Skönhet

Milani Color Statement Lipstick

Efter att ha sett goda recensioner ploppa upp åt höger och vänster så var jag himla sugen på att testa de nya Color Statement-läppstiften från Milani. Sagt och gjort, här är de sex nyanser jag bestämde mig för! Gjorde snabba swatches nedan så ni får en hum om hur de ser ut på läpparna.

Kan på rak arm säga att hade någon pulat ner detta i en YSL-hylsa och sålt det för tio gånger priset så hade jag inte tyckt att det var förvånande kvalitetsmässigt. De är otroligt krämiga utan att kladda och de känns faktiskt återfuktande på läpparna vilket ju enligt mig ca aldrig händer. Formulan är lätt och väldit färgstark på samma gång, vilket är en kvalitet jag ofta tycker tillhör “lyxmärkena”. De doftar alldeles våldsamt av syntetiskt melongodis däremot, så är man inte förtjust i det får man vänta lite innan man lägger en halv hyra på att beställa hem hela linjen (vilket annars hade varit helt befogat). Testa ett och se om du kan ursäkta doften, sen kör du. (hej uppviglare!)

Stiften kostar $5.49 (ca 36 SEK) styck  på Cherry Culture.

 

After seeing good reviews here and there I had to try the new Milani Color Statement Lipsticks. Said and done, here are the six shades that I went for! I did a quick swatch below so that you can see how they look on the lips.

I can straight away tell you that if someone mashed this into an YSL tube and sold it for ten times the price I wouldn’t see any problems quality wise. They’re super creamy without being goopy and they actually feel moisturizing on the lips which rarely happens in my opinion. The formula is lightweight but packed with colour which is a quality that I often find more in the “luxury brands”. They’re heavily scented with synthetic melon candy though, so if you don’t like that I advise you to take it easy before you splurge half a rent on ordering the whole line (which otherwise would have been totally right). Try one and see if you can get by the scent, then go wild. (totally Jesusing you up right now!).

The lipsticks are $5.49 a piece at Cherry Culture.

 

 

01 Sweet Nectar – Super bright orange cream, nearly leaning yellow!

12 Flamingo Pose – A bit darker but still as saturated as your regular coral pink. Lovely.

14 Rose Hip – Creamy cool pink, not chalky as many bright pinks are.

17 Plumrose – An unusual colour, right inbetween plum, red, pink and.. brown? I don’t even know. GORGEOUS!

20 Uptown Mauve – Plummy purple. The sheerest of these but as you can see – not even close to a problem.

26 Nude Créme – The perfect peachy nude on me that doesn’t blank me out!! Will look more pinky on darker skin.

Viola, Killer Colours
 1. Sanna writes

  Oh my! Vill ha alla! Underbara färger!

  Reply

 2. Maria writes

  Plumrose and Nude Creme are really beautiful on your lips!

  Reply

 3. Ryu Dilong writes

  My goodness..liptown mauve looks amazing!

  Reply

 4. Julia writes

  OMG jag vet inte om jag skall säga fan ta dig eller tack för tipset? Dina swatchbilder får mig att vilja handla alla och bara hålla för näsan eftersom jag hatar melondoft. Nåväl, let the shopping begin

  Reply

 5. Jana writes

  I need plumrose!<3

  Reply

 6. Pearl Squirrel writes

  I especially love sweet nectar and plumrose. I haven’t seen an orange look so juicy and fresh, most i come across are more dull or matte.

  Reply

 7. Daniela writes

  #12 and #17 are so pretty!

  Reply

 8. bella writes

  najs najs! milani verkar ha riktigt schyssta grejer!

  Reply

 9. Jen writes

  Wow, these are absolutely stunning! I’d wear all of them. And nice to hear the formula is top-notch too! :)

  Reply

 10. Icequeen81 writes

  love the plum rose and also uptown mauwe I was wainting to see the plums, hope to se the browns too soon

  Reply

 11. melisa writes

  can you tell me how many hours last? thanks!!!

  Reply

 12. Emma writes

  Hej!
  Jag prövade att använda mandelolja som sminkborttaggning efter ditt råd men fick verkligen inte bort mascaran! Gnuggade och gnuggade! Hur gör du? Och den var inte vattenfast…
  Mvh Emma

  Reply

 13. Josiane writes

  How does rose hip compare to centrifushia?
  It looks close, but lighter to me, am I right?
  I love them all, especially uptown mauve, nude creme and rose hip

  Reply

 14. Nelly writes

  Hej igen!

  Fick inte svar på mina fråga i kommentarsfältet ihop med din senaste Q/A (du kan ju ha missat att läsa den eller så var den kanske inte värd ett svar) så jag undrar fortfarande om du använder samma produkter idag som du gör här:
  http://rodeo.net/killercolours/2011/10/31/my-face-routine/

  Nämnde ju mina tråkiga torr-hy-problem så jag är mycket sugen på att ta hem och prova de där produkterna men det kan ju vara så att du hittat något ännu bättre som du vill dela med dig av, eller vad annat helst det kan vara med dem som är värt att nämna?

  Tack :)

  Reply

 15. A writes

  Är detta märke vegan? Jag läste att det finns fiskögon i läppstift och har inte vågat röra mina dior/mac/etc sen dess… så nu måste jag shoppa upp mig på fiskfria!

  Reply

 16. Tova writes

  Jag har den i #14 Rose Hip och jag älskar den! Måste skaffa #01 och #12 också.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!