Lisa Magnusson

Dagens gulliga djur.


Klättergetter.


Gris i gummistövlar.


Katt som har räddat sig upp på vägg under tsunamin i Japan.


Sovande kaniner.

Ni vet IQ-test brukar ju alltid gå ut på att mäta ens förmåga att se mönster. Själv är jag inte särskilt bra på sådant. Jag är däremot väldigt bra på att se abstrakta samband, lite för bra till och med: Jag ser kopplingar även där det väl egentligen inte finns några. Allt hänger ihop för mig.

Nu tänkte jag se hur det är bevänt med er associationsförmåga.

Ser ni den röda tråden mellan de här bilderna? Förutom att de alla innehåller gulliga djur, alltså.

Lisa Magnusson
 1. MM writes

  Dagens ord: klättergetter. Kan inte sluta säga det.

  Klättergetter.

 2. Magnus writes

  “Ser ni den röda tråden mellan de här bilderna?”

  Inte bara en röd tråd, utan flera. Jag ser en hel del fötter/hovar/tassar. Dessutom är de ju alla däggdjur, men det är väl lite för uppenbart. Det verkar som om de alla leker leken Golvet Är Lava (de två kaninerna på den sista bilden failar dock). Och så ser de alla ut som om de gått i sömnen och hamnat på platser/i situationer som är något otippade.

  “Jag ser kopplingar även där det väl egentligen inte finns några.” :-)

  Förresten, jag tror att du, Lisa Magnusson, går al-Qaedas ärenden:

  http://www.youtube.com/watch?v=HlZRcxvGIWE

  ;-)

 3. Linda writes

  Det jag associerar bilderna med är orörlighet, att djuren inte kan röra på sig helt enkelt.
  Getterna och katten har extremt lite utrymme att vistas på. Kaninerna ser väldigt stela och orörliga ut och jag är väldigt tveksam till att griskultingen kan gå i de stövlarna.

 4. B writes

  Usch, jag associerar dem med döden. Getterna kan ramla ner och slå ihjäl sig, grisar slaktas oftast, katten har räddat sig undan döden (men riskerar att dö ändå) och kaninerna ligger på ett sådant sätt som djur ibland gör när de är döda.

  Ser fram emot att läsa trevligare associationer än mina.

 5. Kaospatrullen writes

  Jag associerar alla bilder med att djuren inte vill bli blöta om fötterna. Dock finns risk att kaninerna blir blöta om ryggen, men det finns inga belägg för att man åker på en förkylning då.

 6. Mini writes

  Alltså, jag avlider, GUD vad söta kaninerna va! Och klättergetterna är mina nya idoler. Grymma!

  Är dock för trög för att se någon form av mönster. Men är kanske förblindad av sötheten hos alla bilderna. Inte okej, Lisa!

 7. Alright writes

  Överlevnad

 8. stefan hallgren writes

  Det rätta svaret på den röda tråden är: djurvärlden har börjat öva inför alla översvämningar som kommer nu med global warming. Klimatförnekarna kommer att förneka även detta förstås.

 9. Magnus writes

  Jag undrar vad det egentligen är som klättergetterna gör på de två översta bilderna. Det verkar ju inte finnas något käk på den där dammen, så jag antar att de bara njuter av solen och värmen från klippan, lite som stockholmarna på Konserthusets trappa nu i dagarna. Där ser man, steget är kort från klättergetter till stockholmare. :-)

  Vilket förresten leder mig in på ytterligare en association: djuren på samtliga bilder befinner sig i distinkt mänskligt skapade miljöer (jag räknar även in lillgrisen, vars fossingar befinner sig mitt i en mänsklig skapelse). Djuren flyttar in?

 10. Jävla Jenny writes

  Jag vet, jag vet! Alla har fyra ben. :DDD

  Men vad skulle getterna upp DÄR och göra från början?

 11. felmoftan writes

  Vän av ordning påpekar att klättergetterna rätteligen är stenbockar.

 12. felmoftan writes

  Jävla Jenny: De äter lavar och mossa och slickar i sig salt. Det står på sidan som bilden kommer från.

 13. parne writes

  Sårbarhet, inför människans nycker? tänker jag. Men de gör nog inte Lisa typ?

 14. Magnus writes

  Lisa, kommer du att avslöja vilken röd tråd du tyckte dig se i bildserien? Eller får vi leva i ovisshet?

 15. Moa writes

  Ingen har ju fötterna (tassarna/klövarna kanske är mer passande när det gäller dessa ludna varelser) på så kallad platt mark. Åtminstone inte i direktkontakt, pga minigrisens söta små röda stövlar.

 16. Vildvittra » Länkhög writes

  [...] SMBC: Difficulty of Beard Removal Etsy: Dead Twilight Fans Unintentionally sexual church signs Lisa Magnusson: Dagens gulliga djur (getterna!) Youtube: man vs moose in sweden Youtube: Late Bloomer (kortfilm med [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion