Skönhet

How do you like your brows?

Mörkare, ljusare, taggigare, mjukare, tydligare måsvinge, rakare, högre, lägre, tjockare, tunnare?

När du fyller i dina ögonbryn (du kanske inte fyller i dem alls, bleker du dem?), vilka drag gillar du att förstärka?

Just nu är jag helt inne på att göra yttre delen av brynet tjockare och därmed ett lite rakare bryn. Och mörka vill jag ha dem!

 

Darker, lighter, spikier, smoother, more arched, straighter, higher, lower, thicker, thinner?

When you fill your eyebrows in (maybe you don’t even fill them in, do you bleach?), which features do you like to accentuate?

Right now I’m totally into making the outer part thicker which creates a slightly straighter brow. And I want them dark!

 

Viola, Killer Colours
 1. Lojs writes

  Röda och skarpa! ^^

  Reply

 2. Mia - Makeupartist writes

  jag fyller alltid i “kanterna” med penna och resten med skugga =) men också ganska mörka =P

  Länkar till dig i ett inlägg i afton, hoppas det är okej =) Kram

  Reply

 3. Raquel writes

  i don’t really draw outside my natural brow, i just fill them in – and i like them dark and sharp! although i would like them to be more higher and arched, since they are somehow low and therefore i dont have much space to play around with eyeshadows… curiously i have huge eyes!!

  Reply

 4. Tiana writes

  I like them, perhaps even more than my mustache:))lol

  Reply

 5. Megan writes

  I have naturally arched, nearly black, full brows (a shade darker than my very dark brown hair) and fair skin. I don’t need to fill them in and I get a lot of compliments on them, but I’d prefer them to be lighter as I find that, because they’re such a feature on my face, they limit my hair dyeing possibilities! I guess it’s a case of wanting what you don’t have ;)

  Reply

 6. Mia writes

  Nu på senaste tiden då jag varit blond kör jag mycket med ljusa men rätt kraftiga och skarpa bryn…

  Reply

 7. Johanna writes

  Jag har väldigt mörka bryn med farfarslånga hårstrån. De är inte direkt buskiga, utan växer i en trevlig böj, men är de inte plockade så ser det inte direkt välvårdat ut. Vissa strån kan nog bli 2,5cm. Hur gör folk? Klipper vanliga människor sina bryn? Eller är jag en liten skäggig dam?

  Reply

 8. Emilie HG writes

  I mainly just want my eyebrows to be fuller and a bit darker (their quite blond).

  Reply

 9. Linn writes

  Har du tips på bra brynfärg? :)

  Reply

 10. Carolin writes

  Jag älskar markerade bryn på andra, men när jag gör det på mig själv ser det bara fel ut. Manligt, typ. Även om jag bara fyller i litegrann. Så jag fyller sällan mina bryn tyvärr.

  Reply

 11. Xantippa writes

  Jag vill ha mina bryn mörka, tjocka och med tydlug vinge.
  De är blonda och smala, de matchar inte ens min naturliga hårfärg. Ser inte klokt ut haha.

  Dina bryn är jättefina. Är grymt avundsjuk. :)

  Reply

 12. Icequeen81 writes

  more arched an dark

  Reply

 13. Caroline writes

  I fill them in most days with a color quite near my haircolor, but some days I like them to be a bit longer and sharper. It depends on what I’m wearing and what I’m doing.

  I use Anastasia Brow Powder Duo in medium ash/medium brown. It’s the best eyebrow product I’ve ever tried. Stays on ’til the next day if I don’t remove my makeup – haha!

  Reply

 14. Hannah writes

  Au natural! http://copygr.am/hanney/365005565089596699_1233376/

  Men jag ska snart testa peroxid-blekta för att matcha håret.

  Reply

 15. Jelena writes

  Förr plockade jag massor emellan, så att brynen hamnade långt ifrån varandra. Och så plockade jag bort alldeles för mycket längst ut, så de blev korta. Då tyckte jag att det var jättesnyggt, men nu när jag kollar på bilder så ser jag ju helt sjuk ut! Haha. Nu låter jag de bara växa naturligt, och då blir de ganska jämntjocka och raka. Orkar faktiskt inte fixa till dom.

  Reply

 16. Dess/Drömteori writes

  Tjocka och mörka just nu, vilket är typiskt eftersom de är smala och ljusa. Men jag kan fuska till det lite med skugga, penna och gelé (tror jag i alla fall…).

  Reply

 17. Linda writes

  Jag vill ha ögonbryn à la Linda Hallberg

  Reply

 18. Frenchcancan writes

  I want my brows like yours.
  In fact I want mine thiner BUT I want the medium part ( you know, I want them to be thicken under the higher part of the brows.) omg it’s so hard to explain it ahah

  Reply

 19. Jen writes

  Really like the way you’ve shaped your brow here- full and arched, but not over the top! I have to fill in my brows everyday since they’re quite sparse, so I am to make them slightly darker, fuller, and with an accentuated arch. It takes practice to achieve the right brow, but once you do it can make such a huge difference! :)

  Reply

 20. BEAUTY TOOLS - Jennifer writes

  Du har riktigt snygga ögonbryn och dom blir ännu snyggare när du fyller i dom sådär.
  Själv gillar jag att göra dom mer definerade och lite mörkare.

  Reply

 21. Annie writes

  Jag klipper ned mina, plockar bort hälften (och mängderna av stray hairs…) och målar dem rätt raka och medeltjocka. Något ljusare än min hårfärg.

  Reply

 22. Kate writes

  Mine are quite light and I have thin brow hair.. So Sometimes I dye them a little. And in terms of make up, I usually fill them in with eyeshadow (some darkish-borwn from NYX) and the use Illamasqua brow gel (or Essence). Mine are not as dark and thick as yours :) But I love your eyebrow shape, it suits well!
  I wish they grew out thicker, but I don’t want to use those products for lash growth. I tried using almond oil, but I don’t use it often enough or it just doesn’t work.

  Reply

 23. Emelie writes

  Jag fyller i dem och använder brynmascara att göra dem lite buskigare. :) Tycker det är riktigt snyggt med tjocka buskiga bryn.

  Reply

 24. Pearl Squirrel writes

  It totally depends on the rest of my make-up. I like strong brows with soft eyes and bold lips, and keep them more natural when I wear very dark eye make-up. I always brush them in shape or upwards with some eyebrow gel though, and I can really play with the arch that way :)

  Reply

 25. Ingrid writes

  I have weirdly shaped eyebrows, so I have to keep them a bit thinner than I would like (but they’re not too thin, I’m just in love with Brooke Sheilds-type eyebrows).
  I saw someone mention further up here that she feels a bit limited by her very dark eyebrows -concerning hair colours – but I adore the contrast between dark eyebrows and really fair hair (like Isabel Lucas). A girl at the Carlings store I was at today had perrrrrfect thick, dark brows and really fair blonde hair, which made me think of it:)

  Reply

 26. Ingrid writes

  Oh, forgot to add, I fill in mine (a tad darker, to match my natural hair – my eyebrows are a bit more translucent than my hair colour), and arch them a little bit. My eyebrows are quite straight, and I would like them to be a bit more arched, but because of the weird shape (they grow upwards, from the place where they turn downwards (the “arch).

  Reply

 27. Daniela writes

  I keep my brows as natural as possible. I don’t thicken them, I don’t make them lighter, I don’t make them darker. I just fill them in with matte, cool toned dark brown eyeshadow where they need to be filled. That’s it! I don’t like strong/thick brows on me…

  Reply

 28. Jenny writes

  Jag gillar koreansk stil på ögonbrynen. Tyvärr har jag alldeles för smala för att ha så själv :( Men jag gillar fylliga, lite raka, men breda.
  Typ såhär:

  http://3.bp.blogspot.com/-hWj1WC7CHr0/T-1RxUnmcCI/AAAAAAAAE_8/p2XQeQtpupc/s1600/han-ga-in.jpg

  http://4.bp.blogspot.com/-M7Vt8LeYB8s/T-xgV6M-HXI/AAAAAAAAE88/xj_wUarGzZE/s1600/kimtaehee.jpg

  Reply

 29. Karin writes

  Åh vad roligt det är med frågor!!
  Jag färgar mina bryn och skär bort hår samt kortar ner själva brynen med en mini-rakhyvel från Depend. Noppar alltså inte bort någonting utan rakar bort småhår. På så sätt kan jag snabbt få mer bryn om jag vill, (vägrar noppa så håren försvinner och man är fast med samma form föralltid) men nackdelen är att jag måste fixa med dem varje dag.
  Fyller sedan i lätt med penna, mest för att markera ytterdelen + archen. Kletar sedan på från början genomskinlig ögonfrans-”mascara” som jag hällt eyeliner i för att få svart!

  Reply

 30. Omygloss writes

  Jag gillar de ganska raka, Elin Kling och Angelica Blick har himla snygga. De får gärna vara mörka , men ändå definierade.

  Reply

 31. Sue writes

  I have been doing them like you here for a while now, I like them thick!

  Reply

 32. Phyrra writes

  It really depends on my hair style, but I typically want my brows to enhance my eyes.

  Reply

 33. Emilie writes

  Jag färgade faktiskt mina bryn för första gången för bara ett par veckor sedan. Mina bryn är i stort sett obefintliga (jag är mörkblond egentligen) och till mitt mörkbruna hår ser det lite, eh, udda ut när jag inte fyller i dem. Så just nu är de färgade, med lite sämre resultat än vad jag hoppats på, plus att jag fyller i dem. Problemet är väl att de inte har någon form alls och är väldigt olika så de ser så himla ifyllda ut om man tittar noga >.<

  Reply

 34. Alexa writes

  Mörka, smala och högre upp. Rakar bort hela mina för att själv kunna placera dem snäppet högre upp än vart mina naturliga befinner sig :) Däremot gör jag allt i världen för att dem ej skall se ut som arga emoögonbryn! :D

  Reply

 35. cecilia writes

  Det där med att fylla i bryn är så svårt tycker jag, allting jag testat ser alldeles för rött ut mot mitt nästan svarta hår :/

  Reply

 36. Heidi writes

  Oh, it would have been so nice if you had collected pictures of your different brow styles?!! For some reason I’m always interested in eye brows, that’s the part of my make up I’d never leave home!

  Reply

 37. Erica writes

  Jag har typ.. inga ögonbryn om jag inte fyller i mina. Jag gillar att göra mina mörkare och tjockare. Har megasvårt att göra dem perfekta och tycker jag sett på miljontals med tutorials men lär mig aldrig att göra dem perfekta ändå. Hade varit kul om du hade gjort en tutorial någon gång på bryn. Kanske har du redan gjort det, då har jag missat det :)

  Reply

 38. Tord writes

  mörka, skarpa och rätt smala! (inte två streck, men heller inte två jättebuskar liksom)

  Reply

 39. julie writes

  i like my brows really pale, not bleached though! i think pale brows look really nice when filled in with a cool pale toned brow pencil, it makes your face look much softer!

  Reply

 40. Ämändä writes

  Linda Hallbergs ögonbryn är ju verkligen TO DIE FOR! Försöker efterlikna hennes!

  Reply

 41. Cecilia writes

  I have dark blonde hair but transparent eyebrows. They’re also very fine hairs, barely apparent. So I get to have fun not a lot of people get to have. They’re a good shape and I can draw them any colour and at least three different shapes. Straight, barely or full arch. And aslo thick or thin…the eyebrow world is my oyster. I used to hate them….before I became quite expert at make-up.

  I love your blog….you have great recommendations. It was your video that told me that Illamasqua had a new eyebrow gel. I had been using their sealing gel (that stuff lasts forever) with great success, but I love the natural finish and the hold of their eyebrow gel….

  Thank you and keep the blog posts coming!

  Reply

 42. Emma P writes

  Jag har haft ganska mycket vinkel i mina bryn tidigare men har börjat måla dem lite rakare. Mellanmörka skulle jag säga men allt är ju relativt. Vill iaf ha ganska definierade linjer och målar för det mesta med penna men det är delvis av lathet för att det går så mycket snabbare.

  Reply

 43. Anna writes

  Jag har tjocka helt vilda ögonbryn som naturligt växer ganska raka men jag plockar fram en vinge, vinkel skulle aldrig gå att få till. De är mörka men inte tillräckligt så jag färgar dem alltid. Har gjort det i femton år så jag vet att det är så jag vill ha det. Att fylla i dem skulle kunna fungera men jag tycker inte det går att få dem tillräckligt skarpa i konturerna då. Kanske om jag hade en felt-tip pen.. Och det är alltid för mycket värme i brynprodukter och bruna ögonskuggor. Någon som har tips på en mycket kall brun?

  Reply

 44. L writes

  Jenny: Åh, tycker det är så kul att läsa att ngn skulle vilja ha asiatiska ögonbryn. :D Har själv såna, hur mkt jag än får dem plockade, och tycker jag ser så buskig ut att alla stirrar på mig på tbanan.

  Reply

 45. Ida writes

  jag plockar nästan aldrig mina. Har ljus och jätteglesa. Tycker det är trist att inte kunna ha lite tjockare bryn. Jag fyller i dem med skugga för det mesta. Är jag stressad kör jag på penna. Men fy vad svårt att hitta en blond penna som inte går mot rött eller gult. Alla tips mottages tacksamt.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!