Åter

(bild)

Jag skrev/citerade kort en text för en tid sedan om chillwave som ekonomiskt fenomen, och fortsätter hitta musik på ämnet “nedåt, innåt”. Musik som brusar, som låter som att du lyssnar under vattnet i badkaret. Att till stor del lyssna på musik som får en att både tänka på barndom och soliga sandstränder känns onekligen något världsfrånvänt i teorin. I praktiken gör den å andra sidan allt det som musik ska. Dessutom är det november och minusgrader. Jag behöver inga ursäkter.

Eskapism 1. Japansk vykortsromantik hos Clive Tanaka y su orquesta här.

Eskapism 2. The Vivids. “The best music is heard through the womb”. Här.

Eskapism 3. Porcelain Rafts nya singel “Tip Of Your Tongue”. Här. Se också fanvideon med Anthony Perkins.

Lisa Ehlin

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
LISA EHLIN
LISA EHLIN