Lisa Magnusson

Hoppas någon våldtar dig din jävla hora. (Om responsen på min senaste krönika.)

Jag borde våldtas. Det har jag fått höra så många gånger efter onsdagens krönika att jag har tappat räkningen.

Bara på Flashback finns en femtiotalet sidor lång tråd som till stora delar handlar om att jag borde våldtas, och då nämner ändå en moderator i tråden att de grövsta personpåhoppen är raderade. På Twitter har jag drunknat i hätska förhoppningar om att sexuellt våld skall riktas mot mig. På Facebook är det samma sak. Folk skriver mejl om hur jag borde förnedras, en del är väldigt detaljerade. En bekant hörde av sig till mig och berättade chockerat att hon hört sina kollegor på jobbet prata om att jag borde ställa upp på en våldtäkt – hur nu det skulle gå till, själva definitionen av en våldtäkt är ju att den sker mot ens vilja. Metro har stängt ned kommentarsfältet till min krönika. Rodeo har bestämt att jag inte skall ha hand om mitt kommentarsfält på bloggen längre, det sköts numera av en annan person.

Varför är då folk så arga? Jo, de säger att min krönika är ett försvar för våldtäkt, att jag skriver att våldtäkt är helt okej, åtminstone de våldtäkter som begås av invandrare. Men jag har överhuvudtaget aldrig sagt något som ens är i närheten. De som påstår det har antingen inte läst texten ordentligt, eller så har de läst den och med flit feltolkat den. Det är ju så med en del att de inte är klyftiga nog att föra en vanlig diskussion, därför retirerar de till medvetna missförstånd. Så har till exempel olika främlingsfientliga sajter gjort.

De hade kunnat skriva att Lisa Magnusson tycker att ett av kännetecknen på ett civiliserat land är att det inte utvisar personer om de riskerar att bli torterade, inte ens eritreanska våldtäktsmän tycker hon att man bör sända i döden. Hon menar att det är själva poängen med en civilisation, att den beter sig civiliserat: Den straffar dem som gör orätt, men den är inte grym ens mot dem som själva har varit grymma. Hon tycker att svensk praxis är bra. Det är emellertid mycket svårare att argumentera emot den sortens nyanserade resonemang. Lättare då att istället låtsas att jag sagt saker som vem som helst skulle invända emot, som att det inte är så konstigt att invandrare våldtar och att våldtäkt är okej om man kommer från en oroshärd (autentiska exempel på rubriker om mig på främlingsfientliga sajter).

Jag förväntar mig nu inte att den där sortens sajter skall rubriksätta eller referera på ett rimligt sätt, för jag räknar inte dem som seriösa. Men alla dessa människor som tillskriver mig åsikter jag aldrig yttrat, som lägger tid och energi på att leta rätt på mig och konvulsionskräkas ned mig? Vad har det tagit åt dem? Jag blir alldeles matt bara jag tänker på det.

Nu är kommentarerna ovan skrivna av personer som verkar vara i övre tonåren, och då är man inte alltid riktigt vid sina sinnens fulla bruk. Jag har därför valt att anonymisera dem. Men tonen är alls inte unik för förmodat omogna ungdomar, de allra flesta som hör av sig är vuxna män. Här är ett exempel från Twitter:


Pär Sjögren är, liksom påfallande många av dem som önskar mig våldtäkt, engagerad i en främlingsfientlig organisation.

Bästa herrar som på olika sätt har hört av er till mig! Jag kan börja med att glädja er med att jag redan har blivit våldtagen en gång. (Min syn på våldtäktsmän kan man för övrigt läsa om här.) Vidare skulle jag vilja ställa en fråga till er, och till alla andra som tycker att jag skall våldtas: Ni är upprörda över den eritreanske man som jag skrev om i min krönika, ni äcklas över hur vidrig han är mot kvinnor, att han inte fattar att här i Sverige beter man sig inte så som han gör. Ni blir alldeles utom er av vrede bara ni tänker på det. Men på vilket sätt skiljer sig egentligen er egen kvinnosyn från hans?

Det finns sex som alla inblandade parter njuter av, och det finns sex liksom i gråzonen, där en kanske inte är helt med på det som sker och den andra nog anar det någonstans. Och så finns det sex som är våldtäkt, som inte handlar om ömsesidighet överhuvudtaget, utan om hat, om en önskan att äga och straffa. Det är exakt samma bakomliggande mekanismer när en eritreansk man förnedrar och misshandlar en kvinna sexuellt som när en svensk man talar om för en kvinna att hon borde förnedras och misshandlas sexuellt. Det är två sidor av samma mynt, samma gamla universella kvinnohat i handling och i tal.

Förstår ni inte det? Ser ni verkligen inte vad ni håller på med?

YouTube Preview Image
Lisa Magnusson
 1. James Newnorth writes

  Jag håller med dig totalt.

  Frihet och välmående även till de som kanske inte verkar förtjäna det, man löser inget genom att “skicka iväg” dem.

 2. Thomas Sjöstrand writes

  Bra skrivet Lisa!

 3. Sandra writes

  Alltså åh, du är så smart och bra att till och med jag som aldrig kommenterar på internet måste kommentera och säga just det. Fruktansvärt bra skrivet, heja!

 4. Christoffer writes

  Nej, Lisa, dom förstår tyvärr verkligen inte. Och det är heller inte första gången jag noterar att dessa SD-grisars värderingar är påfallande lika de värderingar som de muslimska extremister har som de kritiserar och hatar. Samma unkna värdekonservatism och samma dåliga kvinnosyn.

  Men du är klok, du förstår säkert att problemet ligger hos dom själva och att dom uppenbarligen aldrig fick lära sig vanlig respekt och hyfs av sina föräldrar under uppväxten. Du är en kanonbra skribent. Stå på dig.

 5. Alex writes

  Jättebra skrivet Lisa! Jag blir alltid så fascinerad av dessa idioter om bland annat skriver sån där skit till dig. Hur fungerar de? Har de kortslutning? Har de gått i skolan? Har de lärt sig kritiskt och nyanserat tänkande? Har de empati? Har de en hjärna? Många tankar uppkommer.

 6. Jacob writes

  Word.

 7. Kristoffer writes

  Bra skrivet som vanligt! Underbara kvinna.

  Fortsätt ditt skrivande och fortsätt vara den starka människa du är.

 8. Håkan writes

  Jag saknar ord, men det är ju så “debatten” ser ut. Usch. Häng ut dem som skriver sådana sjuka saker till dig.
  En tröst, om än klen, är att de som skriver sådant sällan tillhör landets skarpaste hjärnor. Inte heller har de den bästa moralen…

  Stå på dig!

 9. astrakan writes

  Det är vidrigt. Jag blir helt matt. Hoppas du kan behålla distansen till det hela någorlunda. Dessa människor älskar att sprida sitt hat – det är inte du som har väckt det, men de hittar alltid någon att rikta det mot och nu blev det du.

 10. DIF117 writes

  Du hycklar Lisa som vanligt, varför väljer du att hänga ut Per Sjögren från SMR men ingen annan? Du lilla Lisa får finna dig i att stå för det du skriver dvs; att våldtäktsmän från främmande länder är mer värda än skydd och upprättelse för våldtagna svenska kvinnor!

  Skämmes för fan Lisa!

 11. Jim writes

  Jag läser din tidigare text om och om igen och kan verkligen inte förstå hur man kan få det till att du tycker att det är ok att utländska män våldtar. Superkonstigt. Och skrämmande.

 12. Leif writes

  Som Ingemar Stenmark sade: Det går int att förklara för dom som int begrip! Det kommer alltid finnas idioter, ta det som en komplimang att idioterna tycker illa om dig :)

 13. Anders Nilsson writes

  Det är aldrig ok att drar ner debatten till att önska dig en våldtäkt Lisa, men det var ingen (vad jag kunde se av de drygt 100 inläggen) som skrev det i kommentatorsfältet på METRO:s sida. Däremot var det ett enhälligt frågetecken om vad du egentligen menade. Enligt dig misstolkade i princip alla vad du ville ha sagt.

  Tyvärr får vi inget svar på det i din replik ovan, utan enbart ett utrop om att du blivit utsatt för grova påhopp utan saklig anledning.

  Upplys mig, vad var det egentligen du menade med din första krönika?

 14. target writes

  Låt dom inte ta ner dig. Jag är så tacksam att det finns människor som du. Människor som tänker, analyserar och problematiserar, och som vägrar låta sig brutaliseras som de sorgliga asen som skriver vidrigheter till dig.

  Stay strong.

 15. Rebecca writes

  Hej Lisa!
  Jag läste din krönika i Metro, och för mig låg den väl i tiden då jag på måndagskvällen kokat av ilska när en gammal kollega lagt upp länken till en främlingsfientlig blogg som hänger ut de män som våldtagit en kvinna i Mariannelund och själv kommenterat länken med; “Ut med de, de har inget här att göra!”. Hon fick en debatt med sig, bland annat av mig, som resonerar precis som du gör i din krönika; att utvisa folk gör ingenting bättre, det förhindrar inte fler våldtäkter i andra länder, bara att vi slipper se och höra om det lika nära.

  Din krönika var insiktsfull och stark, och att du skulle försvara våldtäktsmän eller våldtäkter som brott kunde jag varken se direkt i skrift eller på något sätt antydas.

  Har blivit så oerhört jävla illa till mods av kommentarerna på din Twitter, män som läser det de vill läsa och sen har mage att uttala sig så till dig?! Du är grym, jag förstår inte hur du orkar se det. (När en obehaglig man på facebook sa emot mig i debatten angående utvisning av våldtäktsman då jag var emot och tycker att fängelse med rehabilitering är bästa alternativet, så svarade jag honom och sen ringde jag eniro och hitta och bad mig plocka bort mig från nätet. Jag blev rädd, och det känns sjukt att behöva vara det över att man står för kloka och insiktsfulla åsikter.)

  Vill skicka massa kärlek och pepp till att skriva fler viktiga krönikor. Stor kram!

 16. Rebecca writes

  Hej Lisa!
  Jag läste din krönika i Metro, och för mig låg den väl i tiden då jag på måndagskvällen kokat av ilska när en gammal kollega lagt upp länken till en främlingsfientlig blogg som hänger ut de män som våldtagit en kvinna i Mariannelund och själv kommenterat länken med; “Ut med de, de har inget här att göra!”. Hon fick en debatt med sig, bland annat av mig, som resonerar precis som du gör i din krönika; att utvisa folk gör ingenting bättre, det förhindrar inte fler våldtäkter i andra länder, bara att vi slipper se och höra om det lika nära.

  Din krönika var insiktsfull och stark, och att du skulle försvara våldtäktsmän eller våldtäkter som brott kunde jag varken se direkt i skrift eller på något sätt antydas.

  Har blivit så oerhört jävla illa till mods av kommentarerna på din Twitter, män som läser det de vill läsa och sen har mage att uttala sig så till dig?! Du är grym, jag förstår inte hur du orkar se det. (När en obehaglig man på facebook sa emot mig i debatten angående utvisning av våldtäktsman då jag var emot och tycker att fängelse med rehabilitering är bästa alternativet, så svarade jag honom och sen ringde jag eniro och hitta och bad mig plocka bort mig från nätet. Jag blev rädd, och det känns sjukt att behöva vara det över att man står för kloka och insiktsfulla åsikter.)

  Vill skicka massa kärlek och pepp till att skriva fler viktiga krönikor. Stor kram!

 17. YuSie writes

  Heja Lisa! Jag tycker du är oerhört modig. Fortsätt så. Vi som inte tycker som de där kommentatorerna ska också göra våra röster hörda.

 18. Matto writes

  Mycket bra skrivet!

 19. Johan Westin writes

  “Lättare då att istället låtsas att jag sagt saker som vem som helst skulle invända emot, som att det inte är så konstigt att invandrare våldtar och att våldtäkt är okej om man kommer från en oroshärd”

  Det är ju precis det du skrev: “det kanske inte är så konstigt att någon som flytt undan våld och tortyr själv är känslomässigt invalidiserad och beter sig illa”

 20. agnes writes

  Jag tycker det är märkligt att snubbar som vanligtvis hatar feminism blir rena rama kvinnojourerna när en invandrare begår en våldtäkt. Jag tycker det är märkligt att det invandrarmän gör anses höra till “deras kultur” och det svenska män gör är bara enstaka individer som är jättestörda. Jag tycker precis som du att det är märkligt att samma män som hatar våldtäkt inte kan sluta vältra sig i fantasier om att deras meningsmotståndare (i det här fallet du) ska våldtas. Det här är fucked up på så många nivåer. Både den uppenbara rasismen och det uppblossade kvinnohatet. Och inte minst de vidriga personangreppen på dig. Jag tycker du har skrivit om detta väldigt klokt och nyanserat. Vi är många som tycker som du. Du är inte ensam. Stå på dig.

 21. Jens writes

  Tack för att du orkar fortsätta med att skriva så klokt trots att så många försöker förstöra för dig. Du är en fanrastisk förebild!

 22. Lina Neidestam writes

  Väldigt, väldigt bra skrivet.

 23. It's all gonna be fine writes

  [...] otroligt smärtsamt det här är att läsa. Like this:GillaBli först att gilla denna [...]

 24. Oscar Kjellberg writes

  Nej, Lisa. Jag har inte medvetet missförstått din tidigare krönika. Den är bara väldigt dåligt skriven. Inte ens ett uns av självkritik går att utläsa från ditt svar, det är inte bara förmätet, det tyder även på en bristande förståelse för andra människor. Det som du anklagar andra för.

  Jag har inte någonstans skrivit att du förtjänar att våldtas, vad jag skrev var att det aldrig finns en ursäkt för våldtäkt. Det spelar ingen roll om man kommer ifrån Eritrea, Sudan, Somalia eller Sverige för den delen. Det spelar ingen roll om man själv blivit utsatt för våld och elände, man har aldrig rätten att direkt förgripa sig på en annan människa så.

  Du skrev att det inte är så konstigt att de som flytt undan tortyr osv. beter sig dåligt. Underförstått att vi ska ha någon form av förståelse för dem. Och med förståelse kommer förlåtelse och undanflykter. Det är vad du insinuerar.

  Ingen normalt tänkande människa (likt dit jag klassar mig själv) tror att alla invandrare är lika, att alla invandrare våldtar, eller att alla invandrare är dumma i huvudet. Däremot så vänder jag mig starkt mot det försvaret du går upp i för dem som gör och är detta. Jag säger igen så kanske du förstår: Vi har, tvärtemot vad många vänsterfeminister likt dig själv tror, BEGRÄNSADE RESURSER. Om jag har valmöjligheten att rädda någon från ett liv i misär som tar tillvara på den möjlighet den har fått sig eller att fortsätta hjälpa någon som torterar den hans som föder den, då väljer jag att rädda en som sköter sig, varje dag, flera gånger om!

  Om en icke svensk medborgare riskerar att dömas till döden för brott de har begått i sitt hemland när vi utvisar dem dit, tough luck! De borde ha tänkt på det innan de begick brott i Sverige som gav dem en extra chans. Och jo, Sverige blir en bättre plats om vi utvisar dem som förbrukat sin rätt att vara här, oavsett konsekvens i deras hemland. För varje förbrytare vi utvisar får vi råd att hjälpa minst en annan som behöver hjälp. Mest troligt ännu flera, kostnaden för att fortsätta ta hand om förbrytaren är sannolikt otroligt hög, återfallsprocenten är hög och han kommer sannolikt begå ett nytt våldsbrott som drabbar någon annan.

 25. Johan L writes

  Bra skrivet, både det här och den tidigare krönikan, som man behövde vara sinnesslö för att misstolka. Det är förhållandevis få människor som tycker som de ovan, men de har mycket tid över att spendera i kommentarsfält.

 26. Philip Svensson writes

  Lisa….. Du må vara en skicklig skribent med en fina framtidsutsikter men du är OTROLIGT naiv om du är chockerad över att din krönika i Metro rört upp känslor hos folk!

  I din krönika rättfärdigar du ändå på ett vis, denna mans våldtäkt i Sverige då hans kvinnosyn är “skev” efter allt han fått vara med om i stt hemland?
  Du kan omöjligt veta om dessa människor har nära anhöriga eller rentutav själv blivit utsatta för våldtäkt.

  Du kan inte på allvar tro att alla är lika förlåtande som du och anse att våldtäktsmännen i fråga ska få vård och inte på något vis få ett märkbart straff. För det är ju precis vad Sverige erbjuder sina psyksjuka medborgare. Rättmedicinsk vård där gärningsmannen ifråga inte riktigt blir klok på vad han gjort för fel, då “han var väldigt sjuk under tiden han begick brottet”

  För mig låter det onekligen väldigt obekvämt om Sverige tar in folk som, i vårt land, räknas som psyksjuk. Jag säger inte att det inte finns psyksjuka svenska män, det bevisar onekligen du genom att publicera vissa mäns twitter- och facebookinlägg.

  Men vad fyller det för funktion att välkomna rena brottslingar till sitt land??
  Ge dom vård och sakta men säkert slussa in dom i samhället?? Då borde vi väl först och främst ge vård åt de människor som redan finns och har funnits i Sverige under hela sin livstid!

 27. hepp writes

  Mycket bra skrivet Lisa! Du är fantastisk, kom ihåg att vi som tycker det är så många fler än de högljudda idioterna!

 28. Karolina writes

  jag tror det är många som både förstår vad du säger och håller med men att den gruppen är inte lika ivrig att kommentera. så är det med mig i alla fall så därför tar jag mig i kragen och lämnar en kommentar nu då: bra tänkt bra skrivet.

 29. Frida writes

  Så jävla bra

 30. Leif writes

  Håller inte med dig om att invandrare som begår grova brott skall få stanna i Sverige. Men tycker lik förbannat att du är enormt modig och stark som står på dig mot det svenska slöddret.

 31. Christoffer writes

  Johan Westin:

  Nej, det var inte en ursäkt utan en möjlig förklaringsmodell. Det är skillnad på att förklara och att ursäkta. Eller ska rasisternas förklaringsmodell att det handlar om etnisk bakgrund få stå oemotsagd? Det var ju precis det som Lisa reagerade på, att folk utbrast “ja se negrer” och liknande kommentarer. Men det blir tydligen ingen upprörd över…

  Agnes:

  Bra skrivet. Dessa människor är alltid snabba med att bortförklara som undantagsfall etniskt svenska våldtäktsmän, men när en invandrare gör något då är det genast ett bevis för att deras kultur, eller kanske rent av deras etnicitet, ligger bakom. Jag är en regelbunden postare på flashback, jag vet hur dessa människor fungerar och hur hatiska dom är.

 32. Gustav writes

  Att. Du. Orkar. Du är ett föredöme.

  Blir så fruktansvärt rasande av hatattackerna mot dig. Äckligt jävla samhälle vi lever i. Fortsätt att stå på dig, du inspirerar mig och många andra till att göra detsamma.

 33. Marielouise writes

  @ Anders Nilsson, hon förklarar ju exakt vad hon menar: “Lisa Magnusson tycker att ett av kännetecknen på ett civiliserat land är att det inte utvisar personer om de riskerar att bli torterade, inte ens eritreanska våldtäktsmän tycker hon att man bör sända i döden. Hon menar att det är själva poängen med en civilisation, att den beter sig civiliserat: Den straffar dem som gör orätt, men den är inte grym ens mot dem som själva har varit grymma.”

