Skönhet

YouTube tip: Colour theory in makeup

I rarely find videos on colour theory that feel fresh, but this one is SUPER interesting! How to match your eyeshadow to your eye colour and blush + lipstick to your skintone. You’ll learn a lot (or get a different point of view) even if you know a lot already!

 

Viola, Killer Colours
 1. Karolina writes

  Wow! He is amazing! I really think this helps. I have brown-green eyes and never know what eyeshadow to use. Im going to try this out.
  Thank you for sharing this video lovely! :)
  xox

  Reply

 2. Kate writes

  Thanks for the video, it was interesting to watch.. Glad I was doing it somewhat right :D

  Reply

 3. Jana writes

  Wow awesome! Thanks for sharing :D

  Reply

 4. Kristin F writes

  Den där var ju jättebra! Tack för att du delade den!

  Reply

 5. Katarina writes

  Behövde se delen om rouge känner jag. Tycker alltid att det är svårt att veta vilken nyans jag ska ha. Aldrig mer rouge med brunt i! :)

  Reply

 6. Johanna (Jolimas sminkblogg) writes

  Ska bli spännande att kolla på, tack!

  Reply

 7. Pixi writes

  Hmm, watched video carefully, but still have some questions. My skin is very fair with blue undertone. If I use bronzed eye shadows it should make my blue eyes ”pop”, but it doesnt complement my skin tone. As well as with warmer shades of lipsticks, its just doesnt work with fair skin and blue undertone.
  So, Im lost.. Viola, can you help me with my biggest problem? How should I choose the eye shadow colours and lipsticks as well for fair skin with blue undertone and clear blue eyes so that matches? Thank you so much in advance! :)

  Reply

 8. Kristiana writes

  So awesome when you post these videos, as I never seem to find them myself :)

  Reply

 9. Jana writes

  Thank you so much for sharing!
  Very interesting! <3

  Reply

 10. Irma writes

  Intressant video, indeed. Men den lämnade även mig med ett par frågetecken. Vilken ögonfärg kan använda de grå tonerna eftersom rosa/aprikos ligger mittemot i färghjulet? Och precis som “Pixi” skriver så passar varma läppstiftstoner inte till min ljusa och kalla hy. Hur tänker man här?

  Tack för en grym blogg! :-)

  Reply

 11. Lol writes

  ahhhhh! Thank you so much for this! He answered all of my questions!

  Reply

 12. Lulillan writes

  Jag som så lätt fastnar för rouge som är brunrosa, ska tänka om där tror jag!

  På mig ser varma rosa läppstift/glans lite konstigt ut, jag trivs mer med neutrala el lite mer kalla toner. Nyx Real nude är en perfekt ton t ex. Men det är mer för att det ser naturligt ut och kanske inte ger så mycket “liv” till ansiktet direkt. Jag har normalt nästan ingen färg alls på mina läppar så det blir konstigt med för mycket färg på mig. Passar inte!

  Att röd/lila ögonskuggor funkar till gröna ögon har jag uppfattat tidigare, och även varma bruna nyanser. Det är också det jag trivs bäst med.

  Reply

 13. bella writes

  nice, men lite confusing :) först pratar han om att ögon som drar mot gult/varma ska använda kalla toner, men sen kör han ju hej vilt på färger som bara ligger motsatt i färghjulet so I don’t get it…

  Och det där med att lila toner ska ta fram det gröna i ögon funkar då iaf inte på mig tyvärr, mina ögon blir grå och syns knappt när jag kör på lila färger… däremot bronsiga färger funkar finfint!

  Reply

 14. Tove writes

  Håller med om att det inte stämmer till hundra procent, jag tycker definitivt att grön ögonskugga plockar fram och förstärker det lilla gröna som finns i mina ögon. Kanske inte om det är riktigt neongröna färger dock för då dominerar de mer över ögonfärgen. En sak som stämmer är att jag märkt att turkos ögonskugga får mina ögon att se väldigt trist smutsbrungula ut, alltså raka motpolen i färghjulet. (Jag har “blå” ögon som inte är klarblå utan mer färglöst blågrågrönaktiga med mycket gult i mitten som får dem att dra lite åt hazel-hållet.) Han nämnde inte grå ögon, grått finns ju inte med i färghjulet, men om man betraktar det som en sorts blå som drar lite åt violett (där han ju slängt in grått i sitt hjul) så borde det gå att förstärka med rosa/aprikos ögonskugga.

  Reply

 15. Amy writes

  What a great video!I feel like I have a better idea of what to look for now, rather than choosing semi-randomly.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Killer Colours

Contact me:
killercolours@gmail.com

Blog info:
Glossy claws, purrty lips, serious eyebrows and a passion for critical thinking. Beauty blogger from Gothenburg, Sweden.

My name is Viola Holmgren and I've been representing Swedish beauty bloggerism (yes. we're a cult) since 2008. I focus on cruelty free beauty and I love the feeling of finding cool products that have gone under the radar.

Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you, and that's where my job as a blogger comes in handy. Use my experience as a guide or an inspiration towards finding your own way.

And just to clarify, all reviews and opinions are my own, there is no evil baby demon on my left shoulder who is bribing, forcing or possessing me to write. Reviews are best written in honesty!