Lisa Magnusson

Som Borat fast brudar.

YouTube Preview Image
Såhär skall jag också börja svara på kommentarer!

Kvinnan i klippet heter Hanna Widerstedt. I dagarna lade hon upp en YouTube-video som handlade om att hon hatar svenska killar. Det gick som ett sus genom den svenska delen av den elektroniska världsväven. Hur understår hon sig, den lilla horan?! Det är alltså denna reaktionsvåg som hon bemöter i klippet ovan.

Hanna Widerstedt gör mig på så jävla bra humör. Hon är så klockren. Hennes persona för tankarna till den kontroversiella komediennen Sarah Silverman och hennes satir över sociala tabun, och till norska Pia Haraldsen som driver med makthavare genom att låtsas vara dum i huvet. De tre är som Borat fast brudar, och jag tycker verkligen att det är så sjukt bra på så många plan.

För det är ju inte som de tror, de som sitter där och gör miner och tror sig överlägsna och ba herregud vilken biiimbooo. Det är ju inte Hanna Widerstedt som inget fattar, det är de. Och så står de där med byxorna neddragna, de som trott att det var öppet mål att förakta sig fördärvade åt henne. Personer som hon ställer maktförhållandena på ända. Jag gillar verkligen det.

Heja Hanna Widerstedt!

YouTube Preview Image
Sarah Silverman superstar!

YouTube Preview Image
Pia Haraldsen superstar!

Lisa Magnusson
 1. Mia writes

  Men hur vet du att det är en satir? Det finns ju trots allt tyvärr många tjejer som resonerar så där. Känner du människan privat eller nåt? Eller bara utgår du från att det är en satir för att hela grejen är så skruvad?

 2. lina writes

  Hon har definitivt komisk talang, hon är rätt rolig faktiskt.

 3. Rec writes

  Jag tycker inte att man ska uppmuntra folk som försöker skapa karriär på att provocera, vi har tillräckligt med såna människor redan. Den typen av humor har gjort sitt.

 4. Erik writes

  Så här ytterligare någon vecka senare, vad tror du? Är det en skicklig satirföreställning Hanna visar upp? Själv önskar jag nästan det men tror tyvärr att det är visserligen provokativt men ack autentiskt.

 5. E-mannen writes

  Sverige hade ju sin egen Asperger-Carina i radion ett tag. Sedan blev hon känd som Carina Berg och hela grejen gick i stöpet.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3389&artikel=3941315

 6. Det är konst. (Om konstens villkor i en tid av Lars Vilks, Anna Odell, Mustafa Can, NUG, Pussy Riot och Hanna Widerstedt.) - Lisa Magnusson | Rodeo Magazine writes

  [...] För snart ett år sedan skrev jag om Hanna Widerstedt efter att hon hade lagt upp ett YouTube-klipp där en karaktär döpt till Hanna Widerstedt sade sig hata svenska killar för att de är snåla, tråkiga och dåliga i sängen. Jag tyckte att det var väldigt roligt, jämförde Hanna Widerstedt med Sarah Silverman och Pia Haraldsen. Det var så jag betraktade henne: inte som konst, utan som humorwallraff. Som en sorts Borat. “För det är ju inte som de tror, de som sitter där och gör miner och tror sig överlägsna och ba herregud vilken biiimbooo. Det är ju inte Hanna Widerstedt som inget fattar, det är de. Och så står de där med byxorna neddragna, de som trott att det var öppet mål att förakta sig fördärvade åt henne. Personer som hon ställer maktförhållandena på ända. Jag gillar verkligen det. Heja Hanna Widerstedt!”, skrev jag då i ett blogginlägg. [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion