Orly “Retro Red”

Många av er som kommenterade detta inlägg ville se Retro Red från Orly, så ja, bäst att börja där då!

Lacket är från Plastix-kollektionen som släpptes sommaren 2010, en serie halvmatta lack som Orly själva säger har en satinfinish, men jag skulle vilja påstå att de ser ut som gummi. Diskhandsk-finish liksom. Vissa avskyr dessa halvmatta lack medan andra gillar dem, och jag tillhör nog grupp nummer två. När lack blir riktigt kritmatta så tar de ofta en gråton pga “lurvet” i lacket som skapar finishen, men dessa får liksom lystern av ett blankt lack. Jaja, smakfråga!

Nyansen är ganska svår att sätta fingret på i och med att den förändras beroende på ljus, men jag tycker att det ser ut som en koralltonad röd. Det är förhållandevis enkelt att applicera och torkar snabbt. Två lager krävdes för opaciteten på bilden. Pekfingret blev lite randigt för att jag applicerade tunt, så du gör rätt i att lägga ganska flödiga lager (men inte för tjocka, då blir det bubbligt!) för att få en jämn lackning.

 

Many of you who commented on this blog post wanted to see Retro Red from Orly, so let’s start there!

This polish is from the Plastix collection released during the summer of 2010, a line of semi-matte polishes that Orly themselves call “satin finish”, but I think that they look more like rubber. Rubber gloves! Some people really dislike these semi-matte polishes while some like them, and I’m definitely with the latter. When polishes become super matte they often get a grey tinge because of the “fuzz” that creates the finish, but these still has the glow of a shiny polish. Oh well, a question of taste!

It’s quite hard to decide what colour this polish is because it changes depending on light, but I think it’s a soft coral red. It’s quite easy to apply and it dries quickly. Two coats was needed for the opacity in the picture below. My index finger is a bit uneven because I applied it too thin, so you should definitely apply thicker coats (but not too thick, then you’ll get bubbles!) for this to look really even.

 

Viola, Killer Colours
 1. Constanze writes

  Lovely colour, looks beautiful! ♥

  Reply

 2. Yoannah writes

  Jättevacker färg!

  Reply

 3. Mamman writes

  Jag tycker det var jättesnyggt!

  Reply

 4. Dess - Drömteori writes

  Inte min kopp te, men du passar i allt.

  Reply

 5. Butterflies and moths - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] Go here to see better picture of the nail polish! [...]

  Reply

 6. Mia writes

  ser ut att vara toppenfint =)

  Reply

 7. Sally writes

  This colour is amazing! Very beautiful :)

  Reply

 8. Linda writes

  Alltså jag måste säga att jag tror jag gillar detta bättre än de hel matta lacken. Ser fint ut!

  Reply

 9. Jen writes

  This is a gorgeous shade! I voted for it in your earlier post :) I like that the finish is semi-matte; not to glossy, not too flat. I think this would be a nice complement to some of my favourite coral-red lipsticks!

  Reply

 10. Nailtastic writes

  Superfint! Gillar finishen på dessa, har själv det orangea och det turkosa (kommer inte ihåg vad de heter).

  Reply

 11. Emelie writes

  Haha diskhandsfinish! Sjukt bra beskrivning :) Är den så knalligt röd som det ser ut? Rätt tuff och något ovanlig kombo…

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!