Musik

En pytteliten intervju med Victoria Bergsman

På onsdag kommer Victoria Bergsman och hennes Taken By Trees till Stockholm och Södra Teatern (på torsdag spelar hon i Malmö och på lördag i Göteborg).

Hej Victoria! Vad kul att du kommer hela vägen från LA till Sverige till veckan. Jag är smått besatt av Kalifornien i allmänhet och LA i synnerhet (men har bara varit i San Francisco en enda gång), kan du berätta lite vad du tycker om och inte tycker om med den staden?

Jag älskar LA, trafiken är nog enda nackdelen jag kommer på just nu. Men jag har börjat vänja mig vid att cruisa runt i min Buick. LA har så mycket att erbjuda, underbart väder, stränder, berg och vacker vild natur, och samtidigt ett downtown med en puls av en storstad. För mig har LA alltihop.Och en väldigt avslappnad mentalitet ovanpå det. OCH fantastiska frukter och grönsaker. Hade nog inte ätit en ordentlig avokado förrän jag kom till Kaliforninen. De är som små explosioner i smak och konsistens.

Dina senaste två skivor har haft en väldigt tydlig geografisk anknytning, hur skulle det låta om du ljudsatte Kalifornien och LA idag?

Inte alltför långt från Hawaii men mer spanskt och torrt.

Vad kan publiken på Södra teatern förvänta sig av din spelning på onsdag?

Förhoppningsvis en mycket välkommen liten verklighetsflykt bort från snö och mörker till en mjuk, varm plats där det mesta känns som bomull för själen. Men förväntningar är vanligtvis en dålig ide, så jag råder att komma med ett öppet sinne och se vart det bär av.

Jon Appelvik Lax

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
LISA EHLIN
LISA EHLIN