Lisa Magnusson

Hemslöjd – alltid i ropet.

Lisa Magnusson
 1. Evy writes

  Jösses vad töntigt. Ja att du fick en 2a alltså. Själv fick jag inget betyg för det jag virkade blev alltid snett hur jag än bar mig åt, så då är det ju förståeligt med dåligt betyg.

  Jag tror att den som ger en småpratande slöjdare dåligt betyg just p.g.a pratet är avundsjuk på den personens förmåga att göra två saker samtidigt. Står helt still i skallen men det finns ett ord för det. Det roliga i sammanhanget är ju att din samtalspartner är av manligt kön och borde alltså inte klara att både prata och sy SAMTIDIGT ;-)

  Håll med om att jag har rätt :=)

 2. Magnus writes

  Själv trodde jag att det där med att inte prata medan man slöjdar var begränsat till den manliga trä- och metallslöjden, dels därför att man där sysslar med maskinsågar, svarvar o.d. och därför måste akta sig för att bli distraherad, och dels därför att män som använder händerna inte ska prata mer än nödvändigt när de håller på.

  Jag tycker för övrigt att det var helt rätt att ge er tvåor för att ni pratade medan ni slöjdade. Det var mycket rakryggat av syslöjdslärarinnan att så principfast följa vad som står i betygskriterierna.

  @Evy: Simultankapacitetsavund.

 3. Evy writes

  :D Tack du Magnus. Simultankapacitet var det ja.

  Finns vissa män som har förmågan, men kan tala om att det finns ännu fler som INTE har den. Eller så är det avsiktligt som de beter sig som om de inte har denna förmåga, bara för att kunna smita undan vissa sysslor.

  Och varför ska man inte kunna samtala under slöjdlektioner undrar jag? Det kan bli väldigt tråkigt om det är helt tyst. Det ska vara roligt att arbeta med händerna.

  Det är det arbete man utför som ska vara betygsgrundande när det gäller hantverk. Punkt slut :D

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion