle göra en övergång från coral crush till mermaid på ögonlocket
  sedan peach fuzz som highlighter
  sedan chocholate sun lätt lätt vid övre fransraden och lite på undre
  mascara på och klart!

  Reply

 84. Lisa A writes

  Hej!

  Jag skulle göra en lite “upphottad” daglook, så man blir fin på lekplatsen när man är ute och leker med lillgrisen (läs sonen :)..)

  Först skulle börja med att lägga peach fuzz på hela den rörliga delen av ögonlocket, sen cocoa beach i den yttre ögonvrån, nedanför den nedre fransraden och i globlinjen. Efter det skulle jag förstärka den övre franslinjen med toasted coconut. Närmast de nedre fransarna skulle jag lägga en tunn linje med mermaid för att addera lite färg och glädje, till detta brun mascara.

  På kinderna skulle jag lägga lite peach fuzz som highlight och för att komlimentera den lite solbruna färg man har fått under sommaren, kanske lite fjäderlätt med solpuder för shading på kinderna med, det beror på.

  Till läpparna skulle jag skrapa bort lite coral crush och blanda med ofärgat läppglans för att färgen bara skall anans men ändå skapa en helhet.

  Ha en bra dag!
  Lisa

  Reply

 85. Ellika writes

  Åh, jag älskar min romantic eye palett så jag skulle absolut vilja ha den där. Jag skulle vilja göra en riktigt somrig make. Grunda med peach fuzz över hela det rörliga ögonlocket. Sen skulle jag lägga coral crush på den inre halvan och mermaide på den yttre, och tona ihop dem lite vid mitten. Jag lägga skuggorna likadant i nedre fransraden. Skulle gärna ha mörkbrun mascara till så att det inte blev så hårt.

  Reply

 86. LithiaBlack writes

  Jättefin palett, jag brukar inte vara så impad av Too faced men nu fick jag habegär.

  Jag skulle lägga Sugar sand i inre ögonvrån, Plumeria på 2/3 av locket och Cocoa beach i ytter ögonvrå och upp i globlinjen. Sen skulle jag ta Chocolate sun och förstärka globlinjen med samt sudda in den i en tunn linje under ögat ungefär 1/3 in. En rejäl eyeliner vinge på detta med Chocolate sun blandat med glycerinmedium. Avslutar ögon makeupen med en dutt Sugar sand under ögonbrynets högsta punkt. samt mascara förstås, någon som ger bra längd och volym.

  Sen skulle jag ta Plumeria och göra svaga äppelkinder och till detta ett kallt rosa läppstift duttat på svagt som stain med lite transparent gloss över.

  Reply

 87. Caroline writes

  Jag skulle lätt lägga
  mermaid på halva ögonlocket in-mot-näsan-hållet och på nedra fransraden,
  och på andra halvan cocoa beach,
  sen skulle jag lägga chocolate sun i globlinjen och lite ner på halva fransraden ut..
  Makes sense? ^^
  Peach fuzz som highlighter på bryn och överst på kindbenen.
  dra någon mörkbryn kajal i vattenlinjen och smälla på mascara. JaTACK!

  c.haljestig@gmail.com

  Reply

 88. Hanna writes

  Min look döper jag till Coral Punch och satsar tydligt på skuggan Coral crush. Jag älskar färgstarka ögon och föredrar att använda en skugga på hela locket, med stark intensitet över lock och glob, utsuddat högt upp till brynet. Till mina färgsprakande ögon väljer jag att matcha rouge i samma nyans med hjälp av skuggan Peach Fuzz. Enkelt men ack så snyggt!

  Reply

 89. Johanna (Jolimas sminkblogg) writes

  Rolig tävling! :)

  Den looken jag skulle göra med denna paletten är Mermaid på locket, sen en skarp kontrast med Chocolate Sun i creaset. Jag vill inte ha den för utblendad med Mermaid och den ska ha en lite vingad form utåt och den ska connecta med nedre fransraden. Den suddas ut uppåt mot brynbenet och ner under nedre fransraden med Toasted Coconut. Peach Fuzz som highlighter och Sugar Sand i inre ögonvrån. Sen skulle jag lägga Coral Crush som rouge.

  Reply

 90. Josefin writes

  Jag skulle ha mermaid över hela ögonlocket och sota med cocoa beach vid franskanten och i ögonvrån. I globlinjen skulle jag ha chocolate sun och slutligen skulle jag lägga peach fuzz upp mot ögonbrynet.

  Reply

 91. Hannah writes

  Jag skulle göra någon enkel men ändå utöver det vanliga vardagslook-aktig sminkning. I stil med någon av de ljusa skuggorna över hela ögonlocket sedan lätt markera globlinjen med någon av de mörkare bruna, jag skulle även markera det övre fransraden med någon av dessa. För att göra looken lite mer speciell skulle jag ta någon av de starkare färgerna på en fuktig snedställd pensel och dra en fin men ändå synlig vinge under den nedre fransraden, sedan skulle jag slänga på lite vit eyeliner och mascara och avsluta hela looken med att fukta läpparna med läppsyl och dutta lite peach fuzz ovanpå :)

  Reply

 92. Hilda writes

  Jag skulle göra en snygg lite glittrig sotning med endast chocolate sun. Älskar hur bruna nyanser framhäver mina klarblåa ögon, och denna nyans ser ändå lite speciell ut! Skulle highlighta lite med peachfuzz under ögonbrynen och i ögonfrån också. Tror det blir en riktigt snygg partymake!

  Reply

 93. Maja writes

  Åh, skulle hemsk gärna göra en sminkning med sugar sand, plumeria och cocoa beach på överlocken och lite fantastisk mermaid under ögat :) och med denna look skulle jag fira sommarens allra sista dagar!

  Reply

 94. Kristin F writes

  -Sunbeam på brynbenet och i inre ögonvrån
  -Mermaid på ögonlocket
  -Chocolate Sun som ett V i yttre ögonvrån, och suddad i globlinjen

  Reply

 95. Hanna writes

  Åh, jag skulle använda Classic som bas och highlighter, för att sen smacka på Coral crush över locket, med Chocolate sun i yttre V:et, lite smygigt, rökigt cut crease.. och poppa till det med Mermaid på nedre fransraden som en färgkrock till Coral crush. En blandning av Sugar sand och Coral crush skulle få agera rouge, bara lite lätt svept över kinden.. En rejäl dutt mascara, lite koralligt läppglans, och sen ut i solen!

  Skulle vara sjukt kul att vinna något! :D

  Reply

 96. Johanna writes

  Jag skulle göra en sotning med toasted coconut på ögonlocket, ha chocolate sun längs övre fransraden och använda mermaid under ögat . Så skulle jag använda mig av sunbean i ögonvrån och under brynet. Och jag skulle använda mig av Plumeria som rouge :)

  Reply

 97. Linn writes

  Jag skulle göra en mörk brun sotning.

  Sunbeam som bas, sedan en magisk blandning av Cocoa beach, Chocolate sun och Toasted Coconut.
  tror att det skulle bli en fin sommarsminkning till kvällarnas fester. plus att det skulle passa till mina blåa ögon!

  Reply

 98. Marielle-faceon writes

  Jag älskar Too faced! =) Kul tävling!

  Jag skulle göra en hyfsat hög sotning som går över glob linjen med Mermaid, även under ögat!
  Men med en twist av Coral crush mitt på locket som en pop color! Peach Fuzz skulle användas längs alla kanter för en snygg fading!

  Reply

 99. June writes

  Okej, okej. Jag skulle helt klart göra en make up med Chocolate Sun närmast fransarna runt hela ögat. Och sudda ihop den bruna med en blandning av Plumeria och Coral Crush ovanför globlinjen och upp mot brynet. Och så förstås lite highlighter, kanske Peach Fuzz, alldeles under brynet och i ögonvrån. Valet av make up var enkelt, eftersom jag varit lätt besatt av Natalie Portmans strippklubbssminkning i Closer ett bra tag, men ännu inte haft tid att göra den: http://i65.photobucket.com/albums/h206/hulk3403/natalie-portman-wallpapers-3.jpg

  Den här paletten skulle ju helt klart fungera alldeles utmärkt för just en sån sminkning.

  Reply

 100. Alina writes

  Jag firar 3 år med min pojkvän nästa månad och det hade varit så kul att fixa till mig för en gångs skull, jag sminkar mig väldigt sällan då jag jobbar på ett jobb som inte tillåter smink. Så just på vår dag hade varit ett perfekt tillfälle! Jag hade använt Peach Fuzz som bas över hela ögonlocket, Toasted Coconut på yttre delen av ögat och suddat ut det som ett liggande v (tänk en soft cateye) sedan bygga på och sota med den otroligt vackra Cocoa Beach. Lite av Peach Fuzz igen som highlighter under ögonbrynen och över läppen, amorbågen. Nu när man är lite brun behövs bara en tunn bas med lite solpuder och avsluta hela locken med ett läppglans som är likt Coral Crush.
  Nu håller jag tummarna! Kram från Alina

  Reply

 101. Bonnie writes

  Jag tänker mig Mermaid över hela ögonlocket som suddas snyggt och mjukt över globlinjen samt en tunn linje med samma skugga under ögat för att binda ihop mejken. Peach Fuzz som higlighter under brynet och i ögonvrån. Smasha på eyeliner, mascara och ett snyggt gloss i korall – tadaaa!

  En enkel sminkning som hade passat urbra till mina färger och bruna ögon!

  Kram!

  Reply

 102. mathilda eriksson writes

  så här skulle nog jag göra
  Coral crush över hela ögonlocket och sen toasted coconut i glodlinjen och sudda ihop det.
  Det blir en läcker blandning av brunt och orange som framhäver blå ögon. Kanske skulle man kunna skudda in lite cocoa beach under ögat som en extra effekt.
  skulle använda peach fuzz som en highlight på både kinden, amorbågen och under brynet.
  Färgen plumeria skulle även kunna funka som en rouge till den här looken :)

  Reply

 103. Nereida writes

  Whoow! Då hade jag lätt kört på en sminkning du gjorde som fortfarande sitter som berg i minnet varje gång jag ser något turkost ( http://rodeo.net/killercolours/2012/03/07/pixie-sparkle/ ) . Resten av färgerna hade jag kört på olika sätt till mina vardagssminkningar, som kan likna lite den bilden du har i det här inlägget på dig. Perfekt smink-kit. :D

  Reply

 104. Fia writes

  Jag älskar den här paletten, mer sommar i ett paket får man leta efter!

  Jag skulle sota övre ögonlocken med Toasted Coconut och Cocoa Beach, highlighta med Sun Beam och gnugga Chocolate Sun längs övre fransraden. Under ögat skulle jag markera fransraden med Chocolate Sun och sedan lägga Mermaid längs yttre fransraden och Coral Crush längs den inre, samt Peach Fuzz som highlight i den inre ögonvrån. En turkos eyeliner längs den inre fransraden, svart eyeliner längs den övre, vattenfast mascara och några buketter lösa ögonfransar längs den övre fransraden.

  På kinderna vill jag ha lite bronzer. Som rouge och highlight använder jag Plumeria och Sugar sand.

  På läpparna tar jag lite rosa läppbalsam och trycker sedan på Plumeria över läpparna. I amorbågen applicerar jag lite Sugar sand för extra plut.

  Reply

 105. Sofie writes

  Åååh, nu känner jag mig lite tråkig men färgerna i looken “Classic” ser så perfekta ut så jag skulle helt klart köra på dem!

  Skulle använda Peach Fuzz över ögonlocket och sedan Chocolate Sun i globlinjen, sedan skulle jag nog vilja blanda in lite Cocoa Beach mellan dessa för att göra övergången något mjukare och finare. Coral Crush skulle jag använda som en färgklick på nedre fransraden!

  Till detta skulle jag även ha svart kajal (bara för att det är min favorit) och svart mascara. Ansiktet skulle jag bara värma upp med hjälp av en bronzer och sedan använda mig av ett korallfärgat läppglans!

  Åååh, ser det framför mig! Skulle vilja bära det på en riktigt somrig fest, så snyggt!

  Reply

 106. Alma writes

  Nämen åh!
  Eftersom jag är en sucker för färg, skulle jag nörja med “Day, Suggar Sand” på hela ögonlocket + under ögat. Sedan “Coral Crush” och sudda den från halva delen av ögat upp mot brynen för att få mer djup. Även denna under ca halva nerde delen av ögat. Efter det “Cocoa Beach” för ännu mer djup, denna även ytterst i ögats nerde kant. Istället för en eyeliner suddar vi “Chocolate Sun” närmast franslinjen, bara för att få den lite mer markerad. I innre vrån tar vi “Peaxh Fuzz”, både uppe och nere. Så för det lilla extra som ger den där sommarkänslan, suddar vi lite mermaid i ytterkabnterna på ögat och aningen upp mot brynen!
  Så skulle jag göra min sommar look utav denna palett!
  Sluta aldrig blogga!! Kramar i massor!

  Reply

 107. Lisa writes

  Jag skulle köra på en somrig partylook med Coral crush på inre halvan av ögonlocket för att sedan sudda in den i Mermaid på yttre halvan av ögonlocket. Sen skulle jag lägga Chocolate Sun i globen och sudda ut den så det blir härligt sotigt. Jag skulle även lägga den tunnt närmast övre fransraden för att markera ögonen samt lägga den under ögat för att rama in ytterligare. Som highligt i inre ögonvrå, brynben och kindben skulle jag lägga Peach Fuzz. En härlig bronzer på kinderna och mascara på fransarna. För att skoja till det lite skulle jag blanda Coral crush och Plumeria med ett genomskinligt läppglans och lägga på läpparna för att utnyttja skuggorna till max! :)
  Skulle vara roligt om du gjorde det vinnande bidraget själv och la ut på bloggen :)

  Reply

 108. Emelie petersson writes

  Eftersom att jag ÄLSKAR kontraster skulle jag köra på en mejk som antagligen inte låter kalas fin men som jag tror skulle vara riktigt fin när den faller på plats. Jag skulle ta “Coral crush” längst in vid ögat men sedan skulle jag jobba ihop den med “mermaid” och suddasamman allt med “chocolate sun” , en riktigt snygg afterbeach makeup tror jag ! Resten av makeupen skulle jag göra som vanligt, med lite av Peach fuzz på kinderna för lyster och ett nude läppstift :) Hoppas att du gillar det och att jag är en av vinnarna :)

  Reply

 109. Linda writes

  Underbar palett! Jag skulle använda peach fuzz som bas upp till brynet & som highlighter i ögonvrån, sedan skulle jag applicera cocoa beach på locket, för att sedan applicera chocolate sun som ett v, och sudda ihop det med cocoa beach.

  Reply

 110. Ninni writes

  Älskar bruna skuggningar så skulle garanterat använda dom tre bruna skuggorna! Är inte så bra på att förklara med ska ge det ett försök, skulle börja med att lägga “sunbeam” över hela ögonlocket, skulle sedan ta “toastedcoconut” på hela ögonlocket upp till globlinjen. Sen skulle jag ta “cocoa beach” i mitten av ögonlocket upp till globlinjen. För att sen avsluta med “chocolatesun” längst ut på ögonlocket och i globlinjen. Haha, blev lite knepigt men försökte iaf : ) Ska börja ettan om en vecka och ska ta det som en välbehövlig nystart, så skulle inte va fel med lite nytt smink också : ) ha det bra!

  Reply

 111. Ida LeMaliuz writes

  Över hela ögonlocket skulle jag lägga på skuggan sugar sand och sedan hade jag skuggat ner makeupen genom att lätt skugga den “yttre v:et” med skuggan. chocolate sun.
  För att fånga upp lite ljus i makeupen så använder jag sunbeam som highlighter och sveper det i inre ögonvrån, under ögonbrynet, på kindbenen, amorbågen och på näsryggen.
  För att ge makeupen lite mer liv och färg så avslutar jag makeupen med att lägga den rosa skuggan plumeria längst ut i min skuggning, vill säga där ögongloben möter ögonbrynsbenet. En liten extra kick med färg i skuggningen!

  Reply

 112. Selma writes

  Jag tror jag skulle gå för en brun sotning. Använda chocolate sun på locket och piffa upp det hela med mermaid på undre fransraden.

  Reply

 113. Thea writes

  Jag hade avslutat mitt sommarlov med en lätt sminkning, utsuddad coral crush och en eylinervinge, sedan ett tjusigt gloss till!:)

  Reply

 114. Kerstin, Skimmerskuggan writes

  Vilken kanonvinst :)

  Jag väljer en färgstark variant med Sunbeam över hela locket, från franslinje till bryn och sedan Mermaid längs övre fransraden, i yttre v:et och i globlinjen. Därefter skulle jag lägga korallskuggan Coral Crush på rörliga delen av ögonlocket och till sist dutta lite Peach Fuzz i inre ögonvrån och på brynbenets högsta punkt.

  För att göra det enkelt skulle jag köra en annan Too Faced-favorit, nämligen Full Bloom Cheek & Lip Colour Crème i färgen Prim & Poppy på både kinder och läppar. Älskar kräm!

  Reply

 115. Johanna writes

  Jag hade lagt sugar sand på hela ögonlocket, och lite ovanför. Sen hade Mermaid hamnat “i mitten” för att avsluta med en mjuk Cocoa Beach ytterst på ögonlocket.

  Reply

 116. jennifer writes

  -Lägg en bas som passar just dig.
  -Sedan skulle jag lägga en primer på ögat upp till ögonbrynen för att få dessa fantastiska färger att synas ännu mer.
  - Som andra steg skulle jag lägga sunbeam över hela ögat upp till ögonbrynet.
  - Sen lägga mermaid på mitten av ögonlocket och tona in den i sunbeam.
  - Lägga toasted coconut på andra halvan av ögat och sudda in den med mermaid så det blir fina övergångar.
  - Sen sota med chocolate sun lite ovanför globlinjen lätt uppåt in mot näsryggen och in under ögat för att rama in ordentligt.
  - Lägga en snygg svart eyeliner och på med mascara.
  - Använda coral crush som highlighter på kindbenen och ett ljust gloss på läpparna.
  En perfekt sommar make enligt mig!

  Reply

 117. ida writes

  Ooh underbara färger! jag skulle göra en vardaglig sotning med classic & toasted coconut, sen skulle jag dra mermaid som eyeliner. Älskar turkos ;)

  Reply

 118. Nilla writes

  Hej, hör ska du få höra vad en trogen läsare tycker!

  Skulle jag välja en vardagssminkning skulle jag använda mig av coral crush på ögonlocket och runda av det med mermaid-färgen i vecket. Jag hade använt lite av toasted coconut vid undre fransraden för att ge det lite mer kontraster så att ljus ögonfärg kan framhävas. Jag hade möjligen valt en brun kajalpenna för att använda som eyeliner lite mjukt och även lite i vattenlinjen för att ge en naturlig finish för jag skulle vilja framhäva de härliga pastellfärgerna! Kanske skulle satsa på en fin glow/lyster mer för det där sommarfräscha med hjälp av classicrougen

  Hade jag valt en kvällssminkning hade jag antingen gått efter en lite metallisk look med hjälp av cocoa beach eller en mer jordnära look med hjälp av toasted coconut igen då jag skulle applicera det på ögonlocket men lite under vecket och mjuknat upp det med kanskeen liten rödbrun färg såsom ett fint solpuder, bara för att ge den där bohemiska looken. Jag hade använt svart kajal i ögonen och som eyeliner föpljt av svart ögonskugga som man kan “sudda upp” det lite med. Följt av tegelrödbrun läppenna över läpparna för det där matta resultatet.

  P.S. Jag beundrar dig för att du är vegan och har hur mycket plats som helst för att förespråka mer om det på din blogg! Djurens rätt! Ha det bäst nu.

  Reply

 119. Noire writes

  Jag skulle ta Mermaid på inre delen av ögonlocket och Chocolate Sun på yttre delen samt dra upp den lite i globlinjen. Skulle sedan tona ut färgerna så att det blir en “sotning” och tona in dem i varandra. För att ge mer värme åt looken skulle jag sedan ta Coral Crush och tona in den längs yttre kanten på Chocolate Sun. Tror det skulle bli snyggt! :)

  Reply

 120. Morganne writes

  Hade gjort smutsiga, kladdiga, ögon med Coca Beach på locket, Mermaid i globlinjen och tonat ut till Fashion som highlighter under brynet. Använt Chocolate Sun som suddad eyeliner runt hela ögat, med lite Coral Crush duttad utanför Chocolate Sun, bara under ögat för klassisk Brody Dalle-skugga.

  Cheers!

  Reply

 121. Helen writes

  Jag ångrar mig så att jag aldrig köpte paletten, i början av hela sommaren tittade jag på den på eleven.se och nelly.se men kände inte att jag hade råd. Jag blir nu helt till mig av att se den på din blogg för utlottning. Jag älskar konseptet med de tillhörande korten, att man kan vara makeupartist i sitt egen hem liksom! Jag äger själv “romantic eye” paletten och har fått så många fina komplimanger när jag bär lookerna och att det ser proffsigt ut. Jag skulle vilja köra på hela “Fashion” looken, vem älskar inte turkos på ögonlocken? Turkos MED mörkt kokosnöt nyans? Vilken fin kombination! Till det skulle jag köra på en vit virkad klänning till och håret lockat och ett nude/rosa läppstift, inga ifyllda ögonbryn eller bronser, bara låta det turkosa ta över.

  Reply

 122. Mia writes

  Jag älskar bruna skimriga sminkningar med en klick färg för att liva upp hela sminkningen! :)
  Sedan skulle jag försöka göra en hel sminkning med paletten! :)
  -Så skulle börja med att lägga “classic” längst in i ögat och ut till ungefär en trjedje del av ögonlocket.
  -Sedan skulle jag lägga “cocoa beach” på resten av ögonlocket.
  -Nästa steg skulle vara att “Chochlate sun” och sudda ut det i globlinjen och ner i det yttre v:et.
  -Sedan skulle jag lägga en tun suddad linje av “Mermaid” på under fransraden för den där extra klicken av färg och då blått framhäver mina bruna ögon så får det oxå ögonen att framhävas.
  -Nästa steg skulle vara contoura ansiktet, jag skulle då ta “Toasted cocunut” då den inte är jätte skimrig men ändå med lite glöd i. Och lägga den under kindbenet och på sidan av läsande för att få den lite smalare.
  -Sedan skulle jag hihglighta med hjälp av “Fashion” då den har ett guldigt skimmer som ger ett härligt glow. Så jag skulle lägga det på kindbenet, näsryggen, amorbågen och sedan skulle jag lägga det i ögonvrån och på brynbenet för att fräscha upp ögonen och ge dom ett piggare utseende.
  -Och sist av allt så skulle jag ta lite av “Coral crush” och lägga på kindens äpple för att få ett splash of colour på kinderna för att ge liv till ansiktet.

  Sedan skulle jag komplicera det med ett tunt lager svart eyeliner på övre fransraden och matcha det med ett par lager mascara för att få långa fina fransar. Och en rosa/persiko färgade kajal på undre vatten linjen, för ett ännu fräschare öga.

  Reply

 123. Rebecca writes

  I protest mot att semestern är slut och hösten obönhörligen är på väg tänker jag mig en sista hyllnings-makeup till sommaren! Turkosa bad, korall, solsken!

  Jag tänker mig en blandad gradient tvärsöver hela ögonlocket. Längst ut skulle jag starta med litet av Mermaid och sedan arbeta mig inåt med Plumeria, mixing as I go. Kanske kanske duttar jag litet av den aprikosa Coral Crush mitt på ögonlocket. Känns lite syndigt och förbjudet att blanda turkos, rosa och aprikos på samma ögonlock men jag tror absolut att det går att göra snyggt om man blandar väl och håller lagren tunna.
  Avslutningsvis skulle jag frestas att sprinkla lite sommarglow genom att ta en smula Sunbeam i inre ögonvrån och, om den är tillräckligt transparent, kanske en aning högst upp på kindbenen.

  Självklart avslutas detta med ett ordentligt svep mascara och kanske en smula svart eyeliner längs övre franskanten, det är lättare att komma undan med en färgstark sminkning om ögonfransarna är med och supportar.

  Jag lovar att maila en bild på min föreslagna makeup till dig om jag skulle vinna!

  I övrigt ser ju resten av paletten väldigt användbar ut för hösten, slurp!

  Reply

 124. Mirell writes

  först skulle jag blanda cocoa beach och coral crush till en färg och lägga det över hela ögon locket och i ytre V skulle jag lägga chocolate sun och sudda in det lite och upp mot brynet. i innre ögonvrån skulle jag lägga väldigt lätt sunbeam mest som en liten efekt. sen skulle jag lägga coral crush närmast innre ögonvrån vid under fransarna ungifär ta in den en tredjedel på mitten av underfransaraden skulle jag lägga cocoa beach och skulle jag ta chocolate sun längst ut och sudda ihop det med skuggningen på ögonlocket:)

  Reply

 125. Viktoria writes

  Hej!

  1. Jag skulle börja med att använda Mermaid över hela ögonlocket för att sedan använda toasted cocnut och lite av chocolate sun i mitt “crease”.

  2. Under ögat skulle jag försiktigt sudda lite av toasted coconut. Sunbeam skulle jag använda som highlighter både vid brynbenet och övriga ansiktet.

  3. Peach fuzz skulle få vara mitt rouge och till allt detta skulle jag även använda mig av ett läppglans som är väldigt likt peach fuzz i tonen.

  4. I övrigt skulle jag ha en massa mascara och välmålade ögonbryn.

  Mvh. Viktoria Larsson

  Reply

 126. jenny writes

  Jag hade satsat på en bruntonad sotning inför hösten!

  Först hade jag grundat med “Classic” över hela ögonlocket samt upp mot ögonbrynsbenet.
  Sedan “Cocoa beach” över ögonlocket och suddat uppåt och utåt.
  “Toasted coconut” hade jag lagt längs övre och undre fransraden för att rama in.

  Avslutat med ett neutralt glans på läpparna och duttat lite “coral crush” på amorbågen, samt lager på lager med mascara och svart kajalpenna innanför fransraderna.

  Reply

 127. Lovisa writes

  Hejsan!
  Jag är väldigt svag för oranga toner så därför skulle min sminkning sett ut så här.

  1. Jag skulle börja med att grunda med Peach fuzz över hela ögonlocken upp till ögonbrynet.
  2. Sedan skulle jag jag lagt Coral crusch på ögonlocket och sedan suddat uppåt och utåt.
  3. Sedan precis vid ytterkanten av Coral crusch skulle jag lagt Plumeria och sedan suddat ut alla skarpa kanter.
  4. Sedan skulle jag lagt Cocoa beach vid den övre – och undre frans raden .

  Sedan avslutat med mascara och ett härligt sommar läppglans i en rosa ton.

  Reply

 128. Nicole writes

  Wow vilken supersnygg ögonskuggspaljett. Skulle vart riktigt kul att exprementera med dem färgerna. Jag skall snart börja min utbildning på Stylistprogrammet (smink, hår och naglar). Jag har även en blogg där jag lägger upp mycket sminkinspiration, nyss skrev en bloggläsare att hon skulle vilja ha en sminkning som jag själv har gjort! Och beskriva hur jag gjorde den mm, om jag hade vunnit denna ögonskuggspaljett så skulle de bli mitt första egna tips att dela med mig av..

  Jag skulle använda mig av färgerna, Classic, Fashion, Cocoa Beach och Chocolate Sun, hade gjort en skuggning av dem bruna nyanserna. Och använt först Classic som en enkel bas över hela ögonlocket och upp till ögonbrynen, sedan hade jag tagit Cocoa Beach på ögonlocket och slutat vid ögongloben, sedan hade jag börjat skugga med Chocolate Sun vid ögongloben och lite försiktigt upp, och sedan avslutat med fashion i början av ögat så att det öppnar upp ögonen och piggnar upp! Sedan hade jag såklart också använt mig av eyeliner och lösögonfransar. Tycker att det är en perfekt sommarsminkning, sotigt och förföriskt. Ännu bättre för mig som har blå ögon, bruna färger gör min ögon blåare. Och jag tror mina bloggläsare skulle uppskattat mitt första sminktips!

  PS. Du har en fantastisk blogg! Keep going

  Kram

  nicoleolivia_@hotmail.com

  Reply

 129. Louise writes

  Åh! Jag hade börjat med Sunbeam som highlighter, sedan lagt Mermaid på större delen av ögonlocket, för att sedan avsluta med Toasted Coconut och Chocolate Sun i det yttre v-et för att ge en mer sotad känsla och definiera ögongloben. Turkost är ju superbt.

  Reply

 130. Nora writes

  jag skulle använda peach fuzz, coral crush och cocoa beach för att skapa en mjuk look med lite färg. svart eyeliner och mascara på övre fransarna och mörkbrun eyeliner på nedre frans-raden. Jag skulle lägga lite blush på kinderna som går ihop med korallögonskuggan, alltså en liknande färg som kommer att komplettera hela looken. Jag avslutar sedan med en läppglans ! :)

  Reply

 131. Penny writes

  Var tvungen att skriva hela på engelska eftersom att jag lärt mig allt jag kan om smink på youtube, så kan inte orden alls på svenska.. hehe

  - “coral crush” on the entire eyelid
  - “plumeria” in the inner & the outer part of the eyelid, blend out any harsh edges. And then if needed i would apply some more of the “coral crush” eyeshadow.
  **if I could use an other eyeshadow than the ones in that palette I would:**
  - use “poison plum” from sugarpill in the crease
  - then use the “plumeria” eyeshadow above the sugarpill shade to blend it out
  - As a highlight for underneath my eyebrows I would use peachfuzz, then I would use that and maybe a bit of sugarsand in the innercorner.
  - For underneath my eyes I would apply “plumeria” & “coral crush” in the same way as on the eyelid. First “coral crush” all over, and the “plumera” on the edges. I would also use “poison plum” (sugarpill) closest to the lashline, in the outher half of the bottom lashline
  - Lastly I would fill in my eyebrows with a pink/orange eyeshadow to match my pink/purple hair. And the just apply mascara, tightline with a black eyeliner. And maybe use a white eyeliner on my bottom waterline..
  - For lips I would probably just wear a nude/coral-ish lipstick, and then apply a gold-shimmery lipgloss
  - Also I would contour, highlight and apply a golden – coral blush:)

  **if I couldn’t use the sugarpill eyeshadow I would probably use cocoa peach and place it in the same spot as the sugarpill eyeshadow, and then maybe I would use a bit of chocolate sun riight in the outer corner of the crease.**

  Reply

 132. Ida J writes

  Jag blev så sugen på att festa så jag skulle vilja göra en partylook :P Jag skulle lägga Cocoa Beach på ögonlocket försiktigt så att så att det glittrar så mycket som möjligt och en blandning av Chocolate Sun och Toasted coconut i globlinjen och på nedre fransraden. Övre fransraden får utsuddad eyeliner och fransarna får massor av mascara.
  I ögonvrån och på brynbenet skulle jag använda Sun beam. Jag gillar inte highlighter eller glittrande rouge på mig själv då jag har saker jag inte vill framhäva, så jag skulle mest använda paletten till ögonen :)

  Reply

 133. Goddess writes

  Jag skulle ha highlightern Sunbeam längst in vid ögonvrån för att öppna upp ögat, plus under ögonbrynet. Plumeria på den rörliga delen av ögonlocket. Sudda in Coral Crush i ögongloben. Använda Chocolate Sun i yttre ögonvrån i ett v, plus liite under ögat i yttre vrån. Och låta Mermaid ligga som en eyeliner under ögat.

  Reply

 134. sanna writes

  åh denna palett är ju så underbar!
  hade verkligen velat pröva lite “goth” stil med dessa tre bruna skuggor, något jag velat göra länge men inte riktigt vågat än, nu till hösten tror jag det hade varit riktigt snyggt!

  Man hade kunnat köra med bara toasted coconut och cocoa beach, men även bara toasted coconut och chocolate sun, med classic som bas på båda! åhh finns så mycket man hade velat prova!

  hade nog själv valt att ha classic över nästan hela locket, lägga toasted coconut mitt på locket undefär, och haft cocoa beack i yttre vrån, till det hade jag sen kört med liiite mascara till det, bara för att få det lite med goth, eller kanske ingen mascara alls :)

  Reply

 135. SysterJane writes

  WOW, en riktig läcker palette från Too Faced.
  Älskar bruna färger med glitter då det ger en snygg sotning men ändå
  mer naturlig än svart…

  Först självklart favvoprimern från Too Faced, sen PEACH FUZZ över hela locket..
  TOASTED COCANUT över locket , i kanten och upp i globlinjen. (som ett C)
  Sudda sudda sudda…
  CHOCOLATE SUN över ögonlocket, och svagt som eyeliner under ögat
  (ev ta COCOA BEACH istället för ljusare make.)
  Sudda så inga kanter syns.,
  SUN BEAM som highlighter närmast brynet samt inre ögonvrån.
  Svart kajal över och under, samt en vattenfast penna på vattenlinjen,
  beroende på hur man vill framhäva ögonen.
  Svart eller vaniljbeige , eller varför inte en grön grönblå som matchar
  även MERMAID skuggan..
  Finns en budget från Isadora som jag älskar i grön blå färg:-)

  En underbar palette för sensommarens kvällar som skulle
  vara såååå kul att ha..

  Reply

 136. Elin writes

  Vilka läckra färger!
  Först av allt, det viktigaste: en bra primer (Too Faced Shadow Insurans Lemon Drop)
  Jag skulle göra en enkel look som passar bra till mina klarblåa ögon.
  “Coral crush” på hela ögonlocket, och sen lite lite “chocolate sun” som ett v i yttre ögonvrån, dessa suddas ihop så det inte blir några skarpa kanter.
  Slutligen “Peach fuzz” som highlighter under ögonbrynet.
  Lite “Coral crush” vid undre fransraden och ev. en tunn snygg eyelinervinge och slutligen mascara!

  Reply

 137. sandra - mamma till niklas & nora writes

  Om jag vann skulle jag göra en sjysst Barbie look från 80 talet med den plumeria och mermaid. Skulle dra in lite 2000 tal i det hela och high lighta med classic/fashion beroende på hur de andra färgerna faller samman till min hy. (countrat det hela med babyrosa läppglans och persiko färgad roch)

  Tackar för kreativ tävling!!!!

  Reply

 138. Marie writes

  Jag skulle använad sugar sand över hela ögonlocket. Toasted coconut i creaset tillsammans med chocolate sun längst ut som i ett “c”. Mermaid skulle jag ha i inre ögonvrån. Under nedre ögonfranskanten skulle jag ha mermaid i den inre halvan och toasted coconut i den yttre. Därefter skulle jag avsluta ögonen med en mörkbrun kajal längs med övre franskanten och ett lager mascara. Resten av ansiktet lämnar jag solkysst med bronzer och ett halvmatt läppstift i en färg som är svagt mer rosa än mina läppar är naturligt.

  Reply

 139. Kristin writes

  Jag skulle göra en snygg festlook med denna palett!

