Laga skor för halva lönen, check.

laga-skor

Dekorationsspikarna ramlar ur de nyaste från Acne och skinnet tål inte en enda törn. Men eftersom de äldsta (från samma ställe) är av överjordisk kvalitet så håller jag käften. Men sulorna på de låga med resår i sidorna från Rodebjer lossnar alldeles för lätt också. Lite höjda röster om varierande kvalitet på dyra svenska skor skulle inte kännas helt ogrundat. Håller ni med? Vilka är bra och vilka är dåliga av höstens alla till synes fantastiska skor?

Lisa
 1. Ulrika writes

  Hope har tidigare vart värdelösa. Köpte ett par kängor förra vintern som höll i ungefär en vecka (efter extrasulning och i torrt väder dessutom). Har faktiskt slagit till på ett par nya i år ändå. Hoppas de har skärpt sig.

 2. manny-ken writes

  De flesta svenska märken använder sig av samma producent…

 3. F writes

  Nej! Ta bort den där bilden! De gamla Acne skorna är de jag ständigt letar efter i varje liten loppisvrå och tradera auktion. Avundsjukan sipprar genom varje por.
  Och jag vet, det kommer en liknande SS10 men det är inte samma sak.

  Sen tror jag att alla svenska designskor är av lika taskig kvalitet som låt säga Din Sko. De görs ju ofta i liknande fabriker. Om man vill att det ska hålla ska man nog kolla på klassikerna.
  När jag först såg de nya Acne kängorna så förstod jag att det kommer nog sluta illa för de där spikarna, det är ju något som man använder för att spänna skinnet runt lästen när man håller på att göra ett par skor. Det ska ju inte hålla för evigt. Men fina är de! Och kul att gå till en skomakare och be honom/henne att sätta i nya spikar!

 4. Anna writes

  Kvalitén på alla min Acne skor har varit urusel. Det gör ju lite ont när man betalar såpass mycket för dem och skinnet går sönder och sulorna faller av, igen och igen. Jag orkar inte ens gå tillbaka fler ggr.

 5. Emma writes

  FASR tycker jag håller måttet ändå, och även Acne för ett par år sedan. Men vad hände, har samma problem med spikarna och det gör verkligen ont i hjärtat att se dem falla isär sådär.. Men YSL tycker jag ändå har den taskigasate kvalitén av alla. 7000 spänn för vad?!?!

 6. Hotspot writes

  De gamla Acne-favoriterna är verkligen av en helt sjukt god kvalitet. Jag skulle gissa att jag gått jorden runt minst 3 varv med dem vid det här laget och det syns inte det minsta. Just Acne har jag faktiskt inte haft kvalitetsproblem med när det kommer till skor (vad jag minns) men jag håller med att det är på tiden att lyfta fram agendan “bristande kvalitet hos de allt dyrare svenska varumärkena”.

 7. Anna Krimskrams writes

  Håller med om att nyförälskelsen i svenska varumärken snart borde vara över. Jag betalar gärna bra för design OCH kvalité, inte bara för design.

 8. Gonza writes

  Whyred är klart bäst, sköna, höga och framförallt så håller de. Även under den slaskigaste, smutsigaste årstiden.

 9. Ellen writes

  Acne har skitkvalitete. Har ägt tre par skor där ifrån, samtliga har gått sönder! Klädarna går också sönder. Fucking skandalöst! Men dum är jag som fortsätter köpa märket.

 10. Ella writes

  Tycker absolut att en sådan debatt behövs! När man betalar massa tusenlappar för ett par skor vill man ju att de håller ett tag. Köpte också de där acne-kängorna för några veckor sen, men tyvärr gick en av dem av på mitten (!) efter bara tre användningar (mina var dessutom tydligen inte det enda paret som hade gått sönder på det sättet).. Mina skor från Whyred har dock hållit bra.

 11. Eva writes

  Av alla de svenska märkena äger jag faktiskt bara Acne-skor och de jag har är i tiptop-skick fortfarande. Men alla jag känner har i stort sett haft problem med sina Acne-skor dock.
  Däremot är inte detta något exklusivt för svenska designers kan tilläggas. Jil Sander är okända för sin katastrofala kvalitet på just skor. Jag har även (tyvärr) upplevt hur YSL faller i bitar (USL), Balenciaga-stiletter där sulan lossnar efter 1 gång, Prada-skor som ger upp efter 3. Men detta har varit ganska komplicerade skor med hög klack. Topshop däremot, där har jag genom åren köpt (dumt nog) tre olika par snörskor i läder som är helt vanliga och platta, där överstycket lossnat efter en dag eller två. Topshop suger!

  och ps. jag är inte ens vårdslös.

 12. Helene writes

  Tricket med att få skor att hålla längre är att inte använda samma skor varje dag. Låt skorna vila, torka ut ordentligt mellan varven och gå in sig efter din fot sakta med säkert. Dåliga skomärken finns det gott om både svenska och utländska tyvärr, men det finns också några riktigt bra märken. Där det kan löna sig att betala lite extra för. Ann Demeulemeester och Sigerson Morrison är bland de bästa. Jag har skor från de märkena som har mer än 10 år på nacken och är LIKA FINA och moderna än idag!!

 13. citronmuffin writes

  jag har tyvärr köpt samma kängor från acnes nuvarande kollektion, och jag blev nästan förbannad på mig själv för att jag gjorde det. sättet de satt fast lädret med spikarna är så billigt för dem att producera att de borde sänkt priset med en tusenlapp. jag hann dessutom inte gå mer än i en timme med dem innan den tunna sulan hade slitits så mycket att det var en knapp millimeter från att börja äta på själva lädret. katastrof! så jag gick till min gamla kära skomakare för att lägga på en gummisula, och gissa vad han sa? “det finns inget annat märke än acne som så ofta lämnas in på lagning”. eftersom jag jobbat med acne borde jag lärt mig vid det här laget. men icke.

 14. Rose writes

  Acne jobbar med att klä på mer eller mindre kända människor som förväntas hissa intresset för varumärket så att vi andra shoppar på ordentligt så att den svenska mode-sagan kan berättas vidare i hela världen……:-) Kvalitet…varfördå??? Dom köper i alla fall… och inte reklamerar dom heller..

 15. Susanne writes

  Mycket bra att detta tas upp! Tycker att priset på våra svenska designerskor är löjligt höga i jämförelse med vad man får. Franska FreeLance, gjorde (gör?) skor som höll i åratal. Och om skomakarna säger så om Acnes skor, är det ju ganska så säkert att de har problem med kvalitén. Lisa, jag tycker inte du ska “håll käften” bara för att de gamla Acne-pjucken hållit bra. Gå och reklamera! Go girl! :)

 16. Missy writes

  Acnes kvalitet är överlag skit. Jag gillar Hope, handgjorda läderskor av superkvalitet! Åtminstone de två par jag har – Som visserligen har några år på nacken. Mina FASR och Whyred är kalas också.

 17. Missy writes

  Acnes kvalitet är överlag skit. Jag gillar Hope, handgjorda läderskor av superkvalitet! Åtminstone de två par jag har – Som visserligen har några år på nacken. Mina FASR och Whyred är kalas också.

 18. Stina writes

  Min ena dekorationsspik har också lossnat och då använde jag skorna en gång. Jäkligt dåligt.

 19. Sofia writes

  Jag blir alldeles förförad över att varken Lisa eller författarna till kommentarerna reklamerar. Snälla ni, gör det! Själv masar jag mig alltid iväg och reklamerar även billigare saker för att någon annan ska få det lättare. Och apropå kvalitet tycker jag att de svenska märken ofta har usel kvalitet. Köpte en Hope-kappa förra hösten för närmare 4000 kr där tyget helt enkelt blev mörkare vid normalr slitage – under armar och dylikt. Solklar reklamation men i Hopebutiken konstaterar de att “ingen annan har klagat”. Jag fick förstås rätt i slutänden, tyget var under all kritik, men varför hade ingen annan klagat?

 20. Anna writes

  Helt sjukt att Acne fortsätter att sälja snörkängorna då de uppenbarligen har problem med dem. Köpte mina i tisdags, sulade om dem för 150 pix, gick ut och käkade middag i dem. På hemvägen gick en av skorna av på mitten precis som Ella skriver ovan. Det mest irriterande var att jag köpte dem via nätet då de var slut i min stl i butik. Nu måste de skickas tillbaka vilket betyder att jag ska ligga ute med 4000 spänn i två veckor och hoppas att de skyndar sig. Jävla skitföretag! Å jag vill ju ha skorna, för ingen kan ta ifrån Acne att de är grymma på skodesign. Konstruktionen dock…

 21. Lisa C writes

  Tack för alla upplysande kommentarer, verkligen. Det här är uppenbarligen ett ämne som många kan relatera till. Jag håller med er som säger reklamera! Jag har lämnat tillbaks en del skor genom åren och blivit bra bemött varje gång, fått pengarna tillbaka trots att det gått flera månader etc. Det är ju bra krishantering – men också talande för att varumärkena är medvetna om problemen. Så var är utvecklingen? Det är trist att många svenska märken som satsat på skor i ganska många säsonger fortfarande dras med problem som de borde vuxit ur. Speciellt när man ser till priserna – de flesta av oss köper ju inte pjucks för fyra tusen mer än några gånger i våra liv. De måste helt enkelt hålla.

 22. Rikard F. / ACNE writes

  Hej alla Acne-kunder

  Vi beklagar att ni har upplevt problem med era snörkängor av modellen Shank. Det är naturligtvis inte acceptabelt att köpa skor som går sönder efter en kort tids användning. Naturligtvis ska ni inte själva betala för att laga dom utan ta med dom tillbaka till stället där ni köpte dom och reklamera dom. Vi har tagit denna modell ur försäljning tills vi kan reda ut / korrigera eventuella kvalitetsproblem. Än en gång, vi beklagar att dessa kvalitetsproblem inte hann upptäckas innan den gick ut till butik.

  Mvh
  ACNE

 23. Rikard F. / ACNE writes

  Hej alla Acne-kunder

  Vi beklagar att ni har upplevt problem med era snörkängor av modellen Shank. Det är naturligtvis inte acceptabelt att köpa skor som går sönder efter en kort tids användning. Naturligtvis ska ni inte själva betala för att laga dom utan ta med dom tillbaka till stället där ni köpte dom och reklamera dom. Vi har tagit denna modell ur försäljning tills vi kan reda ut / korrigera eventuella kvalitetsproblem. Än en gång, vi beklagar att dessa kvalitetsproblem inte hann upptäckas innan den gick ut till butik.

  Mvh
  ACNE

 24. Johan writes

  Rickard F, när ni ändå är igång kan det vara nog vara god idé att göra samma sak med, i princip, alla era jeansmodeller också… (korrigera eventuella kvalitetsproblem d v s)

 25. katten writes

  Fantastiskt bra Acne! (ursäkten/förklaringen alltså)

 26. Anders writes

  Precis som Johan skriver, jeansen skulle man nog behöva kolla kvalitén på också, mina måste ha varit färgade med vattenfärg, efter en tvätt var dom körda, ruskigt dåligt.

 27. Hanna P writes

  Jag tycker det här är så jävla intressant för själv sitter jag med ett par vintage 20 kronorskängor som verkar kunna hålla till min begravning, och jag vet inte hur många vintageklänningar jag har med 50 år på nacken som jämfört med nya plagg ser helt oanvända ut. Det är, som sagt, helt jävla skandlöst att man inte kan producera på samma sätt idag och skapa sig ett starkt varumärke på det sättet.

 28. Maria writes

  Det är väl klart att Acne ger en sjysst och bra förklaring på en av de största modebloggarna? Men när det väl komme till kritan (läs: till butiksbiträdena som tar emot reklamationen) är det inte alltid lika välartade toner..

 29. Modebloggarna och kritiken « Dagens outfit – och andra inlägg i modebloggsdebatten writes

  [...] leda till bra saker – som att vissa favoritplagg återkommer i produktion (kanske), som att dålig kvalitet uppmärksammas. Kanske bör modebloggarna framför allt kritisera sådant som gynnar alla? Bättre [...]

 30. M writes

  Jobbat inom retail länge!! REKLAMERA ALLTID! Med de problem som många av er beskriver sig ha haft med diverse skor, reklamera! Hur kan ni inte efter att ha betalat så mycket?! Håller dessutom med föregående talare om att det nästan är ens plikt så inte någon annan stackare också ska behöva uppleva att sina 4000!!! kronors skor går av på mitten! Skandal minst sagt. Besviken att höra detta om Acne!
  Whyred däremot ojojoj vilka härliga dojor. Det är någon som förstår fötter som gör deras skor. Perfekt höjd, dvs sköna, man kan gå i dem i en dag utan att dö. Snygga och kvalitet. Däremot är som redan konstaterats priset alldeles för högt på alla svenska märkes skor under denna kategori, Acne, Hope, Whyred, Rodebjer osv.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion