4 ways to make dudes smell amazing

Trött på Axe och Dubbeldusch? De där bolmande syrliga sportdofterna har aldrig riktigt varit min grej, så nu tänkte jag tipsa om fyra andra produkter jag tycker luktar gott! Det finns så himla många alternativ för män att jag faktiskt är lite förvånad över hur få som experimenterar. Dra med honom på en shoppingrunda helt ämnad åt att utforska manssortimenten!

Inga av dessa produkter luktar blombukett, så de är “säkra” för den som inte vill/vågar gå milslångt ifrån sin Axe. Träigt, kryddigt, rökigt, fräscht, och ja.. stylish! Utöver dessa vill jag även ge Bleu de Chanel ett hedersutnämnande, kanske den godaste (enda goda?) “hunkiga” herrparfymen jag känner till. Jag har tyvärr ingen flaska att visa er.

Sen så måste jag bara säga det jag alltid säger om könsstämplade produkter: ljud (musik exempelvis) har inget kön, smak (mat) har inget kön, och varför skulle då doft ha det? Luktar det gott på dig så ska du bära det, oavsett om det är Flowerbomb eller Le Male. Väl på huden kommer ingen ifrågasätta dig, så bra näsor har inte vanligt folk, även om de skulle känna till parfymerna sedan innan!

 

Tired of that old Axe bottle? Those strong fizzy sporty smells have never really been my thing, so it’s time for me to show you four other products that I love the smell of! There are soo many alternatives for men that I’m surprised by how few that are experimenting. Take him with you shopping some time only focusing on exploring mens products!

None of these products smell like a flower bouquet, so they’re “safe” for those who don’t want/dare to go far from their Axe. Woodsy, spicy, smokey, fresh, and well.. stylish! Apart from these I also want to give Bleu de Chanel a word of honor, maybe the nicest (only nice?) “hunk” mens perfume I know. I don’t have a bottle to show you.

I also want to tell you something that I always say about gender-focused products: sounds (music for example) doesn’t have a gender, taste (food) doesn’t have a gender, so why should scents have a gender? If it smells good on you then you should use it, even if it is Flowerbomb or Le Male. Once it’s on the skin no one will tell, regular people don’t have noses that good, even if they would know about the perfume since before!

 

 

1. Korres “Saffron Amber Cardamom” EdT. Mörkt trä, kardemumma, saffran, ambra.. Sammetslen och djup, en ganska “stor” doft som kanske passar bäst kvällstid för den känslige. Denna parfym dök upp i hushållet i hopp om att vi skulle kunna använda den båda två men den blev snabbt tagen gisslan av sambon. Den luktar dödsgott på honom så jag lider inte en sekund.Vegan. Finns på Eleven.se.

2. LUSH “Dirty”. LUSH har en hel produktserie med denna doft, men här ser ni duschtvålen som är min favorit och stapelvara sedan många år. Den luktar mjukt och grönt av söt mint och något smygande som jag skulle vilja kalla viol, fastän det inte finns med i beskrivningen. Helt unisex och jag har än så länge inte stött på en kille som inte gillat den, har däremot hört tjejer säga att den inte är “tjejig” nog. Vegan. Finns på Lush.se.

3. LUSH “Breath of God”. En parfym i stiftform, finns även spray. En parfym som bjuder på galna motsatser. Å ena sidan får du lägereld och rökelse, å andra sidan melon och gurka. Fräsch fast tung, sjukt konstig! Ruskigt god i alla fall. Denna kan jag själv inte använda för att jag upplever den för manlig på min hud. Vegan. Finns på Lush.se.

4. Comme des Garçons “Zagorsk” EdT. En parfym ur CdG’s rökelse-serie, unisex och sjukt fräsch. Mina associationer: Norrland. Tallar. Färsk björkbark. Snö. Knäcka en hemodlad morot på mitten. Klättra i träd. Sambons associationer: Gymtvål. Knäckt morot. Denna verkar vara mest magisk för mig, så denna är min och bara min. Muahaha. Som vi vet är ju smaken som baken, så den passar säkert någon annan kille som handen i handsken. Finns på NK (i Gbg i alla fall).

 

1. Korres “Saffron Amber Cardamom” EdT. Dark woods, cardamom, saffron, amber.. Velvety soft and deep, quite a “big” scent that might be most suitable for evening wear if you’re sensitive. This perfume found its way here with the thought of us both using it, but it was quickly taken hostage by my boyfriend. It smells amazing on him so I’m not sad. Hehe. This perfume is vegan.

2. LUSH “Dirty”. LUSH has a whole line of products with this scent, but this is the shower gel which has been my favourite and staple for years. It smells soft and green with mint an something that I would want to call violet even though it isn’t a listed note. Completely unisex and I have not found a man that doesn’t like it yet, but I’ve heard girls saying that it doesn’t smell “girly” enough. Vegan.

3. LUSH “Breath of God”. A perfume in stick form, also available as spray. A perfume that creates some crazy contrasts. One one hand you get camp fire and incense, on the other hand you get melon and cucumber. Fresh but heavy, so strange! Really good though. I can’t wear this one myself because I find it too masculine on my skin. Vegan.

4. Comme des Garçons “Zagorsk” EdT. A perfume from the CdG Incense line, unisex and so fresh. My associations: Northern Sweden. Pine trees. Fresh birch bark. Snow. Snapping a homegrown carrot on the middle. Climbing trees. Boyfriends associations: Gym soap. Snapped carrot. It seems to carry the most magic for me, so this one is mine and only mine. Moahaha. People have different taste though so this will probably be the perfect scent for some guys.

Viola, Killer Colours
 1. Linda writes

  The Body Shops Polynesia Lime & Coconut Shower Gel från Spa Wisdom-serien tycker jag funkar som unisex. Överlag så tycker jag citrusdofter funkar för män också, om de gillar det förstås =P
  Dushtvål blir ju sällan en långvarig doft heller så där kan man ju experimentera lite mer kanske.

  Reply

 2. Carolina writes

  Bra inlägg! Kul att läsa lite mer om sånt också :)

  Reply

 3. Monica - Pisica albastra writes

  I love blog posts that make me wanna go into the first store or mall and try new things out! And now I can’t wait to do just that! I’m especially curious about ‘Breath of God”

  Reply

 4. Andrea writes

  ååh, min sambo är från norrland och borde få sniffa på Zagorsk! (bara namnet gör att jag vill ha den, Zagorsk. Kul att säga)

  Reply

 5. Mamman writes

  Det där stiftet lät ju kul! Breath of God, var ju ett blygsamt namn :) Ganska roligt att det står “Gorilla Perfume” på stiftet. Hehe

  Reply

 6. 5 writes

  Åh den första parfymen skulle jag vilja ge min pojk att testa. Finns det att beställa test nånstans tro?

  Reply

 7. Pearl Squirrel writes

  The Korres perfume sounds great! My boyfriend doesn’t wear perfume, he is a firm believer in ‘man scent’.

  I totally agree that scents shouldn’t have a gender! My dad once tried on my perfume (dior hypnotic posion) in the bathroom cause he was intrigued by the bottle. He ended up wearing it the whole 3 weeks he stayed with us because he liked it so much and when people asked about the ladylike scent he told them it was just his ‘girlfriends’ perfume lingering :) It’s silly that he should lie like that. I love woody spicy unisex scents, and luckily it’s more socially accepted for a woman to wear a masculin scent than the other way around.

  Reply

 8. Cherie writes

  Åh bleu de chanel är så underbar! Min man är nu inne på sin andra flaska och jag blir fortfarande knäsvag när jag luktar på honom! Kan ju tillägga att jag jobbar med parfymer och den är helt klart den bästa!

  Reply

 9. Lotta writes

  Bra tips! Själv har jag Kyoto men har inte lyckats få min man att testa den. Måste försöka igen. Just nu tycker jag att han passar ypperligt i Gucci by Gucci. Finns i en svart supersnajdig svart gummerad flaska som jag tror är en “travelsize”. Rekommenderas.

  Reply

 10. Jen writes

  Oooh, I love the scent of Lush’s Dirty range! I have the solid perfume stick and it’s been a go-to for the warm summer months. I like that it’s unisex and so refreshing! I’ll have to give Breath of God a sniff… if it’s too masculine for me maybe I can persuade my boyfriend to wear it ;)

  Reply

 11. Emma writes

  Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar AXE Africa på min pojkvän. 10 minuter efter han har sprayat på den såklart. Innan dess är det mest som ett stickande vidrigt AXE-moln i rummet :P Kan sniffa på honom i flera timmar. Men jag tycker AXE känns… billigt. Så jag googlade och lyckades klura ut att det är i stort sett en dupe på JPG Le Male, som han redan har en flaska av, yay! Ska se till att han använder den oftare :D

  Provade AXE Africa på migsjälv efter duschen igår, luktar gudomligt på mig med, men det känns liksom inte som jag, haha.

  Reply

 12. June writes

  Breath of God, haha. Skönt namn. Själv känner jag igen Acqua Di Gio på flera meters avstånd, oavsett vem som bär den.

  Reply

 13. Sara writes

  Hur går det med nagellacksföretaget som vi är arga på? Jag blev förvånad över att du inte hade skrivit nåt om det på bloggen än. Har de kontaktat dig på något sätt nu? Eftersom de med största säkerhet vet att du finns så borde de ju också veta att det hela inte är så poppis bland dina läsare… Det vore grymt med uppdateringar om detta, så att vi vet om vi kan göra nåt mer. Skicka protestmail, till exempel.

  Reply

 14. Emelie writes

  Jag använder Dirty-vaxet. Doften är helt okej, jag skulle inte vilja ha den som parfym men den funkar eftersom att vaxet är så bra. Min brorsa älskar doften däremot!

  Reply

 15. Sofia writes

  Jag är tokkär i Davidoffs Coolwater, luktar lika gott på män som mig själv, måste kanske med andra ord köpa den. Magi!

  Måste föresten säga när jag nu för en gångskull kommenterar att du har en grym blogg, dina videobloggar är oxå bland de bästa jag sett. Brukar inte kolla sånt för jag blir så less på höra folk svammla. Men dina är som sagt grymma, keep it up ;)

  Reply

 16. Lina Tsutsumi writes

  Underbart! Min kille har faktiskt tagit slut på sin parfym så det vore värt att prova dessa produkter, för jag har verkligen noll koll när det kommer till mans parfym, duschcreme osv haha (:

  Reply

 17. Liesbeth writes

  I personally really like ‘Spicebomb’ … for myself. Too bad the bottle is so ugly and obviously made for men :)

  Reply

 18. sparris writes

  Använde Azzaros Chrome ett tag för länge sen, struntade i att det var en herrdoft.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for beauty with brains. Beauty blogger and MUA from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!