Bepanthen funkade inte, nu blir det Locobase

Ok. Jag är lite besviken. Vi fick två tips av folk med riktig desperation i rösten, det vill säga folk som verkligen har problem med torra läppar, när jag och Benjamin bad om tips för att rädda mina katastrofnariga vinterläppar för ett tag sedan. (Glöm Försvarets Hudsalva, glöm Eight Hour Cream, glöm Budrose, glöm gud vilka skämtsmetar.) Båda produkterna fanns på Apoteket: den ena var Bepanthen och den andra var Locobase Repair.

Jag valde att ge Bepanthen ungefär en månad. Det har inte blivit ett dugg blivit bättre. Nej det har det faktiskt inte. Så nu går jag på Locobasen. Önska mig lycka till för gud vet att jag behöver det.

Lisa
 1. FF writes

  Skit i apoteket, det är inte räddningen! Här är mina tips!

  http://www.halsingehonung.se/Product.aspx?ProdNo=HH-02 (världens bästa namn?)

  http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Vaard-hygien/Solskydd/Laeppar/Laeppcerat-Rosenserien.htm

  eller A-cream, bäst mot allt!

  Allt utan mineraloljor är bra, alla läppcerat som har mineraloljor i sig torkar ut läpparna på längre sikt, så använd inte det.

 2. Sofia writes

  Du kanske redan har testat, men det enda som hjälper mig är Caresse. En hudsalva som finns på apoteket, helt oslagbar!
  (Och jag har ändå exemhud och jobbar utomhus i fjällen hela vintrarna. Rätt värdelös kombination)

 3. Jen writes

  Inga balsam, cerat eller salvor alls. Högklassig, fultgivande ansiktscreme med lite extra fett i för vinterklimat. Det ÄR det enda som funkar. Helst La Mere, men då svider d kanske i plånet istället! Särskilda läpp-whatever är total hoax.

 4. Martina writes

  Mina läppar var hemska tills för några dagar sedan då jag spontanköpte Apotek Hjärtats cerat från egna serien.

 5. Camilla writes

  Hej Lisa,
  Rekommenderar Laura Merciers “Lip Silk”. Någon form av fettsyror tar bort det torra och mjukar upp. Påför ett tjockt lager och låt det verka under natten. Lycka till!
  Camilla

 6. johanna writes

  hejsan Lisa,

  Jag har rejäla problem med mina läppar året om då jag har nått fel i cellföryngingen på dem. Min hudläkare rådde mig att använda Ceridal Lipogel som säljs på apoteket receptfritt. Det har i mitt fall inte tagit bort problemet då det är genetiskt, men istället för att ha torra och nariga läppar som spricker och jävlas när skinnet ska flaga av var tredje-fjärde dag (året om, hela livet) så är de mjuka och utan sprickor. Jag vet inte hur jag skulle överleva utan denna salva, har använt den konstant i 7-8-9 år mer eller mindre varje dag! Har inte testat de andra två ovan du testar just nu, inte heller de andra förslagen i kommentarsfältet, kanske är de än mer hardcore. Men det är ett tips iaf. Enda nackdelen med den är att man under sommaren eller på resor till varma ställen då och då måste kyla ner den i kylen då den i värmen blir rinnig istället för krämig. Lider iaf med dig, vet preciiiiis hur det är – usch!!! Lycka till!

 7. Juana writes

  Carmex är bäst!

 8. Moa writes

  Kanske dermologica lypsyl skulle fungera? För vintertorra läppar!

 9. Lilly writes

  Vaseline? Jag hade urfnasiga läppar på vintrarna innan jag testade det. Locobase Repair är till för vanlig hud, inte för läpparna. Du måste ha någonting som det inte är en gnutta vatten i. Tro mig, Vaseline funkar, det är fett rakt igenom!

 10. FF writes

  men åh! att smörja på lyspyl/vaselin/carmex/rosebud whatever kommer inte hjälpa. det kommer lägga sig som en hinna över allt det torra inte mjuka upp alls. Tänk så naturligt som möjligt, sov med honung på läpparna, smörj med jojobaolja eller köp ett cerat med endast naturliga ingredienser. och smörj inifrån (uää) genom att äta en matsked linfröolj per dag. Din hud är uttorkad pga av bristen av fukt, vilket direkt syns på läpparna och det handlar inte om kylan i sig, utan att i och med det kalla vädret så blir luften torrare=torr hy!

  slut på tips från naturliga hörnan :D

 11. anna writes

  Jag kämpade med olika krämer och cerat länge, nu kör jag kombo av D-vitamintilskott, omega 3 och omega 7 (havtornsolja) – nu behöver jag inga cerat öht.

 12. amanda wegmann writes

  carmex är skitbra.. och mildison är en receptfri salva ifrån apoteket den är skitbra har räddat mina torra läppar!

 13. Stina writes

  Locobase äger. Förbrukar flera tuber om året och det funkar visst för läpparna.

