Manifestation för Dawit, Martin och Johan

Manifestation%20f%C3%B6r%20f%C3%A4ngslade%20journalister

En manifestation för pressfriheten och frigivningen av de tre fängslade svenska journalisterna Johan Persson, Martin Schibbye och Dawit Issak pågår utanför Kronobergshäktet. Som initiativtagarna, en av den Johan Wirfält, skriver på sin FB-sida:

“Under manifestationen kommer vi att begära oss häktade. Men eftersom det är svårt att bli satt i fängelse utan att bryta mot lager tänker vi upprätthålla manifestationen genom att en eller flera journalister ständigt befinner sig på plats utanför Kronobergshäktet iförda hand- eller fotfängslen. Förhoppningsvis blir vi tillräckligt många för att aktionen ska kunna pågå fram till den 17 oktober då förhandlingarna i Johan Persson och Martins Schibbyes rättegång startar.”

Läs Johans upprop i Expressen. Läs mer om fängelseauktionen. Skriv under.

Lisa
  1. clara writes

    bra att du skriver om detta och tack för länken för att kunna skriva under.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion