Intervju, Mode, Podd, Samarbeten

Leva life: Ann-Sofie Back

annsofieback1”Jag har alltid tyckt att hundar är jättetöntiga. De är så glada och snälla, och de tycker så mycket om en. De har liksom ingen skam i kroppen. Ingen stolthet. Jag har trott att jag har haft problem med det, men det är ju just det – den inre tönten – som jag bejakar med Beverly nu.”

Det var när modeillustratören Liselotte Watkins hund tog hand om henne på en födelsedagsfest som Ann-Sofie Back kapitulerade inför människans bästa vän. Idag följer bostonterriern Beverly med henne överallt. I säsongavslutningen av Sonys och Rodeos intervjupodcast Leva life berättar Sveriges främsta modeskapare om beslutet att sluta använda skinn i sina kollektioner, om planerna på att göra kläder till hundar, och om traumat när hon blev utesluten ur smådjursklubben för att ha tävlat med sitt gravida marsvin på en djurutställning.

Bonusmaterial – en hälsning från Ann-Sofie Back och Beverly:
”Man får inga allergiska reaktioner av att gå förbi en hund. Du måste gnugga hunden i ansiktet för att något ska hända. Varför får man då inte ha med hunden på restaurang, på apotek, på systemet, på kafé, på restaurang, på museum eller i mataffären? Vad kan liksom hända?

I mataffären, tror dom att hunden ska smutsa ner maten? Tror dom att den skall glufsa i sig maten? Vad är det för hemskheter som kan inträffa? Det är mycket större risk att en kladdig unge dreglar ner frallorna. Och på apoteket, tror dom att allergikerna ska falla döda ned? Att folk ska börja råna apoteket med sin pitbull? VAD??? Och på museum, kommer hunden äta upp konsten? Bajsa på golvet? Har man en hund som skiter inomhus så tar man för fan inte med sig den på museum!!!”

annsofieback_2Foto: Märta Thisner

Rodeo
Promotion

Intervju, Musik, Podd, Samarbeten

Leva life: Little Jinder

Levalife_Jinder_1”Tänk om det fanns en Dumbledore i ens liv, på riktigt. En vis, snäll gammal man – det finns inga såna. Jag har aldrig haft någon göttig rektor. Det kanske handlar om att jag har en dålig relation till min pappa, och så skaffar jag manliga förebilder i Harry Potter.”

Popstjärnan och Rodeofavoriten Little Jinder gick på mellanstadiet när den första boken om Harry Potter kom ut. Hon fick den i julklapp och var inte alls beredd på den värld som skulle öppnas när hon började läsa – och på hur intensivt hon skulle vilja fly verkligheten och stanna kvar i böckerna. I det nionde avsnittet av Sonys och Rodeos intervjuserie Leva life berättar hon om hur det var att växa upp parallellt med världens mest populära coming of age-berättelse, hur hon grät när hon insåg att hon aldrig skulle få plugga magi på Hogwarts och hur hon fortfarande kan gå in i riktiga Harry Potter-pundar-perioder.

Bonusmaterial från Josefine: ”Här e en lista, INTE RANGORDNAD, på 11 karaktärer jag av olika anledningar kan tänka mig att ligga med i Harry Potter!”
• Sirius Black (future ex husband-känsla, vart kär i honom sen 1999)
• Charlie Weasly!! (HUR HET??? Dragon Hunter!! Ahhhhhh dör)
• Bellatrix Lestrange (så jävla snygg)
• Tom Riddle (unga versionen i Half Blood Prince, så sexig och mörk och mystisk, han är precis tillräckligt manipulativ, aka världens ondaste trollkarl, för att ta reda på vad man vill ha utan att behöva fråga utan bara leverera)
• Mr Filch (fatta SM-moden, han e helt klart den som kan få en att komma på sätt man ALDRIG trodde man kunde innan)
• Gangbang med ett gäng Gringottsgoblins under Imperioförbannelsen vore sjukt
• Ta Weasly-tillverkad LSD och ligga med tvillingarna tror jag också e värt att prova (twinniiiing)
• Luna Lovegood (jag tror hon har en väldigt svävande liggstil, som att ligga med ett moln)
• Telefonsex med Olivander!!! Helt knarrig sjuk gubbröst men jag tror verkligen han besitter talets gåva!
• Proffessor Moody (här kan man ägna sig åt riktigt sjukt maktutövande!!! eller bli fett ägd?? jag vet inte, känns som en kul KAMP i ”BINGEN” iaf!!)
• Pansy Parkinson (för att det vore roligt att sno Malfoys brud)

Senare tillägg: NEEEEEEEEJ!!!! JAG GLÖMDE EN KENTAUR!!! FIRENZE!!!! JAG VILL HA SEX MED HONOM I HANS FÖRTROLLADE SKOGSKLASSRUM!!!!!! MEST ROMANTIC EVEEEEER!!!
Levalife_Jinder_2Foto: Märta Thisner.

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 28 april.

Rodeo

Musik, Podd, Samarbeten

Leva life: Martin Mutumba

martinmutumba_2”Det var den sjukaste känslan någonsin. Det är fortfarande samma känsla när jag freestylar framför folk. När jag är bland hiphoppare och de tänker att ’Det där är fotbollsspelaren Martin’ och jag sen börjar freestyla och de tänker att ’Ey, det där är sjukt!’”

Fotbollsspelaren Martin Mutumba, idag med färskt kontrakt med iranska klubben Rah Ahan Sorinet, är mest känd för två saker: att ha tatuerat in ”AIK GULD 2LAX9” dagen innan guldet faktiskt var säkrat, och att ha kommit tillbaka till elitfotbollen efter svackan när han som ungt framtidshopp bröt benet och riskerade hela sin framtida karriär. Under månaderna då han inte kunde spela fotboll tog han fram pennan och blocket och vände sig till sin andra passion: musiken. I det åttonde avsnittet av Sonys och Rodeos intervjupodcast Leva life berättar han för Jenny Seth om barndomen där han rappade i pyjamas på kvällarna, om sitt alias M9 och drivkraften att alltid vara bäst – både på plan och i musikstudion – och om när han erbjöd Håkan Hellström 400 lax för att spela en låt på hans bröllop.

 

Fem låtar Martin Mutumba laddar upp med innan match:

La Mano de Dios – Rodrigo

Los Fabulosos Cadillacs – Matador

Bomfunk MC’s – Freestyler

Ludwig Bell – Hela Sverige skrattar

Håkan Hellström – Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

 

martinmutumba_3

PS. Här kan du läsa en intervju med Martin Mutumba och rapkollegan Malcolm B, som började rappa efter att ha lyssnat på Martins alias M9.

Foto: Märta Thisner.

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 15 april, då popstjärnan Little Jinder berättar allt om sin passion för Harry Potter.

Rodeo

Intervju, Podd, Samarbeten

Leva life: Emma Elwin

Levalife_Emma”Det är sån total lycka. Jag kan få såna adrenalin- och endorfinkickar att jag glömmer bort vågen. När jag har tagit den blir det som en blackout. För mig ger surfingen en otrolig frihetskänsla, som att meditera.”

När Emma Elwins blogg blev riktigt stor började hon själv känna sig vilse i hela modevärlden. Istället för att gå loss på hela blogg-tjej-grejen – dyra designerväskor, dagens outfitbilder med de senaste plaggen – drog hon sig mer och mer åt ett annat håll. Idag har hennes digitala hem flyttat till Make it last, Rodeos systersajt för hållbart mode och skönhet, och hon lägger allt mer tid och pengar på sin nyvunna passion: surfingen. I det sjunde avsnittet av Sonys och Rodeos podcast Leva life berättar hon för Jenny Seth om drömmen att få starta varje morgon med att ge sig ut på vågorna, om en signaturbräda smyckad av glitter och blod, och om känslan att kontrollera något som inte borde gå att kontrollera.

Bonusmaterial – Emma Elwins bästa surfspots:
– Det är lite av en oskriven regel att inte avslöja sina secret surfspots. Men okej: kallvattensurf på Torö utanför Stockholm. Våren spenderas i Biarritz med en baguette under armen. Och för sol, värme och kokosnötter åker jag helst till Itacaré i Brasilien på vintern.

Levalife_Emma_3Levalife_Emma_2Levalife_Emma_1Surfing i Galicien och Costa Rica, och den fula skadan från Torös kalla vatten.

Foto: Märta Thisner. Surfbilder: Privata.

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 1 april, då fotbollsspelaren Martin Mutumba lägger ut texten om sin andra passion: rappen.

Rodeo

Intervju, Podd, Samarbeten

Leva life: Jonas Lundqvist

Levalife_Jonas_2”Jag har ett stort tävlingssinne och ganska dåliga nerver. Den kombinationen gjorde att det blev enorma kickar och enorma bakslag. Jag vande mig vid att ha det i mitt liv.”

När Jonas Lundqvist gav upp drömmen om att bli bäst i världen på tennis var han 13 år, men hans önskan om att tillhöra en klubb levde vidare. Decenniet därefter fylldes det behovet av att spela trummor i Bad Cash Quartet och racketen lades på hyllan – tills den gamla moderklubben ringde och frågade om han ville bli tennistränare. I det sjätte avsnittet av Sonys och Rodeos podcast berättar han för Jenny Seth om sin egenstartade tennisklubb, om drömmarna om att ställa upp tio nät i förorten för att bredda sporten och om den mest underbara kvällen i hans liv – den när han fick träffa sin idol.

Bonusmaterial – bildkavalkad från Jonas Lundqvists tennisklubb TK Örnen:
Levalife_Jonas_collageSelfie med idolen John McEnroe / På tennisresa i Spanien med egna klubben TK Örnen / Träning med Bad Cash Quartet-kollegan Adam Bolméus / Hela TK Örnen på julfest / Laguppställning med klubben

PS. Här kan du lyssna på Jonas sprillans nya singel Vissa nätter!

Foto: Märta Thisner. Kollagebilder: Privata.

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 18 mars, då stylisten, bloggaren och Make it last-grundaren Emma Elwin berättar om sin passion surfing.

Rodeo

Intervju, Kultur, Podd, Samarbeten

Leva life: Alexandra Dahlström

alexandra__mg_1190”Man måste inte tycka om Ryssland, men man får. Det är en möjlighet. Man behöver inte bara vara rädd för ubåtar, alkoholism, betonghus och pälsmössor.”

När regissören och skådespelerskan Alexandra Dahlström var liten trodde hon att hon och hennes mamma hade ett eget språk. När de ville prata hemlisar på tunnelbanan bytte de svenskan mot ryskan och skyddades helt av de slaviska melodierna. Därför blev förvåningen stor när hon som femåring besökte Ryssland för första gången och det hemliga språket talades överallt. I det femte avsnittet av Sonys och Rodeos podcast Leva life berättar hon för Jenny Seth om när hennes föräldrar träffades i det forna Sovjet, om den politiska hopplösheten hon ser hos många ryssar och om hur både hennes språk och hennes yrkesliv har påverkats av att vara andra generationens invandrare.

Bonusmaterial – här är Alexandras fem ryska favoritfilmer:

Obiknovennoe Chudo (Ett vanligt under) av Mark Zacharov från 1978 – ”En björn har förvandlats till människa mot sin vilja av en uttråkad trollkarl. Allt han vill är att bli björn igen, men han kan bara bli det på ett villkor; genom en kyss från någon han älskar. Därför är han dömd att förlora sin kärlek om inte hans förbannelse upphävs. Det här är magisk realism i den kaukasiska öknen, en modern Törnrosasaga med världens bästa soundtrack. Ett vanligt under var min favoritfilm när jag var liten eftersom den har allt: storslagen teaterscenografi, snöstormar, ung kärlek och starkt symbolspråk från sent sjuttiotal.”

Ironia Sudbi (Ödets ironi) av Eldar Ryazanov från 1975 – ”Nyårsnatten 1975. Fem vänner börjar kvällen enligt tradition genom att basta tillsammans. Två av dem får i sig alldeles för mycket vodka. Zhenya är nyförlovad och Sasha ska flyga till St Petersburg för att träffa sin flickvän. Fylla och allmän förvirring gör att det istället blir Zhenya som hamnar på flyget och när han vaknar i St Petersburg tror han att han är i Moskva. Utan att misstänka något tar han en taxi hem, och gatan, byggnaden, nyckeln och låset är alla av samma grå, sovjetiska standard, allting är likadant. Zhenya tar sig in i lägenheten utan svårigheter, däckar påklädd tvärs över sängen och somnar djupt. När han vaknar blir lägenhetens egentliga ägare Nadya irriterad och försöker slänga ut honom innan hennes fästman kommer hem. Men ödet vill något annat. Romcom som visas på rysk tv VARJE nyårskväll sedan den kom.”

Nostalghia av Andrey Tarkovskij från 1983 – ”Min absoluta ryska favoritskådespelare åker till mitt absoluta favoritland Italien och blir vän med en svensk ikon, Erland Josephson. Överväldigande vackert foto och meditativt berättande, att se den här filmen känns som att stå i en skog när ett duggregn faller.”

• Chelovek Amfibia (Människoamfibien) av Gennadij Kazanskij från 1962 – ”Ihtiander är ett lyckat resultat av en komplicerad forskning. Han har både gälar och lungor och delar sin tid mellan hav och land. En dag räddar han en tjej som håller på att drunkna och de blir kära. Men en elak handelsman som vill gifta sig med henne gör allt för att förhindra deras kärlek. Glittrande, sagolikt undervattensfoto från tidigt sextiotal.”

Kavkaskaya Plennitsa (Den kaukasiska kidnappningen) av Leonid Gaidai från 1967 – ”Det här är en del av en serie komedier om Shurik som blir indragen i ett kidnappningsdrama av en ung komsolska. Shurik blir manipulerad av ett gäng komiska skurkar och träffar sitt livs kärlek. Sol, slapstick och action!”
alexandra__mg_1084

Foto: Märta Thisner

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 4 mars.

Rodeo

Intervju, Musik, Podd, Samarbeten

Leva life: Lilla Namo

Levalife_Namo_2”Det hade inte blivit något Lilla Namo om jag inte hade gått på KTH.”

Under de senaste fem åren har Namo Marouf, mer känd som rapparen Lilla Namo, varvat musiken med studierna på KTH i Stockholm. Nu är hon färdig stadsplanerare, men använder fortfarande allt det hon har lärt sig under utbildningen som en drivkraft när hon skriver låtar. I det fjärde avsnittet av Sonys och Rodeos podcast Leva life pratar hon och Jenny Seth om rosa höghus, om att riva och bevara, om att förändra samhället genom att planera staden utifrån människorna som faktiskt bor i den, och om drömmen att gå i E-Types fotspår.

Bonusmaterial – här är Lilla Namos fem favoritstäder i världen:
• Slemani, Kurdistan – ”Tryggheten av att vara omringad av berg är ganska obeskrivlig.”
• Stockholm, Sverige – ”Borta bra men hemma bäst.”
• Paris, Frankrike – ”Jag älskar att bara gå runt på gatorna i Paris och hitta nya ställen och titta på fin arkitektur och gatukonst.”
London, Storbritannien – ”Jag har bott i London och besökte staden ofta som barn. Folket här är underbara.”
• Min femte favoritstad har jag nog inte besökt ännu…
Levalife_1 Foto: Märta Thisner

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 18 februari.

Rodeo

Intervju, Kultur, Podd, Samarbeten

Leva life: Anna Tascha Larsson

LevaLife_ATL_1”Jag behöver inte Wikipediastatistik, jag behöver lära känna de här personerna. Då förstår jag vilka extrema karaktärer det är som söker sig till sporten. Det är mycket mysiga galningar inom fotbollen.”

När Anna Tascha Larsson skapar sina smycken inspireras hon ofta av tunga saker: religion, alkemi, demoner och det eviga universum. Därför är det skönt att ibland bara vara jävligt förbannad över att ens älskade Arsenal har förlorat en match. I det tredje avsnittet av Sonys och Rodeos podd Leva life pratar hon med Jenny Seth både om den vindlande vägen (från Karlstad till Konstfack via Indien och Island) fram till egna smyckesmärket och om sin stora kärlek till fotboll: om vikten av att hitta sin egen ingång till sporten, om syskonkärlek och om att plötsligt tjäna mer pengar på sin passion än på sitt yrke.

PS. Utställningen Anna Tascha Larsson pratar om i slutet av podden är skjuten på framtiden eftersom det dök upp en spännande, fotbollsrelaterad en-gång-i-livet-chans som hon inte kunde tacka nej till – läs mer om det i en intervju här på Rodeo inom kort!

LevaLife_ATL_3LevaLife_ATL_smycken

Två av Anna Tascha Larssons fotbollssmycken: Arsenalhalsbandet med texten COYG – Come on you Gunners – och hyllningen till AIK-spelaren Martin Mutumbas tatuering som han gjorde strax innan de vann Allsvenskan 2009.
Foto: Märta Thisner. Smyckesfoto: Privat.

 

Bonusmaterial: Anna Tascha Larssons fem bästa fotbollsspelarkonton på Instagram:

• Tomas Brolin – ”Våran gosegubbe Tomas Brolin bjuder på ett konstant flöde av fullständigt mys och tillfredsställelse. Medan andra hänger sig åt meditation och mindfulness så scrollar jag genom hans konto och bara bäddar in mig i Dubaistränder, charkbrickor, hundvalpar, blomsterkransar, Dr Alban, gamla fotbollsminnen och frugan. #selfiepinne #jagälskarlupiner. Brolin har världens bästa liv och det unnar jag honom.”

• Mario Balotelli – ”Mario Balotelli inledde sin Instagramkarriär med en video där han stryker en t-shirt med ena handen medan han dansar till lite 6y musik och läser Zlatans självbiografi som han håller i andra handen. Tyvärr har han inte nått samma höjder sen dess eftersom det är omöjligt, men det mesta som kommer ur super-Mario brukar ha något slags nyhetsvärde.”

• Emmanuel Frimpong – Det var inte vad vi hoppades i Arsenal under de tolv åren han spelade där, men Emmanuel Frimpong blev betydligt mer känd för sitt trollande på internet än för sina prestationer på planen. Välkommen in i en oas av gränslöshet. Jag var tvungen att avfölja Frimpong på Twitter eftersom jag inte kunde hantera mer Dench-spam men på Instagram är det uthärdligt och som bäst extremt underhållande. Fullständigt respektlöst men alltid med humor rackar han ner på andra eller egna lag och spelare. Det är så oerhört mycket dumt som kommer ur honom, men också omöjligt att titta bort.

• Nicklas Bentner – Det är lite lättare att fullt ut njuta utav dansken Nicklas Bendtner när han inte längre tillhör laget jag hejar på. Liksom Lord Bendtner själv skiftar kontot oerhört mycket i karaktär från dag till dag. Ena dagen är han någon slags Amish-hipster, nästa dag har någon blogg kallat honom fet och han lägger genast upp en alltför avklädd bild där han med all kraft spänner fram en och annan magruta i spegeln. Selfien med Snoop är hans bästa Instagrampost hittills. ’So what we get drunk #so what we smoke weed #we are just having fun #thats how its supposed to be #living young and wild and free! Big snoop doog’. Inte exakt vad man vill att en underpresterande överbetald Arsenalspelare i dålig form ska skriva på internet. Kom ihåg att jag varnade för dom avklädda bilderna.”

• Theo Walcott – ”Theo Walcott kvalar in på listan enbart genom att ha ett Instagramkonto. Min absoluta favoritspelare, får jag se en millimeter av hans privatliv är jag nöjd i månader. Enda gången jag skulle få för mig att tjuta rakt ut av lycka över en icebucket challenge är när Theo är offret, och jag grät en berörd tår när Theo och Alexander Skarsgård gjorde ”roliga ansikten” i en selfie ihop. Kan egentligen inte rekommendera detta konto om inte Walcottkärleken redan finns där inser jag nu.”

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 28 januari, då rapstjärnan Lilla Namo berättar om sin passion för stadsplanering.

Rodeo

Kultur, Mode

Leva life: Carin Wester

CarinWester2”Det var en extremt lång kö, och när de femtio klänningarna vi hade var slut och jag var tvungen att berätta för nästa tjej på tur att det inte fanns några fler blev hon så ledsen, så ledsen, så ledsen. Vi trodde aldrig att den blommiga klänningen skulle bli en så stor succé.”

När designern Carin Wester skulle sätta ihop sin jubileumskollektion för att fira det egna märkets tio år långa resa hämtade hon inspiration i det gröna. Det är ingen slump – blommorna finns som en röd tråd genom hela hennes karriär. I det andra avsnittet av Leva life pratar hon och Jenny Seth om romantik, spretiga buketter och den väldigt ombloggade, blommiga klänningen från vårkollektionen 2008.

Bonusmaterial – här är Carins fem finaste blommor:
• Anemoner, älskar dessa blommor och särskilt i blått. Extremt kortlivade tyvärr om man inte byter vatten varje dag.
• Tistlar, tycker om denna blomma eftersom den är så fint ofixad. Jag brukar också plocka bort de gröna bladen och torka blommorna för att sedan hänga dem i mina fönster.
• Ranunkel, denna runda fina lilla boll som är som vackrast när stjälkarna är riktigt långa så att den får hänga ner naturligt böjd och vrida sig kors och tvärs.
• Astrantia, med små blommor som passar bra i en stor bukett. Gör sig också bra att torka.
• Pioner, tidlösa och klassiska blommor som alltid är vackra att ge bort.

CarinWester

carinwester_visning_4Och här är hennes favoritplagg med blomstertema i de egna kollektionerna:
• S/S 2009, Le Jardin d’Emmanuelle – där visningen avslutas med en parad av blomsterklänningar. Ärmarna på flera av plaggen var också inspirerade av blommor, och finalklänningen var en sidenklänning i lila med stora rynkade blomsterärmar
• S/S 2012, Window at Tanger – öppningslooken, en blå blus med öppen rygg med matchade byxor och keps med släp i ett handmålat blomstermönster
• S/S 2008, Purple of Mogador – en puffärmsklänning med ett blomsterprint i starka färger
• S/S 2007, L’Arlésienne, – en herrskjorta med ståkrage i småblommigt rosmönster
• S/S 2004 – den första kollektionen som visades på Rookies, där jag handtryckte ett mönster av blyertsblommor

carinwester_terass_1 Terassen som Carin Wester nyligen har flyttat ifrån. Nu planerar hon för hur hon ska kunna förvandla en liten balkong till ett grönt rum.

Foto: Märta Thisner. Kollektions- och terassbilder: Privata.

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer den 14 januari, då smyckesdesignern Anna Tascha Larsson berättar om hur hennes intresse för fotboll tar allt större del av hennes liv.

Rodeo

Kultur

Leva life: Ison Glasgow

ison__mg_6536_web

”Jag tror min superkraft skulle vara att jag är en överlevare. Du kan sätta mig på vilken plats som helst på den här jorden och jag kommer att överleva, jag kommer att göra det bästa av situationen.”

Ison Glasgow, ena halvan av rapduon Ison & Fille, vänder sig till seriernas värld så fort han får chansen. Bland superhjältar och skurkar har han hittat kraften att ta sig igenom tuffa saker ända sedan han var en liten unge i Queens, New York. I det första avsnittet av Sonys och Rodeos podcast Leva life får du höra honom berätta mer om sin absolut största passion – det som nästan är snäppet större än musiken.

Bonusmaterial – här är Isons fem favoritskurkar från serietidningarnas värld:
1. Lex Luthor. Ärkefiende till Stålmannen. ”Vill ta över världen och ser sig själv som människans peak av utveckling. Respekterar bara makt och styrka och tycker inte världen behöver några superhjältar. Om möjligheten fanns skulle han säkert avrätta dom alla med ett leende på läpparna. Han menar väl, men det slutar aldrig så.”

2. Thanos. Ärkefiende till alla. ”Vill ta kål på allt liv i universum så att han en dag ska bli återförenad med döden som han älskar. Är väldigt missförstådd och lider av superstorhetsvannsinne, men har samtidigt ett intressant sätt att se på hur allt funkar och på hur han kan förstöra det.”

3. Kingpin. Ärkefiende till Daredevil. ”Gangster som tog sig upp till toppen från ingenstans. Har ett finger med i nästan allt som händer och är nog det bästa exemplet på att bara dom starka överlever.”

4. Jokern. Ärkefiende till Batman. ”Totalt sinnesjuk och gör saker på ren impuls. Planerar sällan men tar ändå konsekvenserna för det som händer. Har inget filter och inga spärrar – många skulle säkert vilja leva så.”

5. Doctor Doom. Ärkefiende till Fantastic 4. ”Supersmart. Vill ta över världen, misslyckas oftast – men ger inte upp även om oddsen är emot honom.”

ison3Isonmamma1Ison hade med sig sina favoritserietidningar överallt som liten. Här är han och hans mamma på Dalarö, där de mötte många svenska traditioner för första gången.

Foto: Märta Thisner. Barndomsfoto: Privat

Leva life är en intervjuserie av Sony och Rodeo som gräver i våra favoritpersoners mindre kända intressen. Nästa avsnitt kommer på nyårsafton, då designern Carin Wester berättar om sitt djupa intresse för blommor.

Rodeo
Leva life
Leva life
En intervjuserie från Sony och Rodeo där Jenny Seth bjuder in kreativa favoritpersoner som får berätta om sina lite mer okända intressen, oväntade specialkunskaper och hur de helst av allt spenderar sin tid.


Leva life finns på Itunes och i diverse Android-spelare på Google Play.