 14. Ida writes

  Prova inotyol (kanske stavar lite fel här) den är super mot torra läppar o fnasiga näsor. Lägg tjockt lager på kvällen och så vaknar du m mindre problem. Krämen finna på apotek. Kan ligga under barnprylar för den är bra mot blöjeksem ;) . Testa!!

 15. Sara Tavasolian writes

  Hi

  I love Avenes products, and if your open to try something new for your dry lips , then I suggest Avene Cold Cream Stick Levres Lip Balm. It’s magic, and I should know cause I can’t live without a lip balm. Tried them all and I promise you once you try it, you will diss every other product. And for extra dry skin, try Avene Cold Cream. It’s the best.

  Love
  Sara T

 16. caisa writes

  assa, min hud haller pa att ramla av! hej jag har samma problem fast i hela ansiktet. LOCOBASE ar det grymmaste du kan anvanda for att losa problemet. lite Bettan Arden blandat med Locobase och du ser fet ut men blir javligt mjuk. varning for beroendeframkallning dock. men Loco ar ju drygt sa det racker ju lange

 17. Jasmin writes

  Thank me later :)

 18. Ingrid writes

  testa mildoson på apoteket! det var en läkare som tipsade mig efter att jag inte kunde le utan att börja blöda förra vintern. det hjälper sjukt bra och jag testade också verkligen allt!

 19. Rädda den - Lisa C | Rodeo Magazine writes

  [...] många kommentarer på läppinlägget! Har jag så många läsare? Haha. Tack KÄRASTE för alla tips. Jag ska sammanställa, noga [...]

 20. ida i umeå (norrland) writes

  fet kräm med bara naturligt i som vissa ovan sagt men jag kan inte trycka tillräckligt på att smörja inifrån. Jag försöker dricka mer vatten o drissla olivolja på varje sallad eller pasta jag äter under vintern. Annars omega 3, nattljusolja eller linfröolja som nämnts ovan.

 21. Maria writes

  Idominsalva!

 22. Sofia writes

  Vaseline är det enda jag provat som inte gör mina läppar fnasiga. Billigt är det också!

 23. Elin writes

  LOCOBASE IS THE SHIT!

 24. camilla writes

  hade problem med mina läppar under större delen av förra året. jag provade verkligen ALLT, allt, allt.. Eight hour, diverse olika krämer från apoteket, trodde det var något munsår och testade alla munsårskrämer, köre med idomin, lypsyl, rosebus… ja allt jag kunde hitta och tänka mig smörja på läpparna… gjorde även en egen blandning med gurka o hunung… ingenting fungerade!
  men sedan testade jag CARMEX, och lyckan är gjord. nu kan jag inte leva utan denna lilla burk i gult och vitt, den är bäst! sedan att den luktar lite likbalsamering är väl inte ett plus, men vad gör det när man slipper torra, fnasiga, spruckna läppar.
  jag hoppas verkligen du får bukt med problemet!

  KRAM

 25. Marianne writes

  Jag får alltid jättetorra läppar på vintern och har nu blivit beroende av något som heter Mentholatum. Det är typ som vapour rub, och det ökar blodcirkulationen och hjälper kroppen att själv behandla området, sen är det riktigt fett så det skyddar, men man måste ibland borsta bort torr hud emmelanåt så att salvan “kommer åt”.

  http://www.e-voks.dk/make-up/laebepomade/mentholatum-salve/

 26. camilla writes

  I smyg, på natten, när ingen ser, då sover jag som en liten idominfjortis. Yes, det är sjukt fult men kletar man på ett redigt lager innan man går och lägger sig så brukar jag vakna och se skillnad direkt. Efter en vecka har den tagit bort alla såna där sprickor som bara blir större så fort man öppnar käften annars!

  //camilla

 27. ninja writes

  Mentholatum eller Camphoratum er det eneste som fungerer om vinteren og som gjør at du ikke stadig må smøre og smøre …
  ser sånn ut i Norge
  http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/Forkjølelse+og+allergi/Kamfer+og+mentol/Default.aspx?_s_ref=cq67bLsKS&kw=mentholatum&creative=6501624731&gclid=CNOVosXx3KUCFUUNfAodT0ISzQ

  sorry om linken er litt dårlig men tuben er grønn!

 28. sara writes

  LISA! Jag håller med några där uppe. Jag hade provat allt men såg ständigt ut som att jag drabbats av akut spetälska på läpparna. Smärtgränsen var nådd när min kille förbjöd mig att smörja in läpparna med margarin på kvällarna. Inser såhär i efterhand att det nog var lite… äckligt

  Så kom räddningen. Det var inte svårt, dyrt eller äckligt.

  CARMEX! jag har alltid köpt mina utomlands där de kostar korvören men har sett att även typ Åhlens och liknande har inne.

  Carmex. Så. Jäla. Bra.

 29. Lisa C writes to sara

  Åh. Tack igen för alla tips. Jag blir alldeles vimmelkantig, var ska jag börja!!

 30. Sandra writes

  Hej Lisa!

  Du måste prova Munkens bisalva på stift. Har använt det i snart 10 år och kan inte leva utan det. Helt underbart! Säljs på hälsokostbutiker för runt 50-lappen.

  “Munkens bisalva stift
  Mjukgörande vid torr hud, självsprickor, skoskav m.m.Munkens bisalva är en ren naturprodukt och har sitt ursprung i gamla klosterrecept. Den är vattenfri, hudvänlig och dryg.”

  http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Vaard-hygien/Salvor/Munkens-bisalva-stift.htm

 31. sara writes

  Jag röstar också på Carmex som några ovan verkar göra. Har provat EIght Hour, Laura Mercier, Nux, Roche, Bephanten, Locobase, Vaselin, Labello och allt annat som går att smörja läpparna med. Insåg att parfymerat inte var mn grej (blev ännu torrare), men som sagt, Carmex funkade. Och då hade jag läppar som började blöda i tid och otid, då de var så torra att de sprack när jag log. Inte kul.

 32. Jenny writes

  Hi, if ur having trouble with chapped lips I would try Evening primrose oil. They’re sold in capsules (for all I know) and contains linoleic acid which is supposed to help with sensitive skin. I got this tip very randomly of a man I sat next to on a plane about a year ago…..Hah! Anyway, I hope it works. X

 33. Camilla writes

  Benefit har haft ett fantastiskt kit, lipscription (dr feelgood), med både en skrubb och ett helt underbart balsam. Tyvärr kan jag inte hitta det på Benefits hemsida. MEN det finns kanske i affären. Du känner säkert någon som kan köpa till dig. Det är SÅ värt det!

 34. Matilda writes

  Testa CARMEX, det är guld! finns på pressbyrån och garanterar att hjälpa mot spruckna läppar. Vilket den verkligen gör!

 35. Linnéa writes

  Hej Lisa,
  efter att jag läst genom alla tuuusen kommentarer så traska jag ner till apoteket sjukt sugen på en master-super-kräm till mina ständigt torra och spruckan läppar. Skulle prova några ovanstående, men apotekaren rekommendera Purelan (från Medela) som är för bröstvårtor egentligen! Ren lanolin, allergivänlig, inga tillsatser eller konserveringsmedel. Två insmörjningar och vips! /L

 36. Amanda writes

  Hej Lisa,

  Har också det jobbiga problemet med torra läppar,jag vill varmt rekommendera Oriflames: Tender Care Protecting Balm. Det är den bästa produkten mot torra läppar jag någonsin testat och så kommer den i en söt behållare :)

  Ha en trevlig helg och God Jul

 37. kristin writes

  slicka dig INTE om läpparna! lovar, det är det absolut viktigaste vapnet i den här kampen!!! sen kan du smörja med vilket du vill. typ.

 38. elsa andersson writes

  CARMEX! Amerikansk läppcerat som är överlägset bäst, Ge det en dag med en ordentligt omgång så kommer du se resultat!
  CARMEX CARMEX CARMEX

 39. Dagens detalj - Pamela Bellafesta | Rodeo Magazine writes

  [...] smetat in läpparna hela dagen med mitt röda favoritstift från Armani. Jag liksom Lisa får sjukt torra läppar under de kalla årstiderna och kan knappt ha läppstift då det ofta [...]

 40. Emelie writes

  Jag tycker naturliga grejer funkar överlägset bäst för mig. Har också torra läppar ibland men ett ihärdigt användande av läppcerat från typ weleda eller eco cosmetics morgon och kväll och lite då och då på dagen gör att de inte spricker. annars om ja inte använder de så måste jag peela läpparna vilket gör att de blöder och blöder och så går karusellen om och om igen.. men tror också på att äta feta grejer typ mycket lax och bra fettig mat. och vatten.
  http://www.renskonhet.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_18&products_id=706 eller denhär kanske http://www.econveybeauty.com/_product_87478/Organic_Lip_Treatment
  känns äckligt med locobase på läpparna, massa paraffinium och paraben som man slickar upp. brukar köra de ibland på torra fläckar på kroppen som ja får för att ja duschar mycket.

 41. B writes

  Jag köpte Carmex men det retade bara upp mina läppar och fick då höra att det inte är speciellt mild. Mitt absolut bästa tips är Body Shops Hemp serie deras cerat är det bästa, doftar lite gräsaktigt men finns inget bättre. Testa även handkrämen men endast på natten (väldigt fet) uppvuxen i norrland med nariga händer och läppar men har aldrig problem med det nu…

 42. k writes

  burt’s bees är räddningen!

 43. Ingemar Rosberg writes

  Hej Lisa
  Du kanske skulle testa H2Ocean spray. Det består av Lysozyme ( ett enzym som finns naturligt i kroppen och som bryter ner virus och vissa bakterier ) och havssalt. Detta kommer att läka dina läppar inifrån. Fungerar bra mot sprickor i hud, skavsår ,acne mm.
  Ta en runda in på H2Ocean.se och kolla. Väl beprövat, dock ej i Sverige

  Mvh
  Ingemar

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion