Lisa Magnusson

Islams kvinnosyn, scientologerna och Pride. (Sammanfattning av nyhetsveckan.)

Idag sammanfattade Leo Vene och jag nyhetsveckan tillsammans med Cissi Wallin i Radio 1. Vi pratade bland annat om trisslottsbråken, Aaron Spelling, Camilla Henemarks nya kärlek, tidningarnas kändisrapportering, debatten om islams kvinnosyn, patriarkala strukturer, de statliga bidragen till scientologerna och Pride Uppsala.

Jag anklagade Uppdrag granskning för moralism, svor som aldrig förr över Pride Uppsala samt sprang plötsligt ut ur studion (p g a telefonsamtal som bokstavligen handlade om liv och död, i det här fallet liv, som tur var). I direktsändning kan allt hända!

PS. Efter sändning fick jag lite skäll av Robert Aschberg för att jag sagt i sändning att jag var rädd för honom, men Annika Östberg, som skulle vara gäst i hans program, backade upp mig.

Lisa Magnusson
 1. Mimmi writes

  intressant.

  Angående killen som sa “om en nyckel passar i alla lås så är det en bra nyckel men om alla nycklar passar i ett lås så är det ett dåligt lås”, vad jag uppfattade så var inte det hans personliga åsikt utan han menade bara att det var en metafor som visar vad vissa killar tycker.
  Var försiktig med att vrida folks uttalande så det blir mer upprörande och provokativt och till din fördel. jag har märkt att du gör det ibland. och i det här fallet så tycker jag inte det är schysst mot killen

 2. Vicky writes

  cissi wallin! sjukt bra. och det är väl klart man är rädd för aschberg.

 3. Lisa Magnusson writes to Mimmi

  Mimmi, vet inte vad du menar med att jag brukar försöka “vrida folks uttalande så det blir mer upprörande och provokativt och till [m]in fördel”? Det är en ganska allvarlig anklagelse så jag ser gärna att du backar upp den med fler exempel. Vad gäller pojken i fråga så minns jag inte exakt hur jag uttryckte mig, men det var knappast så att jag på något sätt felciterade honom eller antydde att just han var särskilt vidrig. Mig veterligen sade jag något i stil med att jag tycker att det han sade rätt väl sammanfattade den attityd ungdomarna i reportaget gav uttryck för i stort.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion