7 beautiful red nail polishes

Sugen på rött nu när hösten börjar knacka på? Här är sju av mina favoriter. Vilka är dina?

Klicka “Om bloggen” under headern och använd sökfunktionen om du vill se full manikyr med något av lacken. Har förhoppningsvis hälften uppe i alla fall! Annars får ni säga till i kommentarsfältet så får jag se till att lacka med det snart.

 

Feel like wearing red again now that fall is closing in? Here are seven favourites of mine. Which are yours?

Click “Om bloggen” underneath the header and use the search function if you want to see a full manicure with any of the polishes. I hopefully have half of them up at least! If not, let me know in the comment section and I’ll try to wear it soon.

 

 

1: Laka “61″. Klassiskt röd. Varken varm eller kall i undertonen, inget skimmer. Färgstark men väldigt sofistikerad. Denna nyans kommer aldrig bli omodern! Detta lack är ett mellanting mellan creme och jelly i finishen.

2: China Glaze “City Siren”. Dammig röd med en bärfärgad underton, inget skimmer. En snäppet smutsigare variant av klassiskt rött. Perfekt slack-rött att bära dagtid till jeans och t-shirt. Detta lack har en tjock och kompakt cremefinish.

3: Nubar “Fire Sparkle”. Tätt packat glitter i röd bas, varm underton. Detta gnistrar så man inte tror sina ögon! Drar alltid väldigt mycket komplimanger. Otroligt lättlackat (två lager behövs) och “icke-flamsigt” för att vara ett glitterlack.

4: Nails Inc. “The Boltons”. Metalliskt rött lack med en lätt dragning mot rosa. Ser ut som billack på naglarna för att det är så metallicblankt, glider på utan borstränder. En kul twist på klassiskt röda naglar som fortfarande är sofistikerad.

5: Illamasqua “Scarab”. Metallisk rödbrun som glöder i klarrött och lite guld. Spöar alla andra vampiga röda med hästlängder, tokvackert är vad det är. Inga borstränder. Ser ut som en skalbagge precis som namnet indikerar.

6: China Glaze “Ravishing, Dahling”. Mörkt vinröd, inget skimmer. Min favorit när det kommer till tidlösa vampiga nyanser. Perfekt kvällstid till Den Lilla Svarta eller för att kontrastera en ljus dagsklädsel. Jellyfinish.

7: NYX “Dorothy”. Skir svart bas med rött glitter i olika storlekar. Ett lite galnare lack på det röda territoriet. Tar många lager att få opakt för sig självt, men går bara bra att lägga över ett svart eller mörkrött lack för att skära ner på lagren.

 

1: Laka “61″. A classic red. Doesn’t lean warm or cool, no shimmer. Bright but very sophisticated. This shade will never go out of style! This polish is right inbetween a creme and jelly finish.

2: China Glaze “City Siren”. Dusty red bordering berry red, no shimmer. A dirtier version of the classic red. The perfect slacker red to wear during the day with jeans and a t-shirt. This is a compact creme polish.

3: Nubar “Fire Sparkle”. Glitter tightly packed in a red base, warm undertone. This one is unbelievably sparkly! You will recieve loads of compliments on it. Very easy to apply (two coats needed) and “non-silly” for being a glitter polish.

4: Nails Inc. “The Boltons”. A metallic red polish that flashes slighlty pink toned. Looks like a lacquered car because of its ultra smooth finish that’s free from brush stroaks. A fun but sophisticated twist on the classic red nail.

5: Illamasqua “Scarab”. Metallic reddish brown that glows in bright red and a tad of gold. Kicks all other vampy reds asses, it’s insanely gorgeous. No brushstrokes. Looks like a beetle, just like the name indicates.

6: China Glaze “Ravishing, Dahling”. Dark wine red, no shimmer. My favourite when it comes to timeless vampy shades. Perfect for evenings with the little black dress or as a contrast for light daywear. Jelly finish.

7: NYX “Dorothy”. Sheer black base with different sized red glitters. A slightly crazier red nail polish. Takes many coats to become opaque on its own, but you can layer it on top of black or dark red to cut down on the coats.

Viola, Killer Colours
 1. Ullis writes

  Fire Sparkle var urläckert. Har ett liknande hemma, China Glaze “Ruby Pumps”.

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Ullis

   Ullis: Ruby Pumps är Fire Sparkles syster, en är varm och en är kall! Upplever att Ruby Pumps inte går på lika kompakt heller.

   Reply

 2. Agnes writes

  These are beautiful!!! My favourites are No. 3, No.5 and No.7. I will definitely buy one of them at least. :)

  http://addict-schmiza.blogspot.hu/

  Reply

 3. Frida Skoglund writes

  Mina favoriter är “Malaga Wine” Från OPI, “Forever young” från Essie och “fifth avenue”, också från Essie. Är ute efter något riktigt mörkrött, tror jag ska köpa ett nu i höst! =) Scarab ser underbar ut!

  Reply

 4. Daphne writes

  Oh wow I absolutely LOVE the Illamasqua nail polish in this! I need that colour. What a gorgeous colour! <3 Although I do love the sparkly shades too!

  Reply

 5. Veronica writes

  Älskar också Scarab. Har hittat en ny röd kräm favorit i MACs höstkollektion: Flaming Rose, varken kall eller varm, perfekt formula och täcker efter två lager. Inte jellyaktig som klarröda lack gärna är utan kräm.

  Reply

 6. rozsomak writes

  the illamasqua one is perfect oh my god. im not into red polishes but now i want something like Scarab:D

  Reply

 7. Valens writes

  I love red polishes, especially if they have a particular finish (like shimmery or with tiny flakies). Your collection is simply breathtaking, I like n°3 and n°5. :)
  Have a great and sparkly day
  xoxo

  Reply

 8. maria oscarsson writes

  Åh har velat ha Scarab väldigt länge nu. Så synd att det är så svårt att få tag i när frakten är så dyr från Illamasqua :( Syrran var i utomlands i sommras på Sephora, men tänkte inte på att de säljer illamasqua där *facepalm*

  China Glaze “thunderbird” är annars en röd favorit hos mig, min flaska är slut men blir kanske att inhandla en ny snart.. :)

  Reply

 9. Cilla writes

  min absoluta favorit är nog kleancolors metallic red, väldigt metallic först, men när man väl får på överlack så blir det extremt glowigt, kan inte slta glo på mina naglar! bonus, det behöver bara ett lager :D

  Reply

 10. Linda writes

  Bloglovin funkar inte med din blogg längre, får inte meddelanden att du skrivit nya poster =(

  Reply

 11. Lo writes

  Den HÄR kommer du att gillar om du inte redan sett den! Ifrån Love Magazine. Älskar håret och sminket! http://www.thelovemagazine.co.uk/main.php#!/featured

  Reply

 12. Sarah writes

  Underbart inlägg Viola! Även om detta är galet farligt för plånboken hade jag gärna velat se fler snarlika inlägg, exempelvis med dina rosa och blå favoriter?

  Illamasqua Scarab är döfin, men är inteChina Glaze “Short and Sassy” en nära dupe?

  Reply

 13. jenny writes

  Jättefina lack!
  Jag gillar dessutom China Glaze i Out of Africa. Finfin färg. Påminner lite om Scarab ser jag..

  Reply

 14. Nicole writes

  they are all really pretty! definatly need to get illamasqua’s scarab!
  my personal favourite red are:

  mac – touch of red (from the hey sailor LE)
  china glaze – ruby pumps
  chanel – rouge noir

  love wearing red nail polish!

  Reply

 15. Kicki writes

  Hej Viola!
  Detta har inget med det här inlägget att göra, underbart fina nagellack dock, absolut Dorothy! Jag tänkte bara tipsa om sidan “Forska utan djurförsök” på Facebook, de har mycket intressant om djurförsök och vad som görs mot det. Tänkte även informera om en sak som dök upp där för någon vecka sen (citat från Facebook): “Tyvärr måste vi meddela att två av märkena på listan plockats bort: Juice Beauty och Too Faced. Vi har fått ny information från den amerikanska koaltion av djurskyddsföreningar som haft kontakt med företagen, och de kan inte längre garantera att de uppfyller kraven.”. Jag tänkte att du som gillar Too Faced men även försöker undvika djurtestade produkter ville veta det.. Alltid sorgligt när ett företag tas bort från listor!
  Tack för en riktigt bra blogg!

  Reply

 16. Mamman writes

  Gud vilken härlig bild! ´City Siren´tror jag var min favorit…

  Reply

 17. Sara writes

  Kanske borde ställa den fråga i en frågestund eller liknande, men kör i alla fall! Tips på en bra BBcream? Den djungeln tycker jag att du borde reda ut för oss! Haha.. :)

  Reply

 18. tess writes

  4 & 5 gillade jag! :)

  Reply

 19. _sala_ writes

  I adore red nail polish :) My best is:
  Leighton Denny viva la vida
  Opi an affair in red square
  China Glaze thunderbird
  Mavala music hall

  Reply

 20. Love writes

  Blir nog till att inhandla både Scarab och Dorothy har jag en känsla av!

  Annars är jag sjukt förtjust i butter Londons Saucy Jack, och inte bara för namnet!

  Reply

 21. Martine writes

  När det kommer till nagellack så är röda och gröna mina favoriter. Mina favorit röda nagellack för tillfället är Poinsettia (CHina Glaze) och Bite Me (KleanColor), galet fina är de!

  Reply

 22. shelynx writes

  Wow… I think Scarab and the Nyx Nailpolish are going to be on my shopping list soon… gorgeous colours!
  Do you know any pumpkinreds/ autmn red Nail Polishes for the next season?

  Reply

 23. 6 sweet pink nail polishes - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] swatchade nyss mina 7 röda nagellacksfavoriter, här kommer 6 [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!