Lisa Magnusson

Lisas levnadsråd, del ett. (För dig som inte orkar vänta på mina memoarer.)

Min lokala mataffär lockade med extrapris på krabba idag. Jag fick feeling, tänkte att jag kanske skulle leva lite farligt, prova något nytt. Jag hade aldrig tidigare haft med en intakt krabba att göra, men kvinnan i disken försäkrade mig om att den skulle vara “lätt” att bereda. Såhär en timme senare kan jag konstatera att hon ljög.

Krabba är den bästa bantningskuren. Inte därför att krabbkött är magert, vilket det förmodligen är, utan därför att man bryter och bänder och svettas och svär i evigheter, och när man väl lyckats sönderdela djuret så finns det inget på det som går att äta. Det finns liksom inget kött, bara grå smet som internet har lärt mig är “smör”, röd smet som är “rom”, och grå membran som är gälar och kanske något annat, typ magsäck, ätligt är det i varje fall icke. Man skulle kunna säga att krabban är lite av havets hipster: Ett stiligt skal tomt på innehåll.

Jag är ännu rätt ung och oförståndig, men här är nu ett som livet lärt mig: Köp aldrig krabba! Även om det är extrapris lär kilokostnaden för den mat man eventuellt lyckas utvinna från krabban vida överstiga saffran, guld och andra dyrbarheter. Det är helt enkelt inte värt det.


Grundligt demolerad krabba.

Lisa Magnusson
 1. Miss Bildad - Hellre missbildad än obildad writes

  Ja, jag kan inte påstå att det ser speciellt aptitligt ut! Jag tackar för rådet, helt klart (även om jag ser det som högst osannolikt att jag någonsin skulle köpa krabba).

 2. sanne writes

  Haha. Haha. åh, att äta krabba med händerna kan ha varit det mest frustrerande jag gjort i mitt liv.

 3. Emma writes

  Åh Lisa du skriver så sällan nu för tiden! Jag lider av akut Lisaklokhetsbrist :(

 4. Kristina writes

  Hahaha! Åh du är rolig och ja, den där krabban ser ju klart oätlig ut.

 5. Josefine writes

  Sitter på jobbet och skrattar, krabba är ju jättegott! Ja, det är lite pilligt att rensa och ja det är lite klurigt med vad man kan äta och inte äta men tillsammans med hovmästarsås är det de godaste som finns, mums.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion