Lisa Magnusson

Döp grisarna!

Någonstans finns en Lisa Magnusson som inte är så noga med det här med att ge folk rätt mejladress, vilket har gjort min egen inbox så mycket mer spännande och oförutsebar. I sommar har jag bland annat fått bokningsbekräftelse på en flygresa till Norge, flera mejl från en främmande man som skriver skämtsamt om lokala fotbollslag och signerar “Kram, pappa”, samt – plötsligt – ett mejl med den lockande rubriken “Nu kommer grisarna!”:

Jag skrev till Rose-Marie och förklarade att hon måste ha fått fel mejladress.
“Ojdå – ursäkta, måste kolla adressen, kanske en punkt för mycket…”, svarade hon, men lät sig inte nedslås av att ha en vilt främmande Lisa på tråden utan tillade: “Ser att jag dessutom skrivit lite luddigt. Det var på fredagen det vore bra om så många som möjligt kunde komma.” Det verkar som att hon alltså fortfarande liksom inte uteslöt att även jag kunde dyka upp och hjälpa till med stängselbyggandet, nu när de var lite kort om folk. Tyvärr hade jag andra planer för helgen.

Idag fick jag så ett nytt mejl, tonen i det för tankarna till Eric Ericsons Brev till samhället:

“Tack till alla er som kom förbi på söndagen, det var en härlig dag med många besökare.
Grisarna sov under flera timmar under dagen och då hade vi vandring upp till dem för att kunna se dem på nära håll.
Många ville se grisarna! Både barn och vuxna.

Bifogat var ett schema där Lisa Magnusson bokats in på ett grismatarpass på torsdag morgon. Återigen kommer jag ju tyvärr bli tvungen att ge återbud. Men där var ytterligare ett dokument bifogat, ett med förslag på vad man skulle kunna döpa griskultingarna till. Jag tänkte därför att namnhjälp är det minsta jag kan bistå med nu när jag lämnat de andra i sticket både vad gäller stängselbyggande och matning.

Vilka tre namn tycker ni är bäst?

Stella, Sara, Mialil, Molly, Cecce, Elisa, Gris, Madicken, Mimmi, Vendela, Jack, Sandra, Nase, Naso, Joy, Leona, Kajsa Anka, Queen, Nöffe, Alice, Anisa, Svea, Pinkis, Frida, Nissan, Siri, Molly, Lilla Rosa, Bacon, Grisok, Alen, Åskar, Knure, Flö, Ett, Frode, Kevin, Mats, Leo, Robin, Önolf, Tinge, Rix, Elias, Kalle Anka, Piff, Nasse, Bulten, Cristian, Olle, Duxe, Erik, Emil, Blixten, Glenn, Oskar, Bullen, Ludde, Vilbärt, Två, Tommy, Mellika, Bosse, Grunt, Anton, Nils, Jansson, Julius, Evan, The beatles, Puff, Nisse, Gil, Sebastian, Essef, Fidus, Rixz, Pip, Toksnut, Knorren.

Själv är jag väldigt förtjust i Bacon, för den grymma humorn, Lilla Rosa, för att det låter som ett passande namn på ett bondgårdsdjur samt Bosse, för att det känns apart med ett vanligt människonamn. Men jag kommer att böja mig för er vilja. För visst hjälper ni till att döpa grisarna?

Det är inte grisarna på bilden som skall döpas. De är mest tänkta att fungera som stilleben/inspiration.

Lisa Magnusson
 1. .perpotator writes

  Alltså, varför inte kombinera så dom får ett för och ett efternamn, like;
  Svea Frode
  Molly Bacon
  Duxe Toksnut
  Nasse Pip
  Tommy Två
  Jack Joy
  osv. Oändlig möjligheter här!

 2. Miss Bildad - Hellre missbildad än obildad writes

  Jag röstar på Madicken, Nöffe och Bacon! :)

 3. Mimmi writes

  jag gillar: Flö, Frode och Naso.
  fast coolast är ju då man döper djur efter människor/karaktärer, ex:

  Bilbo, Gandalf, Gimli, Glóin (sagan om ringen karaktärer)
  eller:
  Fjodor Dostojevskij, Lord Byron, Johann Wolfgang von Goethe (döda författare)

 4. Isabelle writes

  Har lite funderingar kring namnet Cecce. Hur uttalas det? Secke, Sesse, Kecke?

  Annars gillar jag Kajsa och Kalle Anka. Lite udda med att döpa en gris till anka. Den tredje kanske kan få heta Joakim.

 5. .perpotator writes

  Men alltså Ranelid då, en kan få heta Ranelid, ja!

 6. Malin writes

  Önolf, Flö & Vilbert är min giv

 7. Tobias writes

  Bacon tycker jag är givet!
  Jag hade en anka en gång, som hette Kermit. Påmindes om det när du föreslog Kajsa/Kalle Anka på grisar!

  Piff, Bacon och Cristian tycker jag vore fint, om inte annat som kombination! Cristian av precis samma anledning som Bosse, fast jag föredrar Cristian framför Bosse.

 8. Martina writes

  Jag hade samma “problem” en gång. Mail 1 var hälsning från Kina från någon som har en dotter vid samma namn. Jag svarade “nu blev det nog fel adress”. Han svarade “Tack för mailet. Men du skrev inget. Kram pappa”

  Därefter fortsatte mannen maila, bland annat inloggning till en resa för att fira bröllopsdagen med familjen. Jag blev sugen på att boka middag och blommor på rummet åt dem…

  Spännande inblick i främlingars liv till trots mailade jag till slut hans fru, bad henne skriva in honom på internetkurs, önskade en trevlig semester och bad dem iaktta internetsäkerhet.

 9. Lelle writes

  “Kevin Bacon”?
  Nä just det ja, redan taget… :)

 10. HKillander writes

  Mysiga bilder!

  Visste du att gulliga djur gör oss mer produktiva? Det visar ny forskning som vi skriver om på Lund Business Review: http://review.ehl.lu.se/gulliga-katter-okar-produktiviteten/

  Kort sagt, ännu fler skäl att gilla våra fyrbenta vänner.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion