Skönhet

Remington Stylist Easy Curl

Jag lockar håret ca aldrig, detta på grund av två saker. Ett – mitt hår håller inte lockar över huvud taget, oavsett svalnande i uppnålat tillstånd eller produkter i grunden/som finish, det bara hänger ut sig och blir rakt igen för att jag har så mycket hår. Problem två är typ samma – JAG HAR SÅ MYCKET HÅR. Det blir att locka i sex-sju lager på varje sida, så det tar det inte bara en evighet att få det klart utan håret blir dessutom mer krulligt än snygglockigt. Nu när vi avverkat dessa punkter så vill jag säga att om ni har lösningar/metoder för hår likt mitt (eller om ni bara känner igen er) så blir jag sjukt glad om ni delar med er i kommentarsfältet nedan. Ok?

Remington Stylist Easy Curl är en fiffig locktång, man klämmer fast hårslingans topp i klämman (där vid min tumme alltså) och så snurrar man upp håret som hamnar i spiralen och man får en fint formad lock. Älskar denna metod, det är tokenkelt för lockarna blir likadana och man kan till och med göra det bra i nacken på sig själv. Jippi!

Vad är då minuset? Tyvärr den fiffiga utformningen. Alltså, är ingen som under produktutvecklingen tänkt på att alla lockar går åt samma håll oavsett vilket håll man vänder locktången? Håret kan bara hamna i spiralen på ett sätt, det vill säga att man på ena sidan av huvudet får lockar som tvinnar bakåt och på andra sidan lockar som tvinnar framåt. Det känns mer skoldisco än sexy.

Helt enkelt, skitbästa locktången behöver lite mer tänk. Lyckas Remington fixa en lösning på hur man lockar åt fler håll än ett så vill jag ha den tången på direkten. Locktången finns att köpa på bl.a. Eleven för 399 kr.

 

I basically never curl my hair because of two things. One – my hair can’t hold curls however I handle them, cooling pinned up, products as a base/finish.. They just straighten out immediately because I’ve got so much hair. Two – I’VE GOT SO MUCH HAIR. I curl in six or seven layers on each side which both takes a lot of time and creates a strange thick curled look instead of sleek and pretty. Do you have any solutions/methods for hair like mine (or do you just feel the same)? Let me know in the comment section, I’d be happy to hear from you!

Remington Stylist Easy Curl is a cool curling iron, you fasten the tip of the hair strand in the clip where my thumb is, then you twist the hair up which gets into the spiral and gets a perfect curl. I love this method, it’s super simple to get the curls to look the same and also to look nice at the back of my own head. Yay!

What’s the minus? Sadly it’s the smart design. How come no one during the production thought about the fact that all the curls go the same way however you turn the curling iron? The hair can only go into the spiral in one way, which means that one side of the head will get curls twisting backward and one side twisting forward. Doesn’t look very nice.

In other words, the awesome curler needs some more thinking. If Remington creates a solution for how to curl in more than one direction I want that iron right away.

 

Viola, Killer Colours
 1. Sioux writes

  i have very thick hair too and its hard to hold curls without this trick i learned: do a light spritz of hair spray on each section BEFORE you use the curling iron/wand and it really does help.

  Reply

 2. Ellen writes

  Jag hade exakt samma problem, mina lockar höll aldrig! skulle jag nåla upp dom blev som fula och oregelbundna, såg bara tråkigt ut. jag har även testat alla möjliga produkter innan och efter men inget har fått lockarna att hålla. men…sen provade jag en gång UTAN en massa produkter både före och efter man lockat klart och det höll hela dagen, och då menar jag verkligen hela dagen. Så lösningen på mitt problem var att bara skita i alla hårprodukter och körde a´la natural! Samma när jag plattar håret, det vill också krulla till sig lite under dagen då mitt hår har självfall, men körde på samma grej där, inga produkter! och det höll sig spikrakt hela dagen! det var lösningen på mitt problem!

  Reply

 3. my writes

  locka med plattång! håller mycket bättre än med locktång. fråga din frisör hur man gör eller leta upp en tutorial på nätet. och, inte minst, är det fuktigt ute – göm håret i en mössa så klarar sig lockarna.

  Reply

 4. maria writes

  on one side, turn it handle down – on the other side use it up-side down (the handle up)… that should fix the curls so they’re not twisting the same way, but in stead mirroring the other side

  Reply

 5. Ingrid writes

  I have the same problem as you do – my hair dresser says I have something called “glass hair”, which basically means that each strand is so straight, thick and heavily pigmented that you can’t really do anything with it without using tons and tons of products. The tip about using hair spray on each section before using the curling iron has never worked for me, plus I hate how my hair feels with lots of product in it..

  Reply

 6. Lojs writes

  Mitt håller inte heller lockar för fem öre. Har rätt tunna strån så de formas väldigt lätt, men en timme senare är det frekking spikrakt. Har kanske för långt så tyngden vecklar ut skiten.. Äh. Har inte hittat något vettig lösning iaf. Kallt som varmt.

  Reply

 7. julia writes

  Mitt hår är helt hopplöst när det gäller lockar men det funkar om man gör dem med plattång!

  Reply

 8. Anna Sugarprincess writes

  Jag har också massa och tjockt hår, så mitt hår blir också rätt krulligt just för att det är så kort som ditt också. Men vill jag trots allt ha lockar så sprayar jag först med värmeskydd och sen hårspray, sen lockar, sen hårspray igen så håller det i flera dagar typ!

  Reply

 9. Paria writes

  En annan har ju samma problem men tvärtom, det spelar ingen roll i hur många timmar man plattar sitt hår, lite fukt och BAM
  CURLS
  Låt oss byta typ..nu!

  Reply

 10. Lina writes

  Har exakt samma problem fast ändå tvärtom, Mitt hår vill inte vara rakt i längre än en halvtimme och det tar mer än en halvtimme att få det rakt. Ska vi byta hår?

  Reply

 11. Kristin writes

  Skulle det inte funka om du vänder upp och ner på locktången på ena sidan? Alltså handtaget uppåt på ena sidan och nedåt på andra. Eller tänker jag helt galet nu? :O :)

  Reply

 12. Josephine writes

  Samma för mig, men mina lockar håller sååmycket bättresedan jag köpte KMS Hot flex spray, grym!

  Reply

 13. Lina writes

  Har du provat att köra helt utan några produkter i håret? Det funkar superbra på mig, och om man vill ha lite definition så kan man ha i några hårolja (The Body Shop’s dry oil i Satsuma!). Sedan ska du nog skippa att dela upp håret i horisontella sektioner om du nu gör det. Jag brukar dela upp håret i en lodrät bena ner mot nacken, sedan locka bakifrån>fram. Hoppas det hjälper!

  Reply

 14. bella writes

  jag brukar inte köra hela håret, utan bara lite här och där så blir det inte så stort och supermycket lockar, funkar dock bara om man har lite självfall.

  om håret inte vill stanna lockigt eller lockas alls kan bero på att man använder shampoo/balsam/stylingprodukter med silikoner i som lägger sig runt hårstråna och skyddar dem mot yttre påverkan och trassel, men som också hindrar att värmen kommer åt.

  testa att tvätta håret med andra shampoon utan silikoner och att använda saltspray/hårspray

  Reply

 15. Sara writes

  Vänd upp och ner?

  Reply

 16. Lovisa writes

  Skulle gärna ha ditt “problem” med håret haha. Själv har jag typiskt nordiskt hår, dvs extremt tunt och glatt så det går liksom inte att göra någonting alls med det. Men man vill väl alltid ha det man inte har antar jag ;)

  Reply

 17. Mira writes

  Well, I have a lot of hair, which is very frizzy and I use this method:
  http://www.youtube.com/watch?v=yQRooK5L0oE
  There is a better video, but I can’t find it, but you get the idea. I love it, the curls are really nice and spiral, and there’s no heat. My curls last all day, but the next day they’re gone, so you would have to sleep overnight with them, but it’s not uncomfortable.:)

  Reply

 18. Mira writes

  I don’t know if I have posted a comment, if not here it is:
  http://www.youtube.com/watch?v=yQRooK5L0oE
  I just dry my hair completely.

  Reply

 19. Kristina writes

  Du ska testa gamla vått till torrt metoder. Lockarna vågorna håller bättre än med moderna snabba metoder med tänger, hot sticks är då nog bäst.
  Så jag föreslår pin curls, rag curls och fingerwaves, skumm pappiljotter.Halvblött rent hår.Läggningsvätska. Rulla upp och knyt en scarf a la Rosie the Riveter
  Mitt hår är lite grovt, tjockt och lite fall.
  Jag brukar inte lägga så mkt energi på nackhåret för jag vill ändå ha en vintage look, där blir det kanske 6 st pin curls som jag låter bara nå örsnibben, sidorna 3-4 st framhåret 3 st.
  Går omkring med det här så länge som möjligt, sover på det också.

  Reply

 20. Immie writes

  I have straight asian hair that’s quite ‘heavy’ and doesn’t hold a curl. I’ve recently tried the Herstyler wand, it’s amazing! I have the Grande one (thick wand) and it heats up the hair in seconds. The curl feels very fixed afterwards without any product. The cheapest I’ve seen is £30 ish on amazon and ebay

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!