 34. Vänersborg writes

  Jag håller med de som säger att hennes krönika är ett slags partitagande för våldtäktsmannens rättigheter, vilket känns osmakligt. Lisa kommer sen undan med att påstå att exakt alla som kritiserar henne är debila

 35. Joakim writes

  Vet inte om mitt hjärta bultar snabbare för att jag blir arg på vilka inskränkta människor det finns, eller för att det finns hopp för civilisationen så länge du låter bli att sänka dig till deras nivå! Heja dig!

 36. lvrs writes

  stor eloge lisa för att du orkar stå upp och bemöta hatet och vansinnet. bortanför de vidrigaste kommentarerna och mailen finns det förhoppningsvis några som börjat tänka och närma sig nån slags insikt.

 37. Vänersborg writes

  Det finns gränser för vår godhet och jo, vi måste ibland välja om vi inte vill ge utrymme för den starkares rätt. Lisa verkar dock här se våldtäktsmannen som en svagare part. Det är det som är själva osmakligheten. Var kommer våldtäktsoffret in i hennes “empati”

 38. Cajsa writes

  Det finns verkligen ingen gräns för hur mycket dubbelmoral de här männen unnar sig. Men så är ju upprördheten över våldtäkter bara en front för att komma åt s k “invandrare”, som flera har påpekat. Det är svårt att smälta att vi måste dela nätet och världen med den här enorma dynghögen av våldsbenägna hatare. Jag känner vid sådana här tillfällen att jag vill ta alla nära och sympatiska personer och upprätta en fredad zon (med egna servrar) så att vi kan leva ohotade och lyckliga i alla våra dagar. Så kan rasisterna och kvinnohatarna sitta och hatmejla ut i tomma intet med värkande musarmar tills de torkar. Tack för att du pallar att skriva, vi är så himla många som är på din sida!

 39. Hannes writes

  Bra jobbat igen, Lisa!

 40. WA writes

  Ännu ett exempel på solklart manipulativt skrivande. Genom att bara framhäva oppositionens allra sämsta kommentarer från de största rötäggen får skribenten läsaren att tro att alla som tycker olika är okunniga bråkstakar som inte kan formulera sig. Då undrar jag, vad hände med alla riktiga debattinlägg? Folket som ifrågasatte dina idéer, fick dom några svar? Eller undvek du att svara på dom genom att låta dom raderas med motivationen att det var så många personangrepp? Sådant får man räkna med när man hänger ut sig själv på internet på det viset.

  Alex: Du måste vara en sådan människa som lever i en liten personlig bubbla där allt är frid och fröjd, att världen är en jättebra plats där alla är snälla och trevliga och du inte för ditt liv kan förstå hur folk kan säga sådana saker. Du kan inte ha varit djupare i internet än aftonbladets debattsida och facebook där du bara är vän med dina närmaste som delar dina åsikter. Om du tror att dom som skriver sådana kommentarer är dumma, ointelligenta och saknar utbildning så tror du faktiskt fel. Faktum är att det till stor del är helt vanliga människor, de kan t.o.m. vara en del av din vardag, det kan vara butiks-biträdet i din lokala matvaruaffär, det kan vara brevbäraren, ja det finns mycket. De finner det ofta helt enkelt inte värt att ödsla energi på att skriva något ordentligt som senare kräver uppföljning. Dom vill bara få utlopp för sin irritation och sedan gå vidare och göra något annat.

  Nu till den här texten…
  Visst, ett civiliserat land ska vara humant, det råder inget tvivel om den saken, men när ett land nu går med på att ta in en i sitt samhälle för att man ska komma undan sitt eget där våld och förstörelse härjar och ger en en chans till ett bättre liv, bör man inte visa tacksamhet genom att följa lagar och regler? Hör ociviliserat beteende som våldtäkt hemma i ett civiliserat land?
  Om man nu vet att det finns risk att bli skickad tillbaka till sitt hemland om man inte följer lagen, ser man inte till att man gör dom val som faktiskt inte strider mot lagen? Mannen i fråga har ju själv gjort ett val att våldta kvinnorna, det är ingen som har tvingat honom att göra det, och då får han ta konsekvenserna, även om det kan leda till eventuell tortyr och slutligen död. När ett land nu faktiskt lagt resurser på att låta en leva där så kan man knappast förvänta sig att det ska spendera ännu mer pengar på att personen ska sitta i fängelse och leva helt på landets bekostnad. Det fungerar inte på det viset.

  //WA

 41. Vänersborg writes

  MarieLouise, ett civiliserat land försvarar inte den som förstör ändras rättigheter och rätt till liv. Jag blir lika förtvivlad jag på all dumhet då den normala reaktionen är att vilja skydda offret, det vill säga våldtäktsoffret. Inte att tala sig varm för förövarens rätt, det är sjukt! Det är inte förövaren som ska ha vår förståelse, utan hans offer.

 42. Julia Cechal writes

  Du är grym.

 43. Daniel writes

  Jag läste “Vad skall man göra med alla som är dumma i huvet?”, och ja, jag undrar också vad man ska göra med alla som är dumma i huvet.

  Jag undrar:
  1: Varför måste alla utan en mikrosekunds eftertanke hoppa upp på en stol och skrika “Du ska dö/våldtas/nåtannatosmakligt!”? Vad hände med hyfs och vett?
  2: Hur kommer det sig att de som skriker så arga påhopp inte inser att de postar med sitt RIKTIGA namn? Once on the Internet…

  Bra skrivet och stå på dig!

 44. fristedt writes

  Tack Lisa.

 45. Anders Nilsson writes

  @Marielouise

  Tack för svaret! Jag håller inte med och nej jag är inte rasist.

  Om det är så att mannen från Eritrea riskerar tortyr i sitt hemland om han blir tillbakaskickad, är det inte lämpligt då att han själv tänker på det innan han fullföljer en våldtäkt? Det är knappast ett undantag att Sverige har utvisning i straffskalan, det är snarare regel i alla världens länder.

  Och nej, det handlar inte om rasism. Om det var en Norrman som stod dömd så ska han hem till Norge också. Där riskerar han troligtvis inte tortyr men en våldtäkt är en våldtäkt och jag tycker inte att missförhållanden i hemlandet ska generera straffrabatt för en sådan i Sverige.

  Lisa må mena väl men det är mycket klumpigt att likställa en våldtäkt med “beter sig lite illa” och jag förstår inte hur de flesta här kan försvara det med glada tillrop om att hon är stark, bra och skriver fantastiskt.

 46. Cecilia Persson writes

  Men alltså, Lisa förespråkar ju inte att våldtäktsmän inte ska straffas.
  Bara att vi inte ska döma dem till döden genom utvisning.
  Glasklart. Det enda som är svårförståeligt är era tolkningar.
  Läs om, läs rätt.
  Tack Lisa. Du är ett lejonhjärta.

 47. Mattias Irving (@Nonemo) writes

  @Vänersborg

  Det är en förlegad syn på straffrätt som du ger uttryck för. Det försvårar det brottsförebyggande arbetet att inte försöka skapa en större förståelse för förövaren, förövarens motiv och det sammanhang förövaren verkade i. Givetvis ska vi försöka förstå.

  Utöver de rent krassa argumenten för att skapa sig en – fördomsfri – bild av förövare i Sverige, finns det även humanitära. Det är sociologiskt bevisat i fall efter fall att människor som kommer från utsatta och svåra situationer är mer benägna att uppträda och agera asocialt. Det rör sig alltså om dåliga omständigheter, inte om en “dålig” individ. Att därför straffa individen för att hen haft en sämre lott i livet än många medelklassvenskar, är inte rättvist eller humant.

  Däremot har vårt samhälle även utvecklat en maskin för repressalier mot beteenden som är destruktiva. Den maskinen finns till av en anledning och innan bättre alternativ finns ska den också användas. Ett brott ska ha en passande straffrättslig påföljd. Men det ska ske på grund av brottet och inte på grund av förövaren.

  Tycker att Lisa Magnusson sätter fingret på något mycket viktigt i den här texten: De som opportunistiskt använt sig av detta våldtäktsfall för att ge uttryck för sina vanliga rasistiska ut-med-dem-floskler, ertappas med att utöva precis samma kvinnoförtryck mot Magnusson som de tidigare så ivrigt klistrat på våldtäktsmannen. Det är samstämmigt med mina tidigare genomgångar av hur feminism används på främlingsfientliga sajter: I samtliga fall som feminismen någonsin kom på tal på den gamla bloggen Politiskt Inkorrekt var den antingen täckmantel för demonisering av andra kulturer, främst islam, eller så häcklades den som “genusfascism”. Inga mellanlägen. Inga nyanser. Det är en utpräglad och uppenbar strategi.

 48. Louise writes

  Det finns ingen ursäkt för den typen av kommentarer som skribenten har fått utstå oavsett vad hennes text innehåller. Det är för mig poängen.

 49. Helen writes

  Lisa, skickar kraft för att orka med alla dumheter.
  Jag håller fullständigt med dig!

 50. Ylva writes

  Det är alltid fullkomligt oacceptabelt att angripa någon med sådana vidrigheter som du utsatts för. Jag blir illa berörd och känner verkligen med dig.
  Med detta sagt måste jag ändå säga att det var extremt dumt av dig att skriva
  “det kanske inte är så konstigt att någon som flytt undan våld och tortyr själv är känslomässigt invalidiserad och beter sig illa”.
  Man behöver inte vara ett rasistiskt dumhuvud för att bli provocerad av det. Jag håller självklart med om att civiliserade länder inte återkallar uppehållstillstånd och att man inte kan indirekt döma till tortyr istället för fängelsestraff, men varför behövde du ha med den passagen? Jag förstår inte hur du inte kan se att det mycket lätt tolkas som en förmildrande omständighet för i förlängningen måste du ju då mena att det är mer konstigt, dvs värre, om en icke-traumatiserad man våldtar.

 51. Elin Astrid writes

  All kärlek till dig Lisa!

 52. Mari writes

  Vad nyanserat och sakligt du skriver, trots de LÖJLIGA mängder med hatfyllda svar från läsare du fått (som i många fall inte kan ha läst och reflekterat över dina faktiska ordval, inte klarat av att skilja på äpplen och päron ens om de fått provsmaka först). Vet inte om jag klarat det utan att bli lika rädd (nej, inte fysiskt utan för ilskan och det till synes orationella) för hur de individer som skriver på det sättet fungerar och värderar i vårt samhälle, som för de faktiska våldtäktsmän de hatar så mycket (och nej, ingen promotar deras handlingar eller vill väl pjöllra med dem, men man kanske kan få diskutera utan att bli så löjligt felciterad och attackerad för det). Kram till Lisa. :)

 53. Ella writes

  BRA!

 54. RODEO writes

  Mellan klockan 09 och 17 på vardagar kan du kommentera den här artikeln. Vi vill påminna om att kommentarer ska hålla en god ton. Vi publicerar inte personangrepp och förbehåller oss rätten avpublicera kommentarer.

 55. Johannes writes

  Jag hoppas att du orkar fortsätta skriva trots allt detta. Du verkar vara en fin och tänkande människa.

 56. GJ writes

  Hoppas kommentarerna på denna post kan muntra upp dig Lisa!! De muntrade i alla fall upp mig som, än en gång och för en stund, tappade tron på mänskligheten.
  Bra skrivet och det är bara jättesjukt att du måste förtydliga din gamla post.
  Högst oklart dock om nötterna som skickar dig dessa osmakliga kommentarer kan ta sig igenom en så här lång post? Än mindre klart om de är förmögna att analysera innehållet.
  Troligtvis inte.

 57. Cecilia Verdinelli writes

  Du gör så stor nytta i debatten, Lisa.

 58. Mattias writes

  Tack. Du är en modig tjej, mycket modigare än mig.

 59. Kerstin writes

  Kära Lisa!
  Jag kan inte skriva något här som du inte redan vet. T ex att idioterna är betydligt färre än de vettiga men aktivare på nätet.

  Jag vill ändå lämna en kommentar här till stöd för dig och ditt mod.

  Kram

 60. Johan writes

  Suveränt skrivet.

 61. Malin writes

  Hej Lisa – du är bäst!

 62. H writes

  Vit medelklass krockar med vit arbetarklass som krockar med invandrare. Ingen av de som står över begriper att de står just över. Vet inte om jag ska frustreras eller gråta. Sorgligt är det hursomhelst.

 63. Christian writes

  Hatten av för dig Lisa för att du säger det som behöver sägas. Säg till m jag kan göra ngt för dig.

 64. Anna writes

  Jag tycker att det är hemskt att människor vräker ur sig hemskheter som att du borde bli… osv.
  Men det finns en allvarlig fråga att diskutera här. Hur långt sträcker sig vårt ansvar för medborgare från andra länder? Ta gruppvåldtäkten i Mariannelund. De plågade denna kvinna i sju timmar och nu kräver åklagaren utvisning som en del av straffet.
  Det är inte helt otroligt att de kan drabbas av repressalier i Afghanistan (som de tydligen kommer ifrån). Tycker du Lisa att vi är tvungna att just därför ge dem uppehållstillstånd? Enligt vad jag har förstått så är de asylsökande.

 65. Signe writes

  Vad är det för FEL på folk!!!!???? Så jävla vidriga kommentarer du fått. Fy faan. Styrka till dig!! Kram

 66. Lovisa Rappner writes

  All cred och kärlek till dig Lisa! Bra att någon vågar stå upp offentligt för all skit som får lov att pågå. Det finns tyvärr överallt, i lunchrum, på högskolor, i omklädningsrum och i busskurer, det där jävla hatet. Helt ogrundat. Tack för att du är du.

 67. Helena Eriksson writes

  meritwager.wordpress.com

  Håller inte med dig om att vi ska ha kvar såna här människor i Sverige, varför ska de vara här och kosta pengar? Att han riskerade att sändas hem till tortyr och död skulle han ha tänkt på innan han gjorde detta.

 68. Sascha writes

  Jag blir så ledsen när jag läser detta. Du ska veta att vi är många som står vid din sida, du är inte ensam. Vi behöver dig. Du är fantastisk!

  X

 69. De oskyldiga kastar sten. « PeoWagstrom's Weblog writes

  [...] Lisa Magnusson har fått varje “rättfärdig” idiot på nätet efter sig verkar det som. Jag är alltid så förundrad över dessa självsäkra individer som så självklart anser att deras världsbild är så mycket bättre än alla andras. Framför allt funderar jag på varifrån alla dessa självutnämnda moralens väktare får sitt bränsle ifrån. Sen så minns jag, vilka är de som förklarar att “de vanliga mänschorna” är offer för gangsters, polisen, politiker och alla andra “ovanligas” förtryck av dem. Aftonbladet har haft en stor kampanj på sistone där man spelar på den “vanliga mäncshans” utsatta situation, i Aftonbladets och media är man nämligen alltid på “mänschornas” sida mot alla odjur. Det förstår ju “alla” att “vanliga mänschor” aldrig gör sånt fult som de ovanliga gör. Se bara nedan hur synd det är om “vanliga mänschor”. [...]

 70. Lisa writes

  Jag är på din sida Lisa! Vi får inte låta idioterna segra. Jag förstod helt och fullt vad du menade i din krönika, och är som sagt på din sida. Förstår inte hur någon kan önska någonannan en våldtäkt, världen är sannerligen en vidrig plats. Blir gött när mänskligheten dör ut.

 71. Johan writes

  Hej!

  Jag gillar dina argument, men jag har en opponering; vore det inte bättre om du struntade i att blanda in könet på förövarna (och du som utsatt) i diskussionen? Risken finns ju faktiskt att det skrämmande hatet var riktat mot dig som individ, och inte mot ditt kön. Att säga att det handlar om kvinnohat är att förminska dig (och förövarna) till ert kön. Förmodligen har många av dem mammor, döttrar och fruar som de kanske inte alls önskar en våldtäkt. Att de eventuellt gör misstaget att rikta sitt hat mot ditt kön är en sak, men låt dem inte vinna genom att göra könet till en viktig variabel i debatten. Sexism förstärks av all gruppindikation som baseras på könet framför individen.

 72. Johan writes

  gruppidentifikation, skulle det stå. Tack för en i övrigt bra artikel! :)

 73. Knaprig kaka » Arkiv » Trollen spricker tyvärr inte i solljuset writes

  [...] snubblade jag över det härvilket började med en krönika om invandrare, våldtäkt och svensk strafflagstiftning. Krönikan [...]

 74. Anders writes

  “Ni är upprörda över den eritreanske man som jag skrev om i min krönika, ni äcklas över hur vidrig han är mot kvinnor, att han inte fattar att här i Sverige beter man sig inte så som han gör. Ni blir alldeles utom er av vrede bara ni tänker på det. Men på vilket sätt skiljer sig egentligen er egen kvinnosyn från hans?”

  “Och så finns det sex som är våldtäkt, som inte handlar om ömsesidighet överhuvudtaget, utan om hat, om en önskan att äga och straffa. Det är exakt samma bakomliggande mekanismer när en eritreansk man förnedrar och misshandlar en kvinna sexuellt som när en svensk man talar om för en kvinna att hon borde förnedras och misshandlas sexuellt. Det är två sidor av samma mynt, samma gamla universella kvinnohat i handling och i tal.”

  Herregud.. Tycker du verkligen sådär? Har du så liten tilltro till Svenska män?
  Man känner sig nästan sårad.

 75. Kristofer writes

  Anders – Vad är det som är upprörande i den meningen? Tycker att det vore på sin plats att undvika impulsen att känna sig sårad, för det handlar ju om något betydligt större än dig och dina känslor här.

  Till exempel det högst orimliga – det var en underdrift – i det faktum att ett antal (svenska män, hör och häpna) i en helt osannolik tankevurpa tycker sig stå på den våldtagna kvinnans sida genom att uppmuntra till våldtäkt och misshandel av en annan kvinna.

 76. Vänersborg writes

  Mattias Irving

  “Det är en förlegad syn på straffrätt som du ger uttryck för. Det försvårar det brottsförebyggande arbetet att inte försöka skapa en större förståelse för förövaren, förövarens motiv och det sammanhang förövaren verkade i. Givetvis ska vi försöka förstå.

  Utöver de rent krassa argumenten för att skapa sig en – fördomsfri – bild av förövare i Sverige, finns det även humanitära. Det är sociologiskt bevisat i fall efter fall att människor som kommer från utsatta och svåra situationer är mer benägna att uppträda och agera asocialt. Det rör sig alltså om dåliga omständigheter, inte om en ”dålig” individ. Att därför straffa individen för att hen haft en sämre lott i livet än många medelklassvenskar, är inte rättvist eller humant.”

  Du tycks helt övertygad om att du funnit den rätta läran. Men jag är inte emot dig i sak, jag tror också att kriminellt beteende har med miljö att göra i stor utsträckning.
  Dock är det fler aspekter som skall tillgodoses i ett rättssamhälle än vad som är rätt och fel emot brottslingen.
  Det är inte alls en förlegad syn på straff jag har, utan en högst reell och aktuell sådan. Fråga vemsomhelst, som råkat ut för våldsbrott, och fått se sina nära och kära fara illa, alternativt farit illa själva. Tänk på Englas anhöriga t.ex.
  Straff har en poäng, och måste upplevas rättvist av samhället, annars urholkas respekten för systemet, och det är en fara för demokratin.
  Jag tror inte de sociologiska teorier du hänvisar till är avsedda att användas som försvar för grova brottslingar, eller ett naivt försvar av personer med grava personlighetsstörningar.
  Det föreligger en fara i att se grova brottslingar, oavkortat som offer.
  de har förmodligen varit offer en gång i tiden, men det går inte att vila på en offerroll hela livet. Helt enkelt därför att som vuxen har man ett eget ansvar, alltid.
  och det är det rättssamhället och hela demokratin vilar på.
  Så vad i detta är otidsenligt menar du?
  försök tänka själv, istället för att hänvisa till teorier som låter bra och som syftar till att blåsa upp ditt ego och din uppfattning om dig själv som rättskaffens, och aoss andra som omdoderna reaktionärer.
  Ditt resonemang om brottslingar som offer riskerar även att bli missvisade och ett naivt försvar för “den starkares rätt”.
  Det är nämligen inte bara stater som utövar fascism, utan också individer kan vara fascister.
  Att lemlästa., våldta och mörda sina medmänniskor är också en slags fascism, ett slags maktspråk som bygger på att “jag gör vad jag vill,jag sakanar helt respekt för andra människors liv och leverne, och jag saknar helt empati för hur mycket jag skadar dem”. Jag har farit illa, alltså har jag rätt att göra andra illa, liksom.
  Jag tror det finns många faktorer i detta, som inte kommer fram, men låt oss inte vara naiva.
  Vad Lisas inlägg beträffar så anser jag inte heller att det är det minsta rätt att uttrycka sig så som en del gör, och jag tar med bestämndhet avstånd från dessa avarter.
  Dock kan jag tycka att Lisa kommer undan lite för lätt genom att bara framställa det som att kritiken är osaklig och kommer från främlingsfientligt håll.
  det stämmer inte. Jag tycker det är suspekt då Lisas ryggmärgsreaktion blir: Hur ska vi skydda förövaren, då hon inte med ett ord berör offrets rättigheter! det är som om det är förbjudet att ta avstånd från ondskan då den uppenbarar sig, ett slags uttryck för fjäsk emot den starkare eller snarare förakt för offret. För, jo i detta sammanhang, i den situation vi pratar om, en våldtäkt, finns ett offer och en förövare, oavsett hur “trasig” förövaren är.
  Lika suspekt som Lisas ryggmärgsreaktion är som då Göran Greider i sin senaste krönika i Dalademokraten framställer terroristen Merah som en stackare som fallit offer för rasism.
  Som om han inte hade ett eget val. Som om inte alla har detta.
  Om det vore fallet att man är helt offer för sina omständigheter, hur kommer det sig att inte alla väljer brottets bana då?
  sen undrar jag varför det kommer in folk med ryggdunkande, och grattis och allt vad det nu är.
  Här diskuterar vi Lisas uttalande. varför behöver hon en pöbel, och för oss som inte förstår eller håller med, hur kommer det sig att det väcker sådan enorm lättnad det hon sagt. Varför alla “keep up the good work”? Mot vem och mot vad?
  Bra med tydlighet.

 77. Vänersborg writes

  De som kommer in här och applåderar Lisa, framför inte några direkta argument till vad som är bra eller dåligt, utan vill mer att “rättvisan ska segra” och latt vad det nu är. Känns så barnsligt, kan man inte få ställa frågor eller tycka kring Lisas uttalanden, utan att alla ska känna behovet av att “komma in och stötta” Lisa liksom. Så skör är hon knappast.

 78. Vänersborg writes

  Anna, du skriver:
  “Men det finns en allvarlig fråga att diskutera här. Hur långt sträcker sig vårt ansvar för medborgare från andra länder? Ta gruppvåldtäkten i Mariannelund. De plågade denna kvinna i sju timmar och nu kräver åklagaren utvisning som en del av straffet”

  Du ställer en mycket relevant fråga som måste få diskuteras.
  får se om någon av ryggdunkarna här inne vågar anta utmaningen, eller vill fortsätta sitt ryggdunkande…

 79. Jesper writes

  @Anders
  Jag tycker inte det verkar som om Lisa talar till svenska män i allmänhet utan specifikt om svenska män som talar om för en kvinna att hon borde föredras och misshandlas sexuellt. Det är en rätt stor skillnad tycker jag. Hela skillnaden faktiskt, och ingenting man behöver ta åt sig av om man inte tillhör gruppen som anges, det vill säga inte alls “Svenska män”.

 80. Ylva writes

  Jag gillar inte när människor uttrycker sig på det här sättet:

  agnes:”Jag tycker det är märkligt att snubbar som vanligtvis hatar feminism blir rena rama kvinnojourerna när en invandrare begår en våldtäkt”

  KÄLLA PÅ DET TACK!

  Hur FAN vet du vad alla dessa män tycker!? Det kanske är så att de reagerar på att det begåtts en våldtäckt punkt! Eller hur?

  Jag skiter fullständigt i hudfärg eller ursprung. Ett brott är ett brott. Sen kan man resonera vad det bästa av straff är. Jag är olyckligtvis outbildad inom brott och straff, men jag tycker att utvisningen ska kvarstå när det kommer till grova våldtäckter.
  Som t.ex. de fall där tjejer fått leva med t.ex. förlorad syn på ena ögat, krossat bäckenben (då från sparkar..aka stamp), brutna armar och ben, krossad käke etc. Då utöver att ha blivit sönderknullad.

  När det kommer till grova våldtäckter av det slaget så känner jag inget annat än att denna man, är en fara för vårat samhälle. MÅNGA människor har en svår uppväxt. Man är bara offer för sina egna handlingar!

 81. Keyser writes

  Hej Lisa, detta är två meningar ur din krönika. Förmodligen de meningar som gör att du ifrågasätts. Men du ställer dig väldigt frågande till att vissa reagerar över detta.

  “Jag skriver inte heller om hur de egenskaper som vi nu gärna förknippar med invandrare – promiskuitet, brutalitet, primitivitet, irrationalitet, lathet, girighet ”

  “inte är så konstigt att någon som flytt undan våld och tortyr själv är känslomässigt invalidiserad och beter sig illa.”

  Man kan ju faktiskt tolka det som att man ska ha någon slags extra förståelse när individer som tillhör denna grupp du skriver om, begår allvarliga brott. Det kan ju givetvis uppröra, och jag finner det märkligt att du inte förstår det. De män eller kvinnor för den delen, som skriver att du själv skulle råka ut för våldtäkt, skriver förmodligen det i vredesmod eftersom du skriver att det – “inte är så konstigt att någon som flytt undan våld och tortyr själv är känslomässigt invalidiserad och beter sig illa.”

  Du misstolkar dessutom dessa uttalanden medvetet och vill göra gällande att personerna som skriver tycker så om alla kvinnor. Att det är ett slags “universellt kvinnohat “. Det är ju givetvis bara trams från din sida, det hade ju även gällt om en man skrev de meningar du gjorde. Då hade han säkerligen fått uppleva liknande kommentarer. Att t ex hans dotter eller fru skulle råka ut för våldtäkt. Det är ju givetvis ett känsligt ämne och har man någon i sin närhet som råkat ut för det så har man inte särskilt närma till förståelse.
  Dessutom är det tröttsamt att alltid läsa att det är “främlingsfienliga” personer som skriver alla negativa inlägg. Har visat din krönika för ett flertal personer, som för övrigt inte är främlingsfientliga, och flera har tyckt att du uttryckt dig på ett märkligt sätt. Så frågan är, har alla dessa människor missuppfattat din text fulltsändigt? Är de helt plötsligt också rasister bara för att de inte tycker samma som dig?

  Förstår dessutom inte de som skriver inlägg typ “heja Lisa” och “du är modig” och “tack för att du tar upp detta” Vad är det de påhejar, är det att vi ska ha mer förståelse om en man från Eritrea våldtar en svensk kvinna. Jag finner det märkligt..

 82. Anna writes

  Vänersborg, tyvärr så tror jag inte att den frågan står på “de godas körs” agenda. Jag vet hur obehagliga såna frågor är, för jag har själv tillhört den kören.

 83. Per Emm writes

  Som vanligt så glömmer vi offren, de som blivit våldtagna för livet.. Hmm
  Det finns väl ett rättsväsende som tar hand om olika typer av kriminella, kanske bättre att se över det istället..och låta rättvisan ha sin gång..
  P4 i Norge berättade om att 70% av välgångarna i Norge utförs av människor med utländsk härkomst , det är ju inte bra..
  Och någon nämnde i programmet att våldtäkt skulle va ok i deras kulturer, skrämmande i så fall, men det har inte med saken att göra som ett försvar eftersom våldtäkt och våld överhuvud taget är emot mänskliga rättigheter, det är kontentan..
  Amatör debattörer får nog sluta med sina hemma-snickrade åsikter om de är vänster eller höger, eller grå, så länge vi har ett rättsväsende så får de sköta domarna och lagstiftningen..
  Det är väl rättssystemet som är det viktiga och som har ansvar över just dessa frågor.. Inte bloggare och andra lobby-artister..
  Kanske borde rättsväsendet snart också se över kränkningar på Internet..tex
  Det är inte bra när “vanliga” människor börjar agera rättsväsende..

  Har skrivit detta på Iphon, kanske blir några märkliga omstavningar, kan inte gå tillbaka och se i texten, hoppas ni kan förstå kontentan i alla fall då..:)

 84. Per Emm writes

  Skulle stå….”P4 i Norge berättade om att 70% av våldtäkterna i Norge utförs av människor med utländsk härkomst , det är ju inte bra..”
  :)

 85. Carin writes

  All heder till dig Lisa.

  Blir så ofattbart trött på människor som ser så oerhört ensidigt på komplicerade frågor.
  Att utvisa personer till land där de kan utsättas för tortyr är inte demokratiskt eller medmänskligt. En våldtäkt är ett hemskt brott, men det betyder inte att personen ska fråntas sina mänskliga rättigheter.

  Och (följande syftar ej till mannen i artikeln) alla som hävdar att personer som begått brott i sina hemland borde skickas tillbaka – har ni tänkt på att ett brott i ett annat land inte alls behöver vara ett brott i Sverige? Homosexualitet, otrohet, sex före äktenskapet – saker som är brott i andra länder men som ej är brott i Sverige. Börja inte skrika “kriminell!!” innan ni vet vad brottet handlar om, vad för lag som personen brutit mot, och vem som stiftat den lagen.

  Världen är tyvärr mer komplicerad än “han bröt mot lagen”. Vilken lag? Enligt vem?

 86. Per Emm writes

  Trist och tråkigt när människor hugger och kränker som nu emot dig Lisa, men det visar ju också hur heta ord är och kan vara, och hur människor tolkar snabbt och dömer ändå snabbare, gärna utifrån politiska färger.. Trist att bli utsatt på ett sådant sätt som du Lisa.. Bara att beklaga att det inte finns sansade människor som vill hitta humana lösningar istället, även om våldtäkt är för jävligt..

 87. Janne writes

  Visst gör det ont när principer krockar, men principer måste gälla även mördare och våldtäktsmän. Man kan inte acceptera utvisning till avrättning – om man accepterar det är man ett kräk. Precis på samma är man ett kräk om man önskar att någon ska bli våldtagen!

  Vet inte vem som sa det först, men det finns mycket klokskap i detta citat: “Man kan se hur civiliserat ett samhälle är genom att studera hur det behandlar sina brottslingar.”

 88. Anders writes

  @Jesper

  Fortfarande sjukt att likställa en ilsken kommentar med en brutal våldtäkt, hur fan kan man få det till att det “är samma mekanismer” som ligger bakom?

  Dessutom verkar Lisa missförstå “hatet” mot henne som ett generellt “kvinnohat”.
  Har hon helt plötsligt blivit taleskvinna för alla kvinnor?
  Jag tycker det verkar vara relativt många kvinnor som också skriver kritiska kommentarer.
  Sen är det bara löjligt att av flera hundra kommentarer plocka ut endast de mest hatiska som säkerligen skrevs väldigt hastigt och enbart bemöta dessa utan att bry sig ett skit om de hundratals som faktiskt gett 100% legitim kritik.
  Men det är ju ett klassiskt retoriskt knep givetvis, det lustiga i situationen är ju att Lisa förmodligen är den största kålsupare/hycklaren av oss alla när hon skriver:
  ” De som påstår det har antingen inte läst texten ordentligt, eller så har de läst den och med flit feltolkat den. Det är ju så med en del att de inte är klyftiga nog att föra en vanlig diskussion, därför retirerar de till medvetna missförstånd.”

  Hon gör ju precis samma sak själv, fast värre.

 89. Johan writes

  Det är skrämmande, att så många tjejer (hens) sväljer allting denna kvinna skriver, utan att ens reflektera över vad hon har skrivit samt sväljer hennes vinklade kommentarer och åsikter.

  Skämmes hens!

 90. Marcus writes

  Lustigt att läsa alla kommentarer här.

  Utvisa- sidan är förvirrade och arga.

  Andra sidan är “stå på dig”, kärlek, flower power OCH ett lika illa dolt hat som första sidan.
  SD-grisar kan man läsa bland kommentarerna. Kan man läsa Eritrea-svinen?

  Det måste vara skönt att vara som ni: antingen är man för eller emot. Oavsett vilket så älskar man och hatar lika mycket. Men ni är helt säkra på att just ni har valt rätt sida. Att ni är lite mer utmärkande än grannen… Svårt att erkänna bara, eller hur?

  När blev världen så svart-vit? Läs bara blogginlägget. Fullständigt nyanslöst.

 91. rebecka1 writes

  Lisa Magnusson reagerar på reaktioner på den inlaga om vad man ska göra med “alla som är dumma i huvudet” som hon lät publicera härförleden.

  Det vore bättre att Magnusson förklarar vad hon menat med sin text. Särskilt då hon hävdar att den ingick i något som hon betecknar som “en diskussion” (i ett angrepp ovan på de som inte delar hennes världsbild: de som “inte är klyftiga nog att föra en vanlig diskussion”) medan texten istället snarare antyder mental härdsmälta. Den typ av stigmatiserad emotionalisering som en annan kvinnlig debattör rätt nyligen lät sig hemfalla åt utan att heller hon uppvisa några intellektuella kvaliteter.

  Sorry, Lisa – du är obegriplig i det du framställer. Ska jag tolka din text ovan som att du lider av Stockholmssyndromet? Att du vill att andra ska drabbas som du? Annat?

  Att så många kvinnor som är debattörer i tilltagande grad skjuter skarpt med kulsprutekärvar utan att ens sikta rätt och därefter iklär sig den “offerkofta” de beskyller andra för att vilja bo i är ett tilltagande bekymmer.

  Möjligen också ett tecken på uppgivenhet.

 92. rebecka1 writes

  Är det inte grymhet, det som det “goda landet” utsätter den svenska befolkningen för genom att låta våldsbrottslingar stanna i Sverige och fortsätta agera ut sina frustrationer/övermänniskoambitioner?

  Drabbar grymhet bara vissa grupper och inte andra?

  Är i så fall inte ett sådant synsätt att betrakta som rasism?

 93. Marcus writes

  Lite typiskt: media väljer naturligtvis ut vilka som ska få föra ut budskapet, det korrekta budskapet, till folket. Alltså tar man journalister som anammar det politiskt korrekta tänket och gärna kan driva det.
  Problemet blir när man väljer folk framför kunskap.
  Texten det här hela började med är ju undermålig rent språkligt. Om det fanns risk för missförstånd, varför inte vara tydligare? Eller var avsikten att dra igång ett drev? Kanske satsar skribenten på att avancera i leden?

  Det vore härligt med olika åsikter inom journalistkåren. Jag gillar olika. På riktigt…

 94. Vänersborg writes

  Janne, det finns mig veterligen flera olika varianter på temat: “ett civiliserat samhälle tar hand om sina…” etc.
  Ett annat är:
  Ett civiliserat samhälle tar hand om sina egna först, eller
  En civilisation som inte förmår skydda sin egen befolkning går snart under.
  Vad säger du om det?

 95. Vänersborg writes

  Janne, ge oss gärna källa på det citatet. Jag har hört fler varianter av den där devisen. T.ex att ett civiliserat samhälle tar hand om sina egna, och ett civiliserat samhälle ser till att skydda sina egna, utan förmåga att beskydda eller ta hand om sin egen befolkning, så överlever inte denna civilisation. Vad har du att säga om detta?
  Allt går att vända på, men inte för den som säker enkla lösningar, och som har snöat in på att en asylsökande eritrean ALLTID är det största offret.
  Jag mår illa i hur ni har mage att tala om mänskliga rättigheter för en psykopat som så gruvligt svikit en annans mänskliga rätt, trampat på den med besked. Sicket offer va? Nä det är inte säkert. Han kan vara en kvinnomisshandlare, krigsförbrytare, terrorist, vidrig. Det räcker för min del med att han är en våldtäktsman.
  Ni är inte goda eller reflekterande, ni söker efter enkla lösningar och vägrar se att det ni förespråkar får konsekvenser för brottsoffret, och för HELA SAMHÄLLET. Ni DRIVER helhjärtat frågan om HANS mänskliga rättigheter, detta är något helt annan än ett, “kanske det måste bli så” efter moget övervägande. Ni är så totalt okänsliga så det saknar motstycke.
  En som är ärlig i sitt uppsåt våldtar inte, utan skärper sig för att få uppehållstillstånd.
  En som gör så, är så pass förlorad redan, och har redan fått sin chans. Vi måste vara skarpa och sätta ned foten, vi ska inte acceptera sådant vidrigt beteende. Vad säger vi då till våra egna, och till offret? Det kostar pengar att husera alla typer av brottslingar, det handlar inte bara om hans mänskliga rättigheter. Utan om våra egna, och offrets.
  Många av er tycks tro att det bara handlar om lite överraskningssex, jag skulle vilja att ni för ett ögonblick försökte sätta er in i offrets situation. då blir det inte lika lä’tt att vara god. ert partitagande för våldtäktsmannen bygger på en känslomässig distans till våldtäktsoffret.
  Hur många chanser ska vi ge folk, och vad får det för konsekvenser att skydda en viss person? Jag anser att det finns gränser även för det goda, även om ni inte tror att det är så.
  Man måste välja ibland.
  Ni har valt, säg åtminstone detta.
  Ni väljer våldtäktsmannens väl och ve, framför offrets.
  Påstå inget annat.

  Karin:
  Vad avses med snacket om att olika länder har olika lagar och syn på vad som är brottsligt? So what liksom, vet väl alla?
  Vad implicerar detta problematiserande, givet denna debatt???

  “En våldtäkt är ett hemskt brott, men det betyder inte att personen ska fråntas sina mänskliga rättigheter. ”
  Eh, nu var det ju så att den här mannen faktiskt själv fråntagit en annan hennes mänskliga rätt. Att utvisa någon är inte att aktivt frånta denne sin mänskliga rättighet. han har fått sin juridiska prövning. Han schabblade till det rejält, och som alltid här i livet så får man betala för det ur egen ficka. Varför ska en störd, kanske irreparabelt traumatiserad eritrean ges alla samhällets resurser och mänskliga rättigheter?
  Det kanske är så att vi måste, utifrån de lagar som finns, tillåta att hans stannar.
  men det är isf en stor sorg och något som är tragiskt, och inget man ska stötta med hejarop, som om man vunnit en seger. INte om man hyser den minsta respekt för offret.
  Det liknar det beteende som medlemmar av värsta pöblen som hejar på vid en våldtäkt. På vilket sätt gör det dig medansvarig? Försök att sätta dig in i tjejens känslor, istället för att rusa till försvar för våldtäktsmannen.
  Vi måste våga fråga oss om det verkligen är så att vi med skattemedel ska ta hand om alla som kommer hit och begår brott, och låta dem avtjäna straff här, oavsettt om det kostar oss massor och fängelserna är underbemannade. Jag anser därför att Eritreanens väl och ve inte är det första vi har att ta hänsyn till, eller åtminstone det enda.
  Kan du försöka ta in att det finns andra aspekter än hans “mänskliga rättigheter”?
  Om du inte kan det, eller är villig att diskutera dessa, då kan jag inte se det på ngt annat sätt än att du, faktiskt, tar parti för en våldtäktsman.
  Så enkelt är det.

 96. Mats Forssblad writes

  Det finns inga ursäkter för den här sortens angrepp på Lisa Magnusson. Det betyder inte att man måste hålla med henne om att det är nödvändigt att trivialisera våldtäktsmän om de har en viss etnicitet. Men man bör framföra sin åsikt som en gentleman.

 97. Lallande introverta vilsna ideologer | blogghelvetet writes

  [...] Sjögren är mannen som önskade att Lisa Magnusson skulle bli våldtagen. Han tillhör Svenska motståndsrörelsen. Mikael Skilt tror på judiska konspiration och [...]

 98. Sionism är en psykisk sjukdom | blogghelvetet writes

  [...] Sjögren är mannen som önskade att Lisa Magnusson skulle bli våldtagen. Han tillhör Svenska motståndsrörelsen. Mikael Skilt tror på judiska konspiration och [...]

 99. Josefin writes

  Hejja Lisa!! <3<3

 100. Vänersborg writes

  Josefin,
  Vad är det du hejar på?
  En fråga bara.
  Förstår inte.

 101. Karina writes

  Bra skrivet Lisa!

 102. Sofia L writes

  Hejjar också på Lisa samt en humanare värld. Resonemanget många för är ju att det finns de som föds till förgripare och de som föds till laglydiga medborgare. Det kan ju inte vara så att en människa är det hon upplevt ? Nej så här enkelt är det tydligen ; vi i väst är GODA och övriga är ONDA och de kan endast få komma hit om de beter sig på samma sätt som om de aldrig blivit utsatta för mord/våldtäkt/tortyr och/eller annan misär. Så vidrigt korkat resonemang. Och ett bevis på att man har en världsbild som är så väldigt begränsad. Jag är så lycklig över att få leva i trygga Sverige, i livets lotteri hade det lika gärna kunnat vara jag som tvingats fly från ett helvete för att komma till land jag kanske egentligen inte vill bo i. ZOOMA UT.

 103. Nathalie writes

  Vill bara påpeka att det inte finns “sex i gråzonen”, i alla fall inte på det sätt du beskriver det och det är synd för många tjejer mår dåligt över att ha haft “sex i gråzonen” men förstår inte att det handlar om våldtäkt utan tänker att det är normalt och söker inte hjälp för de tror inte att det är allvarligt.. våldtäkt är inte bara överfall, brutalt våld, etc etc. Ett Nej, och det räknas som våldtäkt även om du inte slåss..

  Tycker för övrigt att det är tråkigt vad folk säger om dig, man behöver inte hålla med, men sådana påhopp är riktigt lågt.

 104. Joakim writes

  Stay strong!

 105. Sofia writes

  Hej Lisa! Vill bara kommentera att jag tycker att du är otroligt smart och jag blir så stolt när jag läser det här inlägget. Skönt att få bekräftat att det finns vett hos få människor när man nästan tappat hoppet. Det finns inga ord för de som skrivit så hemska saker till dig. Sorgligt hur man ens vågar rikta sådana ord mot en annan människa. De måste vara riktigt skadade. Iaf… Fortsätt vara den du är, du är grym!!

 106. Nina writes

  Lisa, stay strong! Bra skrivet.

 107. Lido writes

  Så bra skrivet. Håller med till 100 %.

 108. Lejla writes

  Din intelligens är på en helt annan nivå jämfört med dessa negativa kommentarer du får. Du ska ha en stor eloge för dessa ord.

 109. Vänersborg writes

  Sofia L, så du menar alltså att den som väljer att våldta, inte har något val alls, utan handlingen styrs helt och hållet av hur vederbörande haft det tidigare?
  På ett sätt är jag glad att du sätter dina tankar på pränt. För då syns det med all önskvärd tydlighet att den som har problem med svart-vitt tänkande och gör vattentäta skott mellan ondska och godhet, är just du. Ingen annan än du, faktiskt.

  I övrigt märker jag att de flesta härinne samtliga igonerar att verkligen svara i sak, och det är synd. det är nästan som om man har ett behov av att Lisa ska framstå som offer och figurera som portalfigur i kampen för “det goda.”

  För faktum kvarstår: Lisa är faktiskt glidande i sitt försvar för våldtäktsmannen.
  Hennes inlaga andas stor förståelse för våldtäktsmannen, och hans eventuella motiv (av vilka hon faktiskt inte har en aning om); men inte något alls för offret (observera att jag ej påstår hon har förståelse för själva handlingen i sig, men detta blir onekligen konskevensen).
  Jag menar att det är en vanlig syn bland vänstersinnande människor, och att denna också innebär en oerhörd förenkling.

 110. STUDENT SNAPSHOTS writes

  jag satt på spårvagnen i gbg och läste din krönika och tyckte att “fan, detta var bra!” – jag förstod vad du menade!

  så går jag in på fb, och så är det personer som länkat din krönika och att du är dum i huvudet, plus massor med kommentarer under om att du är si och så. och då undrade jag: “vad fan läste jag egentligen, och tyckte det var bra?”.

  så jag läste om din krönika, och det du skrev är enligt mig rätt! och folk som snackar om att du menar att våldtäkten är “ok” måste ha missat att läsa 99% av texten. Det är även så jävla grymt att du tar upp det och pratar om det – för ingen annan jävla idiot i det här landet vågar egentligen göra det. alla lever i sin bubbla och att sverige är så “fint och bra, och bästttttt”.

  min uppfattning, och ni får gärna argumentera emot om ni vill, är att människor som dessa som har hakat sig upp på våldtäkten som något ok, och som skriver så otroligt hemska saker till dig, är rädda för argument och åsikter som dem aldrig hört förut. dem är rädda att den svenska “perfekta” balansen av mellanmjölk, köttbullar och ikea ska rubbas – och därför bör DU straffas genom att våldtas, för du är en rubbning i den svenska balansen!!

  människor (som dem här som skriver så löjliga saker) är rädda för vad som finns utanför Sverige – typ Eritrea och dess medborgare. dessa människor enligt mig har nog inte förstått sig på hur det går till globalt – utanför våra egna trygga nationella murar. allt är inte som sagt mellanmjölk, köttbullar, ikea, jobb, och let’s dance!

  vet fan inte vad mer jag ska skriva. tror majoriteten av människor aldrig kommer fatta. alltid kommer vara främlingsfientliga (undra varför egentligen? är svenskar bättre än araber eller iranier? när araberna och iranierna -samt grekerna- var några av mänsklighetens största innovatörer och tänkare med matematik, astronomi etc etc? just sayin vem som är/var/kommer vara bäst. japanerna och kineserna kanske kommer bli bäst? vad händer med svenskarna då? bli smuts under asiaterna?!?!). som aldrig kommer försöka att tänka i komplexa banor, eller som aldrig kommer vilja förstå – inte ens lite. tycker det är jävligt tragiskt faktiskt

 111. Vänersborg writes

  Student snapshots, kan det vara så att krönikan är bra för att Lisa Magnusson säger det du gärna vill höra? Oavsett om det hon säger är konstruktivt eller inte.

 112. Desiree writes

  Om du inte förståt det så handlar det om HUR du säger det. Du bl.a förringar offrens känslor rätt, och ev framtida offer.
  Du lägger upp det på ett sätt att det är synd om dem som våldtar, och har rätt att få vara endel av de svenska medborgarna.
  Att de ska få vara här för att de var här först.

  Även om jag kan hålla med om VISSA delar, så verkar det som att du inte vill se det från båda hållen, utan väljer endast invandrarens. Och då klankar ner på de som inte håller med dig, och kallar dem främlings fientliga.

 113. Emma writes

  Shit! Jag blir så upprörd! Den där Per Sjögren (och alla andra) är ju inte ett uns bättre själv(a)! Han talar ju själv om att han skulle tycka det var okey att någon våldtog dig, när det är just det han kritiserar och är så rasande över. Snacka om dubbelmoral. Vill bara ge honom en fet smäll. Vårda ditt språk Per Sjögren, och väx upp!! Kanske skulle det inte skada att faktiskt läsa igenom saker och ting ordentligt innan du kastar skit i ansiktet på folk, NOLL respekt för dig.

 114. anna nyhm writes

  Det är synd om invandrare som begår grova våldtäkter på svenska kvinnor. Det menar Metros krönikör Lisa Magnusson.
  Invandrarmännen våldtar bara eftersom de är ”känslomässigt invalidiserade” och därför är det ”inhumant” och ”rasistiskt” av Sverige att utvisa dem till deras hemländer, menar hon.

  om man frågar mej så är det fel på både våldätktsmän och svenska systemet.
  både bra skrivet och lite smått skyddnade när det kommer till våldtäktsmän.
  systemet “suger” i sverige som vi alla vet vi är lite väl snälla när det gäller grova straff t.ex.
  självklart så ska man bli hemskickad om man inte kan sköta sej i sitt nya land. får man chansen så är det bara att ta vara på den precis som för vilken annan person som helst.
  det känns riktigt dumt att packa in en massa psyk skadade personer i sverige o sen vara för rädd för vad andra ska säga när vi inte vill ha dom här längre.
  min åsikt är att skicka hem acken som våldtar o liknande innan dom gör det igen, det är bara bra om dom får känna på hur det kändes för offret att bli sexuellt torterad.
  vad är det dom säger!?! öga för öga? ;D låt dom själva få smaka på det som do mhar gett till andra. kolla på filmen “i spit on your grave” jag själv bygger upp ett kraftigt hat den första halvan av filmen och njuter lite efter en bit in på andra halvan av filmen.
  Exakt så ska folk bli behandlade i det verkliga livet oxå om man frågar mej som i andra halvan av filmen, helst hängas i en kran på torget så att dom andra asen ser vad som händer med folk som våldtar i detta land.
  men vi är ju för “civiliserade” i vårt lilla sverige så nåt sånt kommer troligen inte att hända.
  som sagt så förtjänar våldtäktsmän att torteras oavsätt om dom inte är i sitt sinnesfulla bruk när dom utför våldtäkten. det är min åsikt.

 115. Matilda writes

  Du är så bra Lisa! Så oerhört klok, slutet på ditt inlägg var klockrent.
  ” Ni är upprörda över den eritreanske man som jag skrev om i min krönika, ni äcklas över hur vidrig han är mot kvinnor, att han inte fattar att här i Sverige beter man sig inte så som han gör. Ni blir alldeles utom er av vrede bara ni tänker på det. Men på vilket sätt skiljer sig egentligen er egen kvinnosyn från hans?”

 116. Natalie writes

  Gud vad ledsen jag blir nar jag lader det har!!! Vad ar det for fel pa folk?!
  Jag haller med dig i det du skriver men aven om jag inte hade gjort det sa fortjanar ingen att fa sa hemska pahopp som du fatt! Usch. Jag fattar att du tar at dig men du borde INTE gora det. Det du skriver visar pa en fin manniskosyn och dina haters ar bara helt dumma i huvudet.

 117. gabriella writes

  you go girl!!

 118. Troll och näthat. - Lisa Magnusson | Rodeo Magazine writes

  [...] var ett par månader sedan jag skrev den där texten som fick sådan sjuk respons och som programmet uppehåller sig kring, men jag får fortfarande kommentarer om den hela tiden. [...]

 119. Elin writes

  Skam är för dem som önskar att en kvinna ska våldtas. Styrka till dig syster och sådana här situationer kan i värsta fall lösas med hjälp av lagen.

  Olaga hot regleras i brottbalken.
  4 kap 5 § BrB
  “Om någon lyfter vapen mot annan eller eljest hotar med brottslig gärning på sätt som är ägnat att hos den hotade framkalla allvarlig fruktan för egen eller annans säkerhet till person eller egendom, döms för olaga hot till böter eller fängelse i högst ett år.”

  Det gör också hatbrott.
  29 kap 2§ BrB
  “Hatbrott är inte i sig en brottsrubricering utan en samlande beteckning på brott där det i motivet funnits ett tydligt hat. Det kan exempelvis vara misshandel, mord, dråp eller olaga hot. Rent lagtekniskt är det en straffskärpningsregel i 29 kap 2§ p. 7 BrB som aktualiseras och ger gärningsmannen vid ett hatbrott strängare straff om ett motiv för brottet varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller annan liknande omständighet.”

 120. Viktor writes

  Du är en vidrig människa Lisa och jag hoppas dagen snart kommer då du får lida för allt idiotiskt som du har spytt ur dig.

 121. Lisa Magnusson writes to Viktor

  Viktor, själv verkar du vara en fin och kärleksfull och harmonisk person, tänk om alla kunde vara som du!

 122. Josie writes

  Jag har inte läst krönikan ni diskuterar, men det som gör mig orolig är att så många tycker att Lisa borde våldtas och diverse saker. Det är ju helt absurt, då är ni ju inte bättre själva. Och hur kan man känna sånt hat över en åsikt? Seriöst lär er att kommunicera innan ni ens uttalar er åsikt! Glåpord och andra elakheter visar bara på en brist av att inte kunna hantera känslor. Men det är tur att Lisa inte tar år sig av dessa vansinniga påhopp!

 123. anton writes

  Allvarligt Lisa jag tycker du är en pinsam människa som uttrycker dig som du gör.
  Du förtjänar dock inte att bli våldtagen för det du säger.
  DU och alla andra FEGA små as kommer alltid med Rasist anklagelser så fort någon INVANDRARE är inblandad i något smutsigt, och ni tycker alltid så synd om dom, MEN vet du LISSSSSAAAA DET ÄR INTE DET! JA utvisning är RÄTT, men först ska dom fan få ett fett jävla straff i Sverige också.!

  VI SVENSKAR inte Rasister/nasister m.m BÖRJAR BLI SÅ JÄVLA TRÖTTA PÅ DET HÄR NU!!! SÅ STÄNG IGEN DIN KÄFT FRÅN 8 MILJONER SVENSKAR.

 124. Matildaa writes

  Du är bäst Lisa! Jag beundrar ditt sätt att skriva, och ditt sätt att handskas med det här, och mycket annat.

 125. Victor writes

  Det sänker såklart debattnivån att säga att Lisa borde våldtas och sådana kommentarer jobbar enbart till kritikers nackdel / ger Lisa sympati och får hennes argument låta bättre än de faktiskt är. Vilket jag som invandringskritiker och nationalist såklart ogillar. Att kalla invandringskritiker för “rasister” för minsta lilla sänker iofs också debattnivån och är ett knep som politiskt korrekta nyttjat för att slippa ta tag i sakargumenten. Via att avfärda nån som rasist kan man föra in personen i fel kategori människor och sådana behöver man sannerligen inte lyssna på, de har inte lika fina åsikter som man själv och de man själv befattar sig med. Rasist har blivit ett socialt stigmatiserande skällsord mot dissidenter som inte håller med om att Sveriges invandringspolitik fungerar, allt från rena ideologiskt övertygade nazister till vanligt folk som är uppvuxen i anslutning till invandrartäta problemområden och är trött på mångkulturen kallas rasister. Det blir mest fånigt och begreppet har urvattnats något oerhört de senaste årtiondena.

  Hursomhelst dock, det beklagliga i Lisas argumentation är dels att hon/du inte har något stöd för att krigsskada är orsaken till våldtäktsbeteende hos diverse invandrare. I så fall hade 1. vietnamesiska båtflyktingar som kom till väst och Sverige under Vietnamkriget varit överrepresenterade i våldtäkter så som MENA-invandrare är idag, så är dock inte fallet. Eller om vi tittar på 2. återvändande soldater efter världskrigen så hade en våldtäktsvåg uppstått då i hemländerna, vilket inte heller stämmer. Vi kan även se att invandrare som kommer från vissa krigsdrabbade länder IDAG inte begår i närheten så mycket brott som invandrare från ANDRA krigsdrabbade länder gör IDAG. Jmf. MENA området med Sri Lanka. Räcker inte detta för att förstå att krigsskada inte är förklaringen till våldtäktsstatistiken?

  Så 1. Argumentationen bygger inte på FAKTA. och sen 2. Lisa tar de facto tagit ställning för våldtäktsmännens trygghet FÖRE svenska kvinnors trygghet…. vilket är vad många blir arg på. Många våldtäktsmän begår upprepad brottslighet, återfallsbenägenheten är inte låg. Sen för det tredje 3. Blir totalt omöjligt för Sverige ätt upprätthålla en rättsstat om vi belönar människor med uppehållstillstånd och medborgarskap när de begår grova brott som våldtäkt, rån, misshandel, dråp etc. Det handlar om att vara tuff för att ge omvärlden rätt signaler också, samma med “fri vård för papperslösa” – det bjuder in fel människor till landet och är ett system som är som byggt för att utnyttjas… inte minst om vi tänker på att vissa invandrargrupper härstammar från länder där man har en klankultur och där man ser andra (utanför klanen / släkten / familjen) som konkurrenter som man antingen utnyttjar /hatar / är i förhandling med. Svensken blir då en mycket rik, men svag klan. Man kan ge sig på hans söner och döttrar, det gör inget, man får ändå respekt som en värdig medborgare och pengarna fortsätter rulla in.
  _Vi kan inte belöna destruktiva, kriminella beteenden._ 4. Lisa utgår felaktigt från att invandrare är en “utsatt grupp” vilket inte stämmer, svenskar som bor bland invandrare i invandrartäta områden som Seved i Malmö tenderar dock vara en utsatt grupp i ordets rätta bemärkelse. Svenskar väljs ofta ut som offer för invandrares kriminalitet och är alltså den verkligt utsatta gruppen. En invandrare i ett svensk-tätt område är o andra sidan lyckligt lottad att bo i ett bra område där han INTE riskeras våldtas, rånas, misshandlas. Risken är hursomhelst väldigt låg – vilket man inte kan säga om en svensk som bor i Tensta, Rissne eller Rosengård.

 126. Viktoria writes

  Du skriver fantastiskt bra. Tack!

 127. Emil writes

  Jag är en ultra-näthatar-rasistisk-misogynistisk sverigedemokrat och jag tycker att det inte är vårt ansvar att hjälpa någon fly från en regering eller dylikt och när dom våldtar Sveriges kvinnor. Jag tycker det är vårt ANSVAR att se till att våra hårt arbetande invånare INTE ska behöva lägga undan en del av deras lön varje månad i resten av deras liv för att betala hans utgifter.

  P.S Ingen vill innerst inne att du ska bli våldtagen :)

 128. Extra! Extra! Erbjudande till Mats Dagerlind. - Lisa Magnusson | Rodeo Magazine writes

  [...] två dagar därpå skrev jag min första förtydligande dementi, och jag har fortsatt dementera: Självklart tycker jag inte att våldtäkt är okej. Det har inte [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion