Makeup Academy (MUA) Eyeshadow Palette “Pretty Pastels”

Jag börjar få vårlängtan. Med vårlängtan kommer pastellängan, och det suget mättas nu med Pretty Pastels-skuggpaletten från Makeup Academy/MUA. Tolv skuggor i fjäderlätta pastellnyanser, de är krämiga och silkiga i kosistensen likt alla andra skimmerskuggor från detta märke och pigmenteringen är toppen. Den swatch ni ser på bilden nedan är gjord på ren hud utan primer/bas. Här är en annan glimt på kvalitén.

Detta är en palett som kommer göra sig SJUKT bra på riktigt ljus hy. Kan möjligen bli dassig på medium/mörk hy, då kanske man vill satsa på något som är mjölkigare i färgerna, typ Palette d’Antoinette från Lime Crime som jag använde här. De skuggorna har mer täckande grundfärg medan dessa har en mer transparent look som beter sig bäst över naturligt ljus hy.

Finns att köpa på MUA’s hemsida för £4 (ca 42 kr).

 

I’m longing for spring. And with that comes longing for pastels, a feeling that I’m now feeding with the Pretty Pastels shadow palette from Makeup Academy/MUA. Twelve feathery light pastel shades, creamy and silky like all shimmer shadows from this brand, and the pigmentation is great. The swath you see below is on clean skin without primer/base. Here’s another look at the quality.

This is one of those palettes that will look AWESOME on really fair skin. Might look ashy on medium/dark skin, then you might prefer something that’s more whitened in colour, like Palette d’Antoinette from Lime Crime which you can see me use here. Those shadows have more of a base colour while these have a translucent look which works best on fair skin.

Available at the MUA website for £4.

 

Viola, Killer Colours
 1. Norwenna writes

  I can understand you so well. The Zoya Lovely Collection for Spring 2013 might also be worth a look if you like pastel colors. :)

  Reply

 2. Mamman writes

  Så himla vårlika och vackra nyanser…

  Reply

 3. Sanna writes

  vore ju toksnyggt på riktigt mörk hy!(?)

  Reply

  • Viola, Killer Colours writes to Sanna

   Sanna: Det jag menar är att färgerna riskerar att se blaskiga och likadana ut på mörkare hy. Isåfall får man nog grunda med en vit skugga för att de milda undertonerna i skuggorna verkligen ska poppa! Anledningen till att jag underströk detta är i första hand för att peppa andra blekisar kring en palett som är fin på ljus hy, vet att jag har många riktigt ljusa som läser i och med att vi är så lika i färg.

   Reply

 4. Paulina writes

  Great colors! I love MUA palettes

  Reply

 5. Michelle writes

  I just got pastel palette for Christmas and now I’m excited for spring.

  Reply

 6. lilimiffy writes

  Maybe the problem is with me, but i just see light pearly eyeshadows no real pigmentation. Pastel in eyeshadows are not the easiest to wear, you definitely need courage. Altought in clothing and home designig pastel colours are the easy way. Lime crime is someting, vivid and brave, but these are just like any light pearly shade that you can find in almost every palette. Please show me, that you can make difference and do an outstanding pastel makeup using just this palette. I mean if you are not able to do it i dont think anyone is :)

  Reply

 7. Liza writes

  Hej!

  Fin palett, men undrar, finns den i matta färger?
  Försökte hitta på MUAs hemsida men lyckades inte. Antagligen finns den väl inte i matt.

  Vill oxå säga att du är fantastiskt vacker.

  // LIza

  Reply

 8. Pretty Pastels - Killer Colours | Rodeo Magazine writes

  [...] av er har velat se en look med Pretty Pastels-paletten från MUA som jag visade för strax över en vecka sedan, och det är klart att jag varit [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!