  Jag skulle börja med Plumeria över lite drygt inre halvan av locket. I yttre V:t skulle jag tona ut Toasted Coconut med en riktigt fluffig pensel. För att gör den mer intensiv och lägga i mer kontrast med den rosa skuggan använder jag Chocolate Sun ganska rejält i globlinjen med en mer pointed crease brush och ser till att den tonas ut fint i Toasted Coconut. Peach Fuzz får agera highlighter under brynbenet för att ge en fin lyster. Sugar Sand lägger jag i inre ögonvrån för en riktigt skimmrig highlight. Längs nedre fransraden skulle jag lägga Secret Agent eyeliner från Make Up Store som bas och fixerar den med Mermaid. En liten färgklick som blir snygg till det rosa också. När den närmar sig inre ögonvrån tonas den ut i Sugar Sand. Till detta lägger jag en softad, svart eyeliner och fäster ett par lösfransar. Antingen Baby Dewdrop från Sugarpill eller #116 från Ardell beroende på humör :) I inre ögonvrån fäster jag även en liten havsgrön/blå strassten vid varje öga för att de verkligen ska dra uppmärksamhet till sig. Ögonbrynen fylls i för definition. Kinderna får ett rosa rouge som går i ton med Plumeria fast liiite varmare. Lätt contouring medan läpparna får läppennan My Precious Coral från Make Up Store tillsammans med något lätt, skimmrigt ljust rosa gloss som ett tunt lager på sig.

  Hoppas du gillar min look :) Kram!

  Reply

 140. Elina writes

  Jag skulle vilja göra en färgglad historia av det hela!

  - Skulle börja med Suger Sand + Peach Puzz som bas över hela locket.
  - Markera globlinjen lite lätt med Cocoa Beach
  - Sudda ut eventuella skarpa kanter från föregående steg med Peach Fuzz.och en dutt Plumeria.
  - Göra en dubbel-liner med Coral Crush som den undre och bredaste (applicerad blöt) och Toasted Coconut med en liten dutt Chocolate Sun lite mjukt suddad allra närmast fransarna.
  - Sedan skulle jag lägga Mermaid med lite Sunbeam vid underfransarna och sudda lite nedåt.
  -Som avslutning skulle jag lägga lite Peach Fuzz som highlighter under bryn och i inre ögonvrå.

  Allra sist mascara såklart!

  Reply

 141. Tessan writes

  Mycket rolig tävling! :)

  Jag skulle börja med att lägga coral crush på hela rörliga locket och en bit upp över globlinjen. Sedan skulle jag lägga cocoa beach i globlinjen och i yttre v:et. Därefter skulle jag ta en suddpensel för att sudda ihop coral crush med cocoa beach för en mjuk övergång. Som highlighter på brynbenet och i inre ögonvrån skulle jag använda sunbeam. För att sudda övergången mellan sunbeam och coral crush på brynbenet skulle jag använda peach fuzz. För att få en brytning skulle jag använda mermaid under nedre fransraden. För att sedan få en helhet skulle jag använda toasted coconut till att markera övre och nedre fransraderna, och självklart avsluta med några lager mascara! :)

  Reply

 142. AnnaKaize writes

  Underbar palett med oändliga variationsmöjligheter, men det jag spontant tänker är en sotning liknande din, men förstärkt med “Toasted Coconut” i yttre ögonvrån samt en liner med “Mermaid” med fuktad pensel längs övre fransraden. Det skulle få mina bruna ögon att framhävas rejält :)

  Reply

 143. Sara writes

  Jag hade gjort en för mig vandlig look med peach fuzz i ögonvrån och under ögonbrynet, mermaid på ögonlocket och så skuggningar med toasted coconut och eyeliner med chocolate sun. Precis som du lärt mig för många år sen så försvinner mycket när man sätter på sig glasögon, så varför inte ta i från början? :-)

  Reply

 144. Heddis writes

  Lätt mermaid på hela ögonlocket med coral crush runtom och peach fuzz som highlight! Weee färg

  Reply

 145. Johanna writes

  Underbar palett verkligen! Galet snygga färger.
  Jag tror jag hade börjat med att lägga ett skirt lager med coral crush över hela ögonlocket och lite, lite cocoa beach i globlinjen och vid undre fransraden. Sen kan jag ju ju inte förneka att jag är helt såld på mermaid. Så jag hade försökt få en snygg, relativt tjock, linje längs med övre fransraden som en eyeliner! En highlighter hade också varit snyggt, så om jag haft en lite mörkare hudton hade jag använt classic på brynbenet och i inre ögonvrån.

  Reply

 146. AMANDA writes

  Jag skulle göra en bronzig sommar-sotning som ger otrolig lyster. Då skulle jag använda Coral Crush, Cocoa Beach och Chocolate Sun till ögonen. Sugar Sand som rouge och Peach Fuzz för lite extra hightlight och lyster! Perfekt kvällsmake en sommarkväll efter en dag på stranden :)

  Reply

 147. Karolina writes

  Peach fuzz som basfärg på hela locket, Sugar sand i yttre kanten och globlinjen samt Chocolate sun som eyeliner! :)

  Reply

 148. Jenny Halkjaer writes

  Jag skulle personligen göra en sotning med Sugar Sand och Chocolate Sun! Men även gå wild and crazy med Coral Crush och mermaid. Min andra tanke var att nästan alla kan användas (svettiga, varma dagar) som en färgstark eyeliner! Sjukt snyggt